Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Yossi 21.10.2012 10:56

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1226516)
Dziś chyba premiera tego wynalazku. Ze szczerego serca życzę im porażki na desktopach. Chcę z powrotem Aero Glass, wyboru stopnia przezroczystości i koloru okien/paska.

A więc: brzydkie kolory. ;]

Ja już wiem, na czym polega Twój problem - Ciebie po prostu nie stać na Windows!!! Więc hejtujesz. Tata nie chciał Ci kupić, a wszyscy w klasie już mają! (Dla niezoreintowanych - to jest żart).

Zetoxa 25.10.2012 18:31

czy Wam też
ręce sie pocą,
pikawa pika jak szalona,
błędnik szaleje,
oczy macie rozbiegane,
gęsią skórkę,
włos zjeżony,
przed jutrzejszą PREMIERĄ win8 :ysz:

Reetou 25.10.2012 18:43

Nope.

ed hunter 25.10.2012 18:46

Ja do tego podchodzę jak Ferdynand Kiepski do podrożenia wody mineralnej.

Yossi 25.10.2012 19:56

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1227107)
Ja do tego podchodzę jak Ferdynand Kiepski do podrożenia wody mineralnej.

wiesz co.... nie bardzo. Szczerze mówiąc - lata mi to.
Bardziej mi zależy, zeby system działal poprawnie.
Od Uroczystych Mszy na Cześć to są inne firmy i inne systemy.

Yossi 26.10.2012 07:34

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1227121)
wiesz co.... nie bardzo. Szczerze mówiąc - lata mi to.
Bardziej mi zależy, zeby system działal poprawnie.
Od Uroczystych Mszy na Cześć to są inne firmy i inne systemy.

Niestety nie mogę edytować posta, więc piszę nowy - z góry przepraszam.
Właśnie zainstalowałem Civilization V ma moim stareńkim sprzęcie, ale pod Win 8.
Ciekawostka - chodzi "idealnie", jak lubią to pisać fanboye A***e.
Kochani Fanboye - czy możecie podać mi kofigurację sprzętu i systemu A***e, na którym Civilization V chodzi bez problemów? Oczywiście pod warunkiem, że to w ogóle chodzi pod jakimś japkowym systemem.
Ja bardzo przepraszam, ja wiem, że to nijak ma się do takich wypasionych gierek jak "Angry Birds", ale w końcu mnie nie stać, więc muszę się zadowalać byle czym.

ed hunter 26.10.2012 08:14

Masz grać Angry Birds, ja grałem, z 15 minut, znudziło mi się na całe życie.

sobrus 26.10.2012 08:59

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1227159)
Niestety nie mogę edytować posta, więc piszę nowy - z góry przepraszam.
Właśnie zainstalowałem Civilization V ma moim stareńkim sprzęcie, ale pod Win 8.
Ciekawostka - chodzi "idealnie", jak lubią to pisać fanboye A***e.
Kochani Fanboye - czy możecie podać mi kofigurację sprzętu i systemu A***e, na którym Civilization V chodzi bez problemów? Oczywiście pod warunkiem, że to w ogóle chodzi pod jakimś japkowym systemem.
Ja bardzo przepraszam, ja wiem, że to nijak ma się do takich wypasionych gierek jak "Angry Birds", ale w końcu mnie nie stać, więc muszę się zadowalać byle czym.

Pytanie co prawda nie do mnie, ale podziwiam jego genialność,
Yossi chce zamęczyć użytkowniów Maców wypisywaniem wszystkich możliwych konfiguracji Maca działających pod OSX.

Yossi 26.10.2012 09:00

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1227160)
Masz grać Angry Birds, ja grałem, z 15 minut, znudziło mi się na całe życie.

Ooooo, ja Cię bardzo przepraszam, ale dla niektórych to jest kwestia decydująca o wyborze smartophone za 2000~3000 zł. Czy można na nim pograć w ptaszki lub w świnki (nowa, bardziej wypasiona i emejzingowa wersja ptaszków).

jeśli nie wierzysz. poczytaj posty moich oponentów w tym wątku.

sobrus 26.10.2012 09:03

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1227166)
Ooooo, ja Cię bardzo przepraszam, ale dla niektórych to jest kwestia decydująca o wyborze smartophone za 2000~3000 zł. Czy można na nim pograć w ptaszki lub w świnki (nowa, bardziej wypasiona i emejzingowa wersja ptaszków).

jeśli nie wierzysz. poczytaj posty moich oponentów w tym wątku.

Ja Ciebie bardzo przepraszam ale co to nie Twoja sprawa do czego ktoś kupuje sobie telefon. Są tacy co wydaja 6 tys na kartę graficzną by pograć.

Yossi 26.10.2012 09:15

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1227167)
Ja Ciebie bardzo przepraszam ale co to nie Twoja sprawa do czego ktoś kupuje sobie telefon. Są tacy co wydaja 6 tys na kartę graficzną by pograć.

Czy moja wypowiedź kogokolwiek obraziła??? Ja tylko stwierdziłem fakt. Nic nikomu do tego, że ja wydałem x tys złotych na kino domowe tylko dlatego, żeby w porządnej jakości oglądać StarWars.
Żebyśmy obaj mieli jasność - jeśli ktoś kupuje telefon za 4000 zł głownie po to, żeby na nim pograć w świnki, to jest wyłącznie jego/jej sprawa i - rzeczywiście - nic mi do tego.
Ja - co prawda - tego nie rozumiem, ale ja jestem człowiek prosty, na trzeszczącym łyndołsie wychowany, nie doświadczyłam nigdy emejzingu, to mogę nie rozumieć - prawda?

icemac 26.10.2012 14:13

megalomania ...

P.S.
piszę o kartach, telefonach za grubą kasę ...

co do Win8 to mam mieszane uczucia, mam RC-ileśtam czasem odpalę jak kompa przerestaruję, stery z siódemki łyknął wszystkie. trochę dziwne te kafelki, ale idzie się przyzwyczaić ...

pali 26.10.2012 14:22

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1225445)
A na jakim hardware?
Może te przepiękne SGI?
Załącznik 60504

Były jeszcze takie wersje z macierzą dyskową, w obudowie stanowiącej jakby podstawkę dla obudowy tower komputera. Ale coś nie mogę foto znaleźć. Marzyłem o czymś takim, ale ten sprzęt kosztował tyle co mieszkanie w PL :)

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1225453)
..eeee, ale to związku z czym? Bo chyba nie łapię :-(

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1225461)

@Pali
Znowu z premedytacją rozwalasz dyskusję.

Nic nie rozwalałem.

To jest historia OS i Windows 8 z próżni nie wytrzasnął się. Właściwie wszystkie nowości z XP, Visty i 7 już gdzieś widziałem.

Solaris na SGI miał coś co ma Win 8, tak mi się wydaje, ale nieważne.

Yossi wielokrotnie wspominał, że pracował na Solarisie i z kontekstu wnioskuję, że nie jest młodzieniaszkiem - myślałem, że może pracował na SGI, mało jest takich ludzi w PL, z powodu ceny tego sprzętu.

btw na tym zdjęciu SGI to po prawej nie jest komputerem. To macierz dyskowa, jakby współczesny NAS...
O Chromium Googla w 1985 w Bajtku czytałem, to był wówczas pomysł Sun. Itd itp, ale nieważne.

sobrus 26.10.2012 14:40

Gwoli ścisłości to na SGI był mipsowy IRIX , ten od XFSa.
Solaris, albo SunOS, był na Sunowych sparkach.

Obie firmy były bardzo egzoryczne. Zarówno SGI jak i Suna widziałem aż raz... na UMCS mieli kiedyś trochę SGI.

pali 26.10.2012 14:45

Tak, masz rację, pomieszałem.
Ja to tylko na zdjęciach widziałem czy na targach w PKiN

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:56.