![]() |
Cytat:
Dopóki nie zrobią czegoś ze schizofrenią stylów (tu płaskie, tam szkło, a gdzie indziej jeszcze dinozaury z Win95; tu Modern tam skeu/glass), nie zrezygnują z tej kolorystyki, nie umożliwią włączenie Aero Glass i nie dodadzą ReFS ze snapshotami to ja tego potworka nie chcę. Nie mógłbym używać systemu, który mnie obrzydza zaraz po włączeniu. |
Czyli odpowiada Ci kolorystyka z Windows 9x? Bo tak to wygląda.
Ja tam lubię eksperymentować ze skórkami do Windowsa (aktualnie SlanXP) czy ekranami logowania - po prostu mam jakąś odmianę i mi się ten system nie nudzi. A niespójność interfejsu to może być rzeczywiście problem. Odnoszę wrażenie że od wypuszczenia 8 M$ zaczyna się staczać :sciana: |
Cytat:
:> |
@DarkSlide97
"Dopóki >> *" ;) @mgit Ale bez snapshotów jest, po za tym nie postawisz na tym OSu, a samo włączenie to voodoo, a nie oficjalne wsparcie. Ale dobrze że coś się rusza w temacie, może to zdopinguje programistów do prac nad BTRFS bo ten wciąż jest w powijakach. |
@Berion
Owszem, ale już coś się dzieje, więc może w 9 zobaczymy natywne wsparcie <- a jak będzie za free to już całkiem fajnie :) A co do glass jakoś specjalnie mi go nie brakuje ... |
Ten domyślny był brzydki, ale dało się zrobić z tego coś nowoczesnego. Teraz już się nie da. ;)
Przykład: http://zainadeel.deviantart.com/art/...ws-7-172671190 Tak patrzę sobie po ósemkowych to ten też mi się nawet podoba: http://neiio.deviantart.com/art/Dash...heme-469225404 |
@Berion
Faktycznie fajny ten dash dla 8 |
To chyba tylko ja wylaczam dzwieki, wyglad klasyczny i wylaczenie wszystkich *******(maksymalna wydajnosc).
|
Cytat:
Wygląd jest też ważny... najwyżej zajmie parę MB więcej, przy 8 -16 GB lub więcej ram nie ma to większego znaczenia :taktak: System wstaje w około 10 sekund spadek wydajności nie występuje to po co cokolwiek wyłączać i psuć wygląd interfejsu :czytaj: No chyba że komp naprawdę stary to w tedy jest to uzasadnione, chociaż czy nie lepiej w tedy zainstalować starszy system lub linuxa i go dostosować pod kompa |
Chyba w 10sekun wstaje jak masz ssd;)
Moj lapek jest calkiem ok, ale nie lubie takich bajerow. W7, I5 2510, evo 840+seagate,8gb ramu. |
Ja mam włączone style wizualne i pozmieniane ikony - nic co mogłoby zwiększać zapotrzebowanie na pamięć. Natomiast w kwestii programów jest inaczej - podczas startu odpala się tylko eMule, reszte włączam sam :]
|
@DarkSlide97
U mnie odpala się z kolei cały arsenał programów :D A system gotowy do pracy w 10 sekund, SSD SAMSUNGA robi swoje (warte swej ceny) ;) |
To ja wciąż siedzę na WD 80GB :haha: Jak będe miał trochę zielonych to dokupię 250/320GB za stówę i będzie na stuff(filmy, muzykę, gierki) :D
|
Jak SSD to 128 GB styka, więcej nie trzeba, a reszta danych na zwykły talerzowy
|
Cytat:
Gdybyś zechciał choć na chwilę przemóc swoje obrzydzenie do wszystkiego co ma znaczek MS, to zapraszam tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/f113/windows...testowa-93788/ Na pierwszy rzut oka, zrealizowali większość Twoich postulatów :spoko: Tak - wiem - i tak będzie "brzydki". :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:58. |