Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Berion 27.06.2013 20:29

Dlatego mówię, że chcę z powrotem Aero i chcę konsumenckiej implementacji ReFS, które przypomina trochę BTRFS i ZFS. NTFS to zabytek.

Kris 27.06.2013 22:25

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1254374)
Jeśli teraz masz siódemkę, to nie widzę sensu zakupu. Gdybyś zamierzał zainwestować w monitor dotykowy, wtedy zdecydowanie tak, w innym wypadku nie widzę sensu kupowania czegoś co po zmianach będzie właściwie na każdym polu praktycznie nie gorsze niż W7 - a lepsze poza pewnymi detalami nie było nigdy.

Moje zdanie jest takie, że obecnie na W8 mi się wygodniej pracuje niż na W7.

andy 27.06.2013 22:52

@Jarson tylko W8 działa chyba wydajniej na tym samym HW co W7.

Patrix 29.06.2013 16:02

Mogę prosić o screen(y) tych kafelek? w W8.
Ale nie takie jak z promo MS (gdzie nic nie ma), tylko po instalacji jakiś apek, dostosowaniu układu pod siebie itd...
Ciekaw jestem.. jak ten system "żyje" przy userze.

ynsiwy 29.06.2013 16:57

Ilość załączników: 1
@up u mnie to tak wygląda, ogólnie to taki drugi pulpit ze skrótami, można pochwalić się przed kimś kto tego jeszcze nie widział :P

M@X 29.06.2013 22:50

2 TVNowskie apki? Boj sie eda... On Ci wmowi ze TVN jest zly. Niewazne jaki jest naprawde - jest zly z definicji! ;-)

Yossi 30.06.2013 18:20

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1254550)
Mogę prosić o screen(y) tych kafelek? w W8.
Ale nie takie jak z promo MS (gdzie nic nie ma), tylko po instalacji jakiś apek, dostosowaniu układu pod siebie itd...
Ciekaw jestem.. jak ten system "żyje" przy userze.

Mogę Ci dać screeny dostosowane do moich potrzeb, z aplikacjami, których używam (samo słowo "apki" budzi u mnie odruch wymiotny), ale one są bez użycia tapet, kolorków, przezroczystości, czyli, bez tego wszystkiego, co - według Ciebie - jest niezbędne, żeby system był "ładny".

Wczoraj dostałem wersję 8.1 Preview i zainstalowałem na maszynie, której uzywam wyłącznie do testowania Preview.
Po godzinnej zabawi doszedłem do wniosku, że dla mnie to nic nie wnosi, a jedynie ma na celu przekonanie osób, które uważają, że Win 8 jest za mało "ładny".

ed hunter 30.06.2013 18:28

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1254596)
2 TVNowskie apki? Boj sie eda... On Ci wmowi ze TVN jest zly. Niewazne jaki jest naprawde - jest zly z definicji! ;-)

Zły, to jest applizm. :>

Yossi 30.06.2013 18:33

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1254673)
Zły, to jest applizm. :>

Mylisz się.
Applizm to stwierdzenie, że :
"Jedno jest japko, a Stefan jest jego prorokiem".

ed hunter 30.06.2013 18:44

Uderz w nożyce, a stół się odezwie. :D

Berion 30.06.2013 19:00

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1254671)
ale one są bez użycia tapet, kolorków, przezroczystości, czyli, bez tego wszystkiego, co - według Ciebie - jest niezbędne, żeby system był "ładny".

Bez przezroczystości bo jej zwyczajnie w tym systemie nie ma. :P
O pardon, jest na pasku na pulpicie.

jesi 30.06.2013 19:53

Cytat:

samo słowo "apki" budzi u mnie odruch wymiotny

Mam podobne odczucia :sciana: Powinni je cenzurować.

Yossi 30.06.2013 19:54

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1254679)
Bez przezroczystości bo jej zwyczajnie w tym systemie nie ma. :P
O pardon, jest na pasku na pulpicie.

eee, a w Win8.1 tez nie ma? ja nie sprawdżę bo wlasnie oddałem testowa maszynę synowi, a w dodatku nie sprawdziłem tego bo mnie to kompletnie nie obchodzi :(

Patrix 30.06.2013 22:24

Cytat:

Mogę Ci dać screeny dostosowane do moich potrzeb, z aplikacjami, których używam (samo słowo "apki" budzi u mnie odruch wymiotny), ale one są bez użycia tapet, kolorków, przezroczystości, czyli, bez tego wszystkiego, co - według Ciebie - jest niezbędne, żeby system był "ładny".

Poproszę. Nigdzie nie napisałem, że "według mnie ma być ładnie". Ja raczej jestem bliższy twierdzeniu "nienawidzę kafelek". O screeny prosiłem abym się przygotował i nie zrobił :blee:. To tak pół żartem. A Apki w dobie Androida, iOS, WP to normalna nazwa. Jeśli o mnie chodzi to bym chętnie wyłączył te dziwne menu start, ale trzeba się rozwijać, taki zawód...

Yossi 01.07.2013 07:34

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1254701)
Poproszę. Nigdzie nie napisałem, że "według mnie ma być ładnie". Ja raczej jestem bliższy twierdzeniu "nienawidzę kafelek". O screeny prosiłem abym się przygotował i nie zrobił :blee:. To tak pół żartem. A Apki w dobie Androida, iOS, WP to normalna nazwa. Jeśli o mnie chodzi to bym chętnie wyłączył te dziwne menu start, ale trzeba się rozwijać, taki zawód...

TY nigdzie nie napisałeś, że ma być ładnie. Jestem pewny, że osoba, do której było to adresowane, doskonale wie, o co chodzi. Co do "kafelek" (kapitalna fleksja :rotfl:), to sporo ludzi ich nienawidzi, najczęściej po 15 minutach używania.

Jestem człowiekiem starej daty, staram się być purystą językowym i dlatego nigdy chyba nie zaakceptuję słowa "apki" (podobnie jak lajkowanie na fejsie, i tym podobne koszmarki)

Na koniec - taki mały screenshot (uwaga - używam tego neologizmu świadomie, bo "zrzut ekranu" brzmi fatalnie) z mojego menu Start, jak widać - dość skromnego, ponieważ jest na nim tylo to, czego używam na co dzień.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:06.