![]() |
Ilość załączników: 1
Samsung wytrzymał u mnie naprawdę długo... więc nic do nie go nie mam, ba nawet mam TV / Telefon od nich i nie wyobrażam sobie zmiany na telefon który nie ma takich podstawowych rzeczy jak NFC czy ładowanie indukcyjne... na rzecz LOGA od Apple...
Laptop ma być jak powtarzam po raz kolejny do wygodnego użytkowania w terenie... chce czegoś innego niż kolejnego ultrabooka który nie radzi sobie nawet z www (jak samsung NP530U) nie ma mieć mega wydajności, nie będą na tym montowane filmy 4k czy odpalane gry od tego jest PC który zapewnia mi odpowiednią wydajność.... Test z 3DMarka mówi sam za siebie... Ma zapewniać bezproblemową pracę i do tego ładnie wyglądać... myślę że coś od Apple taką podstawową funkcjonalność mi zapewni i pozwoli popracować od czasu do czas na czymś innym niż Windows... |
Neguję. Nadal proszę o przykład - wymieniam dane tak z Windowsem jak i Androidem.
Przypominam, że trwa era chmur, narzędzi w przeglądarce, streamingów i mediów społecznościowych - udostępnianie nigdy nie było prostsze. |
A co mam ci wypisac co maja wszyscy znajomi po domach ? doskonale wiesz o co mi chodzi ze plynna wymiana danych nastepuje tylko i wylacznie pomiedzy japkami , pomijajac ile ty tych urzadzen masz nie japkowych ? jedno, dwa :P
|
Jakoś używam z urządzeniami innych producentów i nie mam z tym problemów - może źle go trzymacie :szczerb:?
Opisz na czym dokładnie polega problem, bo nadal są tu same ogólniki. Moi znajomi nie złomują Maców i poza jednym przypadkiem z przymusu to nikt nie wrócil do Windows. |
Maxiu to nie chodzi o hejt bo mnie to wisi kto co uzywa, nie lubie polityki tej firmy ktora miala racje bytu 20lat temu, w dobie globalizacji i wymiany informacji w dowolny sposob ze wszyskimi urzadzeniami japko przegrywa, kazdy moj znajomy raz majac japko nie chce go juz wiecej bo przesiadl sie np z andka i strasznie go wkurza ze nie ma mozliwosci wymiany pomiedzy urzadzeniami innych producentow i zlomuje to twierdzac ze tego badziewia juz nie chce i nikt przy zdrowych zmyslach nie wyda 50tys zl na to zeby mu sie wszystko laczylo bo musi wymienic caly sprzet na japkowy co i tak do konca nie rozwiazuje sprawy bo i tak nie wszystko sie da wymienic ;)
|
Właśnie napisał jak mu dzielnie Samsung wytrzymał i odmówił posługi ;-)
Nadal nie rozumiem tego durnego hejtu na Apple, zwłaszcza że minęło sporo czasu i MacBooków widzę wszędzie po kawiarniach od groma, nie to co 6-7 lat temu gdy kupowano go świadomie i jeszcze trzeba było wiedzieć gdzie. No ale cóż - hejt nadal w cenie, zwłaszcza bezsensowny, bo założę się, żecjak zapytam co jest "zamknięte" w macOS to odpowiedzi nie uzyskam albo usłyszę bzdurny mit. Pracuję szósty rok na Macach, wcześniej dwa lata na hackintoshach. Zęby zjadłem na tych komputerach i szczerze to mam już dość durnego szkalowania ;-) |
Zdecydowanie samsung notebook9 2017 olej te japko z zamknietym ekosystemem ;)
|
Cytat:
|
Do takich celów bierz MacBooka. Ma Retinę, waży 900 gramów, jest pasywnie chłodzony i wytrzymuje 10 godzin na baterii. Do takich celów jest idealny - nie waży nic, mieści się do każdej torby i plecaka.
