![]() |
Berion, ja uaktywniam Metro identycznie jak klasyczne menu start - jest pod ręką w rogu, nie trzeba czekać kursorem w rogu paru sekund, jedziesz i klikasz z miejsca, otwiera się Metro.
Jak zaczniesz pisać na klawiaturze - od razu wyszukuje aplikacje. W sumie to na starym menu robiłem dosłownie to samo tylko w mniejszym okienku. I fakt, kafelki musisz porobić, ale jak już je zrobisz to funkcjonuje moim zdaniem całość w taki sam sposób. |
@Smartek
Niby tak i niby nie. Start mam pod ręką na pasku, a Pociąg przywołuje się w aktywnym rogu. W Start mam wszystkie pod ręką + różne narzędzia, w Pociągu musiałbym sobie najpierw te kafle porobić. Start jest małym, podręcznym menu, Metro tabletowym kolosem na cały ekran. W każdym razie już pisałem, że to akurat mógłbym przeboleć - to menu można zabić i go nie oglądać. @czary2mary "Niebieszczak" ma być darmowy i nie ma nic wspólnego z Win9. Jacyś anonimowi pracownicy (?) już dementowali te "rewelacje". A więc po prostu Service Pack opakowany w marketing. ;) |
@up
a Widzisz, nawet tego nie czytałem, tak mnie na proroctwo wzięło :P |
Cytat:
aktualizacja Windows Blue dla systemu operacyjnego Microsoft Windows 8. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...ie11-bing.html |
Odp: Windows 8
Dla mnie Windows wraz z Ósemką robi się jak Android. Jeszcze trochę a wyjdzie wersja 8.0.1, 8.0.2 itd, może za którąś wersją dadzą możliwość zmiany kolorów kafelkow, przezroczystosc itp...
|
Berion, a powiedz w jaki sposób aktualnie korzystasz z tradycyjnego menu start?
Przecież teraz ModernUI działa na identycznej zasadzie, tylko wygląd się zmienił. |
Cytat:
Gdyby MS zostawił *możliwość*: - wyłączenia Metro (Modern UI jak to się teraz nazywa), razem z pacyfikacją api RT - włączenia menu Start, z którego ja akurat codziennie korzystam - włączenia Aero, mi.n pełną kontrolę na RGBA okna To byłbym pierwszy który leci po upgrade za te 129zł. A tak to będę się kisił na siódemce do oporu i MS nic nie zarobi. |
Tylko po co uprzykrzac sobie zycie...?
|
Cytat:
W innym przypadku nikt nie zabrania Ci zainstalować takiej wersji, na jaka masz już licencję. Oczywiście możesz kupić MacBooka. Na nim też - od biedy - da się zainstalować Windows. |
Zwłaszcza gdy kupuje np laptopa z preinstalowanym Windowsem to ma duży wybór, prawda? Zawsze może kupić inny sprzęt. Na przykład MacBooka.
|
Cytat:
Jeśli ktoś nie chce/nie umie się przestawić na kafelkowe menu start to przecież NIE MUSI robić upgrade - prawda? Win 7 ma się dobrze i myślę, że - obok Win XP - będzie najdłużej w historii wspieranym systemem operacyjnym. |
I teraz do każdej kolejnej generacji Windowsów będziecie dogrywać "classic shella"?
Chyba wypadałoby się przyzwyczaić, skoro decydujecie się na trzymanie przy produktach MS ;). |
Odp: Windows 8
Lubię ten system.
Po wgraniu classic shell jest godnym następcą siódemki. Nie wiem, dlaczego M$ zrezygnował z menu start, ale natura nie lubi próżni i dlatego powstał w/w program. |
Ja pominąłem ME. Przesiadłem się na W2K gdy tylko dowiedziałem się, że działa na nim DirectX (na NT4.0 nie było DirectX, ponieważ afaik nie pozwalał na bezpośredni dostęp do sprzętu).
Co prawda wymagania były duże, ale praca na tym systemie w porównaniu do 9x była przyjemnością. Pomijając brak stabilności i managera zadań, to nawet praca stacji dyskietek powodowała na 9x całkowite zatrzymanie systemu. :D |
Chyba nigdy nie zapomnę, jak pojawił się XP i 3/4 rzeczy nie działało ze względu na zmianę jądra na NT - narzekań było mnóstwo, wszyscy upierali się, że zostają przy Windows 98 SE i że w życiu "tego gówna instalować nie będą". Teraz wielu krzykaczy, którzy wcześniej tak mówili - nie chcą przejść na nowszy OS ;-).
Bardzo jestem ciekaw rozwoju sytuacji z Win8, czy podzieli los ME, Visty? Czy może jednak zostanie polubiony jak XP i Siódemka (którą bardzo sobie cenię, notabene). Ja sam zawsze przechodziłem na najnowszy dostępny OS, nie używałem 98SE a ME i jako jedyny chyba na świecie wtedy nie narzekałem, hrhr ;-). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:41. |