Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

ed hunter 30.06.2013 18:44

Uderz w nożyce, a stół się odezwie. :D

Yossi 30.06.2013 18:33

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1254673)
Zły, to jest applizm. :>

Mylisz się.
Applizm to stwierdzenie, że :
"Jedno jest japko, a Stefan jest jego prorokiem".

ed hunter 30.06.2013 18:28

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1254596)
2 TVNowskie apki? Boj sie eda... On Ci wmowi ze TVN jest zly. Niewazne jaki jest naprawde - jest zly z definicji! ;-)

Zły, to jest applizm. :>

Yossi 30.06.2013 18:20

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1254550)
Mogę prosić o screen(y) tych kafelek? w W8.
Ale nie takie jak z promo MS (gdzie nic nie ma), tylko po instalacji jakiś apek, dostosowaniu układu pod siebie itd...
Ciekaw jestem.. jak ten system "żyje" przy userze.

Mogę Ci dać screeny dostosowane do moich potrzeb, z aplikacjami, których używam (samo słowo "apki" budzi u mnie odruch wymiotny), ale one są bez użycia tapet, kolorków, przezroczystości, czyli, bez tego wszystkiego, co - według Ciebie - jest niezbędne, żeby system był "ładny".

Wczoraj dostałem wersję 8.1 Preview i zainstalowałem na maszynie, której uzywam wyłącznie do testowania Preview.
Po godzinnej zabawi doszedłem do wniosku, że dla mnie to nic nie wnosi, a jedynie ma na celu przekonanie osób, które uważają, że Win 8 jest za mało "ładny".

M@X 29.06.2013 22:50

2 TVNowskie apki? Boj sie eda... On Ci wmowi ze TVN jest zly. Niewazne jaki jest naprawde - jest zly z definicji! ;-)

ynsiwy 29.06.2013 16:57

Ilość załączników: 1
@up u mnie to tak wygląda, ogólnie to taki drugi pulpit ze skrótami, można pochwalić się przed kimś kto tego jeszcze nie widział :P

Patrix 29.06.2013 16:02

Mogę prosić o screen(y) tych kafelek? w W8.
Ale nie takie jak z promo MS (gdzie nic nie ma), tylko po instalacji jakiś apek, dostosowaniu układu pod siebie itd...
Ciekaw jestem.. jak ten system "żyje" przy userze.

andy 27.06.2013 22:52

@Jarson tylko W8 działa chyba wydajniej na tym samym HW co W7.

Kris 27.06.2013 22:25

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1254374)
Jeśli teraz masz siódemkę, to nie widzę sensu zakupu. Gdybyś zamierzał zainwestować w monitor dotykowy, wtedy zdecydowanie tak, w innym wypadku nie widzę sensu kupowania czegoś co po zmianach będzie właściwie na każdym polu praktycznie nie gorsze niż W7 - a lepsze poza pewnymi detalami nie było nigdy.

Moje zdanie jest takie, że obecnie na W8 mi się wygodniej pracuje niż na W7.

Berion 27.06.2013 20:29

Dlatego mówię, że chcę z powrotem Aero i chcę konsumenckiej implementacji ReFS, które przypomina trochę BTRFS i ZFS. NTFS to zabytek.

Jarson 27.06.2013 20:22

Jeśli teraz masz siódemkę, to nie widzę sensu zakupu. Gdybyś zamierzał zainwestować w monitor dotykowy, wtedy zdecydowanie tak, w innym wypadku nie widzę sensu kupowania czegoś co po zmianach będzie właściwie na każdym polu praktycznie nie gorsze niż W7 - a lepsze poza pewnymi detalami nie było nigdy.

Berion 27.06.2013 20:10

Masa śmieci od WinRT. Zmiany dotyczące przycisku Start uważam za pozytywne (wyłącza się tam rogi itd.). To teraz niech mi zaimplementują jeszcze Aero Glass i ReFS. Przemyślę wtedy zakup. Serio, ekran Start da się przeżyć. ;)

Jarson 27.06.2013 18:39

Czyli teraz przycisk "Start" waży 2 GB?

Choć tak patrząc na zmiany, to raczej są na lepsze... Te domyślne miejsce zapisywania dokumentów to w sumie nic złego. Jeśli ktoś przechowuje swoje dane w domyślnym folderze, teraz będzie je miał bezpieczniejsze. Co do mnie, niemal nigdy nie zapisuję w taki sposób dokumentów, bo przecież co to za pomysł żeby trzymać dane na partycji systemowej :P

Berion 27.06.2013 12:38

"SkyDrive jest teraz domyślnym miejscem zapisywania dokumentów. Dzięki temu masz swoje pliki zawsze przy sobie, nawet gdy jesteś offline. Zainstalowana aplikacja SkyDrive umożliwi Ci zarządzanie zarówno plikami lokalnymi, jak i plikami ze SkyDrive w jednym miejscu."

:szczerb:

czary2mary 27.06.2013 10:14

Windows 8.1 Preview oficjalnie dostępne.

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/preview

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18.