Tego Draftsighta Ci sprawdzę, podeślij jakiś plik do otwarcia. |
Jak więc mówiłem, do zastosowań Pro - typ CAD / CAM / CAE i trochę programowania... czasem montażu video mam stacjonarkę... z dwoma GTX 1080 na pokładzie...
Więc raczej interesowała by mnie opinia jak naprawdę taki AIR się sprawuje w prostych zadaniach: - Przeglądanie neta - czy nie muli? Ultrabook na i3 od samsunga potrafił się zamulić na przeglądania o zgrozo facebooka! - Czasem puszczenia jakiegoś filmu - Od czas do czasu napisania czegoś w Wordzie lub stworzeniu jakieś tabelki w EXCELU Skoro masz AIR mógł byś sprawdzić jak radzi sobie z plikami CAD w aplikacji DRAFTSIGHT czy zamula czy raczej chodzi płynnie - mowa o samym odczycie, aplikacja jest całkowicie darmowa co by nie było również na MAC'a |
Ja się przesiadam właśnie z Air ;-). Po 5 latach (sic!) zaczyna go brakować - przy montażu 4K leży i kwiczy. Jak potrzebujesz zastosowań Pro to nie bierz Aira. Poza tym trzymają go chyba tylko ze względu na wyniki sprzedaży - to najtańszy laptop Apple, ale pamiętaj że kupując go godzisz się na brak Retiny w 2017 roku za Twoje ciężko zarobione pieniądze.
Na formacie CAD się nie znam, ale AutoCAD na Maca jest. Jak działa to niestety nie wiem, bo to nie moja działka :-( |
Cytat:
Aktualnie myślę nad jakimś AIR... aktualny ultrabook samsung wyzionął ducha... po 5 latach pracy |
Daje radę do 9 godzin. Od Haswelli czas pracy na baterii skoczył znacznie - jest coraz lepiej.
iWork jest niekompatybilny z niczym, odradzam. Ja zostawiłem tylko Keynote, bo prezentacje w nim są obłędne a i tak zawsze puszczasz je ze swojego laptopa. Mam Office dla celów zawodowych, ale i tak najlepiej pisać wszystko w Markdownie :-) |
Cytat:
Przejściówka do przejściówki - ale nie powiem ładnie wygląda... daj znać jak się sprawuje... ostatnio sam zaczynam myśleć nad jakim MAC tylko do pracy w terenie czyli tylko internet i jakieś pakiet biurowy może iWorks :) W pierwszej kolejności praca na baterii jak i waga :) |
Decyzja zapadła. Czekam na odświeżenie i biorę MB Pro z Touchbarem w najwyższej wersji. Przejściówki z wszystkiego na USB-C już kupiłem :spoko:
|
Nie nie, ostatnio rajcuje mnie tęcza ***55357;***56847;
|
Cytat:
|
:taktak: mam tego krakena i pięknie do tego swieci :>
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Na twoim miejsc celował bym w Nzxt Kraken X62 v.2 który nie dość, że wygląda lepiej, to ma lepszą wydajność. |
rozumie dzięki za twój pogląd na zakup M.2
mój 850 PRO 128GB w końcu na 7700K idzie pełna szybkością tylko kwestia pojemności zaczyna brakować miejsca obecnie jeszcze Win7 i GTX750Ti ale po przesiadce na Win10 jak kupie M.2 wymontuje GPU i zostaje na samym iGPU w to co gram wszystko działa na MAX detalach :-) a liczy sie dla mnie wydajność przy całkowitej ciszy. 7700K na nominalnych ustawieniach po 6-8h. grania w Starcrafta 2 na chłodzeniu pasywnym Noctuna NDH 14 miał max w te upały 70stopni obstawiam że na iGPU temp. może ciutkę zrosnąć ale to i tak dalej w granicach normy mgit co powiesz na temat gotowych zestawów wodnych na samo CPU np. be quiet! Silent Loop jest to coś warte ? |
Cytat:
Nie twierdzę, oczywiście że jest to zły wybór... sam kując sprzęt komputerowy nie zawsze kieruję się zdrowym rozsądkiem... np. po co komu 2 x GTX 1080, no ale mimo to mam... i teraz się zastanawiam jak po taniości zbić temperaturę z pierwszego GTX (w obciążeniu 80-87st) drugi GTX zawsze 15st mniej ma... coś czuję, że bez wodowania się nie obejdzie... No a może przerzucenie PhysX na drugiego GTX rozwiąże problem... temperatury... się okaże :) |
mgit czym się kierowałeś kupując tego Samsunga myślałeś nad wersja PRO ?
