![]() |
Kłaniam się :uklon:
|
Cytat:
ale jak co tu tu jeszcze mirror http://hotfile.com/dl/34107081/64c74...Timer.rar.html |
Cytat:
|
Hakowanie Windows 7
Zapraszamy do pobrania całego wydania styczniowego hakin9, z którego dowiecie się:
-o sposobach na przejęcie kontroli nad Windows 7 -jak wykorzystać błędy typu Null Pointer Dereference -jak hasła maskowane mogą obniżyć bezpieczeństwo Więcej o piśmie dowiecie się z naszej strony www.hakin9.org Aby pobrać hakin9 1/2010 kliknij w link poniżej http://hakin9.org/pl/magazine/1031-hakowanie-windows-7 Przyjemnej lektury |
Ten ostatni post to w dobrej wierze, czy mamy się zacząć bać ? A jak się wlezie na tą stronę to ma nas dopaść CBŚ, wirusy jakieś czy mozna sobie spokojnie poczytać ?
|
spokojnie można wejść i ściągnąć pismo:) bez obaw:)
i oczywiście w dobrej wierze...artykuł jest o hakowaniu...ale pokazuje niebezpieczną stronę po to aby wiedzieć jak się obronić. |
hakin9 jest witryną godną zaufania, zaręczam :)
ale z tym newsletterem to denerwujecie :P tematykę witryny macie taką, że większość wystraszycie przed podaniem maila |
Sprawa polega tylko na tym, czy po zajrzeniu na witrynę albo pobraniu pisma nie wskocza nam na głowę wirusy, spywary i inne dialbelstwo (zdjęcia nagiej krychy). O hakowaniu czytać można czemu nie , wiedza jest potrzebna, świat ciekawy.
|
Nie ma się czego obawiać:) A wiadomości w newsletterze się przydają :) robimy rożne konkursy...niedługo będzie konkurs gdzie będzie do wygrania router linksysa no i na świeżo będziecie informowani jakie są nowe pisma do pobrania...i szkolenia z tej dziedziny
|
A potem Rycho się wyszkoli i nas zhakuje :). Zakładam,że user hakin9 wie kto to Rycho....
|
przypominam że jest to pismo o bezpieczeństwie IT, a nazwa hakin9 jest przewrotna:)
nie będziecie wiedzieć jak się bronić przed wirusami itd jeśli nie poznacie ich technik ataku... A co do tych wirusów to bez obaw...:) |
hakin9, dobra tam, tu nie pclab, tu dorosłe ludzie są, nie musisz się krygować :)
Występujesz w imieniu firmy, więc myślę że możesz powiedzieć, kto zacz jesteś z funkcji i nazwiska. Przedstaw się i będziesz miał 100% zaufania ( u mnie i tak masz, ale skoro jesteś z firmy, to lubię wiedzieć z kim rozmawiam) //edit dalej nie macie tej korekty, za którą zostałeś skrytykowany na osnews. absolwencie politechniki :) zgadłem? |
Prowadzę to pismo, widnieję w stopce jako redaktor naczelna ;)można sprawdzić
|
Dziękuję :) I serdecznie witamy na forum.
PS Nie zgadłem :( żaden hakier ze mnie. Poprawcie pierwsze zdanie podtytułu na str. 52, bo Was za to zjedzą. |
a dziękuję:) błędy się zdarzają :)
|
Jak sprawdzić czy wersja mojego windowsa to RC?
|
Prawym na moj komputer?
|
"Wersja systemu Windows: Widnows 7 Ultimate. Copyright 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone."
Gdyby był RC to byłoby tam napisane? |
winver
|
Ilość załączników: 1
everest
|
Cytat:
EVEREST piracki. |
:sciana:
|
Cytat:
|
:spoko:
|
Cytat:
|
Dziwne rzeczy z tym windowsem 7. Wychodzi na to, że nie mam wersji RC a mimo tego mam objawy posiadania wersji RC. Mianowicie chodzi o samoczynny restart co 2h.
