![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@Pali Znowu z premedytacją rozwalasz dyskusję. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
A na jakim hardware?
Może te przepiękne SGI? Załącznik 60504 Były jeszcze takie wersje z macierzą dyskową, w obudowie stanowiącej jakby podstawkę dla obudowy tower komputera. Ale coś nie mogę foto znaleźć. Marzyłem o czymś takim, ale ten sprzęt kosztował tyle co mieszkanie w PL :) |
Cytat:
2. To ja nie wiedziałem :-( U nas w remizie to lokalni geje mają jednak białe telefony. A różowe to najwyżej spodnie. |
jak piszesz rurzowy?
no jak? |
Yossi
1. W Solarisie był TabComplete? Pytam, bo nie wiem, a często wspominasz, że używałeś. 2. Masz nieaktualne wieści: czarny jest pedalski. Macho noszą biały lub ciągle różowy, aczkolwiek różowy już nieco trąci myszką. |
Cytat:
Cytat:
1. Zainstalujesz jednak Win 8 2. Zainteresujesz się mozliwościami zarządzania plikami i katalogami 3. Podpiszesz sobie funcję, która robi to JEDNYM kliknięciem Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Podkreślam - to jest kwestia indywidualnego gustu i za to lubię MS bo pozwala użytkownikom ustawić sobie obsługę systemu tak, jak lubią, a nie - jak każde jedynie słuszny i nieomylny producent. |
Cytat:
|
Ja mysle ze domyslna paleta kolorow wynika z systemu instalowanego na tabletach Surface. Ogladalem keynote MS i ich namagnesowane klawiaturki beda produkowane w kilkunastu kolorach - kolor tla zmienia sie w zaleznosci od tego jakiego koloru klawiatura zostanie podpieta. tez bym to ograniczyl - jesli mam zmaysl jednolitej estetyki kolorow, to nie bedzie mi uzytkownik tego psul...
|
Cytat:
Cytat:
nwybierania kolorów pod główna skórą Metro, jednak ograniczona do cos 20 kolorów. Pisałem o tym i sam przyznałeś mi rację. Cytat:
Cytat:
Berion, czy możesz powiedzieć kiedy zainstalowałeś Windows 8, którą wersję i jak długo już go używasz? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Ja mam w zasadzie jedynie zastrzeżenia do grafiki bo Metro można nie używać, można wyłączyć, można zainstalować protezy przywracające funkcjonalność... można też się przyzwyczaić - tragedii w tym aspekcie nie ma.
Ale nie zdzierżę tego syfu jakim są dobrane kolory, niemożność ich dowolnego wybierania dla choćby rzeczy tak podstawowej jak główna skóra czy manager plików, niemożność ustawiania dowolnej tapety pod Metro, całkowity brak przezroczystości okien, brak rozmycia gausowskiego pod oknami, brak spójności graficznej obu interface'ów (ikony, kontrolki, menusy), drażni mnie też taki drobiazg jak rozmieszczenie miniaturek okien. To jest po prostu skrajnie ohydne, nieprzemyślane i odrażające - a mogło być naprawdę ładne, nowoczesne itd. (swego czasu ktoś z deviantarta zrobił swoją wizję klasycznego pulpitu w Win8 i była LATA ŚWIETLNE przed tym co pokazał MS w finalnej wersji swojego najnowszego dziecka). Są różne gusta, ja wiem, niektórzy nie mają żadnego i tacy ludzie projektowali ten GUI. Wygląd dla większości nie ma znaczenia, większość moich znajomych głownie po fachu, ustawia od razu protoplastę z Win95/98... Ja jednak wychodzę z założenia, że skoro będę na to patrzeć przez co najmniej połowę dnia to musi być co najmniej ładne, schludne i nie drażniące jarmarkowową stylistyką. I taka ciekawostka, podobno najnowszy Win Server... też będzie mieć włączone Metro. k***a @Sobrus Rozmieszczenie opcji w nowych windach to porażka. Na Win7 polecam zrobić folder i nazwać go "nazwajakaś.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}". Zamieni się w skrót z większością opcji/skrótów w jednym miejscu. |
Ale ja nie potrzebuje się uczyć Windows 8.
Ostatnio pomagałem z Windows 7 w konfiguracji sieci, choć widziałem go dwa razy w zyciu. Owszem trochę się wkurzałem, ze opcje np. firewalla poukrywali jakoś głeboko, a w panelu sterowania zostało 6 ikon - ale w końcu i tak dotarłem gdzie chciałem. (ps. wielkie brawa dla kogoś kto wymyślił zostawianie najważniejszych funkcji małą czcionką na brzegach okna. Nigdy nie wiadomo który sie trafi. Firewall jest na lewym dolnym gdzieś w piątym panelu sterowania tzn w "centrum obsługi sieci"). Bo trzecia zakładka we właściwościach połaczenia (XP) to było rozumiem za trudno i nieintuicyjnie :hmm: Sformatować dysk bym musiał ponieważ mam na nim tylko partycje EXT4 (ściślej - na wszystkich dyskach), a jak sam napisałeś na virtualboxie instalować nie warto. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:54. |