![]() |
Walki i problemów z Win 7 ciąg dalszy.. (szczerze mówiąc coraz mniej mi się ten system podoba.. - choć z jednej głównej przyczyny, właściwie dwóch, ale druga to kwestia przyzwyczajeń i te próbuję zmieniać. Problemem numer jeden jest jego powolność - cały czas jeszcze próbuję to zmienić, choćby przez metody wymienione wcześniej, ale wrażenie pozostaje - ten system jest dużo, dużo wolniejszy od XP, co widać nawet na wielokrotnie szybszych komputerach. To bardzo duża wada..).
Mam program (konkretnie WinBar, ale problem występował także w innych). Chcę w nim wprowadzić zmiany w konfiguracji. Robię to i wszystko jest ok, to momentu restartu komputera. Wtedy wszystkie ustawienia trafia szlag. Myślałem, że - zgodnie z jakąś wcześniejszą radą, tu czy gdzie indziej, zmienić ustawienia dostępu do programu (prawy klawisz -> właściwości -> security). Raz to nawet zadziałało, bo pewne ustawienia mi się zapisały, ale nie wszystkie i jak próbuję zapisać resztę to nie jestem w stanie nic na stałe zmienić. Mimo, że przyznałem uprawnienia do edycji, zapisywania itp. (właściwie wszystkie, które się dało). Jest jakiś inny sposób. I przy okazji - czy to trzeba robić za każdym razem, przy każdym programie, czy można jakoś wprowadzić ogólne ustawienia, żeby do programów instalowanych przeze mnie był pełen dostęp? Co ciekawe, choć podobne problemy miałem z innymi programami (chyba KM Player, albo Foobar) to sa też takie, w których to nie występuje. Nie wiem, od czego zalezy róznica.. |
Przydatne linki, kilka rzeczy z nich muszę spróbować.
Sam kupiłem sobie swego czasu książkę o różnych trickach do siódemki i jak będę miał chwilę, to poczytać, co jeszcze można tam zmienić. Tymczasem rzuciła mi się w oczy jeszcze jedna rzecz i zastanawiam się, czy można to zmienić. w XP-ku na górze listy programów (po otwarciu menu start) były na górze programy domyślne do poczty i przeglądarki internetowej. Nie znalazłem możliwości przywrócenia tego w 7. Da się? ------ EDIT Ok, trochę inaczej, się da - zostawiam, jakby ktoś potrzebował: Prawy klawisz na skrócie do programu (tudzież programie) i "Pin to the Start Menu" |
tu chyba to samo po polskiemu
http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...onie-3175.html |
Cytat:
Cytat:
http://www.windows7home.net/category...s-7-tutorials/ |
Zacnie :)
Ja co prawda już na początku zmniejszyłem sobie te ikonki w nowym Windowsie (Właściwości - Taskbar - Use Small Icons), ale i tak to nie to samo, co stary dobry pasek szybkiego uruchamiania :) Zresztą do tego nowego od biedy mogłem przywyknąć (ale tylko przywyknąc, bo przewagi nie widziałem w nim żadnej), natomiast przeniesienie pokazywania pulpitu w to miejsce było dość wysoko na liście moich priorytetów ;) Wywalenie jednej z częsciej używanych funkcji w najdalszy róg ekranu jest dla mnie wyjątkowo niezrozumiałe. No.. jeszcze kilka takich dobrych rad i może z tym systemem da się jednak coś sensownego zrobić ;) |
Cytat:
Odblokowujesz sobie pasek (prawoklik i odznaczasz "lock the taskbar") --> przesuwasz gdzie checsz --> prawoklik i odznaczasz "show text" i "show title" --> dopasowujesz --> zablokowujesz pasek. Oddokowujesz te bezsensowne, wielkie ikony wymyślone w W7. |
Moja znajomość tego systemu jest jeszcze bardzo pobieżna, ale:
- w opcjach paska zadań jest "Taskbar buttons" gdzie można wyłączyć grupowanie przycisków. Pierwsze, co zrobiłem - jest chodzi o ikonkę to tego jeszcze nie wiem, ale zakładam, że używasz funkcji "Pin to taskbar"? Chociaż jak teraz patrzę to przy folderach jej nie ma.. A przy przeniesieniu ręcznym robi mi skrót do Explorera.. Nie.. tej funkcji jeszcze dokładnie nie poznałem.. |
W systemie XP robiłem sobie foldery ze skrótami do programów typu "A" i drugi do programów typu "B".
Następnie na pulpicie robiłem skróty do tych folderów robiłem odpowiednie ikony i ściągałem je do paska szybkiego uruchamiania. W W7 ściągam do paska i zmienia się ikona, a oprócz tego oba skróty "nakładają" się. Nie podoba mi się to :( |
Zacznę od końca:
- Konnekt może i trup pod względem aktualizacji, ale.. opcji ma masę, rozszerzeń też całkiem sporo (zupełnie mi niepotrzebnych, ale to inna sprawa) i przede wszystkim.. jest prosty, szybki i dobrze działa. Czego trzeba mi więcej? :) Jedyne czego się bałem, to że pod Win7 nie będzie działał, ale hula i jest ok :) Tylko te skórki zostają, ale wydaje mi się, że powinno dać się coś z tym zrobić. Aż tak mi nie zależy, więc pewnie machnę na to na razie ręką. W każdym razie dla mnie to nadal najlepszy komunikator pod względem prostoty i szybkości działania. No może jak kiedyś rozgryzę Mirandą to zmienię zdanie. - Co do Windowsa.. mam taką nadzieję, że to kwestia jeszcze 'dopasowania' go do swoich potrzeb i zoptymalizowania. Na maszynie jest zainstalowanej potężnej (i7-720QM (4 rdzenie, 8 wątków), 4GB ramu, dysk 7200RPM), która od tego, do którego porównuję (Centrino 1,5GHz, 1GB ramu, dysk 5400RPM), jest wielokrotnie szybsza w każdym możliwym aspekcie. A mimo to, co chwila widzę tutaj drobne przestoje, zacięcia itp. Trochę mnie to drażni, ale własnie zakładam, że jeszcze jest trochę do zrobienia. Bo cały czas w pewien sposób uporządkowuję system. Indeksowanie wyłączyć musze na pewno. Ja i tak z żadnych wyszukiwarek nigdy nie korzystam, a dysk dodatkowo potrafi się tu nieprzyjemnie nagrzewać (jak właściwie cały komputer, ale to inny temat), więc im mniej go męczenia tym lepiej. Przywracanie.. w sumie w ogóle mi niepotrzebne, ale na wszelki wypadek nie będę wyłączał całkowicie. Poszukam, gdzie to się w Win7 wszystko zmienia. - Crapware muszę jeszcze pousuwać, bo co prawda zrobiłem to przed reinstalacją, ale potem jak się okazało, przywróciłem obraz zamiast zainstalować sam system, więc wszystko wróciło. Co prawda nie ma tego dużo, przynajmniej patrząc do Tray'a (bo po procesach będzie trudno - nie znam jeszcze systemu na tyle, żeby wiedzieć, co można usuwać), ale coś zawsze powinno pomóc. No i dobrze by tez było, jak by się w końcu system zaczął uruchamiać w jakimś rozsądnym czasie (poniżej 5 minut na początek...). - Ten program do defragmentacji to jakiś specjalny? Bo mam pełną wersję jednego płatnego, podobno bardzo dobrego. Zwykle jego używam. |
Polecam wyłączenie usługi indeksowania plików - mało użyteczne, a zabija twardziela.
Usługę przywracania systemu ustaw tylko na dysk C: / System po usunięciu całego crapware'u potrafi przyśpieszyć nawet o 40% :P Na samym końcu zdefragmentuj dysk programem MyDefrag (opcja data disk mothly). PS Konnekt to już niestety TRUP! :( |
Teraz to dopiero bajzel tam jest po przywróceniu systemu.. Chyba z 10 różnych katalogów. Ale zajmę się tym później.
