![]() |
to jest wielce prawdopodobne
|
cos od paru dni nie trybi mi pogoda w win8. 'nie udalo sie zaladowac tej strony' he?
zadnych powaznych zmian w tym czasie nie wprowadzalem. nie przypominam sobie :) |
Cytat:
Cytat:
|
prawie jak na linuksie :szczerb:
|
tylko zrodlo problemu nie jest linuksowe :)
|
A horoskopy w Windows 8 są?
|
Cytat:
Okazuje się że prawdopodobnie karta padła w trakcie aktualizacji W8 do W8.1 w co ciężko mi samemu uwierzyć no ale niestety wszelakie testy na innych systemach to potwierdzają - wykrywana poprawnie jest wszędzie lecz w żadnym nie wykrywa sieci bezprzewodowych, których jest w okolicy sporo. Faktyczne oznaczenie karty to ATH-AR5B95 wymieniłem ją na inną używaną z allegro o tym samym symbolu lecz jej producentem był Qualcomm co wiązało się z wgraniem biosu pomijającego sprawdzanie zainstalowanego sprzętu. |
Wiem, że to żadna nowość, ale updatowałem przed chwilą windę 8 do 8.1.
Ludzie się żalili, że w 8 nie ma menu start i, że nie lubią kafelek. MS powiedział, że przywróci przycisk/menu start w 8.1. No to instaluję ten wspaniały 8.1 żeby zobaczyć przycisk start. No i jest. Przyciskam go i bach ląduję na kafelkach, dosłownie i w przenośni. Prawie umarłem ze śmiechu. Szacun MS, takiego wała to nawet Apple nie pokazał swoim użytkownikom. Przy okazji modem Huawei mi przestał działać, ale dziś już nie mam siły dochodzić dlaczego. |
Ale można na nim kliknąć ppm i coś tam ciekawego ustawić. Jakiś plus jest. ;)
Właśnie dlatego. Sporo sterowników 8.1 zkillowało. Tak przynajmniej czytałem. |
W 8.2 ma wrócić menu;)
|
to moze w 8.3 powroca do DOSa? :rotfl:
|
moda na DOSa już wraca.
Aby uruchomić program nie szukaj ikonek, wpisz jego nazwę :sciana: |
Złożyłem sobie nowego PC i na niego wrzuciłem 8.1 - hehe, śmieszne zmiany :-D.
Dlaczego nie wydali tego w formie Service Packa jak zawsze? |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Cytat:
Będzie już następca ósemki i jeżeli już to on będzie DOSia;) Pierwsze screeny 8.2 pokazują menu i możliwość otwierania aplikacji z Metro bezpośrednio z pulpitu a jak będzie to zobaczymy w 3-4 kwartale 2014;) Załącznik 64416 Załącznik 64417 |
Oho widzę że następni implementują złe pomysły. Przez pewien czas zastanawiałem się co jest nie tak z nowymi menu start.
Niby wyglądają ładnie, a korzysta się z z nich do dupy. dla przypomnienia tak wyglada nowoczesne menu Cinnamon: http://connectwww.com/wp-content/upl...amon-menu.jpeg Najbardziej wnerwiającą rzeczą jest scrollbar. Jak mam przejść przez 10 kategorii menu, za każdym razem szukając aplikacji przez scrollbar i wykonując ze 30 kliknięć - to nic dziwnego że prędzej wpiszę jej nazwę :sciana:. Widzę że w Win 8.2 jest scrollbar do .... skrótów :sciana:. Rozumiem że we "wszystkie aplikacje" wchodzi się jakoś w takim stylu: Start -> omijamy część metro -> Combo Box -> "All Apps" -> Scrollbar do Kategorii -> Scrollbar do zawartości :ysz: Zdecdowanie szybciej będzie wcisnąć "Search" i wpisać "calc.exe". Windows 95 ma lepsze menu start. Odpalenie dowolnego programu wymagało JEDNEGO kliknięcia i przesuwania myszy w prawo 20 LAT TEMU. Genialność rozwiązania tkwiła przede wszystkim w jego prostocie, choć popełniono tu błąd że pierwsza dwa kroki są zbędne (poprawiono to w gnome2). http://perrymitchell.net/wp-content/...5startmenu.gifhttp://i.imgur.com/hXPVjgv.png |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39. |