czy po porostu taki był taki kupiłeś ? nie wiem czego się spodziewać po przesiadce z kiedyś jednego z najlepszych 850PRO na M.2 na pewno nie ma sensu kupowania czegoś słabego wiec celuje tylko w najlepsze konstrukcje |
WD to SanDisk, głośno było w branży o tym przejęciu - $18 000 000 000 chyba za nich dali.
|
Ja mam na M2 - Dysk SSD Samsung 960 Evo 500GB M.2
|
Panowie temat wiadomo wiekowy minęło pół roku od przesiadki na 7700K i nadal mam Smasunga 850PRO 128GB
myślę i myślę co kupić kreci mnie 960 PRO 512GB na kontorze Polaris lub widzę nowego gracza WD https://www.wdc.com/products/solid-s...-pcie-ssd.html Załącznik 100598 jakieś uwagi rady ktoś coś ma na M.2 ? |
Co do wiatraka to zrobiłem tak jak mowiloscie i jest pięknie. Pięknie nie było z mocowaniem bo to było rzeźbienie z jakimiś drucikami.
Wentylator to Arctic F9 pwm 92mm. Dostaje takie same obroty jak główny/pierwszy. Wszystko działa pięknie. Temperatura spadła o ok. 5-7 stopni więc to super wynik. Co grafiki to dziękuję :) I kabelek obojętnie który z tych dwóch? |
Cytat:
Wiec lepiej od razu z tym się liczyć :D |
Cytat:
zauważ kształty pinów- nie da się tego źle włożyć (nie stosując siły). Załącznik 100314 Cytat:
producenci dając możliwość stosowania dual fan powinni zapewniać działające przejściówki w swoich zestawach, no ale najwyraźniej nie zawsze tak jest. |
Cytat:
|
słuchajcie!
Techniczne pytanko! Będę ładował jednak GTX 1060. Ona ma tylko jedno złącze zasilania 8 pinowe. Stara karta miała dwa złącza z czego jedno było 6 pinowe (nie wkładałem jednego kabelka z tej wiązki który miał 2 piny) i drugi kabel 8 pinowe składający się również z dwóch wtyczek. Czy ma znaczenie jakim kablem połączę nową kartę i czy spokojnie mogę wypiąć niepotrzebny już kabel? Czy nie ma to żadnego znaczenia? /co się stało z edcyją postów? :> musiałem jeden pod drugim. pozdr |
Rozgałęziacza nie miałem bo był jeden wentylator w zestawie.
Ale powiedzcie mi jedno. Podrkęcono mi procesor I7 860 2,80 GHz na 3,41 GHz. CPUZ w core speed pokazuje 3516 MHz. W Prime95 w teście pokazuje mi 99C!! No chyba lekka przesada? Czy mi cholera źle paste nałożyli? Bo nakładali nową Zalmana. Chłodzenie dobre bo to przecież Mugen2. Tylko ten wentylator jest przełożony bo wydmuchuje powietrze na tylny wentylator obudowy. Wiecie o co chodzi. Nie przedmuchuje od przodu całego chłodzenia tylko z tyłu wysysa. |
Takie rozgałęziacze są za około dychę do kupienia, wbrew pozorom to popularny problem przy dual fan :)
|
No właśnie niektóre są łatwo demontowalne. Oczywiście, że nie sugeruję Ci żadnych "siłowych" rozwiązań.
