![]() |
Cytat:
Użytkownicy Visty mieli na co narzekać na początku, kiedy zasoby ich komputerów były "pożerane" przez system. To było widoczne szczególnie w komputerach przenośnych. Miałem koleżankę, której nieco Vista na laptopie włączała się nieco ponad 10 minut (i koleżanka nie wiedziała nawet, że to nie jest normalne). Fakt, że do tamtego kompa producent (nie pamiętam już czy Sony, czy HP, ale model był wydajny jak na tamte czasy, kosztował ok. 4,5k zł) nawrzucał tyle niepotrzebnych śmieci, że to nie miało prawa chodzić dobrze, samo ich usunięcie skróciło czas uruchamiania o 1/3. Dziś takiego problemu by nie było, nawet tańsze komputery poradziłyby sobie z Vistą bez większych problemów. |
Tak rozowo to chyba nie bedzie. Bylo juz takie narzedzie do przygotowywania zestawow OEM - "zapieczetowanie sie to chyba nazywalo. I wcale systemu ze smieci nie czyscilo...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
Ilość załączników: 1
Powrót do ustawień fabrycznych w Windows 8
Przycisk do powrotu do ustawień fabrycznych będzie obok przycisku do przywracania systemu do danego punktu. Na nie których portalach piszą że nie będzie trzeba już formata :)-chyba aż tak dobrze to nie będzie:) Załącznik 57057 |
Ja tak samo mam Vistę od 2008 i nie widzę powodu przesiadki.
Obiciąłem vLite, dodałem SP2 i zostawiłem DirectX11 i DirectCompute. Mało tego wszyscy którzy mają Vistę mówią to samo. A narzekają pewnie najczęściej ci co nie mieli... Windows 7 jest na pewno bardziej dopracowany i lepszy (np Readyboost do 256GB zamiast 4GB, wbudowany XP), ale Vista też jest niezła. |
Cytat:
Jest stabilny jak skała. |
Nie wiem co sie ludzie tej Visty uczepili. Vista to Vista tamto.
Fakt nie był początkowo zbyt dopracowany (tak jak XP) ale to nie jest zły system. Szkoda że nie ma do niego, i prawdopodobnie nie będzie, SP3. Co do nowego, to trzeba raczej sie przyzwyczaić, że wymagania sprzętowe będą rosły i systemy będą coraz bardziej muliły. Bardzo się zdziwie, jeżeli Win8 będzie chodził lepiej od siódemki. |
Widać ten sam pasek z avatarkiem do Windows Live. ;P
Równie dobrze może to być fake. Jeśli to prawda, mam nadzieję że będzie można tą głupotę wyłączyć... |
Cytat:
|
Bardziej multimedialny interfejs :hmm: czemu by nie ;)
Żeby tylko cena nie była zaporowa ... |
Cytat:
http://janek2012.tk/2011/03/03/wycie...-8-build-7910/ |
Wszystko wskazuje na to że to dalej udoskonalana Vista ;);)
|
No to obstawiam, że na przełom 2013/14 system powinien uzyskać status RTM :P
Nie cofając się już poza XP (bo tam było trochę zamieszania) Vista miała być wydana niedługo po XP, a została dopiero w 2007. Z siódemką było odwrotnie - już tak nie trąbili o szybkim wydaniu (no - może troszeczkę ;)), a wydali po 2,5 roku. Skoro więc teraz znów przebija się optymizm, to pewnie będzie opóźnienie ;) Swoją drogą, Vistę pominąłem całkowicie po tym, jak zobaczyłem ją na paru komputerach (dość wydajnych jak na czasy, w których Vista się pojawiła). Ciekawe, czy ósemka zerwie ze złotą zasadą MS "co drugi system robimy dobrze"? |
Według niepotwierdzonych informacji podanych przez rosyjski serwis Wzor, system Windows 8 ukaże się jeszcze około 2013 rokiem.
Wprawdzie na razie są to tylko plotki, to jednak Wzor uznawany jest za jedno z bardziej pewnych źródeł informacji o systemie Windows. Jak podaje geekSmack, rosyjski serwis dotarł do planów dotyczących wprowadzenia kolejnej wersji systemu Microsoftu. Dowiadujemy się z niego, że Service Pack 2 dla Windowsa 7 powinien ukazać się w połowie przyszłego roku. Natomiast w marcu 2012 rozpoczną się prace nad Windows 8 Milestone 3. Kolejnym krokiem firmy z Redmond będzie wydanie dwóch publicznych wersji beta Windowsa 8, które powinny ukazać się jeszcze przed 2013 rokiem. Plan rozwoju kolejnego systemu operacyjnego powinien wyglądać zatem następująco: Milestone 1, 2, 3, beta 1 i 2, RC, a na końcu RTM. Wersja RTM miałaby ukazać się w poniedziałek 7 stycznia 2013 roku, choć ta precyzja to już chyba przesadny optymizm. |
@pali to jakieś bzdury. Każdy może sobie napisać takiego newsa...
Poziom OSNews spada z każdym artem ;) |
Zawsze walczą z pedofilią i piractwem, a czemu to ma naprawdę służyć każdy wie...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |