![]() |
To do szczęścia brakuje już tylko kilka usprawnień:
- Aero Glass :D - unifikacja ustawień albo danie tych samych w metro i w klasycznym - możliwość wyłączenia ekranu start i aktywnych narożników - wywalenia radosnych kolorków z explorera Czyli w.... :idea: Windows 9? |
Ilość załączników: 1
Z Windy 8 nie długo będzie siódemka||
W najnowszej aktualizacji 8.2 ma wrócić menu start, i umożliwić uruchamianie aplikacji Metro na pulpicie:taktak: Załącznik 64087 |
A żebym to ja wiedział......klepałem jak idiota i coś widocznie mi się udało.
|
Pewnie to, co mu kazałeś :czytaj:
|
To napisz co pogrzebałeś. :P
|
Użytkownik jest jeden, tylko ja. Pogrzebałem i jakoś poszło. Dzięki za info.
|
Przejdź do list użytkowników systemu i ich praw dla tego katalogu i zobacz czy się nie pozmieniało. Ustaw "pełne prawa" dla wszystkich i powinien przestać gmerać.
Skoro się pyta to raczej nie (już) nie masz praw admina dla tego konkretnego folderu. |
Takie pytanie, jak zmusić Win 8 aby przestał czepiać się praw administratora do danego katalogu ? Mam w komputerze folder "Filmy". Do niego zawsze kopiuję bądź "rozpakowuję" wszelakiej maści pliki "avi" itp. Wcześniej nie było z dostępnością problemu. Pewnego pięknego dnia, zachciało mi się udostępnić ten folder w sieci, z mizernym rezultatem, ale nie o to mi chodzi.
Po wyłączeniu udostępniania, folder nagle został objęty kwarantanną Win 8. Cokolwiek bym nie chciał do niego kopiować itp, muszę przechodzić przez procedurę idiotycznych "pozwoleń" systemowych znanych mi wcześniej z Win 7. Muszę posiadać do niego prawa administratora - mam, muszę zgodzić się na kopiowanie - zgadzam się, muszę odpowiedzieć na kilka pytań "czy byłem grzeczny" - byłem, następnie z dozą ogromnej niechęci system pozwala mi zapisać na folder cokolwiek. Co mam robić ? Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia. |
Windows 8.1 64-bit przestał działać na starszych procesorach AMD.
Bo tak. |
Wracamy jak widać do czasów XP. Jeszcze tylko takich mistycznych BSODów brakuje.
|
Jak by ktoś miał w swoim laptopie kartę Atheros AR9285 to raczej na ten moment nie zalecałbym aktualizacji do windows 8.1 ponieważ jest problem z wyszukaniem wifi przez system choć karta i cały potrzebny software zainstalowany jest prawidłowo.
Info o problemie u MS: tutaj Oraz niby sposób rozwiązania, który u mnie na Lenovo B570 nie działa: tutaj Czekam aż urodzi się coś sensownego... :/ |
Podobno można też tak - http://www.eightforums.com/tutorials...ad-create.html
|
Jakbyś chciał szukac:
Cytat:
|
a widzieliście gdzieś może, pełną instalkę win 8.1
mam nieużywany serial z ósemki, pewnie się nada :spoko: |
A mi asystent aktualizacji napisał, że nie ma odpowiedniej wersji dla mojego kraju regionu - jakaś alternatywa?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37. |