![]() |
ile uzywalem pisalem wyzej.
na juz toche zasyfionym kompie w8 chodzi szybciej niz w7 zaraz po instalacji, sprzet dosc slaby jak na dzisiejsze czasy. |
Mnie nie stać na nowy sprzęt z górnej półki. Pewnie właśnie za to lubię Win 8, że na stareńkim sprzęcie śmiga znacznie szybciej niż Win 7 (który jest bardzo dobrym systemem i który bardzo lubię).
Cytat:
|
Cytat:
Jest szybki, wygodny. Mi pasuje. Nie widzę powodów, żeby na niego nie migrować. Oczywiście w trakcie użytkowania wyjdzie pewnie trochę rzeczy, które będą mnie irytować. No ale tak jest ze wszystkim. W razie czego mogę wrócić do 7 albo nawet XP. A co mi tam! |
Cytat:
|
Po paru godzinach spędzonych na 8 rzeczywiście szybkość systemu robi wrażenie -podoba mi się też szybki start i end - oczywiście Metro czy MI jak to tam w końcu nazwali wymaga troszkę przyzwyczajenia -trudno ;)
|
Pojawiła się już jakaś aplikacja/modyfikacja, która pomija wyświetlanie interfejsu metro(?) oraz przywrócenie klasycznego menu start? :)
|
Ze znanych mi to na razie Windows 7 ;)
(ew. XP :) ) |
Zadam lamerskie pytanie... Widziałem to cudo w wersji Pro za cenę 249 zł. To wersja upgrade, czy też nie trzeba mieć starszych okienek?
Wysłane z mojego MT11i |
to tylko upgrade :(
|
Znalazłem coś takiego (Classic Shell) ale nie chce mi się przechodzić na laptop żeby sprawdzić ;)
|
A tego akurat używam od dłuższego czasu na Win 7, żeby przywrócić w nim z kolei normalne Menu Start..
Przez normalne rozumiem tutaj bez tego cholernego czasochłonnego przewijania jak chce się jakąś pozycję znaleźć, ale opcji jest tutaj znacznie więcej, więc kto wie, czy nie dodali też specjalnej pod "8". |
Jak dla mnie MS pozamiatał jeżeli chodzi o tablety :D
|
Ilość załączników: 3
Kolegi -czy ktoś może u Siebie sprawdzić ?
U mnie nie działa na 8 prawidłowo Opti Drive Control niezależnie od wersji -scan jakości płyt CD-audio,wszystkie pozostałe CD-R i DVD+-R są prawidłowo i zbieżnie z NeroSpeedDisc skanowane. Zawsze występuje duży błąd na początku testu na wszystkich napędach:>:ysz: Scan Windows 8 Opti Drive Control Załącznik 60722 Scan Windows 8 NeroSpeedDisc Załącznik 60723 Scan Windows 7 Opti Drive Control Załącznik 60724 |
czary2mary
Ja tu niestety nie pomogę, ponieważ starannie unikam instalowania wszelkich produktów od Nero. Co prawda fukcjonalnie są znakomite, ale strasznie zaśmiecają system i bardzo trudno jest je całkowiecie odinstalować. Szczeglónie właśnie pod Win8. Być może jak zrobią aplikacje dedykowane specjalnie pod Win8 to coś się poprawi. |
Ale przecież DiscSpeeda się nie instaluje. Trzeba tylko exe uruchomić, a sam program można pobrać z cdrinfo :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:06. |