Taki rozgałęziacz powinien być w komplecie z radiatorem, skoro oryginalnie są w nim dwa wentylatory. Można zastosować inny. Tak, 4-pinowe gniazda posiadają regulację obrotów, przy czym wentylator obudowy będzie sczytywał dane z dużym opóźnieniem (najpierw nagrzeje się CPU, dopiero później wnętrze obudowy), przez co będą pracowały z różną prędkością i to się średnio sprawdza. Dlatego lepiej rozdzielić sygnał z wentylatora. EDIT - o właśnie, tak jak pisze Patrix. Przewód 0,25 lub 0,5 mm2, grubsze będzie bardzo trudno połączyć z tym, co już masz w obudowie ;) |
Ja bym te RAMy w spokoju zostawił. Potrzebujesz do tego jeszcze dokupić/zrobić rozgałęźnik 4PIN-PWM, typowe "Y". Co do wiatraczków to pamiętaj, że one mają się trochę dogadać. Mam tu na myśli, że jeden wpycha powietrze, a drugi wyciąga, tak więc muszą generować podobny przepływ powietrza, rozmiar łopatek tutaj też ma znaczenie więc już na starcie nie będzie idealnie. Pamiętaj, że oba wiatraki będą pracować na tym samym napięciu z jednego portu CPU_FAN, sygnał PWM dla obu wiatraków będzie jeden. Dlatego najlepiej dokupić tej samej firmy, tylko mniejszy rozmiar, aby nie pogarszać dodatkowo sprawy (mają kręcić tą samą ilość RPM).
|
Czyli można spróbować wyrwać radiatory? Bo innej opcji pewnie nie ma? Pewnie nie są na wcisk.
Teraz Patrix ostatnia sprawa. Mam na płycie głównej wolne miejsca na wentyle. 3 pinowy na górze z napisem PWR FAN i obok procka 4 pinowy CHA FAN1. 3 pinowy jak się domyślam jest bez kontroli obrotów i czujnika. 4 pinowy pewnie ma czujnik obrotów i wyświetla dane. Dobrze myśle? Czyli drucik w elektrycznym 1mm2 i zamontować wentyl o średnicy 100 mm tylko z iloma pinami teraz i jaki :) A może spliter/rozdzielacz gniazda CPU FAN? |
O - mam taki sam zasilacz ;)
Można również rozważyć usunięcie radiatorów z RAM. One często są umieszczane dla szpanu i tak naprawdę nie nagrzewają się wcale nadmiernie, ewentualnie nagrzewają po OC, a mało kto tak naprawdę bawi się w OC pamięci na poważnie. Oczywiście tu zawsze pozostaje lekka niepewność. |
Cytat:
Pod co to podpiąć i z jakim wyjściem szukać wentyla? :) |
Taki sam ale mniejszy:)
|
Cytat:
I gdzie go podpiąć? Muszę odkopać gdzies papiuery od płyty głównej aby sprawdzić wejścia. |
tej samej prędkości/wydajności co ten drugi i chyba 4 pin pwm
a co do mocowania to masz na wzór stary drut, znajdź drut i powyginaj go pod mniejszy wiatrak... |
Gainward GeForce GTX 780 Phantom GLH-4200 gflops:) kupiona. Używka.
