![]() |
A podajcie listę substytutów które będą działały pod "ósemka", szczególnie x64, np wersje:
1 Alcohol120%, 2 ISO, 3 ... . :> Nabyłem coś takiego za 129,-zł i na Dell 1537 śmiga w porównaniu z Viśta wio. Upieprzyłem się tylko ze sterownikami (Dell k***a ) :wow: |
Cytat:
Podaj więcej szczegółów, a chętnie doradzę w miarę mojej skromnej wiedzy - i pewnie znajdzie się coś darmowego. |
Głównie chodzi o montowanie dużych ( k***a ) obrazów i ich konwersja.
A jaka (darmowa) wypalarka DVD ??? |
Cytat:
|
Działa pod win8 x64 ???
|
Cytat:
|
Założyłem 2013. Nie widzę opcji dysku wirtualnego.
|
Cytat:
|
http://m.komputerswiat.pl/nowosci/pr...w-glowach.aspx
Apple rozwiklalo to 5 lat temu... Podzialem na Mac OS i iOS... |
A nie wiedziałem, że w RT nie ma wstecznej kompatybilności. Założyłem, że zrobili jakąś wirtualizację, emulator czy inny pies.
Dobre posunięcie :) |
Być może się mylę, ale programy pisane pod Metro są w dot necie, a to jest kod zarządzany, czyli powinien uruchamiać się zarówno na WinRT jak i Win8. :hmm:
Z kolei to, że programy pod x86, te deskotpowe nie odpali się na zamkniętym WinRT było wiadomo na długo przed premierą i powinno być dla wszystkich oczywiste skoro to inna architektura i inne środowisko... :sciana: |
Nie. Kupuje gre na Windows. W wymaganiach jest minimum Windows 7. Sprawdzam date wydania Windows 7 i oczywistym dla mnie jest, ze kazdy system Microsoft Windows wydany po tej dacie pozwoli mi te gre uruchomic...
|
Cytat:
|
@ M@X
Dla konsumenta, który nie ma pojęcia o IT to fakt, nie jest to oczywiste. Ale jeśli moja teza (teza bo tego nie wiem) w poprzednim poście jest prawdziwa to powstałby drugi taki sam problem: ktoś kupuje aplikację pod Metro na Win8 i nie będzie wiedział, że działa ona też na WynalazekRT bo nie ma w nazwie Windows. ;) No ale tak to jest jak się żeni ze sobą dwa różne ui przeznaczone na dwa różne urządzenia... Cytat:
|
Windows Mobile/CE też nie jest kompatybilny z Windows.
Wiec to wcale nie jest nowy wymysł. Konsument ma prawo się nie znać, natomiast swoja niewiedzą praw fizyki nie złamie. Tablety w 95% są na ARM i nie ma sposobu by zachować kompatybilność. Co nie zmienia faktu, że Windowsa da się przekompilować na ARM i wciąż jest Windowsem. Nie widzę powodu, by naginać rzeczywistość ze względu na czyjąś niewiedzę. Weźmy następny przykład. Windows Mobile 6 i Windows Phone 7. Wielu się nacięło że na tym drugim nie działa Automapa. To przykre. Rozumiem. Ale czy w wymaganiach AM było coś o Windows Phone? Nie było. Domyślać się można, sprawdzać należy. Gorzej, jezeli to sprawdzenie wymaga specjalistycznej wiedzy (tak też sie zdarza). Ktoś kupujący nowy model samochodu też może obudzić się z ręką w nocniku. Silnik może mieć wtrysk bezpośredni i z instalacji LPG nici. A na starym działało. Można mieć pretensje do producenta? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:08. |