![]() |
A nie mówiłem :szczerb:
|
Aktualizowałem z Visty 32bit do Win 8 Pro i zapłaciłem 129 zł
Cytat:
A sprawdziłeś ten pendrive na innej maszynie? Może to w nim jest problem? Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 61188 Załącznik 61189 |
Cytat:
|
W dyskusji (wymianie myśli pod artykułem) było to wyjaśnione. :czytaj:
Ściągnąłem (kupiłem - mam fakturę) wersję z x64 (w moim przypadku użyłem do tego legalnej "7x64"). Zrobiłem czystą instalkę na Della z Vistax86EN. Jeszcze raz: czystą instalkę, żaden upgrade. I mam legalnie "8". k***a To czy jest to x64 czy x86 decyduje sprzęt z którego ściągasz klucz aktywacyjny. :spoko: |
Cytat:
Ściągałem instalkę ze sprzętu z 64bit OS. Dlatego dostałem też wersję 64bit normalnie używając asystenta. |
I od dziś jestem posiadaczem Windows 8 Pro. Jest już zainstalowany, poczta przeniesiona, ustawienia Firefoxa przeniesione. Zostały łatki do zainstalowania i jeszcze kilka programów.
Wygląda nieźle. Zaczynam się przyzwyczajać do nowego "Startu". Wqrwia mnie tylko wyłączanie komputera. Jest tak schowane, że musiałem Googla użyć, żeby go znaleźć. Bez sensu. |
Uzywaj przycisku zasilania na obudowie. Domyslnie jest chyba usypianie wreszcie, ale... kto dzis wylacza zamiast usypiac? ;-)
|
odkąd mam ssd wyłączam
|
Cytat:
Włączam go skrótem klawiaturowym. Nie usypiam go. |
Ktoś z Was podawał kiedyś linka do fajnego i taniego updejta z oryginalnego XP Home/Pro do Windowsa 8. Gdzie mam tego szukać? Chciałem w kancelarii zacząć powoli przechodzenie na ósemkę, tym bardziej, że XP ma coraz gorsze wsparcie, a niedługo przestanie być wspierany całkowicie.
Myślałem o przechodzeniu stopniowym, 1-2 licencje miesięcznie i dopiero jak potestują i stwierdzą, że nasz firmowy program chodzi jak powinien to bez obaw będę działał dalej. |
Odpalić Asystenta uaktualnienia do systemu Windows 8 i sprawdzić czy jeszcze jest promocja 129zł za upgrade Windows 8 PRO:)
http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=261871 |
Połączyłem się zdalnie z firmowym serwerem, który też stoi na XP - sieć jest mała, raptem 10 PC i nie ma wielu zapytań do bazy SQL, zaraz sprawdzę co mi wywali, sprzęt jest bardzo mocny, bo siedzi tam i5, SSD itd.
Wersja Pro 1200 zł o_O |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46. |