![]() |
Cytat:
|
Cytat:
podoba mi się konstrukcja tego seasonica bardzo podobna do fortrona 400hln |
Cytat:
|
Cytat:
A co do zasilacza to np. Be quiet Straight Power E6-450W. Tak nawiasem 3x pcie x16 w plytach to głupota jest... jedynie gracze to rozumieją. |
Cytat:
Jeśli chodzi o zasilacze które polecałeś: Fortron:spoko: Delta:spoko: jedynie tego Seasonica bym nie polecał. Oczywiście do zintegrowanej grafy starczy, ale większa szansa że coś się na nim usmaży. Kuzyn miał Seasonica 500W (oczywiście obok 5-setki to on nie stał) i miał problemy z Intel E5200 i Radeon 4850 czyli to raczej kicha |
Cytat:
Jeśli mało zostanie na zasilacz brałbym tego seasonica lub fortrona lub delte z roczną gwarancją. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chodzi o 2 vs 4 rdzenie to moje zdanie jest takie - lepiej mieć szybkie 2 rdzenie i więcej Cache niż 4 kiepskie rdzenie których i tak 90% aplikacji nie obsłuży, ALE tak jak wspomniałem wcześniej - jeżeli w grę wchodzi Photoshop to już lepiej mieć 4 rdzenie. ps. Owszem miałem styczność z PS`em (CS3) ale sam nie mam ani oryginała ani pirata - tak jak napisał Sunna - do rawów są tez inne programy - darmowe, czy choćby dobry soft który Canon dostarcza wraz ze swoimi lustrzankami. |
Panowie, prosze kontnuowac.
Swietnie sie to czyta. Procek 2 rdzenie vs 4. Jaka jest szansa odblokowania 2 dodatkowych w modelu 2 rdzeniowym ? Do raw'ow jest nie tylko photoshop. :> |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A jeśli chodzi o DDR3 to nie chodziło mi tylko o to, że są szybsze i jest to niezbędne....Chodziło o to, że skoro już składać nową platformę to niby dlaczego nie na DDR3, które są bardziej przyszłościowe, a wiele dopłacać nie trzeba. Sądzę że dyskusją zmierza w złym kierunku i nic pożytecznego kolega Sunna już z niej nie wyniesie. Dostał dwa gotowe zestawy - zaproponowany przez Ciebie i przeze mnie. Żaden z nich nie jest lepszy czy gorszy - wybierze po prostu ten który bardziej spełnia jego oczekiwania. Amen |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba pamiętać, że komp ma być do "zabawy ze zdjęciami" a nie do profesjonalnej obróbki, składu i ładu. Ty chcesz zbudować monstera a on może ma aparat z kilkoma megapikselami tylko ? ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego myślę ze 4GB będzie lepszym wyjściem i już na pewno szybsze DDR3 się lepiej spiszą Co do mobo które zaoferowałeś to szczerze mówiąc nie znam tego modelu bo bardziej się znam na płytach Intela, ale z tego co jest napisane na stronce komputronika to nie wejdą na nią DDR3. |
Cytat:
Do rzeczy, druga opcja bez budy i zasilki: Asus M4N78 PRO GeForce 8300 http://www.komputronik.pl/index.php/...orce_8300.html 315,- AMD Phenom II X2 545 BOX http://www.komputronik.pl/index.php/...2_545_BOX.html 339,- Kingston HyperX DDR2 2GB 1066MHz CL5 http://www.komputronik.pl/index.php/...66MHz_CL5.html 224,- Cytat:
Może być (tzn. "pisać") i Gigabyte :P |
Patrix - konkrety kolego. Rownie dobrze moglbys napisac: bierz cos szybszego. Co bys bral, co polecal :>
Mialbym czas i ochote to bym sobie poszperal sam :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:37. |