![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Wszędzie piszą że niby prawdziwy
Załącznik 51719 |
Windows 7 Build 7106 RC1 - hehe, ciekawe czy prawwdziwy, wydaje się ze tak :) juz 64%
wydaje się ze tak :> http://www.idg.pl/news/343737/Window...6.w.Sieci.html |
Windows 7 - czy nowe, znaczy dobre?
|
A Ty tylko Linux i Linux. Mam Ci przypomnieć Twoje XPmaniactwo? ;-P
|
Wreszcie coś dobrego od Microsoftu ;-) Może wreszcie przestaną system rozdawać za darmo do laptopów - jakaś zdrowa konkurencja dla Linuksa.
|
Zainstalowałem w końcu x64.
Pierwsza zmiana, jaką zauważyłem: nie zacina się przycisk pauzy po zminimalizowaniu Windows Media Player. Błąd ten był denerwujący, dlatego też cieszę się, że został usunięty. Więcej zmian nie zauważyłem, system działa super stabilnie. |
Jak ktoś ma problem z pobraniem 7077 - pisać PM.
Mam obie wersje na FTP. |
Hej!
Przez RapidShare poszło błyskawicznie. |
Idzie jak krew z nosa.
Albo i gorzej :| |
Cytat:
|
A ja nadal na x64 czekam i nic :|
|
może przy okazji ludzie, którzy zrobili taki upgrade podzielą się wrażeniami - co nowego? same pokazywanie obrazków nic - przynajmniej mi - nie mówi..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
się wam nudzi, tak co chwile formata robić :D
|
mamy...
Załącznik 51685 |
i mamy Windows 7 build 7077
|
W stosunku do 7057 nie widzę znacznych zmian. Zmieniła się ikonka zegara w kalendarzu chyba oraz ikonka gier..
|
Cytat:
|
I ja zainstalowałem. Tyle, że wersję x64 :D
|
Cytat:
|
Microsoft.Windows.7.Build.7068.x86
Microsoft.Windows.7.Build.7068.x64 |
W licencji EULA zawarta w buildzie to już "Microsoft Windows 7 Operating System Release Candidate 1
Załącznik 51445 Myśle że to przymiarka do -taka pre-RC zawierająca jedynie licencję EULA z RC1. |
Jest w tym duży problem... RC, czy nie RC hmmm...
|
Chodzą słuchy że 7057 to nieoficjalnie RC1 - podobno jakieś zapisy w EULA są.
|
RC ma wyjść do połowy kwietnia z tego co czytałem.
|
pytanie - czy ten build 7057 to już RC1 czy jeszcze nie?
|
Zainstalowałem sobie tego najnowszego builda. Faktycznie siódemka śmiga całkiem przyjemnie!
Nie było problemów ze sterami jak pod XP. Jeszcze mniej problemów niż pod Vistą! Mimo, że nie ma dedykowanych, słodko. I rzeczywiście można troszkę powyłączać. |
Tak.
Już jest. U mnie na dysku też. |
|
no to juz wiem w czym problem, na poprzedniej ładnie szły drivery od ATI/AMD, a tu zonk.. instalują się z sukcesem, restart i zmiana rozdzielczosci... szkoda tylko ze nie zmienia się sprzęt.... no to lipa, nie ma co :|
|
wylaczyc nie mozna, mozna odinstalowac :P i messengera podobno i inne badziewie
|
http://www.idg.pl/news/340269/7.cech...ie.znacie.html
nr.2 właśnie aż mało z krzesła nie spadłem.. powyżej wersja po pl :) |
Plotki głoszą, że w nowym buildzie można wyłączyć IE z poziomu systemu. :na_ucho:
http://www.tcmagazine.com/comments.p...=25051&catid=3 Cytat:
|
Cytat:
powiem co jezeli wykryję ... a jezeli nie... to będę płakał ;) ... |
i mamy ....
