![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@Rycho dzięki za zainteresowanie tematem:spoko::piwo: |
Jakby ktoś był zainteresowany tapetą kolorowej rybki na szarawym tle z w7 starter edition z buildu 7068 to już mam w rozdziałce 1900x1200. Musiałem sam na piechote sobie startera zainstalować ;-p ale dla tapety warto było ;-p zwłaszcza, że lubie wszystko miec w ciemnych odcieniach ;-p
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co do tego wyszukiwania to może i masz rację, ale.. dla mnie to jest kolejne ułatwienie dla osób, które mają bałagan w komputerze (coś jak te najróżniejsze biblioteki, grupowanie dokumentów itp. Dla kogoś, kto wie, gdzie co trzyma i trzyma to w określonym ładzie to wszystko jest zbędne). Poza tym jednak wymaga znajomości tej nazwy, a je nierzadko miałbym problem z przypomnieniem sobie dokładnej nazwy jakiegoś rzadziej używanego programu. Ale nie jest mi to potrzebne, bo wiem, gdzie jest i dojście do skrótu zajmuje mi max sekundę. Przynajmniej w starym Windowsie.. |
|
Cytat:
|
A po co się uczyć, gdzie co jest? Jak się ma porządek, to się po prostu pamięta. Jeśli przykładowo zdjęcia masz na jednej partycji jednego dysku to nie musisz ich szukać w stu rozrzuconych wszędzie katalogach. Otwierasz właściwą lokalizację w chwilę. Podobnie z programami. Mam swój własny podział na kategorie w menu start i wiem, gdzie co jest. A że pulpit jest duży to otwieranie 'w bok' jest najbardziej dla mnie przejrzyste. Przy dużej ilości programów przesuwanie w tę i z powrotem to strata czasu..
|
Jeśli ktoś ma dużą ilość programów, to powinien sobie je pogrupować w menu w określonych katalogach tematycznych i podkatalogach - i to jest właśnie porządek w menu i wtedy nie ma szukania i scrollowania. A jak ktoś ma burdel, to narzeka - niech więc zrobi sobie porządek, albo zapamięta nazwę.
Ale urodzony malkontent - nie widział na oczy, a już narzeka... |
Cytat:
Nie zmienia to jednak istoty, że programów (kategorii) może być dużo i przy mniejszej rozdzielczości monitora i tak jest konieczność skrolowania, dodatkowego klikania itp. Po co? Cytat:
Jakbym chciał narzekać, znalazłbym jakiś temat na Onecie i napisał, że nowy Windows jest głupi, Microsoft to #$@#%%, a Bill Gates to %#$@$@#%. I od razu rozpoczęłaby się konstruktywna rozmowa :> |
Cytat:
TEz by mi sie widzialy to widzialo tak jak w CLASSIC XP. No ale nawet jesli nie , mysle ze z czasem sie czlowiek przyzwyczai... A tak znow przy okazji. Jakie macie oceny wydajnosci swojego PC w SIODEMCE ? Tzn. nie zeby sie tu przechwalac. Ale mam 7.1 | 7.3 | 7.3 | 7.3 i 5.9 za dysk :/ I pytanie mam wlasnie do tej ostatniej oceny. Tez macie w takim przedziale ? Nie wiem czemu tak zanizylo jak mam wydaje mi sie calkiem przyzwoite dyski. 2x1TB Seagate SATA 2.. Czy to mniej wiecej standartowa wartosc na tej pozycji ? |
7.4
7.4 7.3 7.3 7.8 |
Cytat:
Cytat:
|
wszystko sie liczy
|
No prosze, to te SSD rzeczywiscie daje rade patrzac na te ocene. 0,1 i by byl MAXiu ;>
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie @patrix poprostu bylem ciekaw bo niby caly komp w miare new i myslalem ze wszystko dostanie po rowni te same oceny czy to 5tki czy 7mki a ta jedna sie wylamala i juz zaczalem myslec ze moze cos nie tegez z dyskiem jest. No ale jak @jesi napisal ze tez tak ma to juz wiemy o co comeon ;)
|
U mnie
5.8 6.2 7.3 7.3 5.9 też się dziwie co trzeba mieć, aby dyski miały sporo punktów.... mam raida z dwoch dysków Samsunga 642JJ stripping i taka kaszana.... to już pewnie ludzie co maja jeden dysk maja tyle co ja w raidzie :-))) I gdzie tu szukać sprawiedliwości... Kolega, który ma płyte p5q asusa i dwa dyski jakies 500GB [nie wiem dokladnie jakie] to ma o dziwo 6.1. |
Bo te raidy na płytach są ...... warte. Kupcie sobie prawdziwą kartę raid za parę zielonych i wtedy będziecie mieć 7.9... a tak na poważnie, to kto przejmuje się tymi ocenami? Dla mnie ważne jest aby w moim odczuciu system pracował sprawnie. To jaką ocenę wystawi mojemu leciwemu PC to najmniej ważna sprawa.