Cytat:
Więcej na tej stronie. |
Hm... Z ciekawości: jeśli możesz to zapodaj screena, z wynikiem polecenia 'winver' (Start-> Uruchom... lub [Win]+R) - może to trochę sprawę rozjaśni.
|
Tak to wygląda.
|
Hm... Masz ewidentnie wersję finalną systemu.
Może jakiś proces siedzie Ci w autostarcie, który powoduje te restarty? Szczerze mówiąc, to nic innego i konkretnego nie przychodzi mi do głowy... |
Cytat:
|
sprawdź Everestem ,czy masz system aktywowany
|
? :'(
|
no i pewnie tu jest pies pogrzebany :sciana:
ja bym zadzwonił do M$, może to wyjaśnią. |
Wyciekła wczesna wersja Systemu Windows 7 z dodatkiem Service Pack 1
Załącznik 54536 |
pewnie fake :D
|
Nie tylko to pre-pre beta o wadze 1,2Gb
Nawet KŚ o tym pisze http://www.komputerswiat.pl/nowosci/...-do-sieci.aspx Załącznik 54539 |
SP1 ma 1.3GB ? :wow:
|
|
Cytat:
|
Jak masz nr licencji - dzwonisz do microsofu i aktywujesz.
Ewentualnie, masz stary kod aktywacji to wprowadz sam. Chyba w win7 nic zmienily sie sposoby rejestracji? |
Cytat:
Bo po każdej instalacji jest inny :taktak: |
Już wszystko się naprawiło. O dziwo, samo :|
|
Cytat:
Podanie ponownie starego kodu aktywacji nie będzie pasować do nowo wygenerowanego przez system ciągu znaków, nastąpi niezgodność i dalej już każdy wie co będzie. |
bedzie tak zwana kupa.
|
problem z usunieciem smiecia
Witam!
Nie mogę usunać pliku "zalacznik." z pulpitu naszego laptopa. Nie pomaga tryb awaryjny i total commander. Rozkładam ręcę... win 7 64 bit na laptopie Acer to co wyskakuje po tym jak chce usunac plik... |
Probowales polecenia "takeown" ?
|
|
Widzę, że na kolejnym forum kolejny Klient jest wysyłany w... krzaki.
Plik, folder należy przejąć na własność i skasować. Jak: http://support.microsoft.com/kb/308421/pl Tylko nie piszcie głupot, że to jest pod XP. Na każdej windzie jest dokładnie tak samo. |
W nowym Komputer Świecie jest dołączona płyta z aktualizacjami XP,Vista,7,Office 2003 i 2007. aktualizacje do 15 kwietnia. Podobno jest Service Pack 3 do XP .... Nie rozumiem, kiedyś Microsoft załatwił Autopatchera na cacy i zabronił umieszczania tego typu plików w Sieci a teraz gazeta legalnie daje nam aktualizacje....
Ciekawe czy można bezpiecznie aktualizować "kaperskie", "korsarskie" Win XP czy Visty ;) ? Czy też razem zaciągnie się nam jakieś WPA czy WGA do sprawdzania legalności Systemu. |
Microsoft wydał nową fajną kompozycję ***8222;Surreal Territory***8221; dla systemu Windows 7.Autorem tapet jest artysta i projektant Chuck Anderson
Załącznik 54748 link: http://download.microsoft.com/downlo...tory.themepack |
Sprawdziłem, ale jako miniaturki wyglądają ładniej. Na cały ekranie nie przypadły mi do gustu.
|
Pojawiła sie w internecie (jak to fajnie brzmi, w internecie :D )
płytka instalacyjna Windows 7, obejmująca wszystkie możliwe wersje Windows, od Starter aż do Enterpirise, i to zarówno 32- jak i 64-bitowe. Ciekawe, czy to oficjalne wydanie M$, czy też robota jakiegoś amatora-zdolniachy :sciana: całość płytki instalacyjnej waży prawie 4GB (3,96GB dokładnie). |
Probował ktoś (tudzież mógłby spróbować :> ) uruchomić program StatBar pod Windowsem 7? Pewnie względnie niedługo będę się przenosił i chciałbym się upewnić, że mój ulubniony program nie będzie w grupie tych, które pod siódemką nie działają poprawnie..
|
pokazuje tylko 2 GB Ramu, lepszy jest infobar :spoko:
|
2GB to statbar i pod XP maksymalnie pokazuje. :>
|
Do 2GB ram się już przyzwyczaiłem. Szkoda, że nie działa poprawnie przy więcej, ale dobre i to, na innych funkcjach bardziej mi zależy, a bez programu raczej nie mógłbym już się obejść.
Co do zastępstwa.. O InfoBar o dziwo nie słyszałem i chyba wiem czemu, bo praktycznie nic nie mogę na jego temat znaleźć. W sumie tylko na tej stronie jest wzmianka: http://fileforum.betanews.com/detail...r/1020638066/1 Na jeszcze innej widziałem też adres do niby strony domowej, ale żadne linki nie działają. Jak masz jakieś aktualne namiary na ten program to chętnie wypróbuję. Przy StatBarze najbardziej ubolewam nad tym, że nie jest już aktualizowany, zwłaszcza widząc na stronie listę funkcji, które miały być jeszcze wprowadzone.. |
|
A nie orientujecie się przypadkiem jak to jest z grami pod win7 ??? czy działają wszystkie, a także programy typu DTpro ,Alcohol, CloneCD itd.Niedługo będę nie chętnie musiał przejść z Xpeka bo Steam ma wspierać ten system tylko jakoś do jesieni-i jak to będzie u mnie z grami , i tymi programami :'(
|
Cytat:
Ale pomyłka w sumie zła nie była, bo taki program jak InfoBar wydaje się jednak istnieć, o czym nie wiedziałem, więc poszperam trochę, żeby go wypróbować :) -----\ EDIT Infobara nie znalazłem (przynajmniej nie jako osobny program, bo był jako widżet to Yahoo, ale to chyba nie to), natomiast powiedzmy, że pewną alternatywą może być to: http://widgets.yahoo.com/widgets/informer Przy okazji potestuję dokładniej, ale póki co zostaje niestety tylko StatBar (niestety, bo brakuje jednak pewnych opcji, sam program nieustannie bardzo lubię). |
Cytat:
Trzeba się dobrze naszukać aby coś się buntowało :> |
ludzie, jak wsadzić program do autostartu w win 7
i gdzie oni ten autostart posadzili, coś góglarka słabo podpowiada :sciana: |
|
o, na starych pijaków zawsze można liczyć :spoko:
no blisko byłem :sciana: |
Windows 7 SP1 Beta przeciekł do sieci!
Na początku tygodnia Microsoft udostępnił do pobrania Windows
7 Beta SP1 w ramach programu badania technicznego na Microsoft Connect Windows 7 Beta SP1 jest dostępny w języku angielskim, francuskim, niemieckim, japońskim i hiszpańskim. http://www.mydigitallife.info/2010/0...aked-download/ |
witam!
Niech ktoś obeznany powie mi gdzie znajdę w windowsie 7 rozwiazanie nastepujacego problemu. Podczas kopiowania plikow z folderu do folderu system zapytal czy nadpisac lub utworzyc kopie istniejacych plikow bo w folderze byly juz te same pliki. Przez przypadek zaznaczylem zeby "zapamietal dana akcje i wiecej nie pytal" No i teraz nie wiem jak to "odkrecic". Gdzie znalezc w systemie te opcje zeby zawsze pytal co zrobic? prosze pomozcie bo nie wiem juz gdzie tego szukac. pozdr |
Zrobiłem specjalnie u siebie test i w ostrzeżeniu nie mam nic o zaznaczaniu zapamiętywania akcji,
możesz może powtórzyć ten ekran i zrobić screena ? |
Kojarzę tylko "Tak na wszystkie", ale to obowiązuje tylko przy jednej operacji kopiowania..
Na pewno nie pyta się teraz o to? |
nie pyta się, wali mi kopie od razu i mam burdel w folderze. ehhh
Restartowalem komputer i tez nic. Po prostu nie ma tego ekranu z mozliwoscia wyboru. screena nie zrobie bo nic nie wyskakuje jak zaczne kopiowac. Pieprzony touchpad w laptopie. Patrix widzisz nawet nie pamietam co tam dokladnie bylo tak szybko zniknelo mi powiadomienie. Myslalem ze wcisnalem wlasnie jakies zapamietywanie. Przywrocilem domyslne ustawienia folderu i tez nic. .... |
Mam tak samo;) A raczej nic nie zaznaczalem;)Ale tylko wtedy kiedy kopiuje w obrebie 1 folderu, wtedy twworzy automatycznie duplikat.
|
Ilość załączników: 2
Odnośnie pytań o nadpisywanie przypomniały mi się jedynie te dwa typy okienek:
Załącznik 55550Załącznik 55551 Nic takiego nie mam o czym piszesz chyba, że się nie zrozumieliśmy ... :) |
Jak u Patrixa + to co wyzej napisalem. I po kliknieciu czegokolwiek i tak potem pyta co zrobic. Wyjatkiem jest kopiowanie w tym samym folderze tego samego pliku.
|
Patrix tak jak napisalem nie bylem pewny co bylo w tym okienku bo tak szybko ono zniknelo.
Cos wcisnalem na touchopadzie. Kopiowalem drugi folder z plikami. Po skopiowaniu dla pewnosci sprawdzam czy sa wszystkie pliki i doporowadzam wlasnie do tego stanu aby mnie zapytal. Nastepnym razem juz mnie nie zapytal :/ Nie wiem. Zrobie przywracanie systemu sprzed paru dni. To powinno pomóc. Tak czy owak dziękuję Wam ogromnie za pomoc! |
To jest zgłoszone w microsofcie jako bug:
http://social.technet.microsoft.com/...e-f2e18c52f5eb Edit: zobacz jeszcze to: http://social.technet.microsoft.com/...a-3a3bddda17e6 Post numer 5 - Cytat:
|
bug fajnie :]
To ja znalazłem kolejny bug jakiś tydzień temu :] Aby go powtórzyć potrzebny jest: - folder, - jakaś grafika - program "przeglądarka fotografii systemu windows" ustawiony jako domyślna przeglądarka plików graficznych Trzeba wykonać następujące kroki: - utwórz folder na pulpicie (nazwa dowolna) - skopiuj do niego grafikę (tapeta, cokolwiek) - zaznacz plik graficzny - ustaw kursor na przycisku zamknięcia folderu (krzyżyk) - wciśnij klawisz enter i zaraz potem (gdzieś tak 0,5s) zamknij kursorem folder Wynik działania: - włączy się "przeglądarka fotografii systemu windows" ze statusem "trwa ładowanie..." - grafika się nie wczyta, możesz czekać i czekać... :] |
Hmm, chyba się skuszę...
http://www.software4students.ie/Micr...n-details.aspx Siódemka Pro (32bit) za 45.45 ***8364;. Mam w rodzinie studenta, więc się łapię. :D |
Też mam studentkę w rodzinie! Polonistyka dziennie, dziennikarstwo z pijarem płatnie... :sciana:
Może chociaż system da się taniej... |
Tylko szkoda ze dotyczy to tylko visty i xp a nie np w7 home premium;) I oferta dotyczy tylko ie i studentow z ie;)
|
No przecież jesteś w IE, więc w czym problem? :P
Adoptuj jakiegoś studenta na kilka minut (bez trudu znajdziesz dane osobowe w internecie). :idea: A upgrade pewnie da się zrobić i z innych systemów. :] |
Bugi królują widzę :/
To następna zagadka z mojej strony. Czy komuś udało się odtworzyć plik video MP4 na win7 64bit? Zaznaczam, że zainstalowanie quick time alternative nic nie dało. Jeśli tak to jakie kodeki są potrzebne? Czy może istnieje JUŻ jakaś paczka z kodekami dla win7 64 bit? pozdr |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nadmiar kodeków szkodzi :taktak: Wystarczy MPC HC i nie potrzebujesz dodatkowych kodeków :taktak: |
Jako, że niedługo będę miał prawdopodobnie notebooka z Windowsem 7 64 bit to podpytam już o niektóre programy - piszecie akurat o mp4. Ja do odtwarzania używam KM Player (przy okazji świetny program) - używał ktoś pod siódemką? Nie ma problemów?
|
Polecam PotPlayer - nastepca KMPlayer, jako ze KMP nie jest juz rozwijany...
|
U mnie z KMP pod 7 (32bit) są pewne problemy: odpalony normalnie długo się uruchamia, a później niespecjalnie chce prawidłowo działać, choć niby nie zgłasza jakiś błędów. Odpalony jako admin działa, ale uac sypie ostrzeżenia. Z tym, że nie walczyłem z nim jakoś specjalnie, bo nie jest to mój defaultowy player.
BTW: Macie może jakiegoś działającego firewalla pod Win7, który by monitował połączenia wychodzące w świat i dawał możliwość zablokowania tych połączeń/aplikacji? Na XP ładnie to robił Sygate Personal Firewall, teraz testuję KISa, ale widzę, że wypuszcza wszystko równo. |
Cytat:
Wygląda nieźle, widzę tylko jeden 'drobny' problem..: http://tvpot.daum.net/video/live/PotplayerSpec.do :> |
|
@Ciapek ja nigdy nie mialem problema z mp4. Aparat mi wtym formacie nagrywa wiec uzywam czesto. MPC+ Klite Mega Codec Pack. Taki zestaw mam.
Cytat:
http://www.dobreprogramy.pl/The-KMPl...ows,12538.html The KMPlayer 3.0.0.1438 - Data aktualizacji 15.09.2010 ;) |
|
Cytat:
|
Mam już nowego notebooka z W7 i powoli zaczynam testować. Na razie zainstalowałem Km Playera i poza może drobnymi zacięciami działa bez żadnych problemów. Tak więc póki co nie ma potrzeby szukania zastępstwa (aha - Windows 7 Pro 64 bit).
Przy okazji kilka pytań: - czy da się pasek zadań zrobić tak, jak w Windowsie XP (lub w sposób możliwie zbliżony)? Tzn. po lewej stronie ikony szybkiego uruchamiania, po prawej, w części głównej, otwarte okna, ale nie w formie nic nie mówiących ikonek, tylko normalnych napisów? (coś podobnego już włączyłem, ale jednak nie działa to tak, jakbym chciał). I czy można przycisk pokazywania pulpitu przywrócić na pasek szybkiego wybierania (lewa strona, a nie w kącie z prawej). - druga sprawa menu - czy bez instalowania dodatkowych programów da się wybór menu zrobić w formie rozwijalnych okien, a nie tych przesuwanych list (wybitnie jak dla mnie niewygodnych..)? I jeszcze jedno - kupiłem wersję z zainstalowanym Officem 2007 wersją Enterprise. Nie mam jednak do tego płyty. Czy po danych aktywacyjnych jest możliwość sprawdzenia, czy jest to wersja oryginalna? |
tu masz poradnik jak przywrócić ikonkę pokaż pulpit tak jak w win XP
http://lajfmajster.pl/2009/09/06/jak...it-w-windows-7 ikony szybkiego uruchamiania domyślnie ładują się na lewą stronę paska, wystarczy prawoklik i z menu przypnij do paska zadań. |
Cytat:
Także wiem o co Ci chodzi, też mam problem z opisaniem tego, też bym tak chciał i też mnie to wk*. Nie da się jednak tak zrobić... :| MS, jak przy okazji IE9 wie lepiej co będzie wygodniejsze dla użytkownika. Tyle że tam mamy mnóstwo alternatyw... |
Dżizas, ale malkontenci, zamiast poznać funkcjonalność nowej propozycji M$, to od razu "dziadostwo" i "wk...a mnie"...