Windows 7 Beta Build 7048 x64 |
Cytat:
|
Nowe wieści na temat programu bezpłatnych uaktualnień
Według nowych informacji, program rozpocznie się nieco wcześniej, 28 czerwca. Do bezpłatnego uaktualnienia systemu będą uprawnieni użytkownicy, którzy kupią nowy komputer z systemem Windows Vista pomiędzy 28 czerwca 2009 a 31 stycznia 2010 roku. Jedna osoba będzie mogła zaktualizować w ten sposób maksymalnie 25 komputerów - jest to zabezpieczenie przed wykorzystywaniem promocji przez firmy, które według Microsoftu powinny posiadać umowy licencjonowania grupowego i wykorzystać prawo uaktualnienia w ramach Software Assurance. Wysyłka nośników rozpocznie się z dniem ogólnej dostępności Windows 7.
Kupując Windows Vista w wersji Home Premium zyskamy prawo do uaktualnienia do Windows 7 w wersji Home Premium, analogicznie w przypadku wersji Business (w Windows 7 jest ona nazwana Professional) oraz Ultimate. Warto zauważyć, że bezpłatne uaktualnienie nie będzie przysługiwało osobom, które zakupiły komputer z systemem Windows Vista Home Basic. Możliwa będzie aktualizacja z wersji 32-bit do 64-bit, ale będzie się to wiązać z koniecznością ponownej instalacji na czystym dysku. Oficjalnie potwierdzono także, że dostępna będzie specjalna oferta cenowa uaktualnienia Windows XP do Windows 7. Niestety by przeprowadzić upgrade trzeba będzie wykonać czystą instalację nowego systemu. Podobnie jak w przypadku Visty, również zakup Windows 7 OEM w niektórych wersjach będzie uprawniał do downgrade'u i korzystania z Windows Vista. |
masz rację ;]
|
Dyskusja z fanatykami, jest bezcelowa.
Dotyczy to obu stron :) |
nie, 18 to mój wiek w momencie gdy zakładałem to konto, datę rejestracji mam pod profilem tak jak każdy.. ;] tyle na ten temat.
Co do Windows 7, mija tydzień, odkąd go zainstalowałem i odczucie mam tylko jedno.. tak powinna wyglądać Vista w dniu premiery. Rewolucji tu nie ma, raczej usprawnienie tego, co było. Vistę bez SP określiłbym jako RC1 a z SP1 jako RC2 Windows 7 :) |
18 to twoj wiek ?
nie moglem sie... Kolejny raz napisze iz ciesze sie ze wyroslem z fascynacj drogim sprzetem. :D |
PEACE PLEASE
|
wiedziałem że się przyczepisz odrazu. Tak KDE JA WIDZIAŁ i co z tego? a Ty słownik języka polskiego widziałeś? Albo opuściłeś lekcje języka polskiego w szkole, nie znam czegoś takiego jak TY WIDZIAŁ, JA WIDZIAŁ.. hmm dziwne.. Co do KDE.. co to jakieś cudo to jest czy co? Poza tym, jeżeli chodzi Ci o jakieś rozwiązania w KDE które są*i w Win i w OS X to spoko - dla mnie może to być, bo to freeware... ale nie używam - nie muszę;] Co do rasizmu, o który mnie posądzasz, to spójrz w słownik jeszcze raz, i zobacz, czy rzeczywiście o tym jest dyskusja. Tak mam OS X, tak lubię ten system, tak znam jego wady, tak wiem że nie jest idealny ale podoba mi się, mam prawo wyrazić swoje zdanie. Poza tym odpowiadałem na pytanie kolegi, przeczytaj jeszcze raz pytanie i odpowiedź. Jeżeli to jest dla Ciebie rasizm... hmmm tak.. polecam słownik.
A.. weź mi nie wyjeżdzaj tu z tekstami pt poczytaj mi mamo - jak zwykle jesteś zgryźliwy i jak zawsze zapominasz od czego jest forum. Czyjeś braki w wiedzy da się wykazać w bardziej przyjazny sposób. Już raz miałem z Tobą bardzo nieprzyjemną rozmowę i jako jedyna osoba tutaj jesteś u mnie skreślony, więc jeżeli z łaski swojej możesz - to się odczep. Dla Ciebie jest jedyna racja - Twoja. EOT sorry za OT, ale się powstrzymać nie mogłem. |
Cytat:
a kde ty widzial? Cytat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch |
Cytat:
Pozdrawiam. EDIT: ciekawy jestem, czy Apple nie pozwie MS za technologię multitouch, na którą ma patent.. |
Testujemy od roku albo i wiecej;)Visty nie mialem u siebie;)
|
Cytat:
|
Gadzina, jesteś zadowolony z OS Xa?
