Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

demek 17.11.2012 10:49

mzoe jakis update dodatkow? c++, dx, .net, cokolwiek. podejrzewam, ze to nie tylko dla systemu

metro jest ok w zasadzie ale mnie osobiscie nie pasuje. tablet czy telefon owszem. mimo, ze na kafelkach mozna ustawic programy to jednak wole pulpit i swoj porzadek

czary2mary 18.11.2012 07:57

Ilość załączników: 1
U mnie były 2 zbiorcze aktualizacje po ok 80mb rozwiązujące problemy i ulepszające 8;)

Załącznik 60768

A co do Metra tez mam mieszane uczucia-albo już stary jestem :ysz:;)

demek 18.11.2012 10:12

ja jestem mlody i tez mam mieszane uczucia ;-)

andy 18.11.2012 12:49

Czepiacie się wielkości aktualizacji. W Ubuntu co jakiś czas mam takie o wielkości 120MB (głównie to źródła jajek) ;)

Berion 18.11.2012 16:15

To nie można tak jak w Win7 wybrać co się chce aktualizować i nie ma opisu czego dotyczy poprawka?

czary2mary 18.11.2012 16:24

A niby kto się czepia wielkości-Info tylko że pierwsze duże update:>:ysz:

Yossi 19.11.2012 08:01

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1230740)
To nie można tak jak w Win7 wybrać co się chce aktualizować i nie ma opisu czego dotyczy poprawka?

Oczywiście, że można wybrać, przecież to nie Apple.

[EDIT] SPROSTOWANIE.
W związku z tym, że odtyzmałem właśnie ostrzeżenie - Powód: Świadome wprowadzenie użytkownika w błąd (§ -13-). czuje sie zobowiązany do wyjaśnienia.
Pisząc "przecież to nie Apple" nie miałem na myśli metody czy też skuteczności wprowadzania przez Apple poprawek i aktualizacji choćby dlatego, że mnic na ten temat nie wiem. Nie chiciałem więc nikogo wprwadzać w błąd i uważam, że w tym wypadku Szanowny Modreator wykazał się nadgoliwością.
Porównanie do Apple dotyczyło tylko bardzo ograniczonych opcji wyboru, jakie ta firma oferuje swoim użytkownikom, w różnych aspektach. O czym wiele osób mówiło już w wątkach dotyczących Apple.
Pozdrawiam z szacunkiem

Berion 19.11.2012 11:34

Wybór o którym mówiłem to lista poprawek obok, których są checkbox'y i mogę zdecydować czy np. chcę Internet Explorera czy nie chcę.

Chyba, że tak jest jak zaznaczymy "Download Updates but let me choose whether to install them" (lub poniższa). ;]

Yossi 19.11.2012 15:03

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1230850)
Wybór o którym mówiłem to lista poprawek obok, których są checkbox'y i mogę zdecydować czy np. chcę Internet Explorera czy nie chcę.

Chyba, że tak jest jak zaznaczymy "Download Updates but let me choose whether to install them" (lub poniższa). ;]

Ja nie wiem...czy Twoja nienawiść do produktów MS jest aż tak wielka, że trzeba Ci wszystko udowadniać za wszelką cenę i wszystko dokumentować krok po kroku screenami? Naprawdę chcesz, żebym Ci opisał dokładnie procedurę WYBORU aktualizacji do zainstalowania, krok po kroku? Ja to mogę oczywiście zrobić, ale mam Cię za naprawdę inteligentnego faceta, więc powiedz proszę, że to był żart i takie sobie tylko czyste przekomarzanie się dla lepszego humoru.
BTW - wyręczę Cię - Windows 8 ma brzydkie kolory!

Berion 19.11.2012 19:16

Tak bardzo nienawidzę produktów Microsoftu, że kupiłem Xbox'a i Windows 7, oczywiście żeby się w tej nienawiści utwierdzić. :hahaha:

Nienawidzę to co najwyżej Modern UI, nie Windowsa 8, nawet nie Windowsa '98, a Metro. ;)

Yossi, ja tylko zapytałem czy można czy nie można (nie potrzebuję tutoriali tylko potwierdzenia...). A dlaczego? Bowiem trend jest wyraźnie kastracyjny...

ed hunter 19.11.2012 19:49

- Cóż ty taki nienapasiony? Sto razy mówił, że masz nienawidzić to Kargulowe plemię.
- Oj tatko, jak ja się tak napatrzę, to tak nienawidzę.

sobrus 20.11.2012 07:45

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1230914)
Bowiem trend jest wyraźnie kastracyjny...