Tymczasem.. testuję, testuję.. Na razie więcej rzeczy mi się nie podoba (przede wszystkim powolność działania systemu - pomimo wielokrotnie szybszego komputera od poprzedniego notebooka, ten działa wyraźnie wolniej - tam był XP), ale są i już pewne plusy. Ostatni był przed chwilą kiedy udało mi się zainstalować i uruchomić Konnekta :) A już myślałem, że tak jak ze swoim ukochanym StatBarem będę musiał szukać jakiegoś zamiennika. Na szczęście nie :) W Konnekcie wszystko działa oprócz jednej rzeczy - zmiany skórek. Nie jest to może priorytet, ale jako że miałem swoją ulubioną, to może ktoś bawił się tym programem pod siódemką i próbował ten problem rozwiązać? |
Nie da sie polaczyc program files. Dell i drivers mozesz usunac bo sterowniki masz zapewne na dysku dvd.
|
Ilość załączników: 1
Jeszcze a propo siódemki. Po wejściu do Mojego Komputera w XP widoczne były 3 foldery: Documents and Settings, Program Files i Windows. W Windows 7 wygląda to inaczej, a że jak w każdym nowym notebooku mam tam trochę dodatków naćpane, chciałbym się upewnić, co można spokojnie usunąć (trochę po fakcie, bo większość już wywaliłem..).
Wygląda to teraz tak, jak na screenie. Jak rozumiem folder Users zastąpił Documents and Settings, Windows pominę (na razie nie będę kasował ;) ), Program Files i Program Files (x86) to jak rozumiem kwestia systemu 64-bitowego. Tego nie da się jakoś zmienić? Trochę głupie to jest, że szukając jakiegoś programu muszę przeglądać dwa katalogi, niektóre foldery w ogóle się duplują i generalnie wygląda to i działa dziwnie.. Potem zostaje DELL i Drivers. Dell domyślam się, że nie ma nic wspólnego z systemem i pewnie zaryzykuję jego usunięcie (w środku nie widzę nic ciekawego), ale zastanawia mnie jescze ten folder Drivers - czy to systemowy, czy też dodatek tworzony przez akurat tego producenta i można spróbować go usunąć (sterowniki mam na płytach)? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja już nie używam listy w menu start, wszystko wpisuję w pole wyszukiwarki.
|
True, pasek start to wielka porazka i brak normalnego paska szybkiego wybierania - nie jakis rozwijany + idiotyczne przyklejanie programow. Do samego menu start sie przyzwyczailem i podoba mi sie i dziala szybciej niz te przerobione na xp.
|
Cytat:
Zresztą.. patrząc na różne opinie, akurat w tych dwóch zastrzeżeniach nie jestem odosobniony. W każdym razie - nie robię tego dla zasady. Gdyby było to dla mnie mało istotne machnąłbym na to ręką. |
Cytat:
|
Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. Nie?
|
Nie wiem, czemu zakładasz, że polubienie W7 wymaga zrobienie z niego W95
|
To już wiesz, jak zrobić normalne Menu Start (z listą programów wyświetlaną w bok, a nie przewijaną) i normalny pasek zadań? :>
A.. no i zainstalować i uruchmić StatBara.. |
Chyba polubię W7. Już tydzień mam :) Zaczyna mi się wreszcie wszystko układać tak jak w starym kompie na XP :)
Przestałem się irytować na cały świat! |
I to jest najlepsze wyjscie bo xp mode nie dziala na wiekoszosci w7 sprzedawanych z laptopami;)
|
Jedyne wyjście to postawić VM i na niej zainstalować XP.
|
XP mode
Witam!
Z tego co się orientuje, to xp mode w Win7 nie wspiera wirtualizacji karty graficznej (czyli nie można sobie pograć w gry, które działały na XP a nie chcą śmigać na Win7). Czy istnieje jakiś program, który "zmusza" grę do działania pod w7? Podpowiem, że tryb zgodności też nic nie daje... Mam kilka fajnych gier, w które grałem za czasów XP. |
o właśnie, też myślałem o pliku .csv
|
Ja uzylem Thunderbird Portable z pendrive na takim starym kompie z OE. Zaimportowalem wszystko lacznie z kontami.
Dziala tez import przez plik csv. |
Plik "wab" oczywiście mam, ale thunderbird go nie widzi. Nie ma opcji pokazania ścieżki ręcznie :(
|
wyeksportuj z Outlooka do pliku, nie pamiętam jaki format ma ten plik,
a potem zaimportuj z tego pliku do Thunderbirda. http://img851.imageshack.us/img851/9159/snap1k.jpg |
Jak zaimportować książkę adresową z outlook expressa do thunderbirda. Outlook jest na starym kompie, thunderbird na nowym. Pliki poczty już przeniosłem na piechotę :)
|
W sumie to i tak nie mam pełnej wersji tego Office'a więc mi nie zależy. Chociaż mam wersję 2007, której nie chciałbym stracić..