Mam za to inny problem mały. Może pomożecie. Pamięci ram mają wysokie radiatory. Nie da rady zamontować wentylatora radiatora procesora (Mugen) po prawidłowej stronie. Wymyśliłem sobie, że kupie mniejszy wentylator i przymocuje go. Tylko teraz jaki wentylator i jakie mocowanie i skąd? Na zdjęciu miejsce gdzie powinien być ten wentylator i wiać na blaszki. Tylny wysysa. |
CUDA chyba tylko NVIDIA.
|
Cytat:
|
|
SIEMA! :)
Szybka akcja i szybka pomoc. Padła mi karta graficzna w kompie do montazu video. Musze szybko cos wybrac nowego bo zalezy mi na czasie. I zastanawiam sie czy nowa-nowa czy z rynku wtornego dlatego, że komp nie jest najwyzszych lotow a nie chce duzo w niego ładować bo stajemy przed granicą czy moze nie kupic wtedy nowego. Będzie trzeba to kupie. To co mi polecono w sklepie na chwile obecną: -Radeon Gigabyte RX560 Gaming OC 2GB GDDR5 128 bit - 560 zł -Palit StormX GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit 1392 mhz - 699 zł -Gigabyte GV-N105TOC-4GD GTX 150 Ti OC 4GB GDDR5 128 bit 1455 MHz - 789 zł motaż na Adobe Premiere CC. Ten Radeon jest tak nowy, że nawet nie mogę znaleźć nic o nim w googlu w kontekście premierki. Nie wiem nawet czy wspiera CUDE. Dzięki za pomoc! |
Cytat:
O i rozwiązanie https://www.purepc.pl/oprogramowanie...em_i_kaby_lake Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
@mgit - ja już tylko wyspowe z ultraniskim skokiem, inaczej nie potrafię ;-) |
Xboxa nie mam, ale pada x360 mam czarnego bezprzewodowego, obecnie skonfigurowany z Retropie na RPi ;)
|
Wy i wasze klawiatury co was naszlo , przeciez na tym badziewiu grac sie nie da po to sa wspierane natywnie kontrolery na zasadzie P&P np taki :P
https://www.evilcontrollers.com/medi...loredblack.png |
Cytat:
|
@M@X
Moja K800 ładniejsza - do tego z regulowanym podświetlaniem :P |
było Lamborghini
teraz smok :-) o to mi chodziło Cytat:
|
No wiesz? Toż to psuje ekspresje, emulator to nie to samo, nie wspominając, że DOSBox taki wspaniały nie jest.
|
Cytat:
|
A bo ja wiem? Naszło mnie na RetroPCta to taki zestawik sobie montuje, te całe SDRAMy nie są drogie to co najwyżej jedną kość 64MB wyjmę gdyby się MS-DOS pluł. :D No chyba że coś odpowiedniejszego będzie do tego PCta?
|
128 ramu? Toż to potwór musiał być :wow:
|
A co powiecie na to? xD
- Pentium i200 - Asus TX97-XE rev. 3.01 - S3 Trio 64 V+ - Voodoo Graphics - 128MB SDRAM - SoundBlaster AWE64 Gold - CompactFlash 4GB na MS-DOS - Dysk 10GB |
Cytat:
|
Nie do końca rozumiem przytyk ze smokiem :szczerb:
Istotnie, odkąd mnóstwo obcuję z Chińczykami i ich kulturą jarają mnie takie rzeczy jak symbolika liczb, znaczenie kolorów (kocham złoto z czerwienią) czy smoki oznaczające pomyślnosć i szczęście. Ale klawiatury to ja wolę nieco inne i jeśli już to czekam na coś takiego: http://cdn.cultofmac.com/wp-content/...46-780x439.jpg :) |
Aktualizacja...
Win10 Home Box 32/64 bit już czeka na instalacje nośnik USB 3.0 małe pudełeczko :-) Wraz z zakupami poszedłem za ciosem gdyż zakup MBO MSI Z270 M7 dał mi 2 gratisy tj. grę i 130zł zwrot z tytułu Promocji CashBack postanowiłem zakupić MSI GK-701 czyli Mechanical Gaming Keyboard co można powiedzieć od dawna o tym myślałem wiem wiem klawiatura za ponad 100***8364; i pisze tak samo jak ta z marketu za 20zł :-) nie jest to typowa konstrukcja MADE in R.P.C tylko produkt z Taiwanu zrobiony pod specyficzna grupę użytkowników graczy jest ciężka masywna, wydaje specyficzny stukot podczas pisania :-) standard US + klawisz funkcyjny do ustawień opcji podświetlania. Na pewno nie jest to propozycja dla każdego lecz tylko dla Entuzjastów :-) M@X smok jest :-) Załącznik 92241 |
Cytat:
|
Wystarczy w Windows 7 odinstalować i dodac do ukrytych dwie aktualizacje KB4012218 i KB4012219.
