![]() |
Cytat:
Czy uważasz , że ma sens wypuszczanie niedorobionego i niesprawdzonego produktu, który ma być darmowy? Oczywiście - wersja beta będzie dostępna dla developerów oraz dla zarejestrowanych beta - testerów. Dam Wam znać , co się zmieniło i co zostało dodane. (po podpisaniu zobowiązania, że nigdy nie używało się, nie używa i nie będzie używać produktów Apple) :rotfl: |
Cytat:
:rotfl: |
Cytat:
Oczywiście, że nie - przecież robię sobie jaja. Powaga zabija powoli! |
Wiesz w dzisiejszych czasach firmom odbija i ja już wszystkiego moge się spodziewać :szczerb:
|
Cytat:
O tym nie pomyślałem, chyba muszę sobie darować takie dowcipy bo jeszcze - nie daj Boże - mogą się okazać prawdziwe. |
w Windows 8.1 bedzie nowosc - przycisk START
:hmm: |
Cytat:
Prawie wszyscy domagali się przywrócenia przycisku START, który WEDŁUG MNIE, jest w Windows 8 absolutnie zbędny. No, ale niektóre firmy słuchają życzeń swoich użytkowników i dostosowują system według ich potrzeb, a nie odwrotnie - prawda? |
Będzie Start i Stop:taktak:;)
|
Cytat:
Na szczęście znalazłem w sieci program, który pozwala wybrać pomiędzy metro ui, a przyciskiem start. Skoro można to dlaczego MS nie daje wyboru? :sciana: |
Przycisk ma być, no ale... to tylko przycisk, a nie menu. ;) W każdym razie zawsze to wygodniejsze niż zjeżdżanie na sam róg (mnie te aktywne rogi doprowadzają do szału, szczególnie prawy górny, gdzie zamiast zamykać pogram, wysuwa się ten przeklęty pasek).
|
M$ nie daje wyboru, bo chce wypromować nowy produkt - Windows RT. Najlepiej więc było zmusić użytkowników, by go używali. Każdy kto kupił nowy komputer z Win8 otrzymał przymusowo WinRT.
Sytuacja dla M$ na rynku tabletów nie była ciekawa (a konkretnie wcale jej nie było), więc moim zdaniem spróbowali to wypromować korzystając z silnej pozycji na PC. To taka moja teoria. Jak się komuś spodoba, znajdzie swój ulubiony zestaw kafli, to nawet tablet z WinRT kupi. Ale zrobili to głupio i niezręcznie i teraz podejrzewam za to płacą, więc aby nie robić wię***312;szego bigosu dadzą wreszcie wybór (bynajmniej nie dlatego, że słuchają userów). |
Cytat:
Dla mnie to też był problem. Kiedy dostałem pierwszą wersję Beta Win8 to doznałem szoku: gdzie jest Start? Jak tego żywać? To jest jakiś totaly syf!! Po tygodniu REGULARNEGO używania, zdałem sobie sprawę z tego, że już nigdy nie użyję przycisku Start, ponieważ przekopywanie się przez kolejne menusy i submenusy mnie po prostu wnerwia, podczas gdy w Modern mogę sobie ustawić własne menu Start, które włącza mi się przy starcie systemu, a poza tym mam pełne menu Start, pozwalające mi na DOKŁADNE dopasowanie menu startowego do moich potrzeb. Cytat:
|
Cytat:
- "M$ nie daje wyboru" między czym, a czym? Czy MS zmusza Cię do zakupu Win8 bo jakies nowe aplikacje nie będą Ci działać? Podaj prosze przykład choć JEDNEGO programu, który działa wyłącznie pod kontrolą Win8, a nie działa pod Win7. Jeśli nie potrafisz, to przyznaj publicznie, że nie miałeś racji i że w przypadku MS wybór jest zawsze! Cytat:
Uprzejmie przpominam, że system to Win8, a WinRT to tylko jego zubożoną, okrojoną wersją, przenaczona na najtańsze i najprostsze tablety. Dla użytkowników, dla których sensem istnienia jest lajkowanie na fejsie. Cytat:
|
Cytat:
Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie doznałem szoku z powodu braku przycisku start, a po miesiącu używania bezsensownego systemu kafelkowego, który i tak w większości przypadków odpalania programów najpierw przełącza na pulpit, a później dopiero odpala program (wiem, że się powtarzam), zastanawiałem się nad powrotem do siódemki. Ósemka wygrała większą szybkością działania, ale głównym powodem przejścia na nowe windowsy jest wreszcie porządny system kopiowania (duuużych) plików - wreszcie po wielu latach pracy z prawie wszystkimi wersjami windows komputer nie muli przy kopiowaniu i to uważam za największy sukces MS i 8, a nie kafelki które mogą się podobać albo nie (kwestia gustu), a przy większej ilości kafelków zaczyna się i tak robić problem, aby odnaleźć ten właściwy i kliknąć (oczywiście po przesunięciu myszką, bo akurat ten kafelek którego mało używam gdzieś się schował). Wolę przejść przez 2 lub 3 menu i robię to szybciej niż za pomocą kafelków, a menu start też dopasowuję do swoich potrzeb i trwa to krócej niż kombinowanie z kolejnymi kafelkami, ale jak już wcześniej napisałem to kwestia gustu. Obecnie używam win8 z zaimplementowaną pełną obsługą klawisza start z win7 i to mi w zasadzie wystarcza. Jednym kliknięciem myszki mogę powrócić do metro, ale robię to tylko aby sprawdzić pogodę! k***a |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |