![]() |
`Wylazło Windows 7 Build 7201
|
co to >?
Microsoft Windows 7 Build 7227 PRE-SP1 X86 |
Chagiewu.
|
No jak piszesz H, no jak! No?!
|
No tak...CH
|
ja sie pytam czy Rycho jest na bierząco?
|
|
hahaha. Rychu jestes lepszy niz myslalem :D
// coś mnie tknelo. skad rycho ma najnowszą komplilacje tak szybko? ja ci patrze w statsy na pewnej stronie a tu .... :D:D ale rychu, masz tylko 208.000 kB wyslanych. nie ladnie :P |
rycho pewnie w msdn subskrypcje ma ;D
|
Rycho jest biały i ma czerwone oczy - tak wygląda królik doświadczalny M$. :taktak:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
aż zastanawia, dlaczego tak łatwo dostać kolejne buildy win 7, myślicie, że to kontrolowane przecieki, żeby zwiększyć zainteresowanie finalną wersją?
|
Myślę, że tak jest i już. Ciekawe jak final?
Warto te siódemki instalować? Miałem któregoś builda i mi strasznie Aero przycinało, a Vista śmiga? |
Cytat:
Ze względu na to, że przedsiębiorstwa zazwyczaj decydują się na upgrade Windowsa do najnowszej wersji po wydaniu pierwszego SP, ktoś w M$ wymyślił, żeby wydać SP1 do 7-ki krótko po premierze. To bardzo nieoficjalna informacja, plotka rzekłbym nawet :D Ale coś w tym może być. Ciekawe tylko ilu frajerów da sie nabrać :D |
tyle ze już od 7127 widać drastyczne spowolnienie. ta 7229 to już vista po lanie i przenośnych pamięciach... to samo dysk mi zjada niemiłosiernie (i miejsce i wydajność) - każda to czysta instalka :| - już mi się vistoven nie podoba :|
|
Cytat:
|
Cytat:
Załącznik 52223 |
dobrze ze nie napisał Ci ze jak się sam naprawi albo serwisant przyjedzie
|
Cytat:
Jak znam Microsoft to ... DAMY RADĘ! |
a ty usilnie próbowałeś wpuścić mnie w te maliny :rozga:
|
dlatego ja zostaje przy c64;] fakt, moze programy wolno się z kaset wczytują ale system sam w sobie problemów z sobą nie ma :D zlikwidowałbym tylko tą ramkę co tak drastycznie pole robocze zmniejsza.
:D a tak na serio, z tego co widać, to dobrze, że zostałem na wersji 7068. |
Cytat:
|
Windows 7 Build 7232 -winmain.090610-1900-gdzieś tam zobaczył i nowa tapeta
A w przygotowaniu 6.1.7260 podobno pierwsza przymiarka do RTM Załącznik 52240 |
Ok, poważne pytanie - lepiej zainstalować Vistę Home Premium czy 7 (mam build 7201)?
|
Poważna odpowiedź.
Win 7 . |
Ok, sprawdzę ten build.
Nie wiem czy pisałem, ale na poprzednim, który miałem (styczeń/luty) cięło mi Aero, a na Viście bez najmniejszych problemów śmigało? :-( |
Pisales, maksymalnie 2 strony temu;)
|
Zainstalowałem Win7 (build 7229 bodajze) na stacjonarce z E2140 i 2GB RAM i... działa bardzo sprawnie;) Troche problemów miałem z kartą sieciową po wstrzymaniu systemu ale jakoś poszło. Polecam instalacje i sprawdzenie tego systemu;] Bardzo stabilny jak narazie;]
|
@rycho
Instalowałeś już 7260? Zastanawiam się czy warto kupować :P |
Ok, ja też na razie z siódemki zadowolony. Zobaczymy, jak się sprawdzi na dłuższą metę :-).
-edit- Da się jakoś ustawić, żeby "przypięte" ikonki na pasku zadań nie "gryzły się" z tymi paskami od okienek? :-P |
A to one się gryzą? :O
Możesz je na przykład pousuwać ;) |
Opcja z usunięciem tak jakby mnie nie satysfakcjonuje. Sam nie wiem czemu ;-).
|
Cytat:
Takie mam wrażenie po godzinie... Załącznik 52266 |
Bo zbliża się do wersji finalnej. Wiesz, wszystkie te usługi, które są potrzebne w komercyjnym systemie objętym pomocą techniczną - trzeba je w końcu dodać i zobaczyć, co z tego wyjdzie...
17,7 s - tyle mi się build 7100 uruchamia ;) |
Cytat:
Wyjdzie VISTA bis... Niestety... I stety. |
Jestem pod wrażenie.
Zero problemów, chodzi jak błyskawica, Aero chodzi jak należy (wreszcie), elegancko wstaje po stanie wstrzymania i "ożywia" całego huba usb jak należy... 7201 |
Właśnie doinstalowany najnowszy KIS do testów-wreszcie jest szybki:spoko:
Załącznik 52274 |
Cytat:
|
Coś mi się widzi że znajdzie się sposób na przedłużenie ważności wersji RC i ludzie będą jej używać bo będziesz szybsza niż finalna ;)
|
Trochę odbiegając od tematu -testując KIS 9 na 7 chwalę wirtualną klawiaturę dodaną do najnowszej wersji KIS.
Załącznik 52279 |
Chwalisz? A po co komu takie, ło takie cóś? I w czym niby lepsze od systemowej klawiatury ekranowej jeśli już któś ma potrzebę?
|
Skoro to KIS to pewnie jakieś super bezpieczna przed trojanami czytającymi hasła.
|
Cytat:
|
|
Paskudna tapeta.
Też bym nie wytrzymał. |
LoL! jak uzywam w7 2 miechy to nie mialem czegos takiego, ani zadnego BS. w7 to nie vista!
|
O tym się przekonamy jak wyjdzie RTM.
|
Który build najbardziej polecacie, który najlepiej wspominacie?
Kuzyn chciał zainstalować siódemkę, ale od razu dorwać najlepszy możliwy build :-). |
niech se zainstaluje 7100.
|
Ja używam 7068 i nie widzę żadnych problemów. 7100 też powinno być ok.
|
Ja wróciłem na razie do 7231
|
|
Cytat:
|
Upgrade Option Program
|
gdzieś czytałem, że ten program nie obejmuje pięknego kraju
nad Wisłą i Wartą i Odrą i Bugiem i Notecią i... :sciana: |
obejmuje, obejmuje.
|
Co prawda nie sprzedają jeszcze, w sklepie na półce nie stoi...
Ale ploty mniej lub bardziej oficjalne na temat cen chodzą... I chyba kogoś pogięło, bo cena takiego Win7 ultimate, w dodatku okrojonego, wychodzi w europie o 91% więcej niż w stanach. No, miałem ochotę na ultimata z virtualem xp, ale ponad 1300 zł (pewnie netto) to ja za system nie wybulę. Mnie jeszcze nie pogięło... http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,...wiadomosc.html |
To żeby europejczykom nie przyszło do głowy euro umacniać.
Amerykanie mają proste przeliczniki. Kiedyś było 1 USD = 1GBP a teraz 1 USD= 1 EUR. |
Cytat:
W UE VAT od 15% w góre + dochodowy średnio 20%. I mamy odpowiedż kto nam kieszenie opróżnia. |
Nie wiem, jak dochodowy.
Ale mają sale tax - najbardziej podobny do naszego VATu - naliczany dopiero przy sprzedaży finalnemu odbiorcy i jest od 6 do 9% (w zależności od stanu). |
Cytat:
|
W UE podobnież nie. Jakby nie patrzeć, okrojona ;)
A swoją drogą MS od dawna zastrzegał się, że IE stanowi integralną część SO - ciekawe, czy usuną tylko iterfejs aplikacji, czy jednak nie jest tak do końca z tą integracją. |
|
|
Ale który to srebrny czy złoty?,w która stronę przekrecic kluczyk -w lewo czy w prawo?Jakie zaklecie wypowiedzieć-sezamie otwórz sie?Czy akwizytor?
|
|
rychu jestes boski :szczerb:
|
Tak z innej beki- ciekaw jestem jak szybko po premierze w7 pojawi się na msdn aa :D
|
windows 7 wersja 6.1 lol.
jak tak ma byc w win7 final to ja zostaje na viscie. |
Cytat:
|
6.1 to wersja jądra NT.