Kurczę, szkoda, że te maczki takie drogie. Chciałbym pobawić się tym OSem na dedykowanym sprzęcie. |
To moze taki trial jak z server 08 od 60-240 dni;)
|
ja tam legalnie mam build 7000 na swoim lenovo s10 z 1 gb ramu.. chodzi szybciej niz xp, ale ramu wiecej zzera:) jak do tej pory nie moge sie do niczego przyczepic, pomijajac oczywiste ksero znow funkcji z mac os x.... wymysliliby cokolwiek nowego od siebie... ehh...
|
Wlazłem, to aż skomentuję ten nowy build - to ja mam jeszcze lepszy, bo nie dość, że najnowszy FF z pewną ilością również najnowszych dodatków, to jeszcze całkiem nowy mój własny motyw ze spersonalizowanym kolorem i przezroczystością oraz co najmniej 20-toma bardzoładnymi tapetami!
A tak na poważnie, to gdyby MS nie wprowadzał już żadnych zmian poza usuwaniem różnych pomniejszych błędów (które na pewno w jakichś sytuacjach się pojawiają), to też nic złego by się nie stało, dla mnie system jest stabilny, nie upierdliwy, nie mulący kompa i w sumie niczego więcej od niego nie chcę... Teraz jeszcze niech wymyślą bardzo tani upgrade z XP do 7, najlepiej z możliwością migracji z 32 do 64 bit ;) |
Cytat:
|
Jaa.... nowe motywy i IE - zdecydowanie nowy build :P
|
|
a czy ktoś testował może build 7022 ?
- includes Internet Explorer 8 Release Candidate. - Stability Improvements and System Relibility enhancements. - 15-01-2009 signature Date. - During Installation Setup three Advanced Options shows after First Reboot, Completely New Feature. - Search is Instant. - Windows SideBar Name changed to Windows Gadgets and a new Icon for it. A po polsku [ŹRÓDŁO]: Oto lista zmian wprowadzonych w kompilacji 7022 w stosunku do 7000: - szybsza instalacja systemu operacyjnego, - system automatycznie zakłada grupę Homegroup w czasie instalacji, nie pytając już o to użytkownika, - zmianie uległa kolorystyka eksploratora systemowego, - został odświeżony Windows Media Player 12, - Internet Explorer został zaktualizowany do wersji RC1, - odświeżono ikony, efekty wyglądu, umiejscowienie opcji w Menu Start (Downloads oraz Homegroup) - funkcjonowanie paska bocznego nie jest już powiązane z Kontrolą Konta Użytkownika, - możliwość odinstalowania Windows Media Player, Windows Media Center, Windows DVD Maker za pomocą apletu Funkcje systemu Windows. |
Cytat:
Piszesz tylko swoje domysly. Nie tak sie walczy z przestepczoscia. |
zaczepiaj ludzi
co maja stycznosc z windowsem moze 4 razy w roku ! wiec czemu sie dziwic ? prawie kazdego mozna z robic w konia ! zaloze sie ze 70% ludzi tutaj dala by sobie wmowic np. super duper nowa microfala ze jest to nowy oven. przyklad. |
Mały offtop, ale cóż... umarłem ze śmiechu... LINK
|
Może dlatego, że to nie Mazowsze?
|
To są ceny w dolarach, a jak wiadomo w Polsce piractwo jest na każdym kroku i producenci myszą jakoś z tym walczyć, więc podnoszą ceny drastycznie w górę, w porównaniu do amerykańskich czy zachodnioeuropejskich (swoją drogą nie wiem dlaczego oni uważają, że to pomorze). Myślę, że ceny Windows 7 na polskim rynku będą porównywalne do cen Visty (Obym się mylił).
