![]() |
Cytat:
99% programów jakie mam zainstalowane na kompie nie działa na Metro i raczej nigdy nie będą działać i muszą się otwierać na pulpicie co powoduje harmider i wymaga dłuższego czasu do otwarcia programu jeżeli są uruchomiane przez Metro. Żeby używać Skype na pulpicie trzeba zainstalować drugą wersję na desktop Windows 8 i masz dwa programy Skype na kompie które działają tylko na jednym interfejsie. Przełączanie się między interfejsami -zwłaszcza dla aplikacji pełnoekranowych w Metro trwa długo i nie przystaje zupełnie do dzisiejszych systemów i komputerów. np.proste jak drut włączenie z pulpitu podglądu fotografii w interfejsie Metro doprowadza do szału czasem w jakim to się dzieje :ysz: |
Cytat:
I co masz na myśłi mówiąc o "czasie i wydajności"? czy możesz napisać wpunktach, które konkretnie rozwiązania z Win8 powodują wydłużenie czasu (czegoś...?) i ograniczenie wydajności? Cytat:
Cytat:
|
Zaraz po premierze Win8 zlikwidowali galerię widżetów/gadżetów Windows 7.
Mój brat który za siódemke zapłacił nieco się wkurzył, bo przecież jest to system nadal oficjalnie wspierany, więc WTF? Mała rzecz, ale jak się głębiej zastanowić, to przecież można odzyskać swoje gadżety... w formie kafelków po zakupie Windows 8 (pamiętacie tanie upgrady?). DirectX to najbardziej skuteczny, ale jednocześnie bezczelny sposób zabijania starych systemów. Zdarza się, że gry wymagające rzekomo DX11 działają na Windows XP po skopiowaniu paru bibliotek, albo działają bez problemu na Wine (które nie ma DX10 ale w pewnym stopniu umie udawać Windows 8). Wbudowanie DX w system to był najlepszy oręż do walki z XP, choć tu akurat nie wyszło ze względu na X360 i PS3 - i XP umarł ze starości. To co Berion pisze to 100% prawda, Win7 jest do odstrzału, generuje koszty. Na co więc przeskoczyć? No i sporo osób ma problem... |
Cytat:
MS zrobi wszystko żeby zabić XP i 7. A to DX naście ileśtam, a to znowu coś wymodzą. Zawsze też można zepsuć aktualizacje do Windows 7 jak ostatnio co z przykrością odkryłem. ;) W Metro wpompowali tyle siana że nie cofną się przed niczym żeby tylko ten szajs spopularyzować. Mogliby np. je naprawić... |
Cytat:
|
Cytat:
Microsoft zaprezentował najnowszą wersję swojego systemu operacyjnego dla samochodów: Windows Embedded Automotive 7.(ROK 2010)-wersja najwcześniejsza prototypowa (Microsoft's Automotive Business Unit) powstała w 1998r http://www.dobreprogramy.pl/Microsof...ews,21067.html Samych Fordów już ponad 5 milionów posiada system SYNC na platformie Windows Embedded Automotive,;) |
Nikt nie zauważył że DirectX11.2 jest tylko na Windows 8?
W przyszłym roku DirectX 12 i oczywiście będzie tylko na XBox One i W8 :taktak: Razem z najnowszą generacją kart graficznych DX12 które troche będą się na W7 marnować. Oczywiście można siedzieć i łatać Windows 7 jeszcze pare lat, ale to nie zmieni faktu że jego czas przemija. PS. Wygląda ekstra, ale ciekawe jak to jest obsługiwać tak skomplikowany system podczas jazdy. Moje autko ma dużo prostszy interfejs dotykowy i dla ułatwienia sterowanie w kierownicy ale i tak czasem się można zaklikać...co nie służy koncentracji, |
Juz skopiowali CarPlay? Szybko...
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
14 stycznia 2020 roku - tego dnia zakończy się wsparcie rozszerzone, w ramach którego Microsoft dostarcza łatki związane z bezpieczeństwem oraz ewentualnie poprawki błędów. Może zdarzyć się jednak tak, że po 2015 roku nie będziemy mogli zainstalować np.nowego Office'a czy też nowszych IE Oprócz komputerów ,fonów,tabletów,konsol bardzo możliwe że ósemkę lub jego następce również będziemy mogli spotkać w samochodach;) Załącznik 65521 |
Cytat:
MS będzie go raczej jeszcze wspierał, zwłaszcza po niezbyt ciepłym przyjęciu Windows 8/8.1. A jak nie - bez update od M$ się obejdziemy. |
Nie napisałem że WP to system który bym wybrał. Wręcz przeciwnie - moge od razu Ci odpowiedzieć że bym tego nie zrobił. Prędzej kupiłbym Nokię X z Microsoftowym androidem.
Ale interfejs jest bardzo dobry. Co do kalkulatora to nie mój wymysł, że aplikacje metro są pełnoekranowe. Nie da się więc w metro zrobić sensownego kalkulatora? Czyli wracamy do punktu wyjścia - czy Metro to dobry pomysł skoro nawet kalkulatora się nie na zrobić? Po co taki interfejs który nie umie zrobić tego co Commodore 64 robił z GEOS :) ? Co do filmiku to chce filmik pokazujący zmiane rozmiaru okna pełnoekranowej aplikacji metro. Bo może faktycznie ja za mało ten interfejs znam i gadam głupoty Pogodynka w W7 funkcjonalnością nie odbiega... informacja na pulpicie, od razu widzisz, sama się aktualizuje..... Najgorzej z ostatnim podstępnym pytaniem to niestety masz rację, bo Windows 7 odchodzi do lamusa i nie ma go na czym zastąpić. Tzn jeżeli chcemy sie trzymać platformy windows, a podejrzewam że jednak większość chce. |
Lubię z Tobą dyskutować, więc proszę, nie odbieraj tego jako napaść, ale jako "przyczynek" w dyskusji :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Informacja jest aktualizaowna w czasie, kiedy robię coś innego - bez mojej ingerencji, a jeśli mi się to nie podoba, to wyłączam to 2 kliknięciami. Nie muszę klikać na pasku zadań i uruchamiać ręcznie programu, ktory mi zaktualizuje informacje. 3. Dla kobiet - wersja pełnoekranowa jest ładniejsza ;-) Taki szowinistyczny i nieeurounijny żart ;-) I jeszcze na koniec - wredne i podstępne pytanie: jesli nie Win 8/8.1/82 - to co? ;) |
Cytat:
Cytat:
Co więcej podczas obliczeń może się zdarzyć (nie tylko programistom i hakierom) potrzeba zerkania na pisany dokument w celu pobrania danych do obliczeń. Można posiłkować się kartką albo lepiej dobrą pamięcią ale fajnie jeżeli kalkulator nie zajmie całego ekranu. Cytat:
Reszty posta nie chce mi się komentować, bo chyba nie zrozumiałeś. I w czym ten pogodowy kafelek jest lepszy od ikonki w trayu albo od deskleta na pulpicie? |
Na wstępie uwaga dla tych, co mnie nie znają: nie jestem w żaden sposób bniznesowo związany z Microsoftem i MS mi za nic nie płaci. Nie mam też żadngo interesu w tym, żeby ich reklamować.
Jestem bardzo otwarty na każdy nowy OS (Linux czy Solaris), o ile tylko bęą dostępne w formie profesjonalnej. Cytat:
Telefonu używam do telefonowania i wysyłania SMS, tablet to dla mnie wyłącznie zabaweczka dla dzieci z "dysfunkcją procesów motywacyjnych". Z tego punktu widzenia, jestem najgorszym, możliwym klientem dla wszystkich fimr IT. Jednak znam parę osób używających urządzeń mobilnych z interfejsem Metro i bardzo sobie chwalą. Oczywiście znam też (dla równowagi) parę osób. które bardzo sobie chwalą iOS, no ale oni nie mają innego wyjścia. ("... i przyprowadził Pan Ewę do Adama i rzekł: wybierz sobie żonę"). Cytat:
- masz na ekranie otwarty edytor tekstu, a na nim - otworzyłeś własnie kalkulator bo akurat potrzebujesz coś sobie policzyć. Policzyłeś! W klasycznym desktopie, aby wrócić do edytora: 1. Przesuwasz myszkę na pasek zadań lub obok kalkulatora na dokument w edytorze 2. Klikasz ikonkę edytora lub widoczny spod kalkulatora dokument W interfejsie Merto: 1. Przesuwasz myszkę w lewy, górny róg ekranu 2. Klikasz miniaturkę dokumentu Zaiste powiadam wam - stopień komplikacji tego procesu nie wymaga nawet kompilowania jądra P.S. słyszałeś kiedyś o zmianie rozmiaru okna aplikacji pełnoekranowej? To jest taka opcja dla lamerów, trzeba przesunąć myszkę i też nie trzeba kompilować jądra. Cytat:
Cytat:
Prognozę w trybie pełnego ekranu odpalam tylko wtedy, kiedy potrzebne mi są bardzo szczegołowe informacje (kierunek i siła wiatru, ciśnienie, prognoza co godzinę). I tutaj pozdrawiam kolegów "po kiju". Reszta i tak nie zrozumie (bez obrazy) "Więcej grzechów nie pamiętam", ale chętnie odpiszę na konkretne pytania. BTW - prognoza pełnoekranowa wbudowana w system jest do bani. Ja używam AccuWeather, jest dużo lepszy i dokładniejszy. |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:50. |