![]() |
A ja przeinstalowałem kodeki KLite Codek Pack na nową wersję i przestało pierdzieć ! W dźwięku.
|
Kto wie jak na siłę ustawić rozdzielczość na zew. monitorze w Windows 7 ?
Bo mam taki problem, że nie wykrywa mi natywnej rozdzielczości monitora. Podłączam do mojego lapka pod dsuba monitor Samsung SM931BW, który ma rozdzielczość 1440x900 a system jako maksymalną ustala 1280x720 - czyli zła rozdzielczość i obraz jest straszny. Oczywiście karta obsługuje duże rozdzielczości typu np. 1920x1080 ale brakuje na liście wyboru więcej opcji... Rozdzielczość natywna panelu w laptopie to 1280x800. http://img707.imageshack.us/img707/8...0212194431.jpg |
skalowanie
Ilość załączników: 1
patrix ja mam taka mozliwosc , wiec to chyba sprawa drivera !
|
Wiem, bo na XP śmigało.
Mam ATI Radeon Xpress 200 i nie mogę catalystów zainstalować bo nie działają dla tej mobilnej karty. Mogę mieć w systemie jedynie drivery producenta notebooka... Paczowanie catalystów pod mobile nic nie daje - po zainstalowaniu ekran śnieży :szczerb: Druga sprawa, że na tym screenie nie masz drugiego monitora i tu chodzi wlasnie o rozdzielczości w second i to mają być rozwiązania mobilne a nie desktop... |
nie wiem, czy u was jest tak samo,
ale po siedmiomiesięcznym użytkowaniu win 7 zauważalnie szybciej sie uruchamia, dawniej to było 40-45 sek, obecnie ponad 10 sek szybciej :spoko: |
Cytat:
|
tak podejrzewałem :sciana:
|
Cytat:
|
Prefetch -- już Windows XP to miał ;-)
|
Moim zdaniem to już Windows XP miał katalog Prefetch i w nim dziwne pliczki, myślę, że miało to podobne zadanie...
edit: Piterniel skoro dwie osoby to piszą to widać tak jest ! :D |
widac moj nie ma tych pliczkow. bo napewno nie uruchamia sie szybciej. norma jest ze z czasem dziala coraz dziwniej i coraz gorzej :/
|
Normalny, oryginalny system ma taki katalog :P
http://www.searchengines.pl/index.ph...71&#entry54471 |
|
dzięki Zorgu:P
nic nie może wiecznie trwać :( http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/..._tygodnie.aspx już po was, piraci :sciana: http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/...aktywacji.aspx |
Proszę, nie rozśmieszaj mnie.
|
Cytat:
|
oj, nawet nie zauważyliście delikatnej ironii :sciana:
|
Mimo posiadania legalnego systemu, nie zassam tej poprawki. Dla zasady. Sobiesława Zasady ! :)
|
Win 7 - problem z ikonkami
Witam młodzieży!
Mam problem z ikonkami do połączenia sieciowego. Mianowicie cały czas mam tą ikonkę (poniżej) mimo tego, że wifi cały czas połączone. Podoba sytuacja ma się jak internet podłączam po kablu ethernet. Niby nic wielkiego ale irytuje ciut :szczerb: Wie ktoś jak się tego ustrojstwa pozbyć? A może miał/ma ktoś podobnie? |
Cytat:
Pomogła aktualizacja W7, dokładnie aktualizacja sterowników do karty dźwiękowej opublikowana przez Microsoft. Od tej pory jest o.k. |
Hm, instalowałem bluesoeil (bo manager BT w win7 strasznie mnie irytuje - podłączy urządzenie jak mu się zachce :|) i chyba wtedy coś mi szperało w sterownikach do lanu...
|
win7 boot time
szybko wstaje , malo pije:sluze: tania w utrzymaniu;)
http://rapidshare.com/files/267997537/BootTimer.rar |
Zasługa dysku SSD i RAIDa. ;)
|
Załącznik 54189
Na zwykłym HDD -- Windows może się schować ;-) |
mam juz tego netbooka :)
siódemka śmiga ładnie, lecz pytanie - jakiego playera do divx-ów uzywacie ?? subedit odpadł :( allplayer mi nie odtwarza :( - juz zaczął - dziwne :hmm: - ale czasem mam obraz czasem nie :sciana: bestplayer jakos gównianie obraz dekoduje jedynie działa windows media player :) |
Może Media Player Classic ?
|
|
VLC media player chodzi również beż problemu i nie potrzebuje instalowania dodatkowych kodeków. Można go używać bez instalacji, bezpośrednio z folderu.