|
dla Was panowie :P
https://www.purepc.pl/oprogramowanie...windows_7_i_81 |
Cytat:
Ja 7700k mam od dwóch miesięcy na LC i też daje radę. PS. Wróciłem - przynajmniej na chwilę :) |
7700K mam go ponad miesiac i teraz mi to wyskoczylo. W10 wielkimi krokami sie do mnie zbliza
|
Windows 7/8.x i intel 7gen?
|
|
chipsetu Z170 bo on odpowiada za kontroler SATA
|
Optidrive widzi obydwa. Sterownikami czego?
|
Ilość załączników: 2
|
Używasz zapewne CDspeed. Ile napędów Ci widzi. Ja mam Z170 i zawsze widzi tylko jeden, który ma najdalszą literę.
|
Ilość załączników: 2
taka sprawa szukam sterownika do GPU do takiego starego servera pod Win 7 x64 lub Win XP Prof. x86
Załącznik 88755 Załącznik 88756 |
tylko 6 nie mam miejsca więcej w obudowie
|
Seku, ile masz podpiętych napędów?
|
Cytat:
|
kolejny dzień majsterkowania z nowym zestawem przynosi nowe doświadczenia i wiedzę
mianowicie założyłem z powrotem GTX 750Ti w pierwszy slot PCIe 16x bo tylko jeden obsługuje x16 przy pierwszym montażu obsadziłem PCI3 3.0 x8 kara Marvella 6G i PCIe 3.0 x4 karta dźwiękowa XFI i co się okazało GTX działał tylko x8 bo w użyciu były inne porty PCIe musiałem przepiąć obie karty w wolne sloty PCIe 3.0 x1 i wszystko działa w poprzednim zestawie na X58 nie było ograniczeń :-) no nic kolejne doniesienia w wkrótce :-) |
Ilość załączników: 5
|
Ilość załączników: 4
EDIT:
zrobiłem aktualizacje UEFI do 1.20 i co się okazało przechodzi test Win7 wykrywa jako Win8 server Załącznik 87513 Załącznik 87514 Załącznik 87515 Załącznik 87516 |
dobry wieczór
zacznę od złych wieści Intel HD Graphics 630 w procesorach 7gen Intela ma tylko oficjalne wsparcie przez Win 10 na stronie MSI jest sterownik BETA jakiś mod tak się mi wydaje niby iGPU zainstalowało ale np. nie ma Areo i nie przechodzi testu wydajności. a więc wraca na pokład GTX 750Ti pozytywne pełen sukces na fabrycznych ustawieniach 7700K + Noctuna NDH14 pasywnie (bez wentylatorów) pasta zalman STG1 temp. podczas instalacji oprogramowania sterowników aktualizacji Win 7 nie przekraczały 40c. w stanie spoczynku jest 33-35c obudowa Chieftec bigtower w pokoju około +22c szybkość pamięci max bez podkręcania na Z270 i 7700K to 2400mhz co mogę powiedzieć UEFI w wydaniu MSI M7 to ideał :-) BIOS w Gigabyte X58 UD7 to tysiące opcji i masa ustawień instaluje dalej jak ktoś ma jakieś pytania to odpowiem w miarę możliwości :-) |
rozumie dzięki za info ale obstawiam w to co gram to raczej zatrzymało się na DX9 :-)
|
Na 7 nie ma DX12, więc będziesz musiał przeskoczyć jeśli zależy Ci na pełnym graficznym wypasie.