|
No jasne. To tak loozno mowimy o tym ocenianiu, a nie o sprawie zycia i smierci ;) I znow przy okazji. Korzystacie z IE8? Mysle nad zainstalowaniem opery bo Firefox mnie ostatnio wkurzyl :/ Na XP zarl mi tak ram ze systematycznie spadal i spadal az FF mial ponad 1gb zezarte :/
|
Przy kilkunastu zakładkach mam góra 120MB (co i tak jakby nie patrzeć jest kolosalną liczbą), ale 1GB? ???
|
Po calym dniu dzialania i przegladaniu wielu strony potrafi zajac nawet ponad 400MB.
|
Cytat:
Może to ktoś zmirrorować poza RS ?! Cytat:
z góry thx ------------- jak już się pojawi soft co zrobi to automatycznie: http://www.windows7.pl/forum/index.php?topic=1333.0 to dajcie znać... nie, że nie umiem ale mi się nie chce :szczerb: coby sobie wygenerować to i nie instalować znowu mui po formacie. |
Mirrorować?
Po co? Przecież to jest dostępne wszędzie... http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool?err=t2#at2 |
ostatnio Rychu strasznie uczynny jest :sciana:
|
Cytat:
--- dzięki Rycho. |
Cytat:
Jest mi z tego powodu przykro i ubolewam nad tym. Chyba czas umierać. |
jak w bestplayerze 2.105 rzucić obraz na tv ??
tak jak to mozna w subedicie ?? dzieki za info |
Może najpierw "dobry wieczór" a nie od razu z roszczeniami.
|
Cytat:
:piwo: a teraz, ODPOWIADAJ NA MOJE PYTANIE :P |
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
no widzisz Ajsi, tu ci każdy pomoże :spoko:
|
Udostępnianie połączenia internetowego w win7
Witam!
Chciałbym udostępnić połączenie internetowe (net po kablu) poprzez WiFi abym mógł podłączyć HTC (tudzież inne urządzenia wifi) i korzystać z internetu. Jak to zrobić w windowsie 7 ??? |
Udostępnić bez problemu, to przez BT.
Przez WiFi to musisz mieć soft, który zrobi z karty sieciowej AP/router. |
A jest jakiś ogólny soft to robienia takich rzeczy? Wiem, że miałem kiedyś taki soft ale on był dedykowany do laptopa/karty wifi...
|
Ja używałem tylko softu Asusa do karty Asusa - nie znam żadnego uniwersalnego (no, poza Linuxem, ale chyba nie o to chodzi ;) )
|
Nie, nie o to chodzi ;) Jakbyś jeszcze napisał jak skonfigurować połączenie BT to byłbym wdzięczny :)
|
Pod 7 nie testowałem. W XP parujesz, łączysz ActiveSync i masz net w telefonie (w IE trzeba chyba jeszcze coś w ustawieniach pogrzebać).
|
Może ktoś ma płytę na nForce 630i i wie jak zainstalować w siódemce sterowniki AHCI od nvidii? Paczka sterowników do chipsetu ze strony NV instaluje mi tylko away driver i nic ponad to.. :|
|
Windows 7 zamienia laptopa w hotspot WiFi
Cytat:
|
Dzięki mensir67pl :>
|
Cytat:
|
@Zene_k a w trybie awaryjnym próbowałeś?
|
i co chłopaki? potestowana platforma 7? :)
http://www.youtube.com/watch?v=ssOq0...layer_embedded Much better? :) Jakich wersji używacie? Home Premium? 64 czy 32 bit? |
Cytat:
|
A u mnie wystapil maly zgrzyt a wlasciwie dwa, w tym calym win7:
1 W czasie pobierania wiekszych plikow z hotingow praktycznie w kazdy plik jest uszkodzony tzn w archiwach sa bledy crc, w avi widac bledy w wyswietlaniu lub zawiesza playera. 2 W czasie odtwarzania filmow (avi, mkv) po jakims czasie obraz wyprzedza dzwiek, czesc filmow mkv mplayer nie odtwarza tzn niby plik wczyta, wszytkie informace typu dlugosc tytul rozdzielczosc sa dostepne ale go nie startuje (w innym odtwarzaczu dziala). W xp tych "niedogodnosci" nie mam. |
Cytat:
|
Cytat:
A jak jest z upierdliwością win7 jeśli chodzi o legalność muzyki i programów. Woła nagminnie i chce sprawdzać jakieś licencje? W Viście coś takiego było z tego co pamiętam. |
nic i nikt nie woła :sciana:
|
Cytat:
|
win7
ja mam jakis dziwny win7 po wizycie na windowsupdate mam tak 7600.20555.amd64fre.win7_sssss
|
Cytat:
|
Ja mam za to niezmienialne avatary użytkowników (przycisk 'przeglądaj' (czy jakoś tak) nie reaguje), a systemowa przeglądarka plików "zażułca" wszystkie pliki graficzne. :szczerb:
|
Cytat:
Zastaw systemowy... |
Późno było. ;p
Ok, sterownik monitora powiadacie Waszmości. Ale jakoś w XP nie przeszkadzał. Ktoś tam w Redmond lipę zrobił. Spróbuję i zdam 'relację z zażółcania'. ;] |
Nareszcie pozbyłem się tego nędznego wygładzania czcionek w W7, ten ClearType bardzo drażnił mi oczy. W Vista można było ładnie wyłączyć, przez "odptaszkowanie" w właściwościach ekranu, w W7 dali d.ebilny kreator dostosowywania, po zastosowaniu którego było znacznie gorzej.
Gdyby ktoś życzył sobie to wyłączyć to rozwiązaniem są Zaawansowane ustawienia systemu i Efekty wizualne :spoko: |
Cytat:
1. przy wlaczonym uac,plikow nie da sie wrzucic do katalogu windows wiec pewnie i do program files. w total commander jest teraz nowy przycisk "as administrator",ktory jest przed albo po niepowodzeniu operacji. wtedy mozna np wrzucic plik do katalogu windows. np ustawianie nazwy systemow przy pomocy bcdedit w shell cmd.exe konczy sie access denied, trzeba odpalic cmd.exe jako administrator. 2. mozliwe,ze nie jestesmy w plikach,katalogach na liscie userow uprawnionych do zapisu,kasowania. w xp pliki nalezaly do admin'a,od vista wszystkie pliki naleza do trustedinstaller moze stworzyc se batch tco.cmd: takeown /f %1 /r /d t icacls %1 /grant Administratorzy:F /t zapisac w katalogu windows lub inny dodany do "path" naszych i uzywac jako tco nazwapliku_lub_katalogu_lub_maska |
Cytat:
Udolo sie rozwiazac problem nr1 - przyczyna klopotu byl uTorrent a wlasciwie nie sam program co upload. Jak upload szedl "pelna para" to wlasnie wystepowaly w/w bledy crc, wystarczylo troszke przyciac pasmo by problem zniknal w 90% a po przycieciu do polowy calkowicie. |
System fajny, przejrzysty i fajnie wygladajacy. Martwi mnie tylko traktowanie po macoszemu wsparcia dla starszych produktow przez producentow notebookow. Na ASUS VX2S dosztukowalem wszystko czy to z Vista64 czy z internetu, ale za diabla nie smiga mi ATK HotKey (do klawiszy Fn + X) ;-(...
|
Cytat:
:) |
Ilość załączników: 3
W final wersji pojawił mi się problem z kartą telewizyjną-o dziwo w betkach i pre-RC na sterownikach do XP\Visty chodziła bez problemu.