|
upgrade box bedzie pewnie jeszcze tanszy...
|
box. dbra cena
|
Nie wygląda to źle, tylko niech mi ktoś jeszcze powie, czy to OEM, czy BOX? Bo jak OEM, to jednak jest źle.
|
widac 2x30GB by wystarczyly - zawsze to taniej.
ps. ceny na windows 7 ! Windows 7 Starter $199,95 Windows 7 Home Premium $259,95 Windows 7 Professional $299,95 Windows 7 Ultimate $319,95 |
Faktycznie. :haha:
|
@rycho
Twój win jest 18min. starszy:) |
Windows 7 x86
|
Wersja x64
|
Zorg, poczekaj. Wyjdzie win7, wyjdą i bugi :> a dyski na pewno stanieją... ;)
Edit: W między czasie pobaw się w2k8. |
ile win7 zajmuje na hdd po instalacji ? bo przymierzam sie powoli do SSD to niechcial bym sie wpuscic w maliny i kupic drogie a za male
OCZ (OCZSSD2-1VTX60G) Vertex Series SATA II 2.5" 60GB Solid State Disk 2x30GB Total $359.98 czy moze 2x 60GB Total $639.98 a zdrugiej strony do czasu premiery win 7 to i dyski SSD zmiena cene ? |
Cytat:
To ja już wolę Workbench i platformę Amiga. Był taki czas, że to Commodore wiódł prym a PC to był śmieć ale to już jest OT :> Wolę usprawnianie funkcjonalności niż nowy wygląd. Są też tacy co lubią jedno i drugie. |
A czemu z win2k, czy xp? Z 3.11 powinni zostawić - przyzwyczajenie drugą naturą człowieka.
|
Całe te upiększanie systemu aero jest do dupy :D
Fakt fajnie wygląda i w ogóle ale nie jestem zwolennikiem tej opcji. Najgorsze jest to, że skupili się na dopracowaniu aero a po wyłączeniu tego robi się średnio... fajnie kupa nowych opcji ale kurde gdzie jest motyw tradycyjny... Viste, czy 7 spokojnie mogliby zrobić zostawiając w spokoju stary schemat windows (choćby z win2k/win2k3 no może xp) ale prawda jest taka, że wbrew pozorom sporą część nowej myśli MS trzebaby wtedy wyciąć || Bo mi nikt nie wmówi, że nie można było napisać systemu po nowemu z nowymi funkcjami/opcjami ale zachowując iluzję "starego systemu, przyzwyczajenie użytkownika"... ale wtedy nie byłoby tego przełomu... :D Teraz ktoś kto pierwszy raz widzi (nie zna starych wersji Office'a) Office 2007 to jest bardzo zadowolony - wstążki i tak dalej, ale jak ktoś X lat używał 'starego' interfejsu to szuka od nowa wszystkiego, nie może znaleźć a sumarum nie może się przekabacić (testowane na sobie). |
Cytat:
|
Te wersje Windowsów to jakaś paranoja...
|
Microsoft ogłosił wersje w jakich dostępny będzie system Windows 7:
Windows 7 Starter (prawdopodobne ograniczenie do jednoczesnego uruchomienia maksymalnie 3 aplikacji), - Windows 7 Home Basic (podstawowa funkcjonalność, brak interfejsu Aero), - Windows 7 Home Premium (interfejs graficzny Aero, technologia Touch (obsługa ekranów dotykowych), Media Center), - Windows 7 Professional (udostępnianie Zdalnego Pulpitu, Mobility Center, opcja Prezentacji (brak pop-up'ów, wyłączenie wygaszania ekranu)), - Windows 7 Ultimate (wersja o najpełniejszej funkcjonalności, bez ograniczeń), - Windows 7 Enterprise (wyłącznie dla klientów biznesowych, opcja uruchamiania z witrualnego obrazu VHD, BitLocker, AppLocker). |
|
|
U mnie problemów z odtwarzaniem filmów nie ma raczej.
