![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
Zobacz rezultaty głosowania: Vista? | |||
Mam/testowałem i zostaje przy niej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 10.17% |
"Nigdy" nie zmienie systemu na Viste |
15 | 12.71% |
Planuje przesiadke |
21 | 17.80% |
Nie mam i na chwile obecną nie chce mieć tego systemu, ale może... |
65 | 55.08% |
Nie mam własnego zdania |
5 | 4.24% |
Wszystkich głosów: 118. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
No tu moze troche przesadziles...napewno nie jest to typowy program do pracy - zalezy jaka prace masz
![]() Maszyna jest potezna. Trzeba przyznac. O ciszy w stacjonarnym zawsze marzylem...nigdy projektu do konca nie udalo mi sie doprowadzic ![]() Czy ktos instalowal dongla Bluetooth na USB pod Vista??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W takim razie zaoszczedze, nie zmienie sprzetu i bede mial to samo co Wy ;-D.
To mi sie podoba :-). |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
![]() |
Cytat:
Gdybym mial XP na laptopie zostalbym przy XP i nie przenosil sie na Viste napewno. NA stacjonarnym chyba tez przejde na XP spowrotem a na lapku bedzie Vista. Bluetooth chodzi. Zainstalowalem najnowsze stery od Widcomma ze strony a nie z plyty. http://www.harshj.com/2007/02/06/con...le-in-windows/ ten sposob tez podobno dobrze dziala.
![]() |
![]() |
#289 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
W przypadku Visty od tego zaczyna się instalowanie sprzętu. Obowiązkowo najpierw strona producenta bo to jedyne miejsce gdzie mogą być odpowiednie drivery.
![]() |
#290 |
![]() |
Wiem wiem, ale akurat bluetootha nie moglem na poczatku znalezc wiec instalowalem stare z plyty ktora byla dolaczona.
Teraz mam inny problem. Alcohol, Daemon po zainstalowaniu ani ten ani ten nie chce mi dodac wirtualnego napedu. Na poczatku bez daemona instalowalem alcohola to tez nie zainstalowal, jak zmienialme liczbe napedow nic sie nie dzialo tylko program 'myslal' wszystkio wygladalo na ok i nic sie nie pokazywalo w 'moim komputerze'. Daemon tez montowal pliki bez problemu ale napedu jak nie ma tak nie ma. Dlaczego . Mam najnowszego daemona v.408 HE
![]() |
#291 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Myślę, że nie jest jeszcze zgody z Vista. Sam testowałem odpowiednik Daemona z Nero 7 i tam nie ma problemów - działa OK (oczywiście z nowych wersji Nero 7).
![]() |
#292 |
![]() |
To czym emulowac pod Vista?
![]() |
#293 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#294 |
![]() |
No wlasnie chcialem edytowac posta. Jest zgodny. Ten najnowszy co w/w jest ok. Okazalo sie ze nierozpoznane urzadzenia sa i to byly napedy wirtualne. Teraz jak zainstalowalem (sposob z wyszukaniem driverow w katalogu systemowym) to jest wszystko si.
![]() |
#295 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Vista - "Komputer działa zauważalnie szybciej" - zgadzam się z tym stwierdzeniem w 100%.
Jest jednak jeden warunek, który trzeba spełnić - posiadać sprzęt, który będzie zdolny wykorzystać potencjał Visty. Nikt nie powinien rzucać się na ten system, nie posiadając zaplecza. Sytuację tą można porównać z grą o wysokich wymaganiach odpalana na GF2 MX przy 128MB pamięci RAM w systemie Windows XP. Gra może i ruszy ale stracimy sporo. Ostatnie systemy MS maja to do siebie, że możliwe jest proste i wygodne dostosowanie systemu pod wydajność sprzętu. Jeśli ktoś na siłę szuka "haków" w rejestrze aby włączyć np. AERO-Glass na karcie z bieda nadająca się do prac z Office-m jednocześnie toczy kampanie przeciw systemowi to naprawdę trudno zrozumieć jego intencje. Sporo się tutaj mówi o kompatybilności sprzętowo-programowej, co niewątpliwie skłania do refleksji związanej nie z samym MS ale z kompetencjami, umiejętnościami programistów odpowiedzialnych za kompatybilność programową swojego sprzętu z Vistą. Vista pięknie ukazała nam ich nieporadność. Prostym przykładem może być firma Creative, która do dziś nie potrafi poradzić sobie z oprogramowaniem dodatkowym pod Viste. Według Creative-a programiści miesiącami zasuwają w pocie czoła, aby zmusić oprogramowanie do pracy w Vista. To, co do tej pory nie udało się owym programistom zrobiła jedna, niezależna osoba (ClasicLeon). Jednym słowem producenci sprzętu przespali premierę Visty i powiedzmy sobie obiektywnie- trudno w tej kwestii mieć pretensje do MS. Moim zdaniem w kwestii sterowników nie jest jednak tragicznie. W mojej konfiguracji najdłużej czekałem na sterownik firmy HP dla leciwego skanera 2300c. Ktoś kiedyś