Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

czary2mary 13.08.2014 16:45

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1289878)
No, trochę przesadziłeś z emocjami :)
"porzucił" sugeruje, że wersja 8.1 nie będzie już wspierana i że MS się od niej odcina.
To nie tak - Windows 8.1 będzie jeszcze wspierany przez co najmniej ładnych parę lat, podobnie, jak to było w przypadku Windows XP, który pobił wszelkie światowe rekordy, zapewniając swoim użytkownikom wsparcie techniczne przez 14 lat !!
Masz rację - MS nie planuje żadnej większej aktualizacji typu "Update 2", ale bieżące, mniejsze aktualizacje będą dostępne jeszcze bardzo długo.
Co do Windows 9 - oczywiście, nikt nie ukrywa, że taki system powinien pojawić się w roku 2015, ale dla tych wszystkich, którzy piszą "windows 8.1 jest do dupy bo nie ma takiego samego guziczka START jak w Windows 95" mam złą wiadomość: stary guziczek START nie pojawi się ani w wersji 9, ani w żadnej następnej. Jeśli ktoś nie potrafi/nie chce się przestawić na kafelkowe menu START i jeśli dla kogoś jest to kryterium przydatności, jakości i użytecznosci systemu, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dalej żywać Windows 7, który jest (według mnie) dalej bardzo dobrym i stabilnym systemem. Acha - jeszcze "responsywnym" :D

No, jeśli - według Ciebie - to są zmiany "kosmetyczne" to co w takim razie powiesz o innych systemach, gdzie poprawienie klienta poczty tak, żeby w ogóle działał zajmuje rok i jest ogłaszane jako przełom technologiczny?

Tak :ysz:-taki ciężki emocjonujący dziś dzień :)
Tego nie wie nikt na dzień dzisiejszy -ja stawiam na szybką śmierć ala Hasta la Vista, baby:spoko:
Tak wiem że mam rację:spoko:
Tego nie wie nikt i to się dopiero okaże w kwietniu 2015 r jaki kształt ostatecznie otrzyma W9
Jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki :spoko:
O czym mowa? Bo nie wiem o co chodzi -jak coś jesteśmy w temacie WINDOWS 8:)

czary2mary 27.09.2014 15:03

Coraz bardziej realna staje się FREE aktualizacja dla posiadaczy W8 do Windows 9:spoko:Jeżeli tak by było -bardzo dobre posunięcie MS:)

http://inet.detik.com/read/2014/09/2...an?k=ecym&p=ct

mgit 27.09.2014 15:58

Jak by była za free dla posiadaczy 8 to by byłby naprawdę miły gest :)

DarkSlide97 27.09.2014 16:03

Dla większości Polaków i tak będzie za darmo :haha:
To byłby pierwszy Windows który M$ rozdaje bez zapłaty.

Aczkolwiek jak będzie nadal Metro to nie wiem czy znajdzie nabywców i entuzjastów.

mgit 27.09.2014 16:05

@DarkSlide97
Za darmo to będzie tylko dla tych co kradną, są jeszcze osoby, które nie potrzebują kraść Windows'a bo ich stać na zakup i wydatek 380 zł ...

DarkSlide97 27.09.2014 16:14

380zł to mój komputer jest wart :haha: Oczywiście jak kogoś stać to niech kupuje, jego kasa.

mgit 27.09.2014 16:45

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1293847)
380zł to mój komputer jest wart :haha: Oczywiście jak kogoś stać to niech kupuje, jego kasa.

Już o tym dyskutowaliśmy, to że kogoś nie stać, nie usprawiedliwia nikogo do kradzieży :taktak:

DarkSlide97 27.09.2014 17:02

Dobra, nie będę dalej pisał bo rozpoczniemy kolejny flamewar o piractwie :P
Można w sumie zostać przy 7 albo przy XP. Bo jak ktoś ma stary komputer używany do internetu to niepotrzebny mu jest najnowszy system.

mgit 27.09.2014 17:03

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1293857)
Dobra, nie będę dalej pisał bo rozpoczniemy kolejny flamewar o piractwie :P
Można w sumie zostać przy 7 albo przy XP. Bo jak ktoś ma stary komputer używany do internetu to niepotrzebny mu jest najnowszy system.

Do samego internetu lepszym rozwiązaniem jest tablet...

XP wcale złym systemem nie jest, do starych komputerów jest idealny :taktak:

DarkSlide97 27.09.2014 17:15

Co do tabletu nie zgodzę się - za mały ekran żeby oglądać filmy na YT. Jak ktoś chce pisać na nim to tym bardziej.
Natomiast co do XP to się zgadzamy - u mnie działa wyśmienicie, wszystkie najnowsze programy działają a braku wsparcia od M$ się nie odczuwa praktycznie.

mgit 27.09.2014 19:35

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1293860)
Co do tabletu nie zgodzę się - za mały ekran żeby oglądać filmy na YT. Jak ktoś chce pisać na nim to tym bardziej.
Natomiast co do XP to się zgadzamy - u mnie działa wyśmienicie, wszystkie najnowsze programy działają a braku wsparcia od M$ się nie odczuwa praktycznie.

A co za problem podłączyć pod TV takowy tablet?

DarkSlide97 27.09.2014 19:36

Nie każdy ma nowy TV z wejściem HDMI, znam tylko jedną osobę która taki ma :czytaj:
Zresztą jak kogoś stać na taki TV to stać go też na komputer i system.

mgit 27.09.2014 20:15

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1293875)
Nie każdy ma nowy TV z wejściem HDMI, znam tylko jedną osobę która taki ma :czytaj:
Zresztą jak kogoś stać na taki TV to stać go też na komputer i system.

No patrz, a ja znam tylko dwie osoby co nie mają z kolei takowego :wow:

DarkSlide97 27.09.2014 20:23

Obracamy się w dwóch różnych środowiskach - dla przykładu nie znam nikogo kto zarabia więcej niż 2000 zł, większość znajomych moich mieszka w bloku z TV 21' , meblościanką i lodówką Polar z lat 90tych.

Tylko ja jeden burżuj mieszkam w domu jak pan, ale za dzieciaka mieszkałem też w takim bloku i nie narzekałem za bardzo.
A teraz mam luksusy i po przeprowadzce przez pierwsze dwa tygodnie czułem się strasznie dziwnie :fiu:

Ale nie róbmy offtopu :]

mgit 27.09.2014 20:29

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1293885)
Obracamy się w dwóch różnych środowiskach - dla przykładu nie znam nikogo kto zarabia więcej niż 2000 zł, większość znajomych moich mieszka w bloku z TV 21' , meblościanką i lodówką Polar z lat 90tych.

Tylko ja jeden burżuj mieszkam w domu jak pan, ale za dzieciaka mieszkałem też w takim bloku i nie narzekałem za bardzo.
A teraz mam luksusy i po przeprowadzce przez pierwsze dwa tygodnie czułem się strasznie dziwnie :fiu:

To że się mieszka bloku o niczym nie świadczy, też mieszkam w bloku :P

Z tym że u mnie chyba wszyscy mają hopla na punkcie dużego TV i TV SAT, był moment że wszyscy jeden za drugim wymieniali TV na wersję LCD/LED/PLAZMA a na zewnątrz same anteny Cyfrowego Polsatu :haha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:46.