![]() |
|
Cytat:
|
i5 + XP :wow:
Ttrzeba szybko upgradowąć, nim proc sie udusi. |
Cytat:
Cytat:
Chyba coś im się pokróliczkowało bo np. tutaj http://www.euro.com.pl/oprogramowani...-upgrade.bhtml jest bez żadnej łaski po 249,00 brutto. Będę dziś w Euro to z czystej ciekawości sprawdzę. |
Na stronie MS jest taka cena. To, co zostało w sklepach jest nadal po 200-250 zł.
|
Ilość załączników: 1
Oficjalny cennik rzeczywiście powala -trzeba się pośpieszyć jeżeli ktoś chce upgrade zrobić;)
Teraz mój system więcej wart od kompa|| Załącznik 61415 |
Zgodnie z obietnicą, sprawdziłem "organoleptycznie" w Euro i była cena promocyjna 219,00 zł za Win 8 Pro Upgrade (NIE OEM).
Oczywiście widzę, że na stronie MS kosztuje 1199,00 zł, ale o jet jakiś kompletny nonsens. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka bo chyba nikt rozsądny nie zapłaci takiej kwoty za UPGRADE. To już bym wolał kupić sobie od Apple zestaw przejściówek do adapterów do przejściówek. |
To nie jest żadna pomyłka -oficjalnie tyle już kosztuje:>
http://technologie.gazeta.pl/interne...namy_nowe.html |
Może sklepy mają wersję studencką :hmm:
|
Nie ma jak Upgrade za 90 PLN! :-D
|
Cytat:
|
Cytat:
Windows 7 jest całkiem dobrym systemem i - jeśli tylko ktoś ma więcej niż 2 komórki w mózgu (jedna wykonuje funkcje operacyjne, a druga to backup), to będzie w stanie pracować na nim przez jakieś 10 najbliższych lat, bez potrzeby instalowania PŁATNYCH aktualizacji. Biorąc pod uwagę czas wsparcia technicznego dla Win XP, to nie każda firma może się czymś takim pochwalić bez zastanawiania się "dostanie aktualizację, czy nie dostanie". I dlaczego "2 nowe tapety w wersji 10.8.467.48736.489346.10" zajmują aż 2 giga. Generalnie - jeśli takie ceny (ok, 1200 zł za aktualizację do Win 8 Pro ) zostana naprawdę utrzymane, to ilość chętnych na ten upgrade będzie wręcz śladowa. Ja - osobiście - nigdy nie kupiłbym tego nawet za połowe tej ceny. Kupiłem za 129,00 PLN i jestem zadowolony. Za 249,00 tez bym może kupił, cjociaż - wobez działającego perfekcyjnie Win 7 - nie jestem juz tego taki pewny. Mam wrażenie, że w tym momencie MS "strzela sobie w stopę" lub tez chce wymusić zakup wersji OEM ze sprzętem, a sprzedaz detaliczna systemu im lata i powiewa. |
Nie wiem czy 10 jak aktualizacje mają wychodzić do 2017. Podobno... bo mogą skrócić wsparcie tak jak było z Vistą. :P
Ja w każdym razie wydałem 500zł na BOX siódemki, będąc wydymanym na Home Premium (na liście porównawczej na stronie MS nie ma wzmianki o tym, że HP obsługuje max 16GB RAM - no ale jak będzie trzeba to pewnie da się to jakoś spatchować ;)). |
Wdrazajac infrastrukture oparta na WinSvr2008 i SQL bazowalem na tej tabeli:
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx Wiec jest ;-)! |
Ja się wzorowałem na tabeli dla semi-casuali, takiej kolorowej, z różnicami pomiędzy poszczególnymi wersjami. I mam za swoje. ;) Nie przyszło mi do głowy, że można nałożyć tak kretyńskie, sztuczne ograniczenie...
W każdym razie MS ma bałagan wszędzie. W systemie, na stronie, w licencjach. Wszędzie. Nienawidzę marketingu, niszczy każdy produkt. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13. |