![]() |
XP mozna, ale trzeba kombinowac (BartPE), a ja chce wlaczyc instalator, wybrac dysk przenosny, zainstalowac i uzywac.
A system w wersji BOX nie jest przypisany do niczego poza pudelkiem w ktorym zostal sprzedany (tam jest naklejka). Jak wychodzil Lion i chcialem go tylko przetestowac nie bylo zadnego problemu z zainstalowaniem go i uruchomieniem z USB. Linuxy tez mozna bootowac z pendrive. Tylko Microsoft "wie lepiej"... Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Nie trzeba kombinować, tylko zmienć plik konfiguracyjny w instalatorze, aby sterownik USB był ładowany wcześniej.
Powodem dla którego XP nie bootuje się z flasha jest taki, ze domyślnie sterownik USB jest w złej kategorii sterowników. Podczas uruchamiania jest ładowany za późno, powoduje to że chwilowo USB się wyłącza (widać to bo sie wyłączają na ok sekunde też myszki, klawiatury, kamery itd) i mamy INACCESSIBLE BOOT DEVICE. Zmodyfikowanego windowsa można instalować na USB, ale to furtka dla piratów. Instalują Ubuntu a Windę na dysku USB. I w razie czego - czyści. Linuxa problem nie dotyczy. OSX też nie. edit: nie moge znaleźć strony gdzie było napisane co i gdzie wyedytować :/ edit2: ok chyba znalazłem, wklejam dla potomnych: http://www.ehow.com/how_4853554_inst...ard-drive.html Przerobionego windowsa wypalamy na płytkę i od tej chwili można go normalnie instalować na USB jak linuxa. |
A z 7/8 nie da sie zrobic czegos podobnego?
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Nie wiem niestety :(
|
Mnie ten sposób nie działa na XP SP3. Nawet gdzieś tu na forum był ten tutorial.
Tak poza tym M@X, to jest developers preview, zwykła jakaś tam alpha. Oczywiście pewnie na USB instalować nie będzie można, ale chciałem zaznaczyć żeby nie wymagać od tego builda zbyt wiele. |
W tym tutku można popełnić niejeden błąd.
Jeżeli sie nie rozumie co się robi (a ja szczerze mówiąc nie badzo rozumiem te wszystkie wpisy). Ten akurat jest chyba dla niemieckiej wersji windows, są tam jakieś niemieckie nazwy. Które pewnie na polskim by nie poszły (punkt drugi). Tym niemniej skoro w paru miejscach takie tutki w sieci są, to znaczy ze to komus działa --> windows potrafiłby sie bootowac z USB. Gdyby producent tego chciał. |
Ilość załączników: 1
Udostępniono dla szerokiego grona odbