![]() |
Ja wróciłem na razie do 7231
|
Ja używam 7068 i nie widzę żadnych problemów. 7100 też powinno być ok.
|
niech se zainstaluje 7100.
|
Który build najbardziej polecacie, który najlepiej wspominacie?
Kuzyn chciał zainstalować siódemkę, ale od razu dorwać najlepszy możliwy build :-). |
O tym się przekonamy jak wyjdzie RTM.
|
LoL! jak uzywam w7 2 miechy to nie mialem czegos takiego, ani zadnego BS. w7 to nie vista!
|
Paskudna tapeta.
Też bym nie wytrzymał. |
|
Cytat:
|
Skoro to KIS to pewnie jakieś super bezpieczna przed trojanami czytającymi hasła.
|
Chwalisz? A po co komu takie, ło takie cóś? I w czym niby lepsze od systemowej klawiatury ekranowej jeśli już któś ma potrzebę?
|
Ilość załączników: 1
Trochę odbiegając od tematu -testując KIS 9 na 7 chwalę wirtualną klawiaturę dodaną do najnowszej wersji KIS.
Załącznik 52279 |
Coś mi się widzi że znajdzie się sposób na przedłużenie ważności wersji RC i ludzie będą jej używać bo będziesz szybsza niż finalna ;)
|
Cytat:
|
Właśnie doinstalowany najnowszy KIS do testów-wreszcie jest szybki:spoko:
Załącznik 52274 |
Jestem pod wrażenie.
Zero problemów, chodzi jak błyskawica, Aero chodzi jak należy (wreszcie), elegancko wstaje po stanie wstrzymania i "ożywia" całego huba usb jak należy... 7201 |
Cytat:
Wyjdzie VISTA bis... Niestety... I stety. |
Bo zbliża się do wersji finalnej. Wiesz, wszystkie te usługi, które są potrzebne w komercyjnym systemie objętym pomocą techniczną - trzeba je w końcu dodać i zobaczyć, co z tego wyjdzie...
17,7 s - tyle mi się build 7100 uruchamia ;) |
Cytat:
Takie mam wrażenie po godzinie... Załącznik 52266 |
Opcja z usunięciem tak jakby mnie nie satysfakcjonuje. Sam nie wiem czemu ;-).
|
A to one się gryzą? :O
Możesz je na przykład pousuwać ;) |
Ok, ja też na razie z siódemki zadowolony. Zobaczymy, jak się sprawdzi na dłuższą metę :-).
-edit- Da się jakoś ustawić, żeby "przypięte" ikonki na pasku zadań nie "gryzły się" z tymi paskami od okienek? :-P |
@rycho
Instalowałeś już 7260? Zastanawiam się czy warto kupować :P |
Zainstalowałem Win7 (build 7229 bodajze) na stacjonarce z E2140 i 2GB RAM i... działa bardzo sprawnie;) Troche problemów miałem z kartą sieciową po wstrzymaniu systemu ale jakoś poszło. Polecam instalacje i sprawdzenie tego systemu;] Bardzo stabilny jak narazie;]
|
Pisales, maksymalnie 2 strony temu;)
|
Ok, sprawdzę ten build.
Nie wiem czy pisałem, ale na poprzednim, który miałem (styczeń/luty) cięło mi Aero, a na Viście bez najmniejszych problemów śmigało? :-( |
Poważna odpowiedź.
Win 7 . |
Ok, poważne pytanie - lepiej zainstalować Vistę Home Premium czy 7 (mam build 7201)?
|
Windows 7 Build 7232 -winmain.090610-1900-gdzieś tam zobaczył i nowa tapeta
A w przygotowaniu 6.1.7260 podobno pierwsza przymiarka do RTM Załącznik 52240 |
Cytat:
|
dlatego ja zostaje przy c64;] fakt, moze programy wolno się z kaset wczytują ale system sam w sobie problemów z sobą nie ma :D zlikwidowałbym tylko tą ramkę co tak drastycznie pole robocze zmniejsza.
:D a tak na serio, z tego co widać, to dobrze, że zostałem na wersji 7068. |
a ty usilnie próbowałeś wpuścić mnie w te maliny :rozga:
|
Cytat:
Jak znam Microsoft to ... DAMY RADĘ! |
dobrze ze nie napisał Ci ze jak się sam naprawi albo serwisant przyjedzie
|
Cytat:
Załącznik 52223 |
Cytat:
|
tyle ze już od 7127 widać drastyczne spowolnienie. ta 7229 to już vista po lanie i przenośnych pamięciach... to samo dysk mi zjada niemiłosiernie (i miejsce i wydajność) - każda to czysta instalka :| - już mi się vistoven nie podoba :|
|
Cytat:
Ze względu na to, że przedsiębiorstwa zazwyczaj decydują się na upgrade Windowsa do najnowszej wersji po wydaniu pierwszego SP, ktoś w M$ wymyślił, żeby wydać SP1 do 7-ki krótko po premierze. To bardzo nieoficjalna informacja, plotka rzekłbym nawet :D Ale coś w tym może być. Ciekawe tylko ilu frajerów da sie nabrać :D |
Myślę, że tak jest i już. Ciekawe jak final?
Warto te siódemki instalować? Miałem któregoś builda i mi strasznie Aero przycinało, a Vista śmiga? |
aż zastanawia, dlaczego tak łatwo dostać kolejne buildy win 7, myślicie, że to kontrolowane przecieki, żeby zwiększyć zainteresowanie finalną wersją?
|
|
Cytat:
|
Rycho jest biały i ma czerwone oczy - tak wygląda królik doświadczalny M$. :taktak:
|
rycho pewnie w msdn subskrypcje ma ;D
|
hahaha. Rychu jestes lepszy niz myslalem :D
// coś mnie tknelo. skad rycho ma najnowszą komplilacje tak szybko? ja ci patrze w statsy na pewnej stronie a tu .... :D:D ale rychu, masz tylko 208.000 kB wyslanych. nie ladnie :P |
|
ja sie pytam czy Rycho jest na bierząco?
|
No tak...CH
|
No jak piszesz H, no jak! No?!
|
Chagiewu.
|
co to >?
Microsoft Windows 7 Build 7227 PRE-SP1 X86 |
`Wylazło Windows 7 Build 7201
|
Tak to ja potrafię.
Sęk w tym, że nie bardzo wiem co mam wpisać w pliku. Kopiowanie cyrylicy może się nie sprawdzić, chyba że jestem w błędzie. EDYTA: OK, jakoś poszło. Sorka za zawracanie gitary i dzięki. |
|
Witam.
Mam do Was prośbę. Czy ktoś jest w stanie przełożyć to na jakiś zrozumiały język? Angielski, niemiecki, polski mnie satysfakcjonują - z oryginałem nie dam rady:) http://thewin.org.ru/forum/viewthrea...id=19#post_120 |
Ja dalej jadę na 7068 i nie widzę jakiejś konieczności robienia jego update do rc1 albo wyżej. To, co jest mi potrzebne działa, eksperymentować chyba już nie zamierzam...
|
|
Cytat:
|
Cytat:
czy aby na pewno co mu to nie wychodzi pobieranie RC Build 7137 |
Można już pobierać oficjalne language packi (jest polski) przez windows update :)
|
Cytat:
|
Na wsi zawsze tak jest;)
|
Cytat:
|
Cytat:
A 1mb to ile czego?:) Wiedzielm ze okantowali mnie na hdd;) |
Cytat:
|
Cytat:
tak jak jeden GB to tysiac KB |
Zawsze mi się zdawało, że jeden TB to tysiąc GB, ale co ja tam wiem...
|
:hmm: bo backuo to trzeba najpierw z glowa zaplanowac i dopiero zabezpieczac :sciana:
|
Czyli vista po 3 miesiącach pracy zajmuje 1TB? Czy coś źle liczę?
|
Cytat:
|
Terabajtowe dyski chodzą po trzysta złotych z groszem, a Wy się przejmujecie jakimiś 6GB?
|
vLite może troche posprząta...
WinSxS to straszny syf ale nic sie nie da zrobić - pliki z niego są potrzebne do działania systemu i wywalenie go to na 100% BSOD. Można go tylko skompresować korzystając z dobrodziejstw NTFS. |
Cytat:
Win7 64bit po instalacji, do tego sterowniki (ATI do 790GX, SCSI zbabckupowane z Visty, bo fabrycznych do tego zabytku brak + drukarka) i office 2010 beta (ooops, czy wyszedłem na pirata?) - i katalog winsxs zajmuje 5.4GB. Żeby to jeszcze dało się wywalić - jak system restore. Ale się nie da :( Chyba w firmach XP będzie niezagrożony Vistą i Win7 - szybciej Linux zagrozi windowsom przy takiej polityce bałaganienia na dysku (bo nawet nie o wielkość mi chodzi, tylko o trzymanie zbędnych rzeczy na dysku). |
Cytat:
|
ukryj ikone na pasku i tyle,
ogolnie w7 na dysku sie rozpasa, wiec chyba lepiej zainstalowac xpka, jesli miejsce gra role |
wie ktoś jak wyłączyć tzw. centrum akcji? strasznie mnie to całe centrum i jeszcze akcji wq.rvia :/
|
Czy w Win7 katalog winsxs też tak rośnie?
Moja kilumiesięczna Vista ma tam 12.1 GB - przegięcie. Przecież nie będę robił 15GB (po skompresowaniu) backupów. I zastanawiam się, co wrzucić po formacie - czy XP, 2008 czy Win7. |
Czekajcie, właśnie sobie instaluje, nie mozę teraz pisać :szczerb:
|
Rycho, masz już zrobiony upgrade :szczerb:
|
tak, nawet zawinal juz do mojego wirtualnego dysku ;]
|
Wypłynął Windows 7 Build 7127
|
Polska lokalizacja od Microsoftu też daje radę (tylko dla x64?), instalowałem z pliku cab.
ps. Całkiem przyjemny jest ten Windows siódmy, wersja RC1 x64 na 4GB pamięci śmiga wyśmienicie, a ze sterownikami tez nie ma problemu, jak na razie nie działa mi tylko cd-labelprint od canona, ale znalazłem mu zastępstwo ;) |
Fajne spolszczenie do każdegu buildu Windows 7 (x86 oraz x64)
Więcej info jak i kontakt z autorem: http://www.windows7.pl/forum/index.p...ic,1354.0.html |
jakby ktos szukal XP mode i VPC do 7
http://depositfiles.com/en/files/hcd437dhq Tylko deposite - dziala z wersja 7057 i nowszymi napewno;) |
To jeszcze troche tego apgrejdowania przed Wami - premiera 23 października :szczerb:
|
Cytat:
|
Jest już jakieś spolszczenie 7100 alaWasyl made in Ukraine
Załącznik 51832 |
Oczywiście.:taktak::taktak:
|
Instalujecie sobie każdy kolejny build :D ?
|
|
|
7100 rc juz w marketach T
|
Jest dostępne spolszczenie do Windows 7 kompilacja 7077.
Załącznik 51804 |
Windows 7 w wersji Release Candidate został już ukończony. Pojawi się publicznie do pobrania 5 maja, a już 30 kwietnia rozpocznie się zamknięty program beta polskiej wersji systemu skupiony na jakości tłumaczenia.
Oficjalny numer kompilacji wersji RC to 7100.0.winmain_win7rc.090421-1700. Jak można odczytać z tego oznaczenia, build został skompilowany 21 kwietnia. Podobnie jak w przypadku wersji beta, również wersja Release Candidate zostanie wydana publicznie i każdy zainteresowany będzie mógł pobrać ją i przetestować we własnym zakresie. |
Na stronie dla partnerów Microsoft poinformował, że wersję RC1 systemu Windows 7 udostępni 5 maja.
http://windows7news.com/2009/04/18/w...ailable-may-5/ |
Chińczycy powariowali już gdzieś w zbrojowni widziałem numerek 7111.:)
|
Cytat:
|
Czy ktoś testował na starym sprzęcie?
Zastanawiam się nad postawieniem na Dell X300 (PIII 1.2GHz 1152MB DDR1). |
Cytat:
|
Na krzaki do tego widziałem pakiety English & Russians teoretycznie powinno śmigać,ja poczekam aż się rozjaśni.:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:50. |