Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Zetoxa 09.04.2014 10:40

musimy tu z Prezesikiem zrobić porządek k***a
Yossi, win8 jest do dupy, to prawda, jak co drugi Windows,
reguła, że co drugi jest do dupy ma się świetnie, niestety :sciana:

Berion 09.04.2014 11:10

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1279981)
Poddaję się - Windows 8 jest do dupy!
teraz jest OK?

Nie jest. Podobnie jak Windows 8 "nie jest do dupy". Chodzi o coś całkowicie innego, a ja cały czas odnoszę wrażenie że Ty doskonale wiesz o co.

Cytat:

Po raz kolejny próujsz mnie obrazić. Czy az tak Ci doopiekłem, że uciekasz się do wyzwisk?
Ani razu nie próbowałem Ciebie obrazić. Jedynie dociekam. Zwróć proszę uwagę na to, że cytat do którego się odnosisz to jedna ze składowych mojego pytania. Przypadek?

Cytat:

OK, z pewnością masz rację, w końcu czym jestem ja, zwykły user wobec Ciebie - prawdziwego hakiera ;-)
Może spróbujmy tak: zadaj mi jakieś konkretne pytania, a ja spróbuję na nie odpowiedzieć; punkt po punkcie. Jeśli nie będę w stanie odpowiedzieć to obiecuję, że odpowiem "nie wiem, nie znam się".
Nigdy nikogo tak ze sobą nie porównywałem. Kolejna manipulacja z Waszmości strony. Tak samo jak cykliczne porównywania do socjalistów.

Konkretne pytanie jest takie, uważaj:

Co rozumiesz poprzez Modern UI i w jakiej postaci on występuje w systemie. Odpowiadając na to pytanie (spokojnie możesz na nie odpowiedzieć sam przed samym sobą) dostąpisz oświecenia i wyciągniesz zaskakujące wnioski, że nie da się tego nie używać na Windows 8. A więc MS na siłę wciska to ludziom, przyciskając do ściany i mówiąc: tak teraz będziecie używać mojego Windowsa, a "komu się nie podoba i przeciw nam ten psychiczny" (ostatnia parafraza powinna być Ci bliska).

Jak już pisałem wcześniej, autentycznie nienawidzę Modern UI - nie w takiej formie i nie tak wyglądającym. Stąd nie da się ukryć, moje podejście emocjonalne.

Cytat:

ja nie wyzywam nnikogo od trolli ani chorych psychicznie.
Jak widzę, oto właściwy - według Ciebie - tok prowadzenia dyskusji:
Ja również nie. Sam dopowiadasz.

Cytat:

Bez komentarza
A przyszło Ci do głowy, że RTM instalowałem już na innym, nowszym komputerze?

Yossi 10.04.2014 09:55

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1279992)
Ani razu nie próbowałem Ciebie obrazić. Jedynie dociekam.

vs.

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1279943)
Ja nie wiem, czy Ty jesteś na coś chory, jaja sobie robisz czy co, nie mam pojęcia.).

No niestety, w dyskusji z Moderatorem, który może mnie obrażać zupelnie bezkarnie nie mam żadnych szans, co najwyżej dorobię się bana za "trolowanie" (*)
--------
(*) trollowanie: każda wypowoedź niezgodna z poglądami Moderatora

Prezesik 10.04.2014 10:51

Dajcie kisiel!
Dziewczyny się biją!

Berion 10.04.2014 11:36

Yossi, nie rób z siebie takiego męczennika. Nie kwalifikujesz się póki co na bana. Po prostu się nie tylko nie zgadzamy, ale uważam że robisz coś z premedytacją, nie mając jednak na to niezbitych dowodów. Tyle.

Ponadto w przytoczonym cytacie nie widzę próby obrażania i naprawdę wcale Ciebie nie chcę obrazić...

