![]() |
Mnie tam MS ciągle molestuje na emaila aby tanio zrobić upgrade do 8Pro z 7 ;)
Jeżeli ktoś chce to niech wypełnia i ma nadzieje że mu się trafi :) https://windowsupgradeoffer.com/pl-PL/Registration U mnie w emailach podają termin do 28 Lutego. |
Cytat:
|
Cytat:
No chyba, że udokumentujesz iż miałeś takową propozycję ale podziękowałeś przekazując na rzecz bardziej potrzebującym :wow: Wtedy pełny szacun :taktak: |
Ja bym go za darmo nie chciał. :D
|
Za 129 PLN to W8 jest super!:spoko:
|
Ja wiem czy ten W8 taki super dla mnie nie ma różnicy pomiędzy nim a W7 w przypadku wyłączenia tego nowego interfejsu więc czy to warto ;)
tutaj zostały jeszcze upgrejdy za 219 http://allegro.pl/microsoft-windows-...029569201.html Co do mojego poprzedniego posta to pod baterią nie ma, a laptop był kupowany w sklepie "stacjonarnym" więc kazałem zapytać i sprawdzić FV... |
Ilość załączników: 1
niedawno był u mnie znajomy.
Mówi, że ma Windowsa 8. Zadowolony mega i mówi.. słuchaj Ciapek do końca stycznia była promocja, kupiłem upgrade za 200 zł :wow: Czy faktycznie przespałem coś takiego, że teraz Win 8 kosztuje 1200 zł? :/ Zatem pytam Was. Jak na chwile obecną zorbić tanio upgrade. Oczywiście chyba do PRO? Mam legalną 7 pro. Nie ma żadnej promocji? ;) Uruchomiłem sobie tego asystenta zgodności, tylko to mi wywalił, że wymaga przejrzenia... |
Cytat:
Zdaje się, że naklejek z licencją po prostu już nie ma. |
A pod baterią sprawdzałeś? W nowych notebookach często tam właśnie ją naklejają.
|
Kuzynka kupiła laptopa z preinstalowanym systemem W8, tylko nie wiem dlaczego nie ma na nim naklejki z kluczem licencyjnym? Laptop to Asus x55u w pudełku brak naklejki/nośnika system się aktywował.
|
Ja się wzorowałem na tabeli dla semi-casuali, takiej kolorowej, z różnicami pomiędzy poszczególnymi wersjami. I mam za swoje. ;) Nie przyszło mi do głowy, że można nałożyć tak kretyńskie, sztuczne ograniczenie...
W każdym razie MS ma bałagan wszędzie. W systemie, na stronie, w licencjach. Wszędzie. Nienawidzę marketingu, niszczy każdy produkt. |
Wdrazajac infrastrukture oparta na WinSvr2008 i SQL bazowalem na tej tabeli:
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx Wiec jest ;-)! |
Nie wiem czy 10 jak aktualizacje mają wychodzić do 2017. Podobno... bo mogą skrócić wsparcie tak jak było z Vistą. :P
Ja w każdym razie wydałem 500zł na BOX siódemki, będąc wydymanym na Home Premium (na liście porównawczej na stronie MS nie ma wzmianki o tym, że HP obsługuje max 16GB RAM - no ale jak będzie trzeba to pewnie da się to jakoś spatchować ;)). |
Cytat:
Windows 7 jest całkiem dobrym systemem i - jeśli tylko ktoś ma więcej niż 2 komórki w mózgu (jedna wykonuje funkcje operacyjne, a druga to backup), to będzie w stanie pracować na nim przez jakieś 10 najbliższych lat, bez potrzeby instalowania PŁATNYCH aktualizacji. Biorąc pod uwagę czas wsparcia technicznego dla Win XP, to nie każda firma może się czymś takim pochwalić bez zastanawiania się "dostanie aktualizację, czy nie dostanie". I dlaczego "2 nowe tapety w wersji 10.8.467.48736.489346.10" zajmują aż 2 giga. Generalnie - jeśli takie ceny (ok, 1200 zł za aktualizację do Win 8 Pro ) zostana naprawdę utrzymane, to ilość chętnych na ten upgrade będzie wręcz śladowa. Ja - osobiście - nigdy nie kupiłbym tego nawet za połowe tej ceny. Kupiłem za 129,00 PLN i jestem zadowolony. Za 249,00 tez bym może kupił, cjociaż - wobez działającego perfekcyjnie Win 7 - nie jestem juz tego taki pewny. Mam wrażenie, że w tym momencie MS "strzela sobie w stopę" lub tez chce wymusić zakup wersji OEM ze sprzętem, a sprzedaz detaliczna systemu im lata i powiewa. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:26. |