Co do kobylastych ikonek to jest na to dość prosty sposób - kliknąć lpm na pulpicie, przytrzymać ctrl i scrollem ustawić żądaną wielkość :) Odległość między ikonkami też się wtedy automatycznie zmienia :) |
no i okey... zainstalowałem także w7 na windzie u100/80hdd/1gb i przyznam, że jakoś mnie to wszystko nie powala. Dzisiaj zamontuje mu wiecej ramu i zobaczymy jak to bedzie działać. Generalnie zawsze w viście mnie wkurzało sporo rzeczy, miedzy innymi kobylaste ikonki na pulpicie [wiem, że można ustawić klasyczne, ale wtedy one są małe i jest spory odstęp miedzy nimi]; albo chociażby drzewko z lewej strony w każdym okienku i jeszcze sro mógłbym wyliczać.
A jak u Was jest z odtwarzaniem filmów !? Zainstalowałem K-lite najnowszego i jakos mam wrażenie, że jakoś nie działa to płynnie, może to problem samego classica. Zainstalowałem póki co Firefoxa starszego, bo 2.0.0.19, adobe readera 9, winampa w miare nowego oraz wyzej wspomniane kodeki. Ze sterownikami do urządzeń nie było żadnego problemu. Doinstalowałem tylko do wifi oraz SCM, a wszystko inne jak LAN, dzwiek, bluetooth, kamerka, grafika - zostaly zainstalowane domyslnie przez system. Po wywaleniu durnego feedbacka i watermarka z numerem buildu wyglada to jak normalny system :-) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 50751 Zero problemów. EDYTA: x264 720p *.mkv, tu już widać, że Atom idzie pełną parą 90-98%, zdarza się "przycinka", jednak większość materiału odtwarzana jest płynnie. Załącznik 50752 |
Cytat:
Potem mogę zapodać jakiś sample || |
Co do trybu Super Perfomance Mode - u mnie da sie w BIOSie konfigurowac procentowy przyrost i przetaktowac go stabilnie do 1925 MHz. Oczywiscie tylko na zasilaczu...
|
No zaciągnij np. jakiegoś mkva 1080p. Są przecież sample.
|
Cytat:
|| |
daj cos innego niz ten stary WMV...
|
Sprawdziłem jak działa odtwarzanie filmów HD 720p na Atomie 1.6, 1GB pod kontrolą W7.
Ustawiłem wydajność na Super Performance Mode, co daje taktowanie 1.7MHz. Obraz był odtwarzany płynnie bez żadnych zacięć :spoko: Wykorzystanie procesora oscylowało w granicach 45-55%. Załącznik 50750 |
Ja mam dalej zainstalowanego XP-ka bo do Visty się nie przekonałem, testuje obecnie wersję beta Windows 7 x64 i nawet wszystko mi wykryła, sterowniki się zainstalowały włącznie ze systemem :)
100 postów w 5 lat nieźle :) a za 2tyg kolejne latka przybędą :( |
To musi być plik o rozszerzeniu iso. Tak w ogóle, to jak Ci się to udało nagrać jako iso? :hmm:
|
trzeba będzie jeszcze raz niestety, ale wielkość pliku się zgadza dziwne może to przez flashgeta? próbowałem na 2 sposoby przy starcie i z visty ani rusz
|
moj obraz z tortow tez nie palil przy starcie systemu. instalowalem go spod xpka :)
|
przy starcie jeszcze raz ściągać :sciana:
|
skad uruchamiasz. z windowsa czy przy starcie?
|
Wygląda, że obraz jeszcze nie jest ściągnięty/jest źle ściągnięty.
|
Ja mam Viste 2 gb ramu,Pena D915,GF 7600 chodzi nieźle ale XP był w tej konfiguracji szybszy,podstawa to nie zapchać Visty różnymi zbędnymi programami chce zrobić porównanie do 7 ale mam problem zassałem 7 mam klucz wypaliłem na płytę ale nie startuje?! ma też dziwną nazwę en windows 7 beta dvd x86 x........ iso.fb! niby powinno samo startować ?!
|
Podstawowy system to u mnie nadal XP, j/w liczę na W7 :)
|
ja jtez siedzie jeszcze na XP. licze jednak na przejscie na 7 :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:52. |