![]() |
No wiec, odbior osobisty odpada z wiadomych wzgledow.
Preferencje : Intel, Nvidia. Ma byc do gier. X-Kom znam, bo kupilem tam i laptopy i inne czesci do lapka(ram,hdd, obudowa USB). |
Składam komputer dla brata. Ma być pod starsze, nienajnowsze gry, choć np. BF3 ma iść, niekoniecznie na max detalach. Głównie chodzi o gry takie jak Total War, Skyrim czy Napoleon: Total War. Ogólnie wszelkie strategie i RPG.
Do rzeczy, mam ułożone dwa zestawy: pod Intela i pod AMD. Tak się przedstawiają: CPU: Phenom II X4 955 BE GPU: Radeon HD 6870 MOBO: ASrock M3N78D RAM: DDR3 4GB 1600Mhz PSU: 500W CHIEFTEC HDD: Seagate 500GB SATAII Obudowę skombinuję z innego komputera, klawiaturę itp. akcesoria mamy. Monitor do 200 zł jakiś. Zastanawiałem się nad zamianą karty na Radeona 270x ale nie wiem czy starczy kasy. Drugi zestaw: CPU: Intel Core 2500k GPU: GTX 560Ti 2GB DDR3 MOBO: ASrock P67 PRO 3 RAM: (ten sam) PSU: (to samo) HDD: WD 320GB Tu mniejszy dysk, bo za procesor wychodzi więcej. Teraz mam pytanie czy te zestawy trzymają się kupy i są opłacalne? Jeśli nie prosze o propozycje części. 1800 zł nie mozna raczej przekroczyć. Z góry dzięki i pozdrawiam :spoko: |
a jednak się udało Ci coś ugrać xD. Zobacz płytę 970 Pro3 R2.0
|
@DarkSlide97
Moja propozycja:
W późniejszym czasie dokupić jeszcze 4 GB ram - zamykasz się w 1700 zł |
Cytat:
|
Monitor do 200zł? Na pewno? :P
|
używany nawet 21" można trafić.
|
Ale monitor to nie tylko wielkość, jest cały szereg parametrów jakie musi trzymać aby dało się używać. Chyba że kogoś zadowala samo świecenie ekranu...
|
Dzieki wszystkim za porady :) Jak będę mógł, to dam repy (ograniczenie:ysz:).
Monitor do 200 zł. Uzywany nawet fajny można trafić, a jak kupuje się w swoim mieście czy na giełdzie to mozna przetestować. Więcej nie da rady, bo musi sie budżet zamknąć (nie ma deficytu jak w Sejmie :>). @Pierwszy na Allegro 2500k był właśnie za 500zł :szczerb: . Nie wiem ile bedzie na giełdzie, podejrzewam że stówkę więcej. @mgit Ten procesor to dobry? Znałem sie na Pentiumach ale tak do PIV :szczerb: Karta fajna :spoko:Ogółem zestaw OK. Kupować w sklepie internetowym czy na giełdzie? I pudło kupować chińskie czy markowe? |
Kupuj online - gwara i cala reszta bez problemu i powinno byc taniej.
|
Cytat:
2500k przeważnie chodzi powyżej 600zł |
Cytat:
Co do kupowania, to masz praktycznie trzy sklepy do wyboru: Morele, Agito, Proline. Ja jak swój komp kupowałem wybrałem Proline bo wyszło 300 zł taniej... no ale teraz może być inaczej - trzeba by sprawdzić. Zachęcam do obejrzenia zestawów za trochę więcej niż 1700 zł na purepc, bo może warto dodać te 100-200 zł |
Zalezy czy mlodemu ojciec dolozy, jak tak to kupujemy lepszy monitor i moze karte.
2500k gorszy od tego Pentiuma? Wydawalo mi sie ze odwrotnie ale jak pisalem ja sie troche mniej znam wiec ufam Wam ;) Dysk sie kupi na gieldzie, tak samo jak DVD (tam sa dyski 500GB po 120-150zl z gw). Reszte przez neta. //sorry za brak polskich znakow - siedze u ziomka na laptopie, a on ma angielskiego Windowsa :rotfl: |
Ja też mam angielskiego windowsa. Co polskim znakom zupełnie nie przeszkadza.
Zażółć gęślą jaźń. |
A ja mam amerykańskiego Windowsa. Tyle, że w polskojęzycznej wersji :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:07. |