Dzięki za linka, poczytam później. ----- EDIT @loki Fakt, zapomniałem o ukrytych partycjach na notebookach. Będę musiał podejrzeć, jakie dobra się tam mieszczą :) |
U mnie (acer) bylo tak samo, to trial(ja tak mialem) a raczej starter z reklamami - wyrzucilem, zainstalowalem libreoffice'a. Poza tym masz 2 ukryta partycje ok 15gb(nie widoczna w windowsie) - ale mozna ja podejrzec MiniTool Partition Wizard Home Edition - zawartosc rowniez roaz 3 ok 150mb - tworza ja w7(w zaleznosci od wybranych opcji przy instalacji systemu - w preinstalowanym w7 jest obecna):)
|
Napęd Q to nośnik szybkiej instalacji Office 2010. Z tego co się orientuję w niektórych wersjach office da się go bezproblemowo wywalić bez uszkodzenia całego pakietu office. Po wywaleniu tego składnika, zniknie napęd Q ale czasami pójdzie cały Office:>
http://support.microsoft.com/kb/2028653/pl |
Pojawia się komunikat, że nie mam uprawnień, aby obejrzeć ustawienia dostępu do tej partycji. Daje mi możliwość 'przejęcia właśności' (taking ownership), ale jak próbuję to robić (zaznaczenie nowego użytkownika), pojawia się komunikat, że nie można tego zrobić.. I koło się zamyka...
|
Kliknij na właściwości i dodaj sobie uprawnienia dostępu, lub przejmij na własność.
Takiej ikonki z takim podpisem jako HDD to jeszcze nie widziałem. |
Notebook z fabrycznymi ustawieniami - jak traktować taką partycję w Win 7 - "Q"
Dostępu do niej nie ma, usunąć też się nie da (przynajmniej jeszcze nie wiem, jak - może odistalowując Office'a). Dysk ma 500GB, więc chyba powinien mieć trochę więcej niż dostępne 448GB na C (innych partycji, poza tą Q nie ma). Więc chyba ona fizycznie istnieje. |
Przenoszenie folderów instalacyjnych/systemowych
Witam!
Mam zainstalowanych kilka programów na C:, chciałbym przenieść je w inne miejsce (inna partycja). Jak to zrobić? (mniemam, że zwykłe przeniesie folderu nic nie da) Przykład: GaduGadu mam zainstalowane na C. Oczywiście mogę je odinstalować i zainstalować na innej partycji ale to strata czasu. Jest jakiś software pomagający w przenoszeniu tych programów/folderów? ;) |
1. Klikamy prawym przyciskiem myszy na folder z zainstalowanym TC:PP2 (standardowo C:\Program Files\TC PowerPack 2\.
2. Właściwości > zakładka Zabezpieczenia > przycisk Edytuj. 3. W nowo otwartym oknie wybieramy Użytkownicy > w kolumnie Zezwalaj zaznaczamy opcję Zapis > OK > OK. |
Zainstalowałem total commandera. Po ustawieniu wszystkiego, podczas próby zapisania mam komunikat:
Błąd: nie mogę zapisać (ścieżka)wincmd.ini. Proszę usunąć zabezpieczenie zapisu! |
Też tak czasami mam (z tymi 100%) i nie wiem czym to jest spowodowane. Może jakaś "wada" partycji NTFS? Nie mam pojęcia ???
|
Panowie taki problem. Kupilem dysk ZEW. Samsung 1TB. Z poczatku gdy kopiowalem duze pliki np filmy to w Total Commanderze pasek dolatywal przy kazdym plikudo 100% i zatrzymywal sie na, kilkanascie sekund. Strasznie to wydluzalo czas kopiowania bo filmow masa. A teraz gdy chcialem kopiowac film to zpoczatku leci leci duzy transfer az spada to niecalego 1MB :/ i jeden plik kopiuje baaaaaaaaaardzo dlugo. Co jest nie tak ? Dodam ze na tym samym kopie w tym samym porcie USB tylko na drugim systemie (win xp) wszystko sie normalnie kopiuje. Musze odinstlowac jakies sterowniki USB w win 7 or something ? Co dokladnie ?
|
Stawiałbym na router a nie na probem z Windows. Uaktualnij oprogramowanie może to coś da.. Kolega posiada w/w TP-Link i ma z nim same problemy - ciągłe zrywanie połączenia, gubiące się pakiety.. Wymieniał sprzęt już 3 razy i dalej te same objawy. Gdy pożyczyłem mu swojego nieużywanego netgeara problemy znikły.