Wcześniej żeby mieć dostęp do kilku najczęściej odwiedzanych lokalizacji musiałem władować kilka skrótów do Quick lancha, teraz wystarczy ją zakotwiczyć do _jednej_ ikony eksploratora. Podobnie z najczęściej używanymi dokumentami... Ale nie podoba się nowe? Przywróć sobie Quick launcha... PPM na pasku zadań -> Paski narzędzi -> Nowy pasek narzędzi -> wskaż lokalizację X:\Użytkownicy\%nazwa użytkownika%\Appdata\Roaming\Microsoft\Internet explorer\Quick launch Potem PPM na pasku zadań -> odhacz Zablokuj pasek zadań, znowu PPM i odhacz Pokaż tekst i pokaż tytuł -> później przesuń sobie pasek szybkiego uruchamiania gdzie chcesz i zablokuj znowu pasek. W QL masz już starą ikonkę pokaż pulpit jakby co. Ja jednak radzę poużywać tę "wk..." nowość M$, ma swoje zalety... |
Problemem nie jest nowy interfejs - problemem sa stare przyzwyczajenia ;-)!
|
Cytat:
|
Cytat:
W komentarzach na tej stronie jest jeszcze inny, może ciekawszy sposób: Cytat:
@ Berion Dokładnie, tylko to na razie udało mi się właczyć (to 'przeplatanie' ikon uruchomionych z tymi szybkiego uruchomienia), ale miałem nadzieję - dalej mam - że można to zmienić. Bo naprawdę posiadanie na pasku tylko ikonek jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. W Windowsie XP wystarczy rzut oka na pasek (oczywiście z wyłączonym grupowaniem) i już wiem, co gdzie mam otwarte i przełączenie się na to okno zajmuje ułamek sekundy. Jak mam kilkanaście samych ikon to nie dość, że mogę nie mieć pojęcia, która co oznacza, to nawet jeśli widzę, że to okno Worda, to jeśli mam ich otwartych kilka, dalej nie wiem, które jest które. Dla mnie jest to kompletnie nieergonomiczne. A przy okazji strata czasu, bo zamiast się w mgnieniu oka przełączyć, to muszę wjeżdżać ikonką, czekać na podgląd, przypominać sobie, które to okno itp. To kilka sekund, które powtarzają się co chwila. Dla mnie nie do zaakceptowania. @ Reetou Ja nikogo nie chcę to swojego zdania przekonywać, bo każdy ma tu swoje opinie. Jak ja to widzę, opisałem przed chwilą. Jest to dla mnie po prostu strata czasu, a w sumie nic mnie podczas pracy na komputerze tak nie irytyje, jak konieczność czekania na jego reakcję. Dlatego nie lubię opóźnień w wyświetlaniu menu, oczekiwania na otwarcie jakiegoś folderu itp. Te wszystkie miniopóźnienia się sumują i jest to dla mnie zwykła strata czasu. Na dodatek irytująca. Jeśli chodzi o W7, to na pewno dokładniej go przetestuję, zanim zacznę wprowadzać jakieś ewentualne zmiany. Chociaż jako, że pasek zadań i menu start to chyba najczściej używane funkcje/miejsca (przynajmniej pasek) to drażnią mnie od razu. Pewnie jeszcze spróbuję się do nich przekonać, ale w przypadku tych elementów chyba jednak mi się to nie uda. @ M@X Stare, albo lepsze. Nie wszystko co nowe, jest lepsze. Zresztą.. żadna to nowość w przypadku Windowsa. |
Cytat:
O ile w WinXP grupowanie mnie bardzo denerwowało (wyłączałem to) to w Win7 mi się to spodobało - zwłaszcza pojawiające się miniatury okien informujące co jest w danej grupie. Nowe menu start też jest fajne, zwłaszcza wyszukiwarka - przestałem latać kursorem w głębokie menu w poszukiwaniu czegoś tam... |
Miniatury okien to zzynka z Expose wprowadzonego w OS X 10.4 Panther, tyle ze zrzucona z fullscreena do paska : http://www.youtube.com/watch?v=ktTNcj0fAM4
Wyszukiwarka to ubogi Spotlight : http://www.youtube.com/watch?v=CYoCJ101cfU Czekac tylko na Microsoft Dock ;-). I zeby nie bylo - nie nabijam sie, bo jesli nie narusza to praw patentowych to jestem jak najbardziej za w imie idei prostszego korzystania z komputera. Bo jesli kopiowac, to od najlepszych ;-)! |
Tak, wiemy, wiemy, Steve wymyślił ogień, nie odkrył, WYMYŚLIŁ! ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28. |