![]() |
@Kris polecam zainstalować na wirtualnej maszynie (np. VMware, VirtualBox).
|
Na moim komputerze do testowania - napisała mi instalka, że procesor (P4, 3GHz) nie jest kompatybilny z W8. Nie sprawdzę tego "przełomowego" systemu. :mruga:
|
@Gadzina też się przymierzem. Rozumiem.com że pobrać będzie można dopiero w październiku?
|
Super, uaktualnię swojego W7 HB do W8 Pro z netbooka i zainstaluje na stacjonarnym. Co do metro, na pewno magicy znajdą sposób na trwałe wyłączenie tego "cuda"
|
Na stronie windowsupgradeoffer.com obywatele Polski od dziś mogą skorzystać z oferty taniej aktualizacji systemu do Windowsa 8 Pro za jedyne 69 złotych.
Program obejmuje aktualizacje dla komputerów kupionych z Windowsem 7 między 2 czerwca 2012 a 31 stycznia 2013. Aby 26 października otrzymać swoją kopię systemu Windows 8 Pro wystarczy zarejestrować się na stronie i podać dane swojego nowo nabytego komputera. Oferta obejmuje wszystkie nowe komputery kupione w okresie objętym promocją z systemami Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional i Ultimate, również z licencją OEM. Jedna osoba może skorzystać z możliwości aktualizacji maksymalnie 5 razy (zgłosić 5 komputerów). Zdobytego tak Windowsa 8 można zainstalować na dowolnym komputerze. Uaktualnienie będzie można pobrać w postaci cyfrowej i zainstalować ***8222;z Pulpitu***8221; lub z utworzonego nośnika (dysk USB, płyta DVD). Za dodatkową opłatą można również zamówić oryginalną płytę DVD. Za zakup można zapłacić kartą kredytową lub za pośrednictwem konta PayPal. Płacimy w złotówkach. http://windowsupgradeoffer.com/pl-PL |
Ja już zainstalowałem w śmietniku, nawet był kompatybilny. :szczerb:
|
Mi się ładnie zainstalowała wcześniejsza beta, ale ściągnąłem tego obecnego preview'a 64bit, władowałem na pena wg artykułu z CDRinfo :szczerb: i nie chce iść - pisze, że brakuje jakiegoś pliku. Natomiast W7 64bit poszło z tego pena bez bólu. Sadzał ktoś W8 64bit od M$?
|
Moje pierwsza próba instalacji zakończyła się blue screenem :D, potem w sumie nie było lepiej.
Nie miałem ochoty się rejestrować u MS więc systemu nie obejrzałem. Na szczęście Andy podesłał mi kilka screenów. Zaskoczenia nie było: tak samo jak Unity i Gnome3 to ukłon w stronę mało zaawansowanych użytkowników. Desktopowa wersja tego, co widzieliśmy na telefonach i tabletach - zamienia "stację roboczą" na "urządzenie to konsumpcji". Upraszcza np. wejście do sklepu i kupienie gry - widziałem to już w Ubuntu i Androidzie. Nie dla mnie. |
Cytat:
Mocne słowa, zważywszy że miedzy trybem tekstowym a interfejsem graficznym jest naprawde kolosalna różnica (ktoś sobie wyobraża photoshopa w trybie tekstowym)? Naprawdę jest taki dobry? Ściąga mi się Release Preview 64-bit... skoro tak zachęcasz to zobacze :) Może mnie zaskoczy. Jak do tej pory nie zauważyłem aby programistom udało się wymyślić coś lepszego od tego co znamy od lat. Gnome 3 i Unity jak dla mnie nie są lepsze, a wręcz dużo gorsze (przy czym Unity i tak jest lepsze od G3). |
Cytat:
Windowsa 9 ;) (w sumie to to nawet nie jest żart..) |
@Patrix wielką rzeczą jest zmiana sposobu obsługi systemu. Czy to wypali, czy nie to się okaże.
Moim zdaniem jest to zmiana na miarę przejścia z trybu tekstowego do graficznego (xerox zapoczątkował interfejs GUI). |
Cytat:
Wielkim skokiem były np. nowy system plików, a nie tuning W7 (w dodatku czy udany sprawa dyskusyjna). |
Cytat:
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
Cytat:
Oczywiście jestem za lepszym rozplanowaniem funkcji, pewnych metod, jednak nie kosztem możliwości systemu. Rozwiązania PRO powinny być dostępne dla osób, które lubią jak coś działa tak jak one chcą. Sam jednak Windows to bardzo wielki skok do przodu - co jak co ale MS odwalił kawał dobrej roboty wydając nowy system. |
Cytat:
jako admin potrzebujesz co innego, biznes potrzebuje co innego. Mam nadzieję tylko, że MS też o tym wie. Bo ja też nie mam zamiaru używać jakiegoś zabawkowego interfejsu do poważnych zadań... Ale pod MCE to jest już bardzo fajne. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42. |