Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Yossi 29.10.2012 18:57

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1227475)
Tutaj jest news z linkiem do bezpłatnego "Przewodnika po Win8". Pod newsem dyskusja, kilka ciekawych spostrzeżeń.

Dzięki facet - dobra robota i bardzo się przyda.:spoko:

Yossi 29.10.2012 11:41

Cytat:

Napisany przez paralel (Post 1227502)
Osobiście nie podoba mi się.

Napiszesz cos więcej? Co Ci się konkretnie nie podoba? I dlaczego? Oraz napisz jeszcze od kiedy używasz i jaką wersję.
Tylko nie pisz, że "brzydkie kolory".

czary2mary 29.10.2012 10:23

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1227475)
Tutaj jest news z linkiem do bezpłatnego "Przewodnika po Win8". Pod newsem dyskusja, kilka ciekawych spostrzeżeń.

:spoko:

Zetoxa 29.10.2012 09:58

dzięki Pali za linka do tego przewodnika,
chłopisko wykonało kawał wielkiej roboty :spoko:

pali 29.10.2012 09:30

Yossi 29.10.2012 08:29

Cytat:

Napisany przez Ricki (Post 1227426)
Panowie, mam zamiar kupić dwie licencje dla wersji upgrade, niestety nie wiem już sam, czy da się zrobić czysta instalacje, czy trzeba wpierw zainstalować siódemkę? W sieci znalazłem sprzeczne dane. Jeśli w gre wchodzi tylko uaktualnienie z poprzedniej wersji, to, czy wgrywając na nowo win7 trzeba go aktywować, czy dopiero ósemkę, a może obie wersje.

Tu masz odpowiedź częściową, ale za to oficjalną :-). Zaznaczam, że dotyczy upgrade:
"To install Windows 8 Pro, customers must be running Windows XP SP3, Windows Vista, or Windows 7."
Co do aktywacji, nie wydaje mi się, żeby aktywacja syatszej wersji była konieczna do zrobienia upgrade. Oczywiście wersję 8 będziesz musiał aktywować.

I taka ciekawostka jeszcze. Właśnie dostałem ofertę z Microsoftu:
"For a limited time, upgrade to Windows 8 Pro for a special price.
Download Pro for $39.99
Or you can get Windows 8 Pro shipped to you for $69.99."
Ważna do końca stycznia.

Zetoxa 28.10.2012 22:01

w Komputroniku twierdzili, że tylko upgrade, nie pójdzie czysta instalka,
ale oczywiście głowy nie dają, palpacyjnie nie sprawdzili :sciana:

Ricki 28.10.2012 14:20

Panowie, mam zamiar kupić dwie licencje dla wersji upgrade, niestety nie wiem już sam, czy da się zrobić czysta instalacje, czy trzeba wpierw zainstalować siódemkę? W sieci znalazłem sprzeczne dane. Jeśli w gre wchodzi tylko uaktualnienie z poprzedniej wersji, to, czy wgrywając na nowo win7 trzeba go aktywować, czy dopiero ósemkę, a może obie wersje.

ed hunter 26.10.2012 15:49

W chińczyka grywam, *****na gra, ale poker, to też *****na.

Zetoxa 26.10.2012 15:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1227160)
Masz grać Angry Birds, ja grałem, z 15 minut, znudziło mi się na całe życie.

ja grywam tylko w łindołsowe Kierki, od 13 lat, czasem wygrywam :sciana:

pali 26.10.2012 14:45

Tak, masz rację, pomieszałem.
Ja to tylko na zdjęciach widziałem czy na targach w PKiN

sobrus 26.10.2012 14:40

Gwoli ścisłości to na SGI był mipsowy IRIX , ten od XFSa.
Solaris, albo SunOS, był na Sunowych sparkach.

Obie firmy były bardzo egzoryczne. Zarówno SGI jak i Suna widziałem aż raz... na UMCS mieli kiedyś trochę SGI.

pali 26.10.2012 14:22

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1225445)
A na jakim hardware?
Może te przepiękne SGI?
Załącznik 60504

Były jeszcze takie wersje z macierzą dyskową, w obudowie stanowiącej jakby podstawkę dla obudowy tower komputera. Ale coś nie mogę foto znaleźć. Marzyłem o czymś takim, ale ten sprzęt kosztował tyle co mieszkanie w PL :)

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1225453)
..eeee, ale to związku z czym? Bo chyba nie łapię :-(

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1225461)

@Pali
Znowu z premedytacją rozwalasz dyskusję.

Nic nie rozwalałem.

To jest historia OS i Windows 8 z próżni nie wytrzasnął się. Właściwie wszystkie nowości z XP, Visty i 7 już gdzieś widziałem.

Solaris na SGI miał coś co ma Win 8, tak mi się wydaje, ale nieważne.

Yossi wielokrotnie wspominał, że pracował na Solarisie i z kontekstu wnioskuję, że nie jest młodzieniaszkiem - myślałem, że może pracował na SGI, mało jest takich ludzi w PL, z powodu ceny tego sprzętu.

btw na tym zdjęciu SGI to po prawej nie jest komputerem. To macierz dyskowa, jakby współczesny NAS...
O Chromium Googla w 1985 w Bajtku czytałem, to był wówczas pomysł Sun. Itd itp, ale nieważne.

icemac 26.10.2012 14:13

megalomania ...

P.S.
piszę o kartach, telefonach za grubą kasę ...

co do Win8 to mam mieszane uczucia, mam RC-ileśtam czasem odpalę jak kompa przerestaruję, stery z siódemki łyknął wszystkie. trochę dziwne te kafelki, ale idzie się przyzwyczaić ...

Yossi 26.10.2012 09:15

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1227167)
Ja Ciebie bardzo przepraszam ale co to nie Twoja sprawa do czego ktoś kupuje sobie telefon. Są tacy co wydaja 6 tys na kartę graficzną by pograć.

Czy moja wypowiedź kogokolwiek obraziła??? Ja tylko stwierdziłem fakt. Nic nikomu do tego, że ja wydałem x tys złotych na kino domowe tylko dlatego, żeby w porządnej jakości oglądać StarWars.
Żebyśmy obaj mieli jasność - jeśli ktoś kupuje telefon za 4000 zł głownie po to, żeby na nim pograć w świnki, to jest wyłącznie jego/jej sprawa i - rzeczywiście - nic mi do tego.
Ja - co prawda - tego nie rozumiem, ale ja jestem człowiek prosty, na trzeszczącym łyndołsie wychowany, nie doświadczyłam nigdy emejzingu, to mogę nie rozumieć - prawda?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:30.