NT4 - 4.0 Win2000 - 5.0 XP - 5.1 Vista - 6.0 7 - 6.1 Nawiasem mówiąc jądra 6.x są lepsze od 5.x, do 5.x nie wracam :nie: Lepsze zarządzanie pamięcią, priorytety na I/O, dowiązania symboliczne itp. Szkoda tylko że tak obloatowane. Ale od czego jest vLite :) |
Czego to ludziska nie wymyślą
Załącznik 52399 W ziołem też nalepkę dla Rycho Magic Pralka Trwała Ondulacja Aktywacja |
a czy ktoś spotkał sięz problemem karty ati z serii HD ? Mam aktualnie zamiar kupić grafe 4730 sapphire, ale przed kupnem mam możliwość potestowania jej w warunkach domowych :-). Tylko, że zarówno dla xp i win7 mam problemy z instalacją sterownika :-/ Pod xp mam glupkowaty komunikat, że sterowniki, ktore chce zainstalować nie sa przeznaczone dla danego systemu albo nie dla tego modelu karty. Natomiast jak zainstaluje je na win7 to w zasadzie ogranicza się to do instalacji oprogramowania od ati byle nie sterowników. A w7 sam jak wykrywa karte to po restarcie mam bluescreena i tyle... ręcznie nie da rady tego zaktualizować, bo pokazuje, ze sterownik od M$ jest lepszy :-/ Testowałem to na 7127 i na 7260 i tak samo :-/ na bluescreenie mam tylko napisane jakoby cos zwiazanego z plikiem ATIKMDAG.SYS. Mieliście coś podobnego ?
|
z tego co sie orientuję to z serii hd miały wpadkę ze sterami ale pod AGP jest nawet jakiś fix na stronie ati
editL pytanie do userów windy 7 - czy jest możliwość w nim przełączenia na widok jak z xp [na pulpicie ikonki dysków mój komputer itd] ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
właśnie z powodu takich problemów unikam kart ati... wieczne problemy ze sterami, trzeba się nagrzebać :ysz:
bierz gf9600gso w dobrej cenie są teraz (~250zł) reszta na chłodzenie - albo karty albo właściciela->piwo:D @Deckard: niewiem czy o to chodzi bo w ogóle nie widzę problemu Załącznik 52420 |
Cytat:
|
A to menu start jest bardzo poręczne!
Jak miałem XP to nawet nakładkę "vista start menu" instalowałem. Obczaj jak wygodna jest wyszukiwarka programów. |
Cytat:
|
Cytat:
-drugi edit- widok xp jest możliwy:spoko: właśnie go wczoraj zrobiłem, ale zabij mnie, nie pamiętam jak:sciana: ale znajdę:sciana: |
testował ktoś w7 x64 ?
warto będzie w końcu ? bo xp x64 to była pomyłka a vista x64 dobrze ale niezbyt... |
Cytat:
będę czekał :spoko: 7 dopiero zainstaluje u siebie tak za 2 tygodnie :taktak: Cytat:
|
Cytat:
z "widokiem w win7" poradziłem sobie chyba dosyć szybko bo nie pamiętam problemów. Wspomagałem się softem "windows 7 manager" - polecam:spoko: a do nowego menu start trzeba się przyzwyczaić (nie wszystko w nim da się zmienić) |
Pojawił się podobno FINAL RTM build 7600.win7_rtm.090710-1945 na razie x64 chińsko -angielska wersja
Załącznik 52492 |
Cytat:
|
takiego z tych releasow finale jak ze mnie prezes korporacji ;] MS nie potwierdzil skonczenia prac nad W7 wiec bedą cieknąć dalej ...
|
Cytat:
MS musi mieć jeszcze czas na wyprodukowanie płytek/pudełek/certyfikatów i rozesłanie tego wszystkiego po sklepach. Moim zdaniem final już jest, tylko niekoniecznie teraz musi być w pirackim p2p ... |
masz racje. i bedzie pudelkować, tloczyc, pakować i reklamować do pazdziernika. jednak spotkalem sie z tekstami mowiącymi, ze ostatni build nie przeszedl glosowania. wiec, albo przejdzie, albo wydadzą kolejny. znaczy, ze cos sie w tej kwestii caly czas dzieje.
|
|
Jest już MICROSOFT WINDOWS 7 ULTIMATE 7600 16385 RTM X86 RETAIL PL DVD-WZT
No to tylko czekać na 64 bity ;) |
Też jest... Tylko tego retailera WZT nie znam.
|
Cytat:
|
Znacie (tani) sposób na sprowadzenie win7 ze stanów? 50 USD dam - 500PLN nie.
|
A z jukeja może być? :pytanie:
Bo sam się zastanawiam. :hmm: |
Jak za 50 dolców, to może ;)
Ale jak za 50 funtów, to już przestaje być taka zabójcza różnica w cenie. |
A za rok win8 i znowu bedzieice kupowac?:) Nie lepiej jechac na trialach, wsio dziala i nie ma problemu z legalnoscia?
|
rodzynek Oriona twierdzi, że trwale aktywuje siódemkę:sciana:
|
@Zetoksiu
bo kiedyś gufka zacznie Cię nap... od tej ściany |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |