![]() |
PowerShell to chyba jest już wspawany w system od czasu Win7 SP1.
@Yossi Trywializujesz. Czy potrafisz się pogodzić z myślą, że są ludzie dla których wygląd jest istotny? Dla mnie jest bo patrzę w to wiele godzin dziennie i ma - wychodzę z założenia, że ma być ładne a nie przywodzić mi na myśl lata '90. Nie jest dla mnie ważniejsze od funkcjonalności, ale ta też kuleje w tym UI. |
A jak to jest z tradycyjnym pulpitem na Windows 8?
Da się go normalnie włączyć? |
;)naciskamy kafelek pulpit i jest;);)
|
Jest taki sam jak w starych Windowsach, z tą różnicą że nie ma menu Start (jego zastąpił wynalazek z metro) i dodano aktywne rogi, czyli po najechaniu na któryś wysuwa się jakieś ubogie menu z opcjami, można się przełączyć na gąsienicę metro itd.
|
To tragedii nie ma, choć nie wiem po co uszczęśliwiać niektórych na siłę tym rozwiązaniem.
Generalnie jest ostatnio jakiś uraz do menu. Wszyscy je ukrywają bo niemodne i pod palec nie pasuje. Np w moim ulubionym gnome3 doszli do wniosku, że najlepiej wpisać nazwę programu :haha: Bardziej kretyńskiego UI nie widziałem, proponuje każdemu godzinę z tym wynalazkiem - a na pewno zaczniecie chwalić Metro. |
W Consumer's Preview Metro można było spacyfikować (gmerając w rejestrze) i oczywiście wtedy przestają działać programy dla Metro. Jak jest w RLS/RTM to nie wiem.
|
Jest oczywiscie już milion autorskich pomysłów jak wyłączyć metro;)
http://forums.mydigitallife.info/thr...-for-Windows-8 |
Cytat:
|
Żeby go nie było. :taktak:
Czyżby pewna firma nie dała tak zwanego wyboru? to pech.... Ale ja rozumiem, że Windows z Metro jest idealny i to tylko użytkownicy źle trzymają mysz ... ;) |
Cytat:
Pewna firma daje Ci wybór z założenia! Inne firmy dają Ci tylko wybór, z jakiej karty kredytowej chcesz korzystać w ich terminalu płatniczym, żeby w ogóle uruchomić jakąkolwiek rozsądną funkcję. |
Zdajecie sobie sprawę jak bardzo tematy o MS i Apple się tutaj zradykalizowały?
|
W ten sposób dalej go używasz. I nie jest to wybór. ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Pierwsze duże Update dla 8:) Załącznik 60760 |
Cytat:
W przypadku innych firm, taki update nazwa się "nowa, rwolucyjna wersja systemu" i kosztuje 19,99 us$ |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:02. |