Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

sobrus 16.01.2013 09:14

SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED

Rzeczywiście dużo pomoże wyszukiwanie tego błedu w trybie online :sciana:
Znaczy mniej wiecej tyle : "programiści z microsoftu podwójnie schrzanili robotę".

superrrmario 15.01.2013 22:08

Chyba GSOD :)

czary2mary 15.01.2013 18:39

mam włączony Super Fetch- wiele razy był podłączany -jak i również po BSOD i jest OK-po ostatnich aktualizacjach 8 jakoś mi tak dziwnie ona chodzi-dłużej się włącza i jakaś taka wolniejsza mnie się wydaje albo ..........czas skończyć świętować Nowy Rok;)

Berion 15.01.2013 18:07

To teraz nie ma podanego numeru błędu na ekranie? Jednak. :|

- - -

A masz włączony Super Fetch dla tego pendraka? Może masz na nim bady i Ci na nie zakeszował. Stąd BSOD.

czary2mary 15.01.2013 13:41

Ilość załączników: 1
podłączyłem pendrive i crash:>

Załącznik 61154

Jarson 21.12.2012 21:28

Nie pracowałem jeszcze na ósemce. Jakoś nie było czasu. Ale pierwsza moja myśl jak zobaczyłem metro - za duże ikonki i brak tapety - źle. I coś w tym musi być, skoro nigdy nie pracując na tym systemie, a tylko od czasu do czasu widząc pulpit/zdjęcia pulpitu w necie - już mi się znudził :sciana:

pali 19.12.2012 22:34

Do wtrysku bezpośredniego, Reetou.

ed hunter 19.12.2012 22:31

Każda była była lepsza, a człowiek za każdym razem był gorszym skurvielem.

Reetou 19.12.2012 22:20

Do siebie?

pali 19.12.2012 17:07

Albo nowa dziewczyna. Niby to samo co stara: dwie nogi, dwie ręce, tyłek, cycki itd - tyle, że ładniejsze, bo młodsze i w ogóle. Mówi o sobie dużo miłych rzeczy, które są obiecujące. No i po jakimś czasie okazuje się, że poprzednia była jednak lepsza.

Do kogo mieć pretensje?

sobrus 19.12.2012 08:32

Windows Mobile/CE też nie jest kompatybilny z Windows.
Wiec to wcale nie jest nowy wymysł.

Konsument ma prawo się nie znać, natomiast swoja niewiedzą praw fizyki nie złamie.
Tablety w 95% są na ARM i nie ma sposobu by zachować kompatybilność.
Co nie zmienia faktu, że Windowsa da się przekompilować na ARM i wciąż jest Windowsem.

Nie widzę powodu, by naginać rzeczywistość ze względu na czyjąś niewiedzę.

Weźmy następny przykład. Windows Mobile 6 i Windows Phone 7.
Wielu się nacięło że na tym drugim nie działa Automapa. To przykre. Rozumiem. Ale czy w wymaganiach AM było coś o Windows Phone? Nie było.
Domyślać się można, sprawdzać należy. Gorzej, jezeli to sprawdzenie wymaga specjalistycznej wiedzy (tak też sie zdarza).

Ktoś kupujący nowy model samochodu też może obudzić się z ręką w nocniku. Silnik może mieć wtrysk bezpośredni i z instalacji LPG nici. A na starym działało. Można mieć pretensje do producenta?

Berion 18.12.2012 13:17

@ M@X
Dla konsumenta, który nie ma pojęcia o IT to fakt, nie jest to oczywiste. Ale jeśli moja teza (teza bo tego nie wiem) w poprzednim poście jest prawdziwa to powstałby drugi taki sam problem: ktoś kupuje aplikację pod Metro na Win8 i nie będzie wiedział, że działa ona też na WynalazekRT bo nie ma w nazwie Windows. ;)

No ale tak to jest jak się żeni ze sobą dwa różne ui przeznaczone na dwa różne urządzenia...

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1234700)
Nie wiedziałem, że Apple rozwiązało problem authoringu płyt BR pięć lat temu - możesz mi podać jaki sprzęt i jakie oprogramowanie Apple jest w stanie to zrobić?

O czym Ty piszesz? Co ma piernik do wiatraka?

Yossi 18.12.2012 12:09

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1234660)
http://m.komputerswiat.pl/nowosci/pr...w-glowach.aspx

Apple rozwiklalo to 5 lat temu... Podzialem na Mac OS i iOS...

Nie wiedziałem, że Apple rozwiązało problem authoringu płyt BR pięć lat temu - możesz mi podać jaki sprzęt i jakie oprogramowanie Apple jest w stanie to zrobić?

M@X 18.12.2012 01:18

Nie. Kupuje gre na Windows. W wymaganiach jest minimum Windows 7. Sprawdzam date wydania Windows 7 i oczywistym dla mnie jest, ze kazdy system Microsoft Windows wydany po tej dacie pozwoli mi te gre uruchomic...

Berion 18.12.2012 01:10

Być może się mylę, ale programy pisane pod Metro są w dot necie, a to jest kod zarządzany, czyli powinien uruchamiać się zarówno na WinRT jak i Win8. :hmm:

Z kolei to, że programy pod x86, te deskotpowe nie odpali się na zamkniętym WinRT było wiadomo na długo przed premierą i powinno być dla wszystkich oczywiste skoro to inna architektura i inne środowisko... :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:17.