Tryb zgodności nie pomaga, XP-mode nie chodzi na maszynie gdzie karta TV zainstalowana-procesor nie obsługuje wirtualizacji ,wymuszenie odpalenia sterownika programem Driver Signature Enforcement Overrider też nie pomaga.Czy oprócz czekania na nowy driver można coś zrobić.? Załącznik 53384 Załącznik 53385 Załącznik 53386 |
czy ktos uzywa iplusa pod win7 ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dziś koniec win7, nie lubię go...
dziś z MSDNAA przybył 2008s R2 :) testy trwają (dostępny tylko w 64bit) |
Cytat:
Novatel Wireless Merlin U740 Cytat:
|
Cytat:
ja dzis nie poradzilem sobie z e196 zdaje sie od hwangwei czy jak oni sie tam zwa:P i nie znalazlem nic co by zmusilo toto do dzialania |
Ja serverka tez nadal mam (z sp2 i spolszczonego (tu bylo ciezko znalezc odpowiednie mui) i nie mam zamiaru zmieniac na w7, ktory jakos do mnie nie przemawia(Rychu bez komentarza)
|
Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj - mam problem z Windowsem 7 64bit podczas uruchamiania kompa - gdy tylko pojawi się to logo Windowsa składające się z tych 4 kul i gdy te kule chcą się połączyć we flagę komp wariuje i się resetuje - na mgnienie pojawia się niebieski ekran - ale na tak krótko, że nie da się odczytać co jest napisane i komp się resetuje od nowa
I tak cały czas - zawsze w tym samym miejscu. Problemy zaczęły się dziś rano i nie wiem co mam z tym zrobić. Narzędzie do naprawy systemu się odpala ok, ale nie może naprawić problemów i nie mam żadnego punktu przywracania systemu niestety... Ogólnie to format raczej nie wchodzi w grę - na c: mam projekt z programowania którego nie mogę stracić - chociaż może jakiś linux live cd dałby radę się dobrać do zawartości dysku... - ale wolałbym obejść się bez kasowania systemu - postawiłem go dopiero parę dni temu - czy jest jakiś sposób na naprawę? |
Nie przestawiłeś kontrolera dysku twardego?
Jak nie, to sprawdź tryb awaryjny. |
Dyski są w RAID 0 ale jak dotąd wszystko działało.
Jak wejść w tryb awaryjny w Windows 7? Dobra - udało mi się z trybu awaryjnego odpalić ostatnią dobrą konfigurację - komp działa - dzięki za pomoc ale co to mogło być? Jak chciałem uruchomić kompa w trybie awaryjnym to się wywalił jak wczytywał disk.sys |
trzeba w systemie odznaczyc opcje automatycznie uruchom ponownie i bedzie wisial na bsodzie. do momentu recznego resetu ;]
|
ma ktoś może 100% pewną sumę kontrolną dla Windows 7 Ultimate x64 RTM?
|
Cytat:
|
Cytat:
Te sa ponoc pewne :taktak: |
o co chodzi z tymi regionami DVD?
Na lapku Acera z Vistą HP 64 bit po włożeniu płyty z filmem dvd-video każe zmienić region odtwarzacz. Biore z wyboru 4 lub 2 i nie chce przestawić. Nie ogarniam. Dziwne. Powiedzcie mi jeszcze jak np. wygląda sprawa z kodekami? Normalnie wgrać taką paczkę jak robiłem to w przypadku xp? pozdr |
Cytat:
o Name: 7600.16385.090713-1255_x86fre_cliente_en-us_Retail_UltimateE-GRMCEULFRER_EN_DVD.iso o CRC: 0x953EFBCC o SHA-1: 0xBC10F09B86DCBAF35B31B0E6FBA7D006ACAAD28D - Windows 7 Retail Ultimate E English (x64) o Name: 7600.16385.090713-1255_x64fre_cliente_en-us_Retail_UltimateE-GRMCEULXFRER_EN_DVD.iso o CRC: 0x77BE890E o SHA-1: 0x029DCCEDD7691206010F84CE58343405A4DA92C9 - Windows 7 Retail Ultimate English (x86) o Name: 7600.16385.090713-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso o CRC: 0xC1C20F76 o SHA-1: 0x5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610 - Windows 7 Retail Ultimate English (x64) o Name: 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso o CRC: 0x1F1257CA o SHA-1: 0x326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7 |
Cytat:
ja wgralem xvida, ac3filter, quick tima i real alternative. wszystkie filmy chodza bez zajakniecia :) |
A co Ci odtwarza mkv?
|
Cytat:
Obejścia były różne: albo wgranie modyfikowanego firmwaru z obejściem regionów, albo jakiś soft usuwający go w locie (Anydvd?). |
To jednak z tych rzeczy, które są upierdliwe i nic nie dają. Kto będzie chciał i tak obejdzie.
