Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Yossi 29.05.2013 15:18

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1252189)
A ten Windows 8.1 będzie dostępny w wersji testowej?

Co do 8 taka ciekawostka:
Nowe myszki Microsoftu z przyciskiem Start dla Windows 8

O ile mi wiadomo- nie!
Czy uważasz , że ma sens wypuszczanie niedorobionego i niesprawdzonego produktu, który ma być darmowy?
Oczywiście - wersja beta będzie dostępna dla developerów oraz dla zarejestrowanych beta - testerów. Dam Wam znać , co się zmieniło i co zostało dodane.
(po podpisaniu zobowiązania, że nigdy nie używało się, nie używa i nie będzie używać produktów Apple) :rotfl:

sobrus 29.05.2013 16:39

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1252210)
(po podpisaniu zobowiązania, że nigdy nie używało się, nie używa i nie będzie używać produktów Apple)

powaga ? k***a

:rotfl:

Yossi 31.05.2013 07:01

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1252211)
powaga ? k***a

:rotfl:

Oczywiście, że nie - przecież robię sobie jaja.
Powaga zabija powoli!

sobrus 31.05.2013 10:18

Wiesz w dzisiejszych czasach firmom odbija i ja już wszystkiego moge się spodziewać :szczerb:

Yossi 31.05.2013 14:40

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1252330)
Wiesz w dzisiejszych czasach firmom odbija i ja już wszystkiego moge się spodziewać :szczerb:

A wiesz, że masz rację? :wow:
O tym nie pomyślałem, chyba muszę sobie darować takie dowcipy bo jeszcze - nie daj Boże - mogą się okazać prawdziwe.

nimal 31.05.2013 14:53

w Windows 8.1 bedzie nowosc - przycisk START
:hmm:

Yossi 31.05.2013 15:13

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1252340)
w Windows 8.1 bedzie nowosc - przycisk START
:hmm:

Uprzejmie proszę o sprawdzenie postów napisanych przez moich bardziej doświadczonych kolegów, opublikowanych w tym wątku.
Prawie wszyscy domagali się przywrócenia przycisku START, który WEDŁUG MNIE, jest w Windows 8 absolutnie zbędny.
No, ale niektóre firmy słuchają życzeń swoich użytkowników i dostosowują system według ich potrzeb, a nie odwrotnie - prawda?

czary2mary 31.05.2013 15:36

Będzie Start i Stop:taktak:;)

georg 31.05.2013 16:35

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1252344)
Będzie Start i Stop:taktak:;)

Mi wystarcza sam przycisk start do którego się przyzwyczaiłem przez dłuugie lata używania kolejnych systemów windows i jakoś nie uśmiecha mi się dorabianie / przerabianie kolejnych kafelków, które i tak w większości przełączają najpierw na pulpit, a następnie dopiero uruchamiają program. Dla mnie to kompletny bezsens.
Na szczęście znalazłem w sieci program, który pozwala wybrać pomiędzy metro ui, a przyciskiem start.
Skoro można to dlaczego MS nie daje wyboru? :sciana:

Berion 31.05.2013 18:43

Przycisk ma być, no ale... to tylko przycisk, a nie menu. ;) W każdym razie zawsze to wygodniejsze niż zjeżdżanie na sam róg (mnie te aktywne rogi doprowadzają do szału, szczególnie prawy górny, gdzie zamiast zamykać pogram, wysuwa się ten przeklęty pasek).

sobrus 31.05.2013 20:06

M$ nie daje wyboru, bo chce wypromować nowy produkt - Windows RT. Najlepiej więc było zmusić użytkowników, by go używali. Każdy kto kupił nowy komputer z Win8 otrzymał przymusowo WinRT.

Sytuacja dla M$ na rynku tabletów nie była ciekawa (a konkretnie wcale jej nie było), więc moim zdaniem spróbowali to wypromować korzystając z silnej pozycji na PC. To taka moja teoria.