czary2mary 16.04.2014 09:42

Windows 8.1 update 1 problemy z pocztą i paskiem zadań

Windows 8.1 update 1 problemy z pocztą i paskiem zadań-po zainstalowaniu powyżej aktualizacji czasami u mnie występują problemy -poczta Windows odpalana z Metro nie działa -jest tylko ekran startowy z kopertą - rozwiązanie restart Windy albo odpalenie z pulpitu i wtedy co dziwne jest OK:ysz:???
Również przy problemach z pocztą występują problemy z paskiem zadań -nie jest jakby aktywny -tak jakby zamrożony -nie da się pogłośnić czy ściszyć czy wyświetlić dostępnych sieci Wi-Fi itd itp- również pomaga restart.
W obu przypadkach stan jest taki zaraz po odpaleniu Windy i czasami jak zauważyłem po 15-20 minutach odblokowuje się a czasami niestety potrzebny restart.
Problem zauważyłem już po restarcie po zainstalowaniu Windows 8.1 update 1 .
Czy u kogoś jest coś podobnego?Może ktoś coś wie na ten temat?
Bo jak na razie znane są tylko problemy tylko z zainstalowaniem 8.1 update 1.

System Windows 8.1 update 1 x64.

revolver0 16.04.2014 13:44

Nic trzeba czekać najwidoczniej na Update 2...

czary2mary 16.04.2014 14:51

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1280792)
Nic trzeba czekać najwidoczniej na Update 2...

Albo odinstalować Update 1;)

czary2mary 26.04.2014 10:23

Ilość załączników: 1
Pokazało się narzędzie do walki z aplikacjami MI;)

Windows 8 App Remover
http://sourceforge.net/projects/wind...atest/download

Hurtowo można odinstalować trochę śmieci;)

Załącznik 65707

revolver0 06.05.2014 22:46

No to 90 dniowa wersja 8 zainstalowana, jeszcze tylko powrót menu start i aero i można kupić ją.

revolver0 08.05.2014 20:45

MAM małe pytanie, czy menu kontekstowe w 8 jest jakieś upośledzone czy ja. Prawym na plik otwórz za pomocą, wybierz program domyślny, wybieram domyślny i oczekuje że ten który był domyślnym do tej pory będzie tam na drugiej pozycji ale on znika. Czy u Was też jest tak? Macie jakiś sposób na to (poza reinstalacją systemu na inny)?

sobrus 09.05.2014 10:58

Poczekać na 8.2 :D

żartowałem, nie wiem :)

revolver0 09.05.2014 12:27

W 8.2 może i to naprawią dodadzą, pytanie jaką inna funkcjonalność systemu wytną...

revolver0 09.05.2014 18:08

Dodam, że jak zaznaczę plik, kliknę w narzędzia główne, otwórz, to jest lista tych programów, a pod prawoklikiem nie!

Yossi 08.07.2014 10:49

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1280763)
Windows 8.1 update 1 problemy z pocztą i paskiem zadań-po zainstalowaniu powyżej aktualizacji czasami u mnie występują problemy -poczta Windows odpalana z Metro nie działa -jest tylko ekran startowy z kopertą - rozwiązanie restart Windy albo odpalenie z pulpitu i wtedy co dziwne jest OK:ysz:???
Również przy problemach z pocztą występują problemy z paskiem zadań -nie jest jakby aktywny -tak jakby zamrożony -nie da się pogłośnić czy ściszyć czy wyświetlić dostępnych sieci Wi-Fi itd itp- również pomaga restart.
W obu przypadkach stan jest taki zaraz po odpaleniu Windy i czasami jak zauważyłem po 15-20 minutach odblokowuje się a czasami niestety potrzebny restart.
Problem zauważyłem już po restarcie po zainstalowaniu Windows 8.1 update 1 .
Czy u kogoś jest coś podobnego?Może ktoś coś wie na ten temat?
Bo jak na razie znane są tylko problemy tylko z zainstalowaniem 8.1 update 1.

System Windows 8.1 update 1 x64.

Trochę się spóźniłem z odpowiedzią :> , ale spróbuję pomóc.

1. Przepraszam za to pytanie i ovczywiście o nic Cie nie posądzam, ale - czy masz zainstalowany ORYGINALNY Windows 8. , czy taki "oryginalny" z torrenta?
2. Czy odpalając system, logujesz się loginem Windows Live czy lokalnym?
3. "występują problemy z paskiem zadań -nie jest jakby aktywny -tak jakby zamrożony -nie da się pogłośnić czy ściszyć czy wyświetlić dostępnych sieci Wi-Fi itd itp"
Pomimo wszelkich prób zamrożenia systemu w ten sposób do tej pory mi się to nie udało, więc - patrz punkt 1. Jeśli pu kt 1 w Twoim przypadku nie ma zastosowana - daj mi znać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:38.