![]() |
Cytat:
Windowsa 9 ;) (w sumie to to nawet nie jest żart..) |
Cytat:
Mocne słowa, zważywszy że miedzy trybem tekstowym a interfejsem graficznym jest naprawde kolosalna różnica (ktoś sobie wyobraża photoshopa w trybie tekstowym)? Naprawdę jest taki dobry? Ściąga mi się Release Preview 64-bit... skoro tak zachęcasz to zobacze :) Może mnie zaskoczy. Jak do tej pory nie zauważyłem aby programistom udało się wymyślić coś lepszego od tego co znamy od lat. Gnome 3 i Unity jak dla mnie nie są lepsze, a wręcz dużo gorsze (przy czym Unity i tak jest lepsze od G3). |
Moje pierwsza próba instalacji zakończyła się blue screenem :D, potem w sumie nie było lepiej.
Nie miałem ochoty się rejestrować u MS więc systemu nie obejrzałem. Na szczęście Andy podesłał mi kilka screenów. Zaskoczenia nie było: tak samo jak Unity i Gnome3 to ukłon w stronę mało zaawansowanych użytkowników. Desktopowa wersja tego, co widzieliśmy na telefonach i tabletach - zamienia "stację roboczą" na "urządzenie to konsumpcji". Upraszcza np. wejście do sklepu i kupienie gry - widziałem to już w Ubuntu i Androidzie. Nie dla mnie. |
Mi się ładnie zainstalowała wcześniejsza beta, ale ściągnąłem tego obecnego preview'a 64bit, władowałem na pena wg artykułu z CDRinfo :szczerb: i nie chce iść - pisze, że brakuje jakiegoś pliku. Natomiast W7 64bit poszło z tego pena bez bólu. Sadzał ktoś W8 64bit od M$?
|
Ja już zainstalowałem w śmietniku, nawet był kompatybilny. :szczerb:
|
Na stronie windowsupgradeoffer.com obywatele Polski od dziś mogą skorzystać z oferty taniej aktualizacji systemu do Windowsa 8 Pro za jedyne 69 złotych.
Program obejmuje aktualizacje dla komputerów kupionych z Windowsem 7 między 2 czerwca 2012 a 31 stycznia 2013. Aby 26 października otrzymać swoją kopię systemu Windows 8 Pro wystarczy zarejestrować się na stronie i podać dane swojego nowo nabytego komputera. Oferta obejmuje wszystkie nowe komputery kupione w okresie objętym promocją z systemami Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional i Ultimate, również z licencją OEM. Jedna osoba może skorzystać z możliwości aktualizacji maksymalnie 5 razy (zgłosić 5 komputerów). Zdobytego tak Windowsa 8 można zainstalować na dowolnym komputerze. Uaktualnienie będzie można pobrać w postaci cyfrowej i zainstalować ***8222;z Pulpitu***8221; lub z utworzonego nośnika (dysk USB, płyta DVD). Za dodatkową opłatą można również zamówić oryginalną płytę DVD. Za zakup można zapłacić kartą kredytową lub za pośrednictwem konta PayPal. Płacimy w złotówkach. http://windowsupgradeoffer.com/pl-PL |
Super, uaktualnię swojego W7 HB do W8 Pro z netbooka i zainstaluje na stacjonarnym. Co do metro, na pewno magicy znajdą sposób na trwałe wyłączenie tego "cuda"
|
@Gadzina też się przymierzem. Rozumiem.com że pobrać będzie można dopiero w październiku?
|
Na moim komputerze do testowania - napisała mi instalka, że procesor (P4, 3GHz) nie jest kompatybilny z W8. Nie sprawdzę tego "przełomowego" systemu. :mruga:
|
@Kris polecam zainstalować na wirtualnej maszynie (np. VMware, VirtualBox).
|
Cytat:
|
to nie x64, W8 wymaga:
- SSE2 - PAE - NX czasem trzeba podgrzebać w BIOSie i coś włączyć. Najgorzej jest z NX, dopiero Prescott to posiada. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, p4 jest po pIII więc to staary procek... jakie tam było fsb w ogóle, 400? I ddr1...
Jedyne co mi w nim zapadło w pamięć to HT. Pięknie teraz widać, że Ghz to nie jest parametr wymierny ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50. |