Jak się komuś spodoba, znajdzie swój ulubiony zestaw kafli, to nawet tablet z WinRT kupi.

Ale zrobili to głupio i niezręcznie i teraz podejrzewam za to płacą, więc aby nie robić wię***312;szego bigosu dadzą wreszcie wybór (bynajmniej nie dlatego, że słuchają userów).

Yossi 01.06.2013 07:46

Cytat:

Napisany przez georg (Post 1252347)
Mi wystarcza sam przycisk start do którego się przyzwyczaiłem przez dłuugie lata używania kolejnych systemów windows i jakoś nie uśmiecha mi się dorabianie / przerabianie kolejnych kafelków, które i tak w większości przełączają najpierw na pulpit, a następnie dopiero uruchamiają program. Dla mnie to kompletny bezsens.
Na szczęście znalazłem w sieci program, który pozwala wybrać pomiędzy metro ui, a przyciskiem start.
Skoro można to dlaczego MS nie daje wyboru? :sciana:

Doskonale rozumiem tych, dla których "mentalne" przełączenie się pomiędzy przyciskiem "Start" a kafelkowym menu "Start" stanowi problem.
Dla mnie to też był problem. Kiedy dostałem pierwszą wersję Beta Win8 to doznałem szoku:
gdzie jest Start? Jak tego żywać? To jest jakiś totaly syf!! Po tygodniu REGULARNEGO używania, zdałem sobie sprawę z tego, że już nigdy nie użyję przycisku Start, ponieważ przekopywanie się przez kolejne menusy i submenusy mnie po prostu wnerwia, podczas gdy w Modern mogę sobie ustawić własne menu Start, które włącza mi się przy starcie systemu, a poza tym mam pełne menu Start, pozwalające mi na DOKŁADNE dopasowanie menu startowego do moich potrzeb.

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1252360)
Przycisk ma być, no ale... to tylko przycisk, a nie menu. ;) W każdym razie zawsze to wygodniejsze niż zjeżdżanie na sam róg (mnie te aktywne rogi doprowadzają do szału, szczególnie prawy górny, gdzie zamiast zamykać pogram, wysuwa się ten przeklęty pasek).

edług mnie, to jest genialne rozwiązanie. Wszystkie potrzebne w danej chwili funkcje są dostępne tylo za jednym przesunięciem, nawet nie kliknięciem- myszki.

Yossi 01.06.2013 07:59

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1252364)
M$ nie daje wyboru, bo chce wypromować nowy produkt - Windows RT. Najlepiej więc było zmusić użytkowników, by go używali. Każdy kto kupił nowy komputer z Win8 otrzymał przymusowo WinRT.

Kompletna bzdura - tym razem w swoim hejtowaniu Win8 posunąłeś się stanowczo zbyt daleko:
- "M$ nie daje wyboru" między czym, a czym? Czy MS zmusza Cię do zakupu Win8 bo jakies nowe aplikacje nie będą Ci działać? Podaj prosze przykład choć JEDNEGO programu, który działa wyłącznie pod kontrolą Win8, a nie działa pod Win7. Jeśli nie potrafisz, to przyznaj publicznie, że nie miałeś racji i że w przypadku MS wybór jest zawsze!

Cytat:

Jak się komuś spodoba, znajdzie swój ulubiony zestaw kafli, to nawet tablet z WinRT kupi.

Na upór nie ma lekarstwa.
Uprzejmie przpominam, że system to Win8, a WinRT to tylko jego zubożoną, okrojoną wersją, przenaczona na najtańsze i najprostsze tablety. Dla użytkowników, dla których sensem istnienia jest lajkowanie na fejsie.

Cytat:

Ale zrobili to głupio i niezręcznie i teraz podejrzewam za to płacą, więc aby nie robić wię***312;szego bigosu dadzą wreszcie wybór (bynajmniej nie dlatego, że słuchają userów).

