![]() |
nie ściemniaj zorgu :sciana:
pisz, że chodzi o rodzynka :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ultimate 7600.20510.amd64fre.win7_ldr.090819-1503
|
Microsoft udostępnił specjalną 90-dniową wersję próbną systemu Windows 7 Enterprise. Obraz systemu dostępny jest do pobrania dla każdego na witrynie TechNet.
Producent podkreśla, że udostępniona wersja przeznaczona jest dla administratorów którzy chcieliby wypróbować system w swoich firmach czy organizacjach. Windows 7 Enterprise dostępny jest w wersji 32 i 64 bitowej w języku angielskim, hiszpańskim, francuskim, niemieckim i japońskim. Pobieranie ma być aktywne do 31 marca 2010 jednak Microsoft zastrzega, że ilość kopii jest ograniczona. 90-dniowa wersja próbna nie wymaga klucza produktu jednak system musi być aktywowany w ciągu 10 dni od daty instalacji. Po upływie tego okresu system będzie resetował się co godzinę. Aby pobrać Windows 7 Enterprise (wersja 7600.16385.090713-1255) należy przejść na specjalnie przygotowaną stronę pobierania. Po wybraniu preferowanej wersji wystarczy zalogować się na konto Windows Live ID i skorzystać z menadżera pobierania. http://technet.microsoft.com/en-us/e.../cc442495.aspx |
Bardziej mnie interesuje kupno Win7, mając oryginalną, preinstalowaną Vistę HP?
|
http://img210.imageshack.us/img210/2...gradechart.png
In-Place Upgrade oznacza możliwość nadpisania visty siódemką bez utraty danych, programów itp. Custom Install to instalacja "na czysto" - czyli format, albo nowa partycja. Mniej więcej. :] |
Cytat:
|
Cytat:
|
7 RTM ma buga.
Krytycznego - przeciek pamięci przy odpowiednim uruchomieniu chkdsk.exe http://www.dailytech.com/Nasty+Memor...ticle15901.htm http://img217.imageshack.us/img217/9581/czolemme6.gif |
RTM to wersja końcowa czyli ISO zawiera to co płyta w pudełku w sklepie
|
Panowie jak to jest z ta wersja RTM (z MSDN) ? Jak rozumiem wersje RTM mozna juz bez problemu instalowac i uzywac jako glown system ? Czy po instalacji widac ze to RTM ? - czy RTM rozni sie czyms od tego systemu sprzedawanego w sklepach ? - Oczywiscie po premierze.
Wszyscy pisza ze na polski jezyk bedziemy musieli czekac kilka tygodni. A na MSDN jest takze "Windows 7 Language Pack - DVD (Multiple Languages)" zawierajacy 35jezykow - oczywiscie PL jest :) Pakiet wstawiony 08-04-2009 Jak rozumiem tym pakietem da sie spolscic Win7 RTM? EDIT: Pytam bo wlasnie pobieram caly "Seven Pack" z MSDN i chce go od zaraz uzywac jako glownego systemu :) |
Zabawa w kotka i myszkę. Sytuacja identyczna jak z Vistą czy XP czy innym programem, który ma podobny system aktywacyjny ;)
|
Nowy news jest taki że Lenovo dostało nowy klucz OEM a stary 22TKD-F8XX6-Y... trafi WGA-blacklisted wkrótce i będzie rozpoznawany jako nielegalna kopia .Oczywiście jeszcze teraz mogą tak zrobić ale jak 7 pójdzie w świat to chiński patent będzie działał bo już nie będą mogli zmienić klucza OEM.
|
^^ dość stary news już ;]
|
było wiadomo ale jak ciekawostka warto zamiescic w temacie
Cytat:
|
To może jeszcze wprowadzą takie okna dla kalkulatora, edytora tekstu(ala WordPad), programu do defragmentacji, obróbka filmów (ala MovieMaker) itp.
|
Obawiam się, że dla MS to mniejsza strata, niż dla UE.
Wcale nie jest tak dużym rynkiem, jak lubimy o sobie myśleć a do tego ludzie i firmy sprowadzaliby oprogramowanie (razem ze sprzętem często - bo sprzedaż BOXów to margines) z Chin czy USA. USA, Chiny i Indie to przeważająca część i odbiorców detalicznych i firm. Tym bardziej, że wiele koncernów światowych i tak kupuje MOLPy globalnie - przestaliby kupować w UE, kupili by poza UE. Gdyby MS zagrał twardo, to UE na tym konflikcie straciłaby więcej, niż MS. Po zadku dostaliby tylko użytkownicy detaliczni chcący zapgrejdować windowsa (bo z nowym sprzętem mogliby kupić wysyłkowo z jakiegoś kraju z którego i tak jest importowany sprzęt - czyli Chiny czy Tajwan) - czyli ci, w których imieniu niby działa UE. Ale dla takowych i tak jeszcze długo Win7 będzie fanaberią i pozostanie przy XP czy Vista byłoby uchronieniem przed zbędnymi wydatkami. I ciekawe, jakby UE walczyła ze sklepem internetowym z USA czy Chin sprzedającym licencje nie pytając, gdzie będzie user używał Windowsa - byłyby kontrole w domu/firmach i areszty jak ktoś ma amerykańskiego Windowsa, z licencją uznawaną przez MS? |
UE jest za dużym rynkiem, żeby z niego rezygnować.
|
W sumie, to UE wydaje się, że walczy z monopolem - ale robią to metodami monopolisty.
To tak, jakby jedyny klient MS powiedział "Nie kupimy Windowsa 7, jeżeli nie usuniecie z niego IE". A co by było, gdyby MS powiedział w tym samym tonie "Jak nie dopuścicie do sprzedaży Windows 7 tak, jak go wyprodukowaliśmy, to nie będziemy go sprzedawać w UE"? Kto by łapał wtedy i karał (i kogo) za kupowanie licencji "amerykańskich"? |
I dobrze, może teraz i ceny będą takie same jak na zachodzie ?! Bo jak nie to od czego jest ebay :szczerb:
|
Cytat:
Nie będzie Windows 7 E w Europie |
News sprawdzilem;)
|
Jakiś matoł pewnie przeskalować nie umiał. :haha:
Ale news na fake nie wygląda (kliknij obrazek). :) |
Nawet dobrze zaznaczone:) Chociaz fotka fake - strasznie obrobione ikonki:)
|
Ilość załączników: 1
Podobno w Europie windowsowicz będzie miał wybór przeglądarki w instalce. :na_ucho:
Załącznik 52638 Dobry pomysł. :spoko: |
takie zamazane to sobie mozesz wsadzic gdzies :jezyk:
|
Cytat:
Załącznik 52637 |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
W każdym razie, fakt IE8 nie sprawdzałem w akcji i prawdę powiedziawszy -nie wierzę w ten progs. Dawno temu się poważnie zraziłem. Po za tym przyzwyczaiłem się do FF i nie zamienię go na razie na nic innego. |
Cytat:
|
Cytat:
-pendrive :P -zewnętrznym HDD :P -płytce cd-RW :P -płytce cd-R :P płytce DVD-RW :P -płytce DVD+R :P - na płytce blurej chwilowo nie posiadamy :'( - w lodówce praktycznie tez posiadamy :P |
Dla 90% potencjalnych użytkowników windy nie.
|
Cytat:
:D A tak w ogóle, to według mnie całe to zamieszanie wokół IE nie ma sensu, co komu przeszkadza, że jest instalowany z systemem, nie chcesz, to po prostu nie używasz. |
Wystarczy wget :>
|
Poza tym trzeba mieć jakąś przeglądarkę, żeby sobie ściągnąć operkę ;)
Ale podobnież ma być wybór gdzieś czytałem. |
Cytat:
|
To sobie Linucha zainstaluj ;-)
|
Z Operą bywa różnie to fakt, ale np. na FF2/3 jeszcze mi się nie zdarzyło.
W poprzednim poście chodziło mi po prostu o to, że nie rozumiem żalu po tych aplikacjach. To, że zostały wycięte to jest bardzo duży plus. Byłby oczywiście jeszcze większy jakby to użytkownik przy instalacji wybierał co chce a czego nie (może za 10- lat...? ;D). |
jedyna roznice jaka zauwazylem w win7 do Vista - to tylko czas instalacji
|
Cytat:
|
tak zrobilem , dzieki za info dingdong
|
Cytat:
Cytat:
btw. dzieki komisji przy UE, niedlugo bedzeimy otrzymywac szkielet systemu a reszte bedzie trzeba doinstalowac :rotfl: |
Cytat:
|
Klucz od RC (7100) nie dziala.
|
30 dni ale mozna przedluzac max do 120 !
|
Cytat:
Szkoda, że nie można zrobić upgrade z wcześniejszej wersji (7100). |
mam pytanie, do kiedy aktywuje się wam win 7 w tym najnowszym buildzie 7600:sciana:
u mnie tylko miesiąc:( |
Cytat:
|
win7
Ilość załączników: 3
wiecej niz na viscie:P nowy naped i odrazu nowe firmware , zrobilem przed instalacja windy bo czytalem ze mozna stracic file .;)
ps. ma win7 nie ma zadnego winmail ? czy ja nie moge znalezc. |
gdzie widziales box za 50 ? jak juz bedzie za podobna sume to upgrade tylko.
|
Cytat:
A poza tym dla siebie, to mam MSDN Academic Alliance - a kupić chcę do firmy, którą się "opiekuję" a teraz jedzie na OEMach XP producentów sprzętu - a wersja box Win7 za 50USD to IMO niezły kąsek. |
@Zetoksiu
bo kiedyś gufka zacznie Cię nap... od tej ściany |
rodzynek Oriona twierdzi, że trwale aktywuje siódemkę:sciana:
|
A za rok win8 i znowu bedzieice kupowac?:) Nie lepiej jechac na trialach, wsio dziala i nie ma problemu z legalnoscia?
|
Jak za 50 dolców, to może ;)
Ale jak za 50 funtów, to już przestaje być taka zabójcza różnica w cenie. |
A z jukeja może być? :pytanie:
Bo sam się zastanawiam. :hmm: |
Znacie (tani) sposób na sprowadzenie win7 ze stanów? 50 USD dam - 500PLN nie.
|
Cytat:
|
Też jest... Tylko tego retailera WZT nie znam.
|
Jest już MICROSOFT WINDOWS 7 ULTIMATE 7600 16385 RTM X86 RETAIL PL DVD-WZT
No to tylko czekać na 64 bity ;) |
|
masz racje. i bedzie pudelkować, tloczyc, pakować i reklamować do pazdziernika. jednak spotkalem sie z tekstami mowiącymi, ze ostatni build nie przeszedl glosowania. wiec, albo przejdzie, albo wydadzą kolejny. znaczy, ze cos sie w tej kwestii caly czas dzieje.
|
Cytat:
MS musi mieć jeszcze czas na wyprodukowanie płytek/pudełek/certyfikatów i rozesłanie tego wszystkiego po sklepach. Moim zdaniem final już jest, tylko niekoniecznie teraz musi być w pirackim p2p ... |
takiego z tych releasow finale jak ze mnie prezes korporacji ;] MS nie potwierdzil skonczenia prac nad W7 wiec bedą cieknąć dalej ...
|
Cytat:
|
Pojawił się podobno FINAL RTM build 7600.win7_rtm.090710-1945 na razie x64 chińsko -angielska wersja
Załącznik 52492 |
Cytat:
z "widokiem w win7" poradziłem sobie chyba dosyć szybko bo nie pamiętam problemów. Wspomagałem się softem "windows 7 manager" - polecam:spoko: a do nowego menu start trzeba się przyzwyczaić (nie wszystko w nim da się zmienić) |
Cytat:
będę czekał :spoko: 7 dopiero zainstaluje u siebie tak za 2 tygodnie :taktak: Cytat:
|
testował ktoś w7 x64 ?
warto będzie w końcu ? bo xp x64 to była pomyłka a vista x64 dobrze ale niezbyt... |
Cytat:
-drugi edit- widok xp jest możliwy:spoko: właśnie go wczoraj zrobiłem, ale zabij mnie, nie pamiętam jak:sciana: ale znajdę:sciana: |
Cytat:
|
A to menu start jest bardzo poręczne!
Jak miałem XP to nawet nakładkę "vista start menu" instalowałem. Obczaj jak wygodna jest wyszukiwarka programów. |
Cytat:
|
właśnie z powodu takich problemów unikam kart ati... wieczne problemy ze sterami, trzeba się nagrzebać :ysz:
bierz gf9600gso w dobrej cenie są teraz (~250zł) reszta na chłodzenie - albo karty albo właściciela->piwo:D @Deckard: niewiem czy o to chodzi bo w ogóle nie widzę problemu Załącznik 52420 |
Cytat:
|
Cytat:
|
z tego co sie orientuję to z serii hd miały wpadkę ze sterami ale pod AGP jest nawet jakiś fix na stronie ati
editL pytanie do userów windy 7 - czy jest możliwość w nim przełączenia na widok jak z xp [na pulpicie ikonki dysków mój komputer itd] ?? |
a czy ktoś spotkał sięz problemem karty ati z serii HD ? Mam aktualnie zamiar kupić grafe 4730 sapphire, ale przed kupnem mam możliwość potestowania jej w warunkach domowych :-). Tylko, że zarówno dla xp i win7 mam problemy z instalacją sterownika :-/ Pod xp mam glupkowaty komunikat, że sterowniki, ktore chce zainstalować nie sa przeznaczone dla danego systemu albo nie dla tego modelu karty. Natomiast jak zainstaluje je na win7 to w zasadzie ogranicza się to do instalacji oprogramowania od ati byle nie sterowników. A w7 sam jak wykrywa karte to po restarcie mam bluescreena i tyle... ręcznie nie da rady tego zaktualizować, bo pokazuje, ze sterownik od M$ jest lepszy :-/ Testowałem to na 7127 i na 7260 i tak samo :-/ na bluescreenie mam tylko napisane jakoby cos zwiazanego z plikiem ATIKMDAG.SYS. Mieliście coś podobnego ?
|
Czego to ludziska nie wymyślą
Załącznik 52399 W ziołem też nalepkę dla Rycho Magic Pralka Trwała Ondulacja Aktywacja |
6.1 to wersja jądra NT.
NT4 - 4.0 Win2000 - 5.0 XP - 5.1 Vista - 6.0 7 - 6.1 Nawiasem mówiąc jądra 6.x są lepsze od 5.x, do 5.x nie wracam :nie: Lepsze zarządzanie pamięcią, priorytety na I/O, dowiązania symboliczne itp. Szkoda tylko że tak obloatowane. Ale od czego jest vLite :) |
Cytat:
|
windows 7 wersja 6.1 lol.
jak tak ma byc w win7 final to ja zostaje na viscie. |
Tak z innej beki- ciekaw jestem jak szybko po premierze w7 pojawi się na msdn aa :D
|
rychu jestes boski :szczerb:
|
|
Ale który to srebrny czy złoty?,w która stronę przekrecic kluczyk -w lewo czy w prawo?Jakie zaklecie wypowiedzieć-sezamie otwórz sie?Czy akwizytor?
|
|
|
W UE podobnież nie. Jakby nie patrzeć, okrojona ;)
A swoją drogą MS od dawna zastrzegał się, że IE stanowi integralną część SO - ciekawe, czy usuną tylko iterfejs aplikacji, czy jednak nie jest tak do końca z tą integracją. |
Cytat:
|
Nie wiem, jak dochodowy.
Ale mają sale tax - najbardziej podobny do naszego VATu - naliczany dopiero przy sprzedaży finalnemu odbiorcy i jest od 6 do 9% (w zależności od stanu). |
Cytat:
W UE VAT od 15% w góre + dochodowy średnio 20%. I mamy odpowiedż kto nam kieszenie opróżnia. |
To żeby europejczykom nie przyszło do głowy euro umacniać.
Amerykanie mają proste przeliczniki. Kiedyś było 1 USD = 1GBP a teraz 1 USD= 1 EUR. |
Co prawda nie sprzedają jeszcze, w sklepie na półce nie stoi...
Ale ploty mniej lub bardziej oficjalne na temat cen chodzą... I chyba kogoś pogięło, bo cena takiego Win7 ultimate, w dodatku okrojonego, wychodzi w europie o 91% więcej niż w stanach. No, miałem ochotę na ultimata z virtualem xp, ale ponad 1300 zł (pewnie netto) to ja za system nie wybulę. Mnie jeszcze nie pogięło... http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,...wiadomosc.html |
obejmuje, obejmuje.
|
gdzieś czytałem, że ten program nie obejmuje pięknego kraju
nad Wisłą i Wartą i Odrą i Bugiem i Notecią i... :sciana: |
Upgrade Option Program
|
Cytat:
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:33. |