![]() |
Mi się nie podoba, ale to pewnie dlatego że nie gustuje w takich interfejsach.
|
i tak wszystko się skończy kafelkami, zobaczycie :taktak:
a ja mam kafelki w łazience i wystarczy k***a |
Pan masz drobnomieszczańskie nawyki. Pan chciałbyś tak: mieć zimną wodę osobną, ciepłą osobno, szczelne rurki, kafelki, duperelki, kraniki, dywaniki. Chamstwo! I drobnomieszczaństwo z Pana wylazło.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 59092 |
Tzn co, chcecie poparzone grabie chłodzić w zimnej tak ? :D
|
|
|
Bazuj***261;c na danych historycznych, oraz fakcie, ***380;e co druga wersja systemu z M$ jest udana ***347;miem stwierdzi***263;, ze Win 8 to szit. Dopiero jego nast***281;pca b***281;dzie ok.
Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
Obejrzalem prezentacje mozliwosci - wstepnie fajnie, wreszcie jakas zmiana. Widac, ze MS bedzie integrowal uslugi w chmurze (zdjecia, kontakty, kalendarze, notatki, przypomnienia, poczte, muzyke, backup) na wszystkich swoich urzadzeniach (smartfon, tablet, komputer). To dobry krok, tyle ze... ktos juz to zrobil - to nadazanie za rynkiem, a nie rewolucja ;-). Sam interfejs fajny, choc... mechanizm aktywnych naroznikow tez juz kilka lat temu widzialem. Zgadnijcie gdzie ;-)...
|
|
Aktywne narożniki...hmmm....:hmm:
Compiz! :w00t: Mi sie te zmiany nie podobają, M$ idzie w kierunku konkurencji, a to zły kierunek. Ale co tu duzo mówić - pożądany przez konsumentów. Ja jestem za stacjami roboczymi podpietymi do sieci, a nie redukowaniem desktopa do roli terminala, który bez dostępu do internetu niedługo nie zobaczy nawet C: \, nie mówiąc o zalogowaniu się. Najwyraźniej jestem staroświecki :) |
Nędzne to strasznie. Postawiłem dziś na wirtualce i pierwsze wrażenie to W-T-F. :D
Brzydkie (mogliby dać chociaż jakiś gradient a nie same kolory, na dodatek już zdefiniowane... A może ja bym chciał tapetę pod to, a?), nieintuicyjne i ograniczone to Metro. Won Z tym na tablety! Na dodatek, żeby zmienić jakieś ustawienia przy instalacji, trzeba założyć/podać konto do MS Live... Bez sensu, pewnie kierowane w stronę personalizacji i synchronizacji ustawień via chmura, ale jak zwykle olali użytkowników, którzy tego nie chcą używać... Pierwsze, powierzchowne wrażenie - negatywne. |
Jakby ktoś chciał się pobawić:
http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-8/iso Pobieranie póki co idzie pełną szybkością łącza... :) |
Berionu, cos dla Ciebie : prawy dolny rog -> Settings -> Settings -> Show adminsitrative tools ;-). Na co dzien zbedne, ale wlaczyc mozna i wiem ze zostawisz na stale :-P.
Zainstalowalem na wirtualnej maszynie zeby toto zobaczyc. Szczerze, jak grymasze na Windows, tak Microsoft wreszcie dorobil prace domowa. Masa rzeczy jest poki co rzecz jasna niedopracowana, ale pracuje mi sie fajnie. Ja, w przeciwienstwie do wiekszosci tu obecnych, nie boje sie nowych wyzwan i zmiany sposobu myslenia. I jest fajnie! Zapominamy o okienkach i zaczynamy budowac biblioteki naszych multimediow. Sprzegajac to wszystko z kontem Windows Live (zalozylem, a co!) i serwisami spolecznosciowymi i - idac dalej - z naszym telefonem na Windows Phone mamy piekna platforme na co dzien! Kafle zle nie sa, jesli umie sie zrozumiec filozofie ich dzialania i nie bedzie sie na upartego wszystkiego probowac robic jak w poprzednich generacjach systemu. Bardzo tez podoba mi sie splashscreen przy uruchamianiu aplikacji - ladna, jednokolorowa informacja podswiadomie mowiaca "Poczekaj doslownie chwilke" zamiast ogladania obracajacej sie klepsydry i stopniowo pojawiajacego sie okna. Slowem - nie zebym zamierzal wracac do Windows (bo i po co?), ale pierwsze wrazenie jak najbardziej na plus. Jak znajde chwile sprobuje wybudowac jakas prosta testowa biblioteke i zobaczymy jak dane beda sie widziec nawzajem w danych aplikacjach. |
dalej wole to zrobic recznie. przynajmniej mam nad tym kontrole
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:28. |