Rozwiązania są dwa - albo program zerujący liczbę zmian regionu (domyślnie jest pięć), albo program znoszący sprawdzanie regionu (najlepszy rzeczywiście AnyDVD). No można też oczywiście pozostać przy regionie, który został ustawiony, ale... |
Jeszcze zostaje kwestia sprzętu i firmware RPC - fabrycznie sprzęt też się blokuje po wyczerpaniu limitu zmian.
|
Regiony DVD to taka sama głupota jak HDCP.
|
anydvd w sensie narzedzia wyciagajacego film ze struktury plyty dvd-video?
Jaki region macie ustawiony domyslnie? Tzn.w jakim najczesciej sa filmy?:) 2 dzien hulam sobie na W7 i wrazenia pozytywne generalnie. Dziwi mnie ilosc procesow w menedzerze zadan. ponad 70 w swiezym systemie! wow. widocznie ten sys tak ma. A te regiony faktycznie bez sensu wogole. |
Cytat:
|
Cytat:
To system jaki dodany był do lapka Asusa. |
Lapki Asusa maja full badziewia dodane "z urzędu".
Ja ma na normalnym komputerze 49 procesów. |
49 Procesów, a zapycham jak tylko mogę :D Co do samego systemu to cudów nie ma. Nie powiem żebym ze szczęścia skakał po mieszkaniu. System miał być prosty w obsłudze, ale dla zwykłego użytkownika xp, przesiadka na 7 to nie lada wyczyn. Ogólnie rzecz biorąc, najczęstsze zdanie jakie wypowiadałem przez pierwsze 2 tygodnie obsługi to: "a gdzie to &^$#@ jest?! " Panel sterowania jest dla mnie teraz tak niejasny...
|
Ilość załączników: 1
przepraszam! Acer Aspire
|
no właśnie, producenci lapków na siłę uszczęśliwiają użyszkodników,
dlatego kupiłem lapka z systemem DR-Dos:sciana: |
Ilość załączników: 1
dużo procesów działa i startuje z systemem pochodzących z pakietu McAfee, który był już zainstalowany. Nie znam tego programu, z racji, że był zainstalowany to zostawiłem to. Zapytam też Was jakiego macie firewalla i antyvira na win7?
Pousuwam trochę badziewia przez msconfig (regcleaner wywala błąd pod win7). Mimo tego, że tyle działa w tle to laptop zapiernicza jak ta lalala. Po prostu byłem zdziwiony ogromem procesów i dałem Wam znać. Bałem się, że podczas pierwszego podłączenia netu tyle się badziewia naściągało, ale nie wierze w to. Wy pewnie też. Proszę mi jeszcze wytłumaczyć co na lapku z procesorem Intela robi usługa AMD?:wow: |
Po co Ci Google Software Updater? ;] U mnie rezydują Spybot S&D i Avast. Więcej mi nie potrzeba, a ogniomurek systemowy. Zamiast RegCleanera to CCleaner (no cóż, to nie ot samo, ale uruchamia się chociaż ;)).
- - - Przy okazji: używa ktoś modemu ZTE MF626 na Win7? Działa to to? Ja się obawiam o sterowniki (do Visty są, ale czy wstaną na Win7 to nie wiem). Sprawdzić nie mam jak, możliwe że jestem upośledzony jakiś, ale na ich stronie nie mogę znaleźć... :P |
Cytat:
|
Windows 7 OEM nie dla zwykłych użytkowników
Miało być tak pięknie, nie dość, że chcesz wydać 350 zł na legalny system to i tak będziesz piratem :sciana: |
Z tym to juz przegieli. To dla kogo jest ten OEM w sklepach?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:13. |