![]() |
A to przepraszam. :) Nie brałem pod uwagę takich firm usługowych. Nie zdawałem sobie też sprawy z cen.
|
Np. jako kolektor danych albo terminal magazynowo-zamówieniowy dla handlowca.
Specjalizowany terminal to koszt minimum 5 tysięcy złotych sztuka plus software. Np. teczka handlowca Grupy Żywiec to 20 tysięcy zł. Taką samą ma kierowca ciężarówki, która rozwozi towar. Takim iPadem to można koszty obniżyć ;) |
Tablety w firmach magazynowych były popularne na długo zanim zaczęły się tabletami nazywać.
|
Do czego w firmie może służyć tablet? Pytam serio bo nie potrafię sobie wyobrazić żadnego zastosowanie, które wygrywałoby z laptopem/netbookiem/notebookiem/ultrabookiem i innym PRbookami.
|
@Bartez tablety z W8 będą bardziej funkcjonalne więc w firmie najprawdopodobniej wyprą inne rozwiązania.
Np. Android wypiera powoli Windows Mobile - wiele rozwiązań np. dla przedstawicieli handlowych jest tworzona już na Androida, a te z Windows Mobile są tylko utrzymywane przy życiu. Cytat:
Na pewno czas pokaże, najbliższy rok będzie najprawdopodobniej kluczowy. Cytat:
Otóż protestują Ci co najwięcej stracą na wyjściu W8 - właściciele np. platformy Steam. Jak wiadomo Windows będzie oferował swoje rozwiązania, które z czasem wyprą konkurencję ;) Cytat:
Oczywiście każdy jest inny i potrzebuje innych rozwiązań, więc komuś się to nie podoba, a komuś tak. (Ciekawe tylko to że niektórzy przychylni Apple krytykują podejście MS, przecież Apple to robi od dawna ;p) Odnośnie pozwów patentowych przeciwko MS to jestem niezmiernie ciekawy w jaki sposób oni to rozwiążą, tantiemy czy proces? |
Wydaje mi się że Apple iPhone oraz popularność jaką odniósł iPad była totalnym zaskoczeniem dla M$. I nie tylko M$. W 2010 roku nikt nie wierzył w sukces urządzeń będących pomiędzy smartem a notebookiem - wystarczy zerknąć co się stało z Palm Foleo. Potrzebowali wielu lat żeby nadgonić Apple.
Google to troche inna bajka, bo raz że mieli cynk o tym co planuje Apple, a dwa że oni sami tego systemu nie zrobili, tylko kupili gotowe rozwiązanie bazujące na Linuksie. A nawet mimo to potrzebowali paru lat, żeby wydać coś sensownego (czyli ICS). W sumie więc to normalne, że przejście z Windows Mobile 6 do Windows 8 zajęło aż tyle czasu. W zasadzie musieli zbudować platformę mobilną od nowa. |
http://www.businessinsider.com/windo...arison-2012-11
Ciekawy artykuł opisujący sondaż, jak firmy zapatrują się na tablety z Windows 8. Cytat:
|
Chyba znalazłem to, o co tu pytałem :D Zabieram się do instalacji :>
http://www.youtube.com/watch?v=fitAvuHFAGQ [video]http://www.youtube.com/watch?v=fitAvuHFAGQ[/video] jak się zamieszczało YT na forum? |
Instalować czy nie to jest sprawa indywidualna.
Nie da się wypracować żadnego sensownego stanowiska. Ja też psioczyłem na Vistę dopóki jej nie kupiłem. A taka zła miała być :) Windows 8 kupować nie będę, więc się raczej nie przekonam, chyba że dostanę w robocie (Win8, także na tabletach, spotykam tam już od paru miesięcy :P) |
Mówi się brat cioteczny, a nie kuzyn. Samochód a nie auto. Precz z krakowskom gwarom w przestrzeni publicznej.
Cytat:
|
Cytat:
A co do kompatybilności.. Z tego, co czytałem, co producenci software raczej nowy system krytykują i nie zamierzają się (przynajmniej na razie) na niego rzucać. Raczej dziewiątka pod tym względem, zresztą podobnie jak w przeszłości, będzie dopiero lepszym wyborem. Na razie zainstalowałem sobie a próbę nowego Office'a. I tu faktycznie muszę przyznać, że różnica w działaniu jest zauważalna. Na plus. Z drugiej strony trochę jednocześnie przesadzili z ascetycznym wyglądadem. Rozumiem ograniczanie wodotrysków (choć w Officie za dużo ich nie było), ale ten całkowity brak kolorów - przynajmniej dla mnie - sprawia, że całość jest mało czytelna. Dlatego choć płynnośc robi wrażenie, to wróciłem do wersji 2007. |
Cytat:
Cały ten interes mógłby nazywać się Windows 95 ver. 23.14 beta3nb, ale to jest mulltikulti biznes a nie geekowska zabawa :) |
Jak wyłączę fajerwerki Aero, cienie i inne duperele w Siódemce to chodzi tak samo.
Oczywiście zdaję sobie sprawę ze zmian pod maską i droczę się, ale nie mogę im darować tego Metro. ;) |
Cytat:
No i najważniejsze - nowe oprogramowanie będzie już pisane specjalnie pod W8. |
Jędruś, dla zabawy można,
robimy obraz z Łindows seven, następnie aktualizujemy do win8, bawimy się, podziwiamy, gwiżdżemy z wrażenia,:fiu: wołamy żonę, żeby popatrzyła :taktak: a następnie przywracamy obraz z win7. Możemy w międzyczasie wykonać drugi obraz, ten z win8, na wszelki wypadek, gdybyśmy jednak nie wyszli z podziwu :wow: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:46. |