Dodatkowo sprawdza się w pracy z pendrive :) |
Cytat:
jakos poradziłem sobie z allplayerem instalując to co chciał, czyli jakies dodatkowe podstawowe kodeki :sciana: ważne że działa P.S. choc zauwazyłem pewien problem - jak obraz nie jest cały na ekranie podaczas uruchomienia to znika :sciana: |
problem z aktualizacją KB978251 - nie chce się zainstalować, nawet z dysku.
spotkał się ktoś z takim problemem ?? --edyta-- system W7 starter for netbooks ;) |
Cytat:
http://www.speedyshare.com/files/210...arter_v0.2.rar Plik nalezy skopiować do katalogu subedita i ustawić domyslne uruchamianie dla plikow .avi dla tego programu. On automatycznie włączy subedita. |
A ja mam pytanie : czy warto w "7" zainstalować tą aktualizację sterowników Realtek High Definition Audio for 2K\XP\03\Vista\Win 7 2.42 (http://cdrlab.pl/file_detale_1629.html) ? Na płycie Gigabyte mam taki układ ALC888.
|
Warto, nie warto? :)
Ja zawsze instaluję nowe stery. Nawyk taki ;). Nic nie skopało, nic nie poprawiło (zauważalnie). Nowy numer sterów i to wszystko. |
Co do odtwarzarki filmów to na win7 używam bestplayera bo subedit wykraczył. Ale jak aktualizowałem vistę współlokatorce do win7 to "vistowy" subedit działa do tej pory :>
|
drodzy forumowicze, jak wygląda legalność takiego windowsa siódmego :sciana:
http://www.allegro.pl/item933434277_...gr_32_bit.html |
Zetoxa ten windows jest z promocji express upgrade, ktoś odsprzedaje.
System ten możesz kupić/używać legalnie tylko wtedy jeśli masz Vistę odpowiadającą ścieżce promocji uaktualniania (np. vista biznes = 7 pro). Pomijając kwestię tego czy spełniasz wymagania, aukcja ta moim zdaniem narusza postanowienia licencyjne oprogramowania. Pisze jak byk na nośniku "nie do sprzedaży detalicznej". |
no tak, ale dlaczego w takim razie można go instalować na "czysto"
|
Bo producent zostawil taka opcje jakby upgrade'u nie dalo sie przeprowadzic/instalka kaszanila sie
|
Cytat:
Z Vistą Upg było to samo - instalator Visty przy instalacji "na czysto" prosił o nośnik XP aby sprawdzić czy masz system zgodny ze ścieżką uaktualnienia i tym samym czy nie łamiesz licencji. |
Mam taka samą wersje, instaluję się "na czysto" bez najmniejszych problemów. Co do postanowień licencji to na pewno nie jest to z nią do końca zgodne. Ale z drugiej strony za niewielkie pieniądze mamy w domu system z własnym oryginalnym kluczem i nie martwimy się o zabawę z różnej maści aktywatorami.
|
Cytat:
|
|
pisałem o tym kilka postów wyżej i zostałem wyśmiany :sciana:
|
Bo Ty zawsze palniesz jak **** głową o beton.
|
właśnie :sciana:
a jak tam z poprawką o która pytałem ?? Cytat:
|
Cytat:
U mnie się zainstalowała:D Koniec odpowiedzi Rada: format:c|| |
Cytat:
|
Cytat:
Będzie można zainstalować winde od nowa:D |
sami se formatujcie :P
nie mam nawet napędu, a dostałem DVD z instalką :hahaha: |
nie instaluj tej poprawki, bo jeszcze odkryje niezmierzone pokłady twego piractwa :sciana:
|
Cytat:
Czyli uprzedzając pytanie, trzeba przy starcie laptopa trzymać prawdopodobnie F9 dzięki czemu zostanie przywrócony system od ukrytej Patrycji :) |
Zbrakło mi do jednego zastosowania trochę mocy, więc zmieniam procka - z LE-1600 na Athlona II 245.
Zmieniał ktoś z jedno na dwurdzeniowca na Windows 7? Warto zainstalować 7 od zera, czy nie będzie żadnych komplikacji wydajnościowych? Krzyknie o nową aktywację? |
no i u mnie zagoscila w koncu siodemka 64bit
poki co zadowolony (4 dni) wszystko smiga, nawet stare programy 32bit ;] |
|
to jest rc?
|
tak, build 7229 od Rycha :sciana:
|
Rycho ma chyba nowszy z nalepkom teraz na zbyciu;)
|
... ale chce czysta piendziesiont :sciana:
|
ale na oryginalnej płytce verbatim
do tego z faktórom |
Cytat:
|
Cytat:
|
piraci z karaibow pala verbatimy :)
|
Dostałem dzisiaj z Lenovo apgrejt VHP -> 7HP do mojego lapka :jupi:
Koszt 17.75 ojro, ~75zł |
Melagu drogi, nie apgrejtuj :nie:
kaszanka wychodzi, postaw win 7 na czysto :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
mam problem
wczesniej mialem xp na dysku 320gb, 3 partycje teraz mam na innym dysku w7 i problem jest taki, ze widzi partycje z systemem, rozmiary pozostalych obu ale, ze sa puste. erd explorer moge na nia wejsc normalnie i przegladac, kopiowac, usuwac ale z zadnego innego programu juz nie. fixmbr nie pomogl co mozna jeszcze zrobic? |
Acronis Disk Director Suite i tam masz odzyskiwanie partycji. Parę razy tak miałem, że mi partycje zniknęły i bez problemu tym programem odzyskałem. Spróbuj :>
A ja mam inne pytanie. Zauważyłem, że w rejestrze win7 nie ma takich ciekawych i lubianych opcji jak: AutoEndTasks, WaitToKillAppTimeout, WaitToKillServiceTimeout Niby google pokazuje, że takowy klucz można samemu dorobić. Testował ktoś? |
ale masz na mysli odzyskiwanie partycji czy danych z niej ?
|
Partycji. Na starym lapku miałem takie przypadki, że partycje się "zagubiły"
|
A ja mam male pytanko:
Jak wywalic z win7 na stale ctfmon.exe bez wiekszych skutkow ubocznych? Szukajac w google znalazelem tylko do xp a na stronie m$ jest tylko wylaczenie tego w starym pakiecie office. A proces ten zamula tragedia, caly 1 rdzen na 100%. |
seoman
sprawdz te comendy Regsvr32.exe /u msimtf.dll Regsvr32.exe /u msctf.dll |
Z takim pytaniem ??? :
- mam legalnego winXP Home, - zmodernizowałem w styczniu kompa do standardu 64 bity + 4GB RAM, - ćwiczę aktualnie 7 Enterprise - jest super :taktak: Ale Enterprise RTM zaraz się skończy :> Czyli: czy warto zainwestować 400PLN w "7" a winXP zutylizować ??? Można czekać z decyzją, ale: - 7 nie potanieje, - 4 GB się marnują, - następcy 7 nie widać w sensownym horyzoncie Czyli ??? |
Czyli zmieniać :idea:
Albo nie zmieniać :hmm: Albo zmieniać || |
Cytat:
Oto jest pytanie ??? |
A nie ma triali?
|
I tak prędzej czy później go kupisz. Sam siedzę na XP, też oryginalnym i też (w domyśle) OEM, które sprzedać nie będzie można. 'Siódemki" co prawda nie testowałem, ale po tym, co o nim czytałem, wydaje mi się, że teraz też już powoli zacznę szykować się do zmiany. Do jego następcy miną jeszcze pewnie ze 2-3 lata, poza tym nie jest to Vista, która w mojej ocenie nie nadawała się do niczego, a sensowna alternatywa dla XP. Tak więc odwlekanie tego raczej nic nie da. Trochę pewnie cena spadnie, ale nie liczyłbym więcej niż ze 100 złotych w ciągu roku. Zwłaszcza, że obecnie złotych jest dość mocny.