|
może ktoś wie, dlaczego do jasnej anielki kiedy odpalę CS:S albo BSG Online, to po kilku minutach W7 Ultimate (32bit) zrywa mi połączenie (nieważne, czy przez WiFi czy kabelek) na linii lapek Dell Inspiron 1525 -router TP-Link TL-WR340G.
muszę restartować kompa, żeby znowu zadziałało :hmm: ps. co ciekawe, problem nie występuje, kiedy gram w NFS:World... |
Zapewne format pomoze:) A na powaznie zobacz co masz w uruchamianych w msconfigu.
|
Wolne zamykanie systemu.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że win7 zainstalowany na moim laptopie wyłącza się strasznie długo... Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną i jak ewentualnie ten problem zlikwidować?
|
Niestety żaden sposób z wymienionych na Twoim poradniku nie działa.. :(
|
Ja w swoim W7 Home Premium x64 zmieniałem adres MAC bezpośrednio w rejestrze.
Polecam poradnik |
Hej! Mam dość nietypowe pytanie. Zaktualizowałem swojego PC z XP Pro do Windows 7 Pro x64 no i pojawił się problem. Nie mogę zmienić adresu MAC bezprzewodowej karty sieciowej Belkin N1 Wireless.. W managerze urządzeń, we właściwościach karty nie ma opcji adres sieciowy, wszystkie programy do zmiany adresu nie działają. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Na Windows XP mogłem zmieniać adres mac bez problemu..
|
Cytat:
Cytat:
|
Najchętniej bym kupił sam nośnik z SP1 - bo windę mam legalną.
|
Mlacolma nie ma w7 tylko xp, jak sie myle to i tak mnie poprawicie:) A piracki to swoja droga, tam pewnie polowy brakuje, tam pewnie nawet windowsa brakuje;)
|
Cytat:
|
zaraz mi Rychu odpisze, że to dlatego, że piracki k***a
|
No ja mam tylko home premium 64:)
|
u mnie z sp1 uruchamia się kilka sekund krócej, wersja professional :spoko:
|
Zassałem z MSDN AA W7!
|
System instalowany 14 lipca 2009 (32bit), zimny start trwa 2 min. 10sek. a ze stanu hibernacji wstaje 40 sekund (od momentu wciśnięcia guzika).
Od 3-4 lat (zacząłem na XP) używam tylko hibernacji, pełny restart robię jak mi się chce albo jak aktualizacja tego wymaga, czyli raz na 20-30 uruchomień - średnio raz na miesiąc :] Tyle czasu a ten W7 chodzi bdb i wcale nie zanosi się na formata. Na C: \ zajmuje równo 21,4GB, razem z potrzebnym softem i plikiem hibernacji (ram 2gb). Jest OK ! :) |
Rowniez zauwazylem ze po zainstalowaniu sp1 system uruchamia sie dluzej i to widac golym okiem. Moze po jakims czasie system sie dostosuje sam.
|
Podziękował! :>
|
|
rapidshare, megaupload czy co tam gdzie chcesz! :)
I dzięki. |
Gdzie wysłać?
|
Potrzebuję pliku z płyty instalacyjnej W7 w wersji polskiej:
Cytat:
Strzelam w ciemno, że jak to u siebie wkleję to będzie PL :) Po integracji SP1 i PL MUI z instalką wygląda to tak: http://img87.imageshack.us/img87/299...0223194532.jpg Cytat:
|
W zasadzie po instalacji to tylko numer kompilacji systemu zostanie zmieniony z 7600 na 7601 -bo SP1 zawiera dotychczas wydane poprawki:>
Nowości niestety można policzyć na palcach obu rąk, a i tak nie są one w żaden sposób innowacyjne: * wsparcie dla technologii AVX dostępnej w najnowszych procesorach Intel Sandy Bridge, * udoskonalenie wsparcia protokołów RRAS oraz IPsec, * poprawienie przesyłania dźwięku po interfejsie HDMI (system po restarcie gubił ustawienia), * nieznaczne zmiany w funkcji przywracania ustawień folderów po wylogowaniu się, * naprawienie błędu dotyczącego wydruku plików XPS w złej orientacji, * wsparcie dla firm trzecich korzystających z mechanizmu Windows Federation Search. |
Nie zauważyłem specjalnej różnicy po instalacji SP. Przy pierwszym "zwyczajnym" uruchomieniu systemu (przy pierwszym w ogóle jest konfiguracja aktualizacji, więc jest niemiarodajne) miałem wrażenie, że czas przejścia od ekranu powitalnego do pulpitu nieznacznie się wydłużył, ale nie mierzyłem tego ze stoperem więc mogę się mylić.
