![]() |
Cytat:
Cytat:
UWAGA! Żart będzie: W moich ukochanych "Przygodach dzielnego wojaka Szwejka", jest opisany przypadek człowieka, który z założenia nie przyjmował do wiadomości istnienia komunikacji miejskiej. Skutek - wpadł pod tramwaj. Czego ani Tobie, ani nikomu nie życzę. Cytat:
Po tygodniu używania na własnym komputerze (ale wyłącznie tego systemu, do wszystkich możliwych celów), przywdziałem worek pokutny i udałem się na pieszą pielgrzymkę do Redmont. |
Chętnie bym potestował, lecz perspektywa formatowania dysku dla testu jest bez sensu.
Tym bardziej, że do windowsa wracać nie mam powodu, więc trud to byłby daremny. Być może będę miał przyjemność zobaczyć go na żywo u kogoś. Ale skoro Aero zostaje, to jestem pewien że system będzie dobry :taktak: |
Windows 8
Czcigodni koledzy (bo koleżanek jakoś nie zauważyłem w tym dziale)!
Pozwalam sobie założyć nowy, oddzielny wątek, bo Windows 8 zbliża się wielkimi krokami i - czy ktoś tego chce, czy nie - wkrótce opanuje wiekszość urządzeń na świecie. Ja testuję ten system od około 3 miesięcy i część moich przemyśleń i doświadczeń opisałem w innych wątkach. Moja generalna konkluzja jest taka: od pierwszej instalacji (ohyda, beznadzieja, po co to, tylko utrudniają... itd.) do aktualnego zrozumienia i nareszcie komfortowego używania OS. Proszę, wpisujcie swoje doświadczenia z tym systemem - oczywiście, o ile "mieliście w ręku i Was stać!" (złośliwość zamierzona). Widzę tu dwa rodzaje wypowiedzi: 1. Ci, co zainstalowali, używają dłużej niż tydzień i mają swoje uwagi lub problemy. 2. Ci, co nie znają, ale chcieliby poznać, ale nie zainstalują bo mają wiele wątpliwości, co OCZYWIŚCIE JEST OK. |
On siebie też nie.
|
Cytat:
|
Ke? Szczuru?k***a
To może nie ten rodzaj ekspresji... Ale...:wow: |
Ja się wypowiem tylko w 1, małej kwestii... Zrobiłem update z Win7 Home Premium do Win8 Pro - "wszystko" ładnie, pięknie ogarnąłem i nagle naszła mnie ochota żeby obejrzeć TV a tu d*pa - brak WMC, którego nawet w wersji Pro trzeba DOKUPIĆ. Taki "marketing" mnie zraża strasznie bo jeśli robiłbym świeżą instalację to może i taki ichniejszy "wał" by przeszedł ale jeśli robiłem update to jednak wykastrowali mi system :/ Jedyne czego mi oszczędzili jak już udało mi się doinstalować WMC to to, że podczas update-u Win8 ZACHOWAŁ wszystkie ustawienia WMC z Win7.
|
jestem tego samego zdania, ale próbowałem być poprawny politycznie, ale mi to nie wychodzi :>
|
Cytat:
Można dowolnie zmieniać na zdefiniowane przez MS kolory, nie można zmieniać na dowolne kolory. Cytat:
Jeszcze nie hackowałem. ;) Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
- podziwiam Twoją niezachwianą pewność siebie. - - - Cytat:
Nawiasem mówiąc- mnie sę wygląd i kolorystyka Win 8 TEŻ nie podoba. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
- - - BTW: czytając tonę komentarzy pod różnymi artykułami, newsami etc. dotyczącymi 8, odnoszę wrażenie że większość ludzi kompletnie nie ma gustu (dobór kolorów straszny, niespójny interface), nie przykładają żadnej wagi do wyglądu systemu z którego korzystają i/lub dają się tresować i wmawiać jakie to nowe jest rewolucyjne i wygodne - bo nowe, kul i trendi. Najwyraźniej większość ludzi używa komputera do pierdół na fejsbuku, pasjansa i przeglądania internetu. Przygnębiające. |
Mam wersj***281; z msdaa zainstalowa***322;em, drukark***281; wykry***322; i wy***347;wietla sterownik niedost***281;pny ... Instalacja oprogramowania od hp ko***324;czy si***281; niepowodzeniem, sterownikĂłw do 8 na stronie hp brak
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
Cytat:
Jakby nie patrzeć, wygląd to kwestia gustu. O ile nie podobają mi się ostre krawędzie każdego z zasadzie elementu oraz dobór kolorów (które oczywiście mozna dowolnie zmienić - nie każdy producent innego OS może to o sobie powiedzieć), to juz przejścia między ekranami, animacje elementóworaz tryb pełnoekranowy naprawdę robią wrażenie. Cytat:
7. No i dobrze, że mi przypomniałeś - nie napisałem nic o instalacji. Cały proces, oczywiście trywialny. Wybieramy w zasadzie tylko wersję językową i partycję do zainstalowania. Jak ktoś nie wie co to partycja, klika OK i ma z głowy. To co mnie zskoczyło to fakt, że przy instalacji tego systemu na dość archaicznym składaku, zawierającym parę raczej egzotycznych modułów, instalator nawet sę nie zjąknął, zainstalował modem, podłączył sobie sieć, a potem zainstalował z filozoficznym spokojem wszystkie urządzenia. Nie musiałem szukać żadnych driverów, ani ustawiać ręcznie żadnych parametrów, nawet ekranu. Trzeba pamiętać, że - puki co - Windows 8 - to tylko wersja demonstracyjna. W ostateczniej wersji komercyjnej na pewno wiele się jeszcze zmieni. |
Jak by jeszcze drukarka HP p1102w dzia***322;a***322;a na 8 ...
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
I to się chwali Yossi :spoko: Całkiem konstruktywna opinia i w większości popieram. Poza tym wyraziłem to już w innych postach. System dobry, szybki i wymagający przyzwyczajenia. Co do wyglądu jedynie się nie zgadzam, ja lubię tą prostotę :) Nie mniej jednak widać w niej pewne braki i brak konsekwencji ze strony MS. O zgrozo zauważyłem nawet ikonę jednego z katalogów systemowych, która pamięta czasy Win 95 :ysz: Zapewne jest więcej takich niedociągnięć. Ehh czemu nie mogą wywalić tych starych ikon z bibliotek, po co to trzymają. Z innymi starymi elementami zajmują pewnie nie mało miejsca.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:19. |