![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Podkreślam - to jest kwestia indywidualnego gustu i za to lubię MS bo pozwala użytkownikom ustawić sobie obsługę systemu tak, jak lubią, a nie - jak każde jedynie słuszny i nieomylny producent. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
1. Zainstalujesz jednak Win 8 2. Zainteresujesz się mozliwościami zarządzania plikami i katalogami 3. Podpiszesz sobie funcję, która robi to JEDNYM kliknięciem Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Yossi
1. W Solarisie był TabComplete? Pytam, bo nie wiem, a często wspominasz, że używałeś. 2. Masz nieaktualne wieści: czarny jest pedalski. Macho noszą biały lub ciągle różowy, aczkolwiek różowy już nieco trąci myszką. |
jak piszesz rurzowy?
no jak? |
Cytat:
2. To ja nie wiedziałem :-( U nas w remizie to lokalni geje mają jednak białe telefony. A różowe to najwyżej spodnie. |
Ilość załączników: 1
A na jakim hardware?
Może te przepiękne SGI? Załącznik 60504 Były jeszcze takie wersje z macierzą dyskową, w obudowie stanowiącej jakby podstawkę dla obudowy tower komputera. Ale coś nie mogę foto znaleźć. Marzyłem o czymś takim, ale ten sprzęt kosztował tyle co mieszkanie w PL :) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@Pali Znowu z premedytacją rozwalasz dyskusję. |
Pali nie rozwala dyskusji, nawiazuje do estetyki ktora - z definicji - jest lekko metafizyzczna. Zostawiamy.
Cytat:
Ja tez musialem sporo uporzadkowac i sporo zmienic by przystosowac sie do iTunes. Bo mnie po czesci zmuszono do zmian, kotrych musialem dokonac. Dzis wiem ze wyszlo mi to na lepsze - jest ladniej, lepiej i bardziej sensownie anizeli ja to kiedys wszystko zalozylem. Ludzie, dajcie sobie szanse... Na litosc... |
Plan jest taki, że dosiedzę na Win7 do końca wsparcia, a potem Linux + VirtualBox z siódemką - chyba, że znajdę jakiś shell dla Win8 który pozwoli mi te rewelacje headshotować i przywrócić wygląd i funkcjonalność Aero Glass.
|
Cytat:
Wbrew temu co mówia niektórzy "znawcy", Vista też jest całkiem niezłym systemem i można jej używać bezproblemowo, jednak dobrze jest podeprzeć Vistę paroma zewnętrznymi narzędziami. W przypadku Win i całej polityki MS ważne jest to, że MOŻESZ, ale NIE MUSISZ. Cytat:
Ja wychodzę z założenia - podobnie ja Ty - że to JA wiem co jest dla mnie najlepsze. Moim zdaniem - sklep dla pana! Oczywiście wyznawcy pewnych kultów mogą się z tym nie zgodzić. :P |
Ja tam bym się nie upierał. Microsoft dał nam "menu start", może po 17 latach (rany ale ten czas leci :( ) wymyślili coś lepszego.
Metro jest beznadziejne (dla zaawansowanych) ale Aero w ósemce tak szybko bym nie skreślał. Może będzie wymagało przestawienia się, ale powinno działać dobrze. Weźmy pod uwagę, że Windows to nie tylko użytkownicy domowi. To też firmy, programisci, którzy na codzień korzystają z Microsoft SQL Server czy Visual Studio. To poważna firma i nie strzeli sobie w kolano redukując interfejs do Metro. Ale taki interface to wymóg czasów. Mac, Linux, telefony - wszystko ma już dostępny "nowoczeny interface". Mniej lub bardziej udany, ale jest . To już nie są czasy, gdy winda miała 100% rynku (80% piratów :P) i zero konkurencji. Dziś Ubuntu zdobywa popularność a MacOS sprzedaje się jak świeże bułeczki nawet w PL (pare lat temu Mac był traktowany raczej jako egzotyka z USA). Windows zaczyna przy konkurencji wyglądać jak dziadek i Metro jest mu potrzebne, bo inaczej zacznie tracić rynek coraz szybciej. Microsoft odrobił lekcje, że nie można stać w miejscu. Ile było potrzeba, by iOS zabił dominującego WM? 1 rok? Pamietam jak sam się śmiałem z "zabawek" Apple i potem Google. Minęły 2 lata i Windows Mobile przestało istnieć, a obie platformy przegoniły PocketPC o lata świetlne w kwestii użyteczności i dostępności aplikacji. Zmiany w Windows 8, komputerowym, tabletowym i smartfonowym - są potrzebne aby ta platforma nie zdechła, bo Apple parę lat temu zmieniło zasady gry :taktak: PS. To że ja przeszedłem kiedyś na Linuksa nie jest związane ze zmianami w Windows :nie: To jest związane ze zmianami we mnie :taktak: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48. |