![]() |
Cytat:
|
No ale przecież to jest taki łatwy w obsłudze system :hmm:.
Najlepszy system do nauki systemu Windows :) |
Yossi mnie zignorował i dalej będzie o kafelkach
Zrobił MS te głupie kafelki i cały pudelko-world ma o nich gadać sklepy już zrobili w NY i Szanghaju zaraz zrobię kolejki jak wiadomo kto demek! powiedz Yossiemu, że kochasz kafelki a przez tydzień będę do Ciebie mówić Panie Prezesie |
alez ja kocham kafelki! szczegolnie te u mnie w sraczu, kojacy zielony kolor!
czyli Panie PREZESIE do wtorku do godz 15:40 :D |
Tak jest Panie Prezesie!
|
Cytat:
w tych krzakach na lewo od kafelka Skype, ukrywa się dwóch podstarzałych exhibicjonistów, po za tym plaża jest OK. |
Cytat:
Problem polega na tym, że instalując Windows 8 jesteś skazany na łaskę programistów, którzy - może napiszą taki program, a może nie napiszą - który w tym przypadku ustawiałby własną tapetę pod kafle i zmieniał ich alpha. Pomijając już ten fakt, dochodzi taki związany z licencją, z prawem lokalnym (często takie mody wiążą się z odwracaniem exeków) i problem bezpieczeństwa (skąd wiesz co ten program robi? będziesz analizował pakiety, zmodyfikowane pliki etc?). - - - Odniosę się jeszcze do Twojego przytyku: "brzydkie kolory". Tak, mimo Twojej trywializacji tego co napisałem to uważam że wygląd nowego Windowsa woła o pomstę do nieba. To już nawet nie chodzi o brak tych gradientów czy przezroczystości, ale niespójny styl (mix Metro z Aero) i brak tak podstawowych rzeczy jak te wyżej. To jest mój główny, jeśli nie jedyny zarzut. |
Cytat:
Dlaczego piszesz do mnie w liczbie mnogiej i dlaczego ja akurat miałbym się znać na MSSQL? Cytat:
|
To zależy co ten program robi, jeśli jest to kwestia zmian w rejestrze to trudno to tak nazwać, ale jeśli modyfikuje jakieś wykonywalne lub zasoby to tak, to jest już hack. ;)
|
Ciekawy jestem co by bylo gdyby Microsoft nigdy nie udostepnil narzedzia "Edytor rejestru" w systemie... Chyba byscie spac nie mogli ;-)...
|
Cytat:
Według tego co piszesz, nikt i nigdy nie powinien instalowac żadnych programów pod żadnycm systemem bn instalacja czegokolwiek to Hack - może zastopuj trochę z tym hejtem- co? |
Nigdzie się nie zapędziłem. Edycja plików wykonywalnych i zasobów Windowsa jest hackiem, jest to obwarowane licencją i tego żaden "normalny program" nie robi... Nawet usługa, która chodzi w tle i patchuje jakąs magiczną funkcję, która nie pozwalała na wczytywanie niepodpisanych themów jest już hackiem.
Mam to gdzieś, to oczywiste. Ale przedstawiam Ci jak się sprawy mają. ;) |
Zgodnie z upap legalność takich działań zakreśla cel i sposób wykorzystania zdobytych informacji.
Ale nie powiem nic więcej, bo Berion nie akceptuje prawa republiki okrągłostołowej i zamknie temat, żeby mieć rację. |
Następny babol dostrzeżony :>
System nie widział jednego z napędów -problem czasami występuje u wielu userów i nie dotyczy sterowników do płyty głównej itp itd... Rozwiązanie które u mnie zadziałało:) 1. Uruchamiamy konsole systemową CMD z uprawnieniami administratora. 2. Wpisujemy podany niżej ciąg klucza rejestru (lub kopiujemy i wklejamy do konsoli CMD) reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Cont roller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 3. Wciskamy Enter 4. Restartujemy komputer 5. Cieszymy się nowo wykrytym napędem CD/DVD |
Czasami denerwuje mnie składnia grepa, find, tara czy seda i myślę sobie, że może jednak dać spokój z tymi starociami... ale gdy widzę coś takiego:
Kod:
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Cont roller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 Też używam Windows, ale nigdy w życiu bym tego nie dotknął :ysz: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:15. |