Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

demek 11.11.2012 11:23

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1229537)
Jak dla mnie MS pozamiatał jeżeli chodzi o tablety :D

bo to zrobil.
nie jestem do konca pewny ale w8 chyba ma jakies funkcje dla konta online i tak jak chyba w apple bedziemy miec to samo na desktopie i tablecie.

a wyglad, wykonanie i funkcjonalnosc miazdzy wszystko

andy 11.11.2012 12:08

Na tablecie Windows jest bardziej przydatny niż na telefonie. Jeżeli nie będzie większych problemów to tablet z Windows 8Pro (x86) zrobi czystki szczególnie w firmach.

Najbardziej podoba mi się wykorzystanie klawiatury jako podpórki pod tablet, gdy trzymamy go na kolanach, klawiatura sama się dezaktywuje wtedy.

Na pewno minusem jest jego rozmiar, jednak jeżeli taki tablet zaoferuje mi coś więcej niż obecne dostępne na rynku to bliżej mi będzie do niego niż do czegoś z Androidem.

Cytat:

Napisany przez yossi
czary2mary

Ja tu niestety nie pomogę, ponieważ starannie unikam instalowania wszelkich produktów od Nero. Co prawda fukcjonalnie są znakomite, ale strasznie zaśmiecają system i bardzo trudno jest je całkowiecie odinstalować. Szczeglónie właśnie pod Win8. Być może jak zrobią aplikacje dedykowane specjalnie pod Win8 to coś się poprawi.

Wybacz ale twój post KOMPLETNIE nic nie wnosi. Pierwsze zdanie jest o tym, że go nie używasz a kolejne o tym jak to Nero zaśmieca system i ciężko je usunąć. Nie ma tutaj choć jednego zdania, które by mu było pomocne.

sobrus 11.11.2012 14:32

Windows może faktycznie wykosić Apple z tabletów.

iPady są może fajne, ale większość ludzi nie jest kompatybilna z Apple. To nie Ameryka. Tu są PCty, a iTunes to takie dziwne coś, czego nikt nie widział.

Jeżeli licencja na Windows będzie stosunkowo tania i chińczycy zaczną robić urządzenia na tym systemie, to i Androidowi się oberwie.

A tablety z i5 są w zasadzie na razie poza konkurencją.

Nawet Apple nie ma nic w tym segmencie - i raczej na razie mieć nie będzie. Już prędzej zrobią Androida na x86, bo to akurat nie stanowi żadnego problemu (Android jest z tego co wiem procesorowo obojętny).

Yossi 11.11.2012 16:56

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1229631)
Jeżeli licencja na Windows będzie stosunkowo tania i chińczycy zaczną robić urządzenia na tym systemie, to i Androidowi się oberwie.

Licencja na Win8 jest dość tania, przynajmniej upgrade.

M@X 11.11.2012 17:32

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1229654)
Licencja na Win8 jest dość tania

http://images.jobsnhire.com/data/ima...rence-2012.jpg

Bez komentarza ;-)...

andy 11.11.2012 17:53

Ci co kupili po czerwcu 2012 komputer to upgrejd mają za 69zł.

@M@X cena Mac OSX jest wliczona w komputer dlatego wydaje się że nic nie kosztuje, albo upgrade jest tak kosmicznie tani.
Po drugie filozofie dystrybucji, metody dystrybucji są zupełnie różne. Każda wersja Windowsa jest zupełnie nową wersją, natomiast Mac OSX przypomina rozwój dystrybucji linuksowych - co 6-12 miesięcy wychodzą większe/mniejsze upgrejdy.

Yossi 12.11.2012 08:03

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1229661)

M@x robaczku - przypominam, że Service Packi od Microsoftu są darmowe :>

płacisz 19,99$ Applowi - a w zasadzie za co - za to , ze naprawili niewielką część baboków, które wsadzili do systemu i za to, że umożliwili normalne działanie kilku funkcji??? To jest "rozbój na równej drodze".

sobrus 12.11.2012 08:05

OSX w zasadzie mógłby być za darmo :taktak:
Przecież i tak działa tylko na komputerach Apple.

A mi chodziło o licencję na Win8 mobilne (WP8). Żeby Chińczycy zaczęli robić komórki z tym systemem. Sprzętowo sytuację mają opanowaną.

Yossi 14.11.2012 09:03

Ilość załączników: 1
Tutaj mam coś dla tych, co z uporem mianiaka twierdzą, że Windows 8 "ma brzydkie kolory i tła nie da się zmienić".

I żeby od razu uprzedzić pytania - stopień przeźroczystości kafelków też da się zmienić.

demek 14.11.2012 09:18

ja chce zwykly puplit a nie kafelki.

sobrus 14.11.2012 09:23

A powiadomienia są po niemiecku? :rotfl:

Taki zaawansowany system a nie wiadomo jak język zmienić na polski :ysz:

Berion 14.11.2012 10:31

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1230093)
Tutaj mam coś dla tych, co z uporem mianiaka twierdzą, że Windows 8 "ma brzydkie kolory i tła nie da się zmienić".

I żeby od razu uprzedzić pytania - stopień przeźroczystości kafelków też da się zmienić.

Zewnętrznym programem? To tak samo jakbyś powiedział, że przecież można przywrócić stare menu Start.

Yossi 14.11.2012 11:17

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1230102)
Zewnętrznym programem? To tak samo jakbyś powiedział, że przecież można przywrócić stare menu Start.

No cóż - niektórym ludziom to nigdy nie dogodzi.
Zapomniałeś zrobić zastrzeżenie , że "ale zewnętrznym programem to nie wolno".
Na tym właśnie polega przewaga Win nad innymi Najbardziej Zaawansowanymi Systemami Operacyjnymi Świata, że w Windows własnie WOLNO!

sobrus 14.11.2012 11:26

To czemu nie zmienisz języka na PL?
:hmm:
przecież nie trzeba do tego kompilować kernela :idea:

pali 14.11.2012 11:41

Yossi,
weźcie lepiej przyślijcie specjalistę, który mi doradzi jak używać MSSQL na zdalnej maszynie.

Przyznaję, że się nie znam na MS - ale jak na razie to mi wychodzi, że na jednej maszynie baza - ale nie mogę się do niej podlączyć, tylko tunel do drugiej maszyny i dopiero z tamtej mogę się podłączyć via zdalny pulpit. Chciałbym mylić się :ysz:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:11.