|
wyskoczyła mi propozycja pobrania ServicePacka 1 do win7 w "windows update"
brać? ktoś już przetestował czy jest gorzej czy lepiej, a może tak samo? pozdr |
Nie chce mi się zamawiać nowej pozycji, nowego cdkey'a i śmigać na uczelnię po płytę... (tak, oni nam wypożyczają płyty, nie można pobierać).
Poza tym do tego czasu zanim to dadzą to już nie będę studentem tej uczelni :] Edit. Poza tym chciałem się do tego źle zabrać... Jeśli ma się ISO W7 EN, to trzeba ściągnąć EN SP1 i potem PL MUI SP1, następnie slipstream EN SP1 i na końcu slipstream PL MUI SP1. |
Spokojnie, na MSDN AA też będą obrazy z SP1, ale dopiero za jakiś czas, czytaj, wtedy, gdy wydziałowy administrator zaktualizuje bazę programów w systemie ich dystrybucji ;]
Chyba, że wydział między czasie zrezygnuje z takiego udogodnienia dla studentów, jakim jest MSDN AA ^^ |
Wiesz, ja tam sobie legalne rozwiązanie przynajmniej znalazłem... :P
|
Cytat:
|
Nie mam niestety konta MSDN tylko MSDN AA - to mała różnica...
|
Cytat:
|
A to można ? Gdzie dokładnie ?
|
Najchętniej bym jednak pobrał gotowy obraz płyty instalacyjnej z SP1. Ale na stronie M$ jeszcze go nie ma.
|
Tak esem, też to znalazłem tylko na zagranicznych www :)
Znalazłem także skrypt (bat), dzięki któremu można zobaczyć o co w tym chodzi (w załączniku). No i na TechNecie MS: Step-by-Step: Multilingual Image Creation |
Cytat:
|
Kto wie jak zintegrować polskie MUI z ISO DVD ? Następnie jak zintegrować SP1 z ISO DVD ? W7 Pro naturalnie :)
Edit :) Znalazłem: RT Seven Lite |
tak:)
|
Takie pytanie...
Mam Win7 Pro EN z MSDN + PL MUI SP1 w takim razie już w wersji PL ma mnie interesować ? |
no jest ten sp1
Ilość załączników: 2
czekamy na sp2 :rotfl:
|
|
Ilość załączników: 3
|
Cytat:
|
Bo nie wnosi nic istotnego. Jakies tam poprawki dla Hyper-V i zdalnego pulpitu.
|
:nie:
|
Zauwazyles jakies znaczace zmiany...?
|
|
ja mam od poczatku roku
i nie zwalnia nic :D |
Z nudów zobaczyłem datę utworzenia katalogu Windows na C:
Się zdziwiłem mój Windows 7 ma 1,5 roku ! No no... XP'ka musiałem co rok instalować a tu MS się postarał bo nie odczuwam potrzeby reinstalacji w dalszym ciągu.. |
Fajne ale nie mam zwyczaju robić świąt w komputerze [:
|
ło matko, jaki kicz :sciana:
|
dzięki za cynk - bardzo fajne tapetki:spoko:
|
Z okazji
zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia ukazała się kompozycja Holiday Lights. dla Windows 7:) http://windows.microsoft.com/en-us/w...holiday-lights Załącznik 56167 |
A propo Office'a - czy poza tą stroną www.windows.com/genuine jest jakiś sposób sprawdzenia legalności zainstalowanego pakietu? Na podstawie samego numeru seryjnego?
|
Ja tam zamierzam długi czas używać Office'a w wersji 2007.
To nie jest jakaś super rzecz co to trzeba z wersji na wersję uaktualniać... |
Tylko desperaci uzywaja pirackiego office'a;)
|
...a pirackiego można bezliku :ysz:
|
30 dni z przedluzeniem 5 razy do 180 jak Windows.
http://www.benchmark.pl/sterowniki/p...der-28599.html |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:55. |