![]() |
Sprzęt już u tatusia :D:D
http://img40.imageshack.us/img40/191...2009sss.th.jpg Szkoda, że już dzisiaj nie mam czasu się za to zabrać. |
Jaki ram, ile i za ile?
|
Cytat:
A co chcesz przebić czy coś ? :> leci mobo, proc, ram i grafika |
Te części to już sprzedałeś, czy dopiero sprzedasz?
|
Części zamówione :) Udało się za 520,- :D
Po odliczeniu sprzedanych części ~210,- za przesiadkę wydam ~310,- :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Osobnej karty nie potrzebuję. Cytat:
Cytat:
to była ciekawostka. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Patrix: w jednym się zgadzam - przepłacisz || |
Myślałem, że sam zauważyłeś, że w budżecie się nie zmieścisz - więc nie da się tanio i dobrze :P
A jak chodzi o koszty, to czemu przeczytałeś tylko o phenomie? Napisałem najtańszy w ogóle procek albo najtańszy phenom. A tak swoją szosą, skoro masz zasilacz i napędy, to pewnie masz też inne pozespoły. Czemu nie kupisz zwyczajnie karty ze sprzętowym wsparciem dekodowania (AFAIK każdy radeon HD i na AGP i na PCI-E wspiera). |
Cytat:
Cytat:
Nie potrzebuję Phenoma, nie rozumiesz ? 90% czasu pracuję na C2D (notebook). To ma być PC dla mnie a nie dla gimnazjalisty ekscytującego się fps i 3dmarkami. Skoro radzisz mi nie akceptując budżetu jaki podałem to co to za pomoc ?! To było pytanie retoryczne. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz ile bierze Phenom II? I co z tego, że ma TDP 95W jak cały system pod obciążeniem bierze 166W - i to z Phenom II 940. Cytat:
Więc z zasilaczem nie przesadzaj, jak X4 nawet Phenom I ciągnie maks 200W (cały system). Update. Jeszcze co do CUDA - to nie ma nic wspólnego z dekodowaniem filmów. Co najwyżej wyręczanie procka w KODOWANIU DO - i nie tylko. Generalnie chodzi o uruchomienie programu nie tylko w CPU ale i GPU. I akurat jeżeli chodzi o dekodowanie HD to nVidia ma problemy z VC-1 a do tego Niemiła niespodzianka spotkała mnie natomiast podczas testów na płycie z chipsetem nVidia. Zarówno PowerDVD jak i WinDVD odtwarzały obraz płynnie, ale z bardzo widocznymi artefaktami dekodowania. |
Cytat:
w ogóle po co mi am3 ? ja tylko napisałem, że wsadzają i działa. Cytat:
Poza tym 4050e jest lepszy, bierze tylko 45w. Propozycje nie spełniają moich wymagań. Nawiasem mówiąc to macie przesadną manię z tym O/C. Cytat:
-------- Dzięki za rady :), kupię jednak to: - Asus M3N78-VM GeForce 8200 - AMD Athlon X2 Dual Core 4050e - Kingston 2048MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM całość 550,- (czyli i tak przepłacę) |
Cytat:
Jak chcesz Asusa, to brałbym M4A78T-E Do tego albo najtańszy procek, albo najtańszego Phenoma II (545 albo 550 - z szansą na odblokowanie rdzeni) |
Cytat:
|
Cytat:
CPU będzie chodzić defaultowo, płyta ma: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 0+1 Osobiście wolałbym postawić 0+1 (zalety RAID 0 - szybkość w operacjach zapisu i odczytu i RAID 1 - zabezpieczenie danych w przypadku awarii pojedynczego HDD). Tak patrzę po innych MoBo no i jak narazie to strzał w dziesiątkę :) Cytat:
Wychodzi na to, że ta MoBo nieoficjalnie obsługuje AM3 po aktualizacji biosu :) Ale to nic nie zmienia w kwestii mojego wyboru procka :) |
Asrock nie ma nic wspólnego z Asusem.
Co do płyty, to ja bym brał z SB750, żeby odblokowowywać rdzenie i mieć RAID5 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:37. |