Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Yossi 01.06.2013 11:59

Cytat:

Napisany przez georg (Post 1252393)
Sprzedajesz tego windowsa? Pracujesz w MS? Co tak go bronisz? :wow:

Nie, nie sprzedaję, co wyjaśniałem już jakieś 18 razy. Jeśli ktoś nie załapał to proponuję przeczytać poprzednie posty.
Ciemawe, czemu nkt nie pyta M@xa, ile ma z reklamowania OS ( a ja wiem, że nie ma nic).

Ósemka wygrała większą szybkością działania, ale głównym powodem przejścia na nowe windowsy jest wreszcie porządny system kopiowania (duuużych) plików - wreszcie po wielu latach pracy z prawie wszystkimi wersjami windows komputer nie muli przy kopiowaniu i to uważam za największy sukces MS [/QUOTE]

TADAM!!

Cytat:

Wolę przejść przez 2 lub 3 menu i robię to szybciej niż za pomocą kafelków, a menu start też dopasowuję do swoich potrzeb i trwa to krócej niż kombinowanie z kolejnymi kafelkami, ale jak już wcześniej napisałem to kwestia gustu.

No i na tym polega największa zaleta tego systemu - MOżESZ, ale nie MUSISZ!

Berion 01.06.2013 12:04

Akurat M@X to trudny przypadek, jego fascynacja jabłkiem choć wg. mnie niezdrowa to autentyczna. A z Tobą to czort wie jak jest. ;p

Cytat:

No i na tym polega największa zaleta tego systemu - MOżESZ, ale nie MUSISZ!
Musisz jeszcze popracować nad socjotechniką. Zbyt jawnie odwracasz kota ogonem. ;]

Yossi 01.06.2013 12:09

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1252395)
Natomiast Menu START możesz też w pełni dopasować i wyrzucić z niego to czego nie potrzebujesz. Na pewno jego dopasowywanie pod siebie jest mniej wygodne i z tym się zgodzę, ale nie siej fermentu. Można i nie trzeba się przebijać przez tonę menu/list.

Nowy ekran Start dopasowujesz sobie jednym kilknęciem. Przy czym przy załadowaniu systemu nie musisz nawet klikać Start bo wszysto to, co SAM SOBIE zdefiniowałeś masz natychmiast na ekranie Start - bez żadnego kilkania

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1252395)
Jeśli opcje w wysuwanym z prawej strony menu, czyli kastrat control panel z WinRT są dla Ciebie "wszystkimi potrzebnymi w danej chwili" to nie mamy raczej o czym rozmawiać.

I tu - akurat - jestem w stanie się z Tobą zgodzić, ponieważ wyraziłem się nieprecyzyjnie.
Wysuwane opcje z prawej strony to przede wszystkim genialny, kontekstowy i intuicyjny system wyszukiwania.

Berion 01.06.2013 12:14

Jakim jednym?
1. ppm aby pojawił się pasek na dole
2. klik na wybór opcji ze wszystkimi aplikacjami
3. klik na aplikację lub od razu na wybór opcji przypnij do ekranu start.
4. przesunięcie kafla w pożądane miejsce

W menu start jest więcej kroków, ale co z tego? Czy to Ciebie wycieńczy? Istotne, że mijasz się z prawdą co, parafrazując Andy'ego, udowodniłem.

georg 01.06.2013 12:29

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1252399)
Nie, nie sprzedaję, co wyjaśniałem już jakieś 18 razy. Jeśli ktoś nie załapał to proponuję przeczytać poprzednie posty.
Ciemawe, czemu nkt nie pyta M@xa, ile ma z reklamowania OS ( a ja wiem, że nie ma nic).

No właśnie! Wyjaśniałeś już jakieś 18 razy!

Nie mam więcej pytań.

No może jedno: CHŁOPIE ILE TY MASZ LAT?:ysz:

Yossi 02.06.2013 13:26

Cytat:

Napisany przez georg (Post 1252412)
No właśnie! Wyjaśniałeś już jakieś 18 razy!

No to o co Ci jeszcze chodzi??

Cytat:

Nie mam więcej pytań.

Extra! No to być może w końcu coś zrozumiałeś.

Cytat:

No może jedno: CHŁOPIE ILE TY MASZ LAT?:ysz:

A możesz uprzejmie wyjasnić o co Ci chodzi? Na pewno mam więcej lat niż Ty.
I jeszcze jedna uwaga - JA nikogo nie obrażam i ne mam zamiaru.

georg 02.06.2013 14:32

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1252480)
No to o co Ci jeszcze chodzi??

Extra! No to być może w końcu coś zrozumiałeś.

A możesz uprzejmie wyjasnić o co Ci chodzi? Na pewno mam więcej lat niż Ty.
I jeszcze jedna uwaga - JA nikogo nie obrażam i ne mam zamiaru.

Widzę, że nic nie zrozumiałeś, ale to już nie mój problem. :sciana:

Jeżeli uważasz, że Cię obrażam, to też Twój problem. :sciana:

Widzę, że dalsza dyskusja nie ma sensu, żyj błogo w krainie windows 8. :sciana:

Kris 02.06.2013 17:04

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1252408)
Jakim jednym?
1. ppm aby pojawił się pasek na dole
2. klik na wybór opcji ze wszystkimi aplikacjami
3. klik na aplikację lub od razu na wybór opcji przypnij do ekranu start.
4. przesunięcie kafla w pożądane miejsce

W menu start jest więcej kroków, ale co z tego? Czy to Ciebie wycieńczy? Istotne, że mijasz się z prawdą co, parafrazując Andy'ego, udowodniłem.

Po zainstalowaniu masz ikonę już w menu start. Wystarczy na nią kliknąć i przesunąć. Żadnych ppmów itp.

Berion 02.06.2013 17:22

Nie wszystkie programy się instaluje i nie wszystkie pre-instalowane, systemowe takowe mają. ;)

Kris 02.06.2013 17:35

Eee tam, mi W8 pasuje. Używam od bodajże lutego i jest bardzo OK.

Smartek 02.06.2013 17:41

A mnie te kafelki bardzo się podobają i zostaję przy ósemce. Marudzicie i tyle, hehe :-).

M@X 02.06.2013 18:24

Smartku, postaw wreszcie OS X na PC to zobaczysz jak bedzie ;-)...

Yossi 02.06.2013 19:11

Cytat:

Sprzedajesz tego windowsa? Pracujesz w MS? Co tak go bronisz? :wow:

Myślę, że tę kwestię wyjaśniłem już w innym wątku i nie zamierzam się powtarzac dla przyjemności jakiegoś gimbusa, który właśnie zainstalował Linuxa i "jest hakierem".
Zaczynasz mnie gościu wnerwiać i - ponieważ nie chcę być wyprowadzony z równowagi - będę ignorował Twoje idiotyczne posty. I przy okazji - tochę szacunku dla starszych.
EOT

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1252402)
Akurat M@X to trudny przypadek, jego fascynacja jabłkiem choć wg. mnie niezdrowa to autentyczna. A z Tobą to czort wie jak jest. ;p

M@xa będę bronił jak niepodległości, ponieważ jest moim głównym oponentem.
Kiedyś taki pan o ksywce Voltaire (Wolter), właśc. François-Marie Arouet, napisał coś w stylu "nienawidzę tego, co mówisz, ale oddam życie, żebyś mógł mówić to, co mówisz".
Ci z moich oponentów, którzy pomyślnie zdadzą do szkoły średniej, będą się o tym uczyć.
Gdyby nie M@x to bym w tym temacie w ogóle nic nie pisał.
Ze mną nie ma problemu fascynacji - używam systemu, który W TEJ CHWILI jest dla mnie najlepszy i pisze o jego zaletach.
Jeśli pisanie o Windows, że jest dobry, jest niezgodne z regulaminem tego forum , to uprzejmie proszę o pouczenia a na pewno się dostosuję.

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1252402)
Musisz jeszcze popracować nad socjotechniką. Zbyt jawnie odwracasz kota ogonem. ;]

Socjotechnika jest mi obca (niestety, podobnie jak wszystko, co ma w nazwie "soc"), ale jeśli podasz konkretne przykłady to ja się do nich konkretnie odniosę - dobrze?

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1252504)
Smartku, postaw wreszcie OS X na PC to zobaczysz jak bedzie ;-)...

M@xiu, ja bym chętnie postawił, tylko nie bardzo wiem jak - Hackintosh? To chyba nielegalne jest?

georg 03.06.2013 12:25

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1252505)
Myślę, że tę kwestię wyjaśniłem już w innym wątku i nie zamierzam się powtarzac dla przyjemności jakiegoś gimbusa, który właśnie zainstalował Linuxa i "jest hakierem".
Zaczynasz mnie gościu wnerwiać i - ponieważ nie chcę być wyprowadzony z równowagi - będę ignorował Twoje idiotyczne posty. I przy okazji - tochę szacunku dla starszych.
EOT

Skoro nic do Ciebie nie dociera GOŚCIU, więc poza tym postem też będę Cię ignorował ponieważ widzę, że dalsza dyskusja nie ma sensu i schodzi na poziom, który w "moich czasach" był określany rozmową z dzieckiem neostrady, ale zauważ że nie wyzywałem Cię od gimbusów i innych hakierów, moje pytanie co do Twojego wieku było retoryczne i wynikało z poziomu Twoich odpowiedzi na zadawane nie tylko przeze mnie pytania. Co do Twojego wieku, nie sądzę byś był starszy ode mnie, więc proszę zastanów się zanim kolejny raz coś w podobnym tonie napiszesz. :sciana:

M@X 03.06.2013 17:59

Windows 8

Yossi - niezgodne z licencja, z prawem nie wiem. Do firmy bym nie odwazyl sie postawic hackintosha osobiscie...

No i trzeba sie pogodzic ze 100% dzialajace Hackintoshe nie istnieja. Zawsze sa z nimi jakies problemy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49.