Może Yossi uważa, że brak funkcji to zaleta?

Yossi 20.11.2012 09:07

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1230993)
Może Yossi uważa, że brak funkcji to zaleta?

Zgadzam się z Berionem, że trend jest ogólnie kastracyjny - we wszystkich firmach i bardzo mnie to martwi.

Brak jakiejś funkcji traktowany jako zaleta - to domena użytkowników Apple - jeden z wielu licznych przykładów, to brak normalnego BT. I zachwyty nad tym, jak to świetnie, że go nie ma.
Do niedawna:
- brak videorozmów to zaleta - zamula system i nikt tego nie używa - to świetnie, że Apple tego nie ma
- brak BT to zaleta - zamula system i nikt tego nie używa - to świetnie, że Apple tego nie ma. a do tego BT to piractwo i samo zło. Jeśli wysyłasz wizytówkę przez BT do kolegi, a Apple o tym nie wie, to jest najgorsze zło i piractwo
- brak gniazda kart pamięci to zaleta - zamula system i nikt tego nie używa - to świetnie, że Apple tego nie ma bo to jest propagowanie piractwa, nawwet, jeśli chcesz tylko zgrać zdjęcia z karty do telefonu, a Apple o tym nie wie - to to jest obrzydliwe piractwo. jeśli oczywiście nie używasz rewelacyjnego iTunes, dzięki czemu Apple ma dostęp do wszystkich Twopich zdjęć i może z nimi robic co chce. (jeśli ktoś nie wierzy - niech zapozna się z warunkami umowy licencyjnej na iTunes, szczególnie tymi, pisanymi drobnym druczkiem).
- brak MMS to zaleta - zamula system i nikt tego nie używa - to świetnie, że Apple tego nie ma
- brak Flash - to zaleta - zamula system i nikt tego nie używa - to świetnie, że Apple tego nie ma
itd., itp

M@X 20.11.2012 09:39

Wideorozmowy sa - FaceTime
Bluetooth jest i to w najnowszej wersji - 4.0
Gniazda kart pamieci istotnie nie ma - po co to komu jak mam 64 GB w telefonie?
MMS sa od iOS 3.0, masz nieaktualne hejterskie informacje.
Flasha nie ma i nie bedzie. Android tez juz do tego dojrzal, bo to za ciezkie dziadostwo na uradzenia mobilne.

3/5... Chcesz kolejne ostrzezenie za wprowadzanie uzytkownika w blad?

Yossi 20.11.2012 10:02

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1231000)
Wideorozmowy sa - FaceTime

Bardzo przepraszam za ten hejt - rozumiem, że z dowolnego telefonu firmy Apple wypuszczonego w ciągu ostatnich 5 lat i wyposażonego w przednią kamerę, można pogadać na wideo z każdym użytkownikiem każdego innego telefonu i w każdej, dowolnie wybranej sieci, tak samo - jak ma to miejsce w przypadku każdego innego telefonu, wyposazonego a taką funcję od conajmniej 5 lat. - TAK czy NIE?
Cytat:

Bluetooth jest i to w najnowszej wersji - 4.0

I jak rozumiem - mogę Ci w każdej chwili przesłać zdjęcie z mojego biedafonu przez BT na Twój fajfon- bez JB oczywiście - czy tak?

Cytat:

Gniazda kart pamieci istotnie nie ma - po co to komu jak mam 64 GB w telefonie?

Zacytowałeś - może podświadomie - dokładnie ten argument, którym ja się posługuję - jak w sprzęcie Apple czegoś nie ma - to znaczy , że to jest niepotrzebne. No bo przecież jakby było potrzebne, to Apple by to montowało - prawda? A jak nie montuje - no to jest niepotrzene. Cały świat montuje gniazda kart, ale Apple nie bo przecież to jest niepotrzebne.

Cytat:

MMS sa od iOS 3.0, masz nieaktualne hejterskie informacje.

Przegapisłes w swoim zacietrzewieniu i walce o obronę czci świetego Apple jedną rzecz ode mnie: napisałem "Do niedawna..."

Cytat:

3/5... Chcesz kolejne ostrzezenie za wprowadzanie uzytkownika w blad?

No tak - to już jest argument na poziomie Myapple.pl.
Ewentualnie - na poziomie dyskusji inteklektualnej podczas zabawy w remizie:
A: co Pan sądzi o Heglowskiej koncepcji poznawczej?
B: a w ryj chcesz?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45.