![]() |
Cytat:
- nie wysmiewam jabłek- wyśmiewam quasi-religijne podejście niektórych grup do produktów tej firmy. - tak, pisałem bardzo źle o Win 8, ale nie znając go na tyle dobrze, żeby go krytykować. MEA CULPA. nie powinienem był tego robić, popełniłem powazny błą i przyznałem się do tego, nawet parę razy. - nie, nie zachwalam go pod niebiosa. Uważam, że jest bardzo dobry - podobnie, jak za bardzo dobry uważam Win7, chociaz zupełnie inny. - Win 8 na pewno nie jest idealny, jest jeszcze na tyle nowy, że dopiero teraz, podczas regularnego użytkowania przez wiele osób, zacznż wychodzic jego wady. Czy mógłbyś powiedzieć, dlaczego to wygląda podejrzanie? Dla wyjaśnienia - nie jestem w aden sposób związany z MS, ani żadną inną firmą. Cytat:
|
Niczym Amerykanin w latach '60, widzę komucha w każdej szafie. ;)
Temat jest o Kafelkach 8, więc może już to zostawmy. |
Cytat:
No i chciałbym wyjaśnić jedną rzecz. Jako neofita (dla tych, co nie stracili jeszcze umiejętności czytania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Neofita) muszę powiedzieć, że udzielam się w tym wątku tylko po to, żeby podzielić się moimi wrażeniami z używania Win 8, ewentualnie doradzić coś komuś, w miarę mojej skromnej - na razie - wiedzy. I żeby nie było - Win 8 też potrafi mnie nieźle wkurzyć paroma szczegółami - typu: nie potrafię znaleźć metody/skrótu/przycisku pozwalającego podejrzeć zawartośc pulpitu - jak dla mnie brak przycisku "desktop" to ewidentny babok, który bardzo utrudnia życie. Jestem absolutnie przekonany, że tego typu baboków znajdzie się wkróce dużo więcej, ale.... ... szanowni koledzy (ewentualnie - koleżanki, gdyby się jakaś znalazła), żeby znaleźć baboki i przejechać się ostro po MS (co czasem im sie ewidentnie należy), to trzeba najpierw zainstalować i poużywać przynajmniej przez tydzień. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście, że działa! W końcu to Windows. :haha: Ale i tak guziczek by się przydał. |
Guziczek pewnie da się zrobić. W win 7 też nie było (tylko jakiś dziwoląg w rogu przy trayu), a ja sobie bez trudu skleciłem tradycyjny przycisk. :]
|
Cytat:
Ale oczywiście naciśnięcie Win+D też nie przekracza możliwości intelektualnych większości użytkowników ;) |
Nawet pod Linuksem zawsze robie sobie ten magiczny skrót :D
Choć nowa moda niestety jest taka, aby na pulpicie nie było nic poza tapetą (nie mówie bynajmniej o Win8) Wtedy faktycznie taki skrót przestaje być potrzebny, podobnie jak cały pulpit :hmm: Złośliwi powiedzą, że cały komputer :> |
Cytat:
|
Dokladnie. Yossi argumentuje uzytecznosc i latwosc uzytkowania systemu Windows 8 faktem iz go "uzywal i mial w rekach" podczas gdy taka argumentacja ze strony uzytkownikow Apple jest dla niego, i paru innych wylewajacych tony bezzasadnego jadu na forach internetowych (Nadmiar czasu? Ferie w gimnazjum?), nieakceptowalna.
Przywyklem. Olewam. Mialem w rekach, uzywam i uzywam bede. iPhone 5 nadal slabo dostepny po rozmowach z Orange'em. Poczekamy... |
Cytat:
Najlepszy dowód - histeryczna reakcja Barteza na samą wzmianką o Apple ,a nawet nie na wzmiankę, nawet na sam domyśł, że ewentualnie może chodzić o Apple. Natychmiastowa zasłona ukochanej religii wlasną piersią. Zresztą - jak w każdym innym przypadku, kiedy ktoś wspomni, że może jednak Apple nie jest najdoskonalszą firmą na świecie. Wiem - za szarganie świętości należy się ban - trudno "prawda "uber alles" |
Histeryczna reakcja? Chłopie, ja w życiu nic od Apple nie miałem i jakoś mi się nie spieszy do tego, a firma ta mi lata i powiewa. Nie mogę po prostu spokojnie patrzeć na Twoją argumentację i stosowanie innej miary do wszystkiego, co związane z Apple.
|
No i coś wszyscy zamilkli.
Chciałbym, żeby się wypowiedzili Ci, co na codzień używają od pewnego czasu. Szczególnie w kontekście - jakie pojawiły sie błędy, czy też utrudnienia. Tylko proszę, nie piszcie po raz kolejny, że "brzydkie kolory". Chciałbym również znać Wasze zdanie co do użycia Win8 z tabletem (?) MS Surface, którego ceny ostatnio opublikowano - i są całkiem ciekawe. |
Dziś chyba premiera tego wynalazku. Ze szczerego serca życzę im porażki na desktopach. Chcę z powrotem Aero Glass, wyboru stopnia przezroczystości i koloru okien/paska.
A więc: brzydkie kolory. ;] |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |