![]() |
Cytat:
UWAGA! Ja nie mam zamiaru się z nikim kłócić. Temat tego watku jest taki, jaki jest. Jeśli ktś zainstalował Win8 , przetestował i stwierdził, że to jest kicha - to jego prawo. Ja mogę tylko powiedzieć z czym się nie zgadzam, co można zrobic lepiej (w miarę mojej PRAKTYCZNEJ wiedzy) lub - jakie sa wady. A ja już o wadach Win8 pisałem, więc proszę nie nazywac mnie Fanboyem MS, a tym bardziej - nie sugerować, że mam cos wspólnego z tą firmą. |
Podrzuci kto font z win8, proszę? :)
Konkretnie mmrtext.ttf :> :uklon: |
|
Sprawdzałem - zacząłem od gugla. :]
W pierwszym jest stary .ttf (wersja 0.06), w drugim "nie udało się nawiązać połączenia". W w8 jest wersja 1.0 :) |
A pełna jej nazwa? Bo znaleźć nie mogę.
|
Cytat:
Spróbuj skopiować cały ten folder na pulpit i tam podejrzeć. |
Nazwa w systemie - Myanmar Text Regular. :)
|
|
Dziękuję pięknie. :spoko:
|
Allegro pod Win8
Kolejna, pełnoekranowa aplikacja pod Win8, która okazała się niewypałem.
Oczywiście - bardzo ładnie wygląda w trybie pełnoekranowym, bardzo ładnie wyświetla obrazki, ale - gdybym chciał, żeby moje aplikacje były przede wszystkim "ładne" to bym sobie kupił coś od Apple. Ale moje muszą być przede wszystkim funkcjonalne. Tu, niestety, możliwości konfiguracji widoku, odświeżania, powiadamiania, itp. są w zasadzie żadne. Wywaliłem po godzinie. |
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/...ezplatny!.aspx
Zamieszczam link tylko jako ciekawostkę, ponieważ ja nie widzę w tym nic, co koniecznie musiałbym mieć. No, ale jak ktoś nie potrafi kliknąć menu Start, które jest w inny miejscu niż dotychczas, no to pewnie ten dodatek będzie mu niezbędny. To był - zdaje się - jedyny powód do narzekania dla "prawdziwych hakierów". A nie, jeszcze były "brzydkie kolory". W końcu każdy prawdziwy hakier wie, że systemu musi być przede wszystkim ŁADNY! I tak jest za darmo. |
Cytat:
Przepraszam, że miałem Cie za fana M$. |
Cytat:
Od teraz Apple Apple uber alles! A o tym co jest ładne decyduje Führer - i nie daj Boże się z nim sprzeczać! |
Kolejny przytyk do mnie? Yossi, ten tzw. "prawdziwy hak1er" to po pierwsze, zwykle nie używa Windowsa, a po drugie jest "upośledzony estetycznie". Mnie natura obdarzyła równowagą półkul dlatego u mnie zarówno i funkcjonalność i wygląd musi być tip top. To nie jest kwestia "brzydkich kolorów", bo tak właśnie trywializujesz cały mój poprzedni wywód, a m.in braku Aero Glass, które wywalili bo okazałoby się, że ten system wcale nie jest taki szybszy od siódemki. Łysy Führer zadecydował wywalić, to wywalono.
PS: Zresztą nie wiem czy to akurat ten łysy. Obwiniać raczej trzeba babkę od Metro, to ona forsowała ten syf. |
A ten Windows 8.1 będzie dostępny w wersji testowej?
Co do 8 taka ciekawostka: Nowe myszki Microsoftu z przyciskiem Start dla Windows 8 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:10. |