napisał: "***8230;i tak jesteśmy wszyscy skazani na Viste***8230;" i trudno mu odmówić racji (pomijam tutaj użytkowników innych systemów, niezwiązanych ze stajnią MS). Wracając do wymagań. Takie nowinki jak Areo, SuperFetch, rozbudowane względem XP centrum zabezpieczeń, zwiększenie bezpieczeństwa usług systemowych itp. muszą wiązać się ze zwiększeniem zapotrzebowania na pamięć RAM, bo tak naprawdę to 4/3 wymagań Visty to właśnie pamięć. Nie chcę w tym miejscu powtarzać słów znanych proroków ale moim zdaniem minimum to 2GB, jeśli mamy system ten traktować na poważnie. Czy zatem inni, mniej zasobni w pamięć użytkownicy Visty powinni się poddać? - absolutnie nie. Oprócz rezygnacji z AREO powinni zainteresować technologia ReadyBoost, która może znacznie podnieść komfort pracy. Wyłączenie (chociaż nie jest wskazane) SuperFetch także może się przypadku słabszych konfiguracji sprawdzić. Pamiętać jednak należy, że nic nie zastąpi fizycznego RAM-u, na który Vista jest tak łakoma. Zgodnie z tematem mój głos oddałem na pozycję "Mam/Testowałem i zostaję przy niej". Dlaczego?: - Każdy program zainstalowany w tym systemie (a mam tego sporo) działa bez jakichkolwiek problemów. Programy otwierają się błyskawicznie. - Praca staję bardziej wydajna. Zauważyłem znaczny przyrost wydajności podczas kopiowania plików (być może to sprawa sterowników - nie wnikam). Testy dysków w Vista to potwierdzają. - Mniejsze zapotrzebowanie na procesor podczas odtwarzania filmów HDTV. - System ma duże możliwości konfiguracyjne. - Kopia zapasowa całego dysku, partycji - po raz pierwszy zrezygnowałem z usług firmy Acronis. - Po pewnym czasie użytkowania brak efektu spowolnienia systemu. - Można jeszcze narzekać, ale bezpieczeństwo względem XP jest tutaj o oczko wyżej - Cena zbliżona do XP. Moja konfiguracja: Procesor C2D 6600 Płyta Główna Gigabyte DQ6 Pamięć - GEIL 2GB Dual 800MHz Grafika - GF 7900GT (Silent) Dyski - 2x200GB Samsung SATAII RAID0, 3x200GB Samsung SATAII, 1x250GB Samsung IDE DVD/RW - Pioneer DVR111L Dźwięk - X-Fi Elite Pro + Yamaha RX-V450 Karta DVB - TT S2 3200 HDTV Drukarka - Canon IP4200 Skaner - HP 2300c Mysz - Logitech MX1000 Klawiatura - Logitech UltraX Zastosowanie: Audio, Video, sporadycznie gry. Pozdrawiam.jaro |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.02.2007
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zachwycone to b***281;d***261; osoby co maj***261; nowe kompy i to zainstaluj***261;, nikt ponadto
![]() Mi si***281; nie u***347;miecha zmienia***263; kompa, to samo tyczy si***281; drukarki kt***243;r***261; Vista nie toleruje bo ma 8 lat a drukuje idealnie ![]() Viste u***380;ywa***263; mo***380;e i kiedy***347; b***281;d***281; ale szybciej ni***380; SP2 wyjdzie to nie zamierzam ![]()
![]() |
#298 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
XPkiem z nowa skora i z wiekszymi ulatwieniami dla dzieci neo ;-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.02.2007
![]() |
Proponuj***281; jeden test z emule dla ludzi z high id na xpku, w***322;aczcie vist***281;, wy***322;aczcie wbudowanego firewala. I si***281; zdziwicie...Low id jak nic. Po za tym nie wygl***261;d si***281; liczy. Uwa***380;am ***380;e vista jest po prostu bezpieczniejsza. Co do reszty. Nie pogracie za rok na xpku z pe***322;nymi wodotryskami...Osobi***347;cie uwa***380;am w ten spos***243;b, czas oka***380;e. Przy windowsie xp pami***281;tam, te***380; tak narzekano. Na dzie***324; dzisiejszy wielu zmieni***322;o zdanie o xpku. Xpk jest po prostu niebezpieczny, przy laickiej instalacji, vista tak. Nie zaprzeczam ***380;e to system, dla u***380;ytkownik***243;w kt***243;rzy w 85%, nieznaj***261; si***281; tak u***380;ytkownicy for internetowych na kompach. Osobi***347;cie u***380;ywam 3 system***243;w, i ka***380;dy ma wad***281;. Niema idealnego systemu. Idealny jest tylko macos, kt***243;rego niemam nawet jak zainstalowa***263; na intelu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
microsoft, microsovt windows vista, vista, windows |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 12:34 |
2 filmy na 1 dvd -> 2 dvd (z menu) | salamander5 | DVD-Video | 2 | 09.02.2005 10:18 |
DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---> DVD 4.7 ( 4,3... GB) | kossa | DVD-Video | 27 | 07.02.2005 01:50 |
Problem z obrazem na TV (widac tylko kolor pulpitu) | Yakuza_PL | Napędy optyczne DVD | 3 | 02.08.2002 08:45 |
NIE moge kop. CD -> CDR (wypalony CDR ma tylko nazwę "CD") | JabzO | Napędy optyczne CD | 1 | 13.04.2002 12:44 |