Rozumiem, że potrafisz uzasadnić tę ciekawą teorię?

georg 01.06.2013 11:27

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1252377)
Doskonale rozumiem tych, dla których "mentalne" przełączenie się pomiędzy przyciskiem "Start" a kafelkowym menu "Start" stanowi problem.
Dla mnie to też był problem. Kiedy dostałem pierwszą wersję Beta Win8 to doznałem szoku:
gdzie jest Start? Jak tego żywać? To jest jakiś totaly syf!! Po tygodniu REGULARNEGO używania, zdałem sobie sprawę z tego, że już nigdy nie użyję przycisku Start, ponieważ przekopywanie się przez kolejne menusy i submenusy mnie po prostu wnerwia, podczas gdy w Modern mogę sobie ustawić własne menu Start, które włącza mi się przy starcie systemu, a poza tym mam pełne menu Start, pozwalające mi na DOKŁADNE dopasowanie menu startowego do moich potrzeb.

edług mnie, to jest genialne rozwiązanie. Wszystkie potrzebne w danej chwili funkcje są dostępne tylo za jednym przesunięciem, nawet nie kliknięciem- myszki.

Sprzedajesz tego windowsa? Pracujesz w MS? Co tak go bronisz? :wow:
Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie doznałem szoku z powodu braku przycisku start, a po miesiącu używania bezsensownego systemu kafelkowego, który i tak w większości przypadków odpalania programów najpierw przełącza na pulpit, a później dopiero odpala program (wiem, że się powtarzam), zastanawiałem się nad powrotem do siódemki.
Ósemka wygrała większą szybkością działania, ale głównym powodem przejścia na nowe windowsy jest wreszcie porządny system kopiowania (duuużych) plików - wreszcie po wielu latach pracy z prawie wszystkimi wersjami windows komputer nie muli przy kopiowaniu i to uważam za największy sukces MS i 8, a nie kafelki które mogą się podobać albo nie (kwestia gustu), a przy większej ilości kafelków zaczyna się i tak robić problem, aby odnaleźć ten właściwy i kliknąć (oczywiście po przesunięciu myszką, bo akurat ten kafelek którego mało używam gdzieś się schował).
Wolę przejść przez 2 lub 3 menu i robię to szybciej niż za pomocą kafelków, a menu start też dopasowuję do swoich potrzeb i trwa to krócej niż kombinowanie z kolejnymi kafelkami, ale jak już wcześniej napisałem to kwestia gustu. Obecnie używam win8 z zaimplementowaną pełną obsługą klawisza start z win7 i to mi w zasadzie wystarcza. Jednym kliknięciem myszki mogę powrócić do metro, ale robię to tylko aby sprawdzić pogodę! k***a

Berion 01.06.2013 11:45

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1252377)
podczas gdy w Modern mogę sobie ustawić własne menu Start, które włącza mi się przy starcie systemu, a poza tym mam pełne menu Start, pozwalające mi na DOKŁADNE dopasowanie menu startowego do moich potrzeb.

Opisujesz Ekran START - bo właśnie tak nazwał go MS. Natomiast Menu START możesz też w pełni dopasować i wyrzucić z niego to czego nie potrzebujesz. Na pewno jego dopasowywanie pod siebie jest mniej wygodne i z tym się zgodzę, ale nie siej fermentu. Można i nie trzeba się przebijać przez tonę menu/list.

Cytat:

według mnie, to jest genialne rozwiązanie. Wszystkie potrzebne w danej chwili funkcje są dostępne tylo za jednym przesunięciem, nawet nie kliknięciem- myszki.
Jeśli opcje w wysuwanym z prawej strony menu, czyli kastrat control panel z WinRT są dla Ciebie "wszystkimi potrzebnymi w danej chwili" to nie mamy raczej o czym rozmawiać. ;) Wszystkie potrzebne to są, ale w panelu sterowania (a najlepiej zrobić sobie katalog "nazwa.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}") i... hmm via cmd.exe. ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34.