|
Cytat:
Ale co: co 90 dni wszystko od początku zaczynać ??? |
Albo trial reset, albo trial bypass (uzywam na server 2008, bez crackowania i legalnie:)Zreszta windows i tak co 90 dni nadaje sie do reinstalki;)
Zreszta 90 dni to sporo czasu a 400zl piechota nie chodzi:) |
Cytat:
I nic jej zarzucić nie mogę :nie: Jest super :czytaj: |
Cytat:
|
Ja się nie mogłem przekonać..
Ale to tym bardziej jeśli akceptujesz Vistę, 7 (trochę do niej podobna) ci się podoba, to prędzej czy później i tak się przerzucisz. Według mnie czekanie zbytniego sensu nie ma, bo na obniżki raczej w najbliższym czasie nie będzie można liczyć. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Aspire One 751 i w7
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1268574083 edit poszedl za kolejnym razem http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1268574596 |
demotywujące :)
Ja u siebie mam 2.2 (przez grafikę) :D |
nie jest tak zle jak moze wygladac, nie muli sie, nie zacina, ale kolejne 1gb ramu wypadaloby dolozyc ;p
|
Kto mi napisze jak to całkowicie dezaktywować ?
Grzebałem w ustawieniach internetowych ale widać chyba nadal coś mi nie wyszło. Nie mam ochoty za każdym razem być ostrzegany o jakiś bzdurach gdy w swoim LANie zaznaczam za jednym razem większą ilość plików... :sciana: :) |
postaw ftp
|
To nie jest rozwiązanie bo mam dyski sieciowe pomapowane. Te głupie okienko pojawia się jak chcę np. za jednym razem odpalić więcej jak 15 plików txt. Wtedy się nie wczytują i system wypluwa tego majaka :D
edit. zauważyłem teraz, że na kompie lokalnie też nie mogę odpalić na raz np 20 plików a przykładowo 10 się wczytuje. Nienawidzę gdy windows próbuje być mądrzejszy ode mnie! :sciana: |
Że tak pozwolę sobie ponowić (bo może ktoś nie zauważył :>)
Cytat:
|
Tryb Windows XP - , dotychczas była przeznaczona wyłącznie dla posiadaczy systemów w wersjach Professional, Enterprise oraz Ultimate, a także właścicieli procesorów wspierających sprzętową wirtualizację. Ten drugi wymóg, dyskwalifikował duże grono użytkowników, którzy musieli obejść się bez tej funkcji.
Wczoraj jednak Microsoft udostępnił aktualizację Trybu Windows XP dla wszystkich zainteresowanych użytkowników. Po jej zainstalowaniu, nowa funkcja systemu będzie mogła być uruchomiona na dowolnym procesorze. http://www.microsoft.com/windows/vir.../download.aspx |
jakaś dziadowska opcja czy nie wiem co po ok. 20 minutach wyłącza mi monitor, dźwięk i wogole nie wiem co sie dzieje jeszcze po ponad 20 minutach "bezczynnosci".
Zauważam to podczas ogladania filmu np. w media playerze. Opcje zasilania przeglądałem. Nie wiem co jeszcze obadać? |
Ten system operacyjny nie przeszedł testów zgodności.
Mogłeś paść oszustwa... |
rycho powinieneś w Microsofcie pracować
/problem rozwiązany oprogramowanie od Asusa regulujące tryby szybkości/oszczędzania energii komputera mają większy priorytet niż windowsowe opcje. Przy trybie auto były te opcje. Już sobie ustawiłem jak należy :) |
Cytat:
|
posadzę jeszcze raz na rapida
http://rapidshare.com/files/36680371...Timer.rar.html albo http://www.przeklej.pl/plik/boottimer-rar-000cqu0os5a5 |
|
apropo ed
jak dodawać załącznik bez załącznika ? :D |
Zajrzyj do FAQ :>
|
WOW! Reetou pięknie to zrobiłeś dzięki już wiem :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:59. |