|
hasztag #zazdroszcze !! ;)
|
szczerze tak jak trochę wcześniej głownie do tego i kilku gierek z przed kilku lat
przetestuje czy Noctuna NDH14 da rady pasywnie czy Intel HD Graphics 630 daje rady z moimi grami czy trzeba użyć zew. grafiki najważniejsze jest tam karta na PCIe 1x :-) 1x IDE na chipie Marvell 88SE9128 czyli ta co miałem obecnie wiec powinno być jak by natywne IDE jak na obecnej MBO zobaczymy jutro montuje póki co Win7 x64 jak nie da rady muszę kupić 10 zobaczymy |
Jest "GAMING" i ostre kształty a'la Lamborghini = jest szacun na dzielni :-P.
Ale mam nadzieję, że nie masz okna w obudowie i kolorowych świetlówek, więc gratuluję! 7700K to mocarz! |
O zesz ty w mor... , no to cos wiecej niz do pisania chyba :>
|
Ilość załączników: 5
i nastał ten dzień nowa maszyna do pisania zobaczymy co potrafi :-)
dziś w nocy montaż jutro od rana testy :-) Załącznik 87440 Załącznik 87441 Załącznik 87442 Załącznik 87443 Załącznik 87444 |
Cytat:
Niewiele brakowało a to samo gówno dotknęłoby wszystkich konsol. Na szczęście zrobił to MS i w sposób tak nieudolny PR-owo jak można sobie było to tylko wyobrazić, więc rozszalała się medialna burza i wszyscy z tego zrezygnowali (ale te mechanizmy są obecne we wszystkich DRM na konsolach, więc to bestia którą uśpiono tylko na jakiś czas). Cytat:
- - - @ M@X Żyjesz w innym świecie chyba. Jaka inwigilacja? Rozmawiamy o grach. Kwestią dyskusyjną jest co robią i co mogą robić aplikacje takie jak Steam. Istotne tutaj jest to, że wymaga internetu i że gry przestają być Twoje dosłownie. Ale podoba mi się jedna rzecz, to że wspawałeś w jaźń: "berion"=="uwaga szpiegują". :D |
Przecież tu chodzi o wygodę, ale nie naszą, tylko sprzedawcy, nie musi wydawać gry, nie musi dawać zarobić sklepowi, czysty biznes, a przy okazji trochę danych się zbierze.
|
i mną też ;)
|
Poza mną też. Nie lubię bez mojej zgody z nikim dzielić się tym co uważam za moje. :P
|
Czyli wydało się - powodem niechęci do usług w chmurze dla wszystkich (poza Berionem) jest powolny Internet, a nie zbieranie telemetrii ;-).
|
U mnie to niestety wciąż jedyny powód, net 6 mb/s (tak, megabitów)...
|
O zesz w morde , no toc skad mam wiedziec jak cale zycie mialem konsole i dziala na zasadzie wsadzam plyte i dziala gra :P a ostatni komputer to byla amiga 1200 :D
|
Aktywacja produktu online, co nie rozumiesz :)
|
No zesz jak to mozga zablokowac skoro mam nosnik ,przecie ineternet wtedy zbedny co im do tego nie za bardzo rozumiem :hmm:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tak czy owak jeszcze nigdy nie sprzedałem żadnej gry. Głównie dlatego, że niezwykle rzadko kupuję gry zaraz po premierze, zwykle spokojnie sobie czekam aż stanieją. A jak tytuł jest dobry to i sprzedawać żal ;) |
Cytat:
|
no wlasnie syty nie zrozumie glodnego , i ze nie kazdy ma lacze 100mb czyli plyty sa ciagle w modzie i warto miec naped ;)
|
Ta, ciągnąłem coś tam free i po niskiej cenie, szło to podle, gorzej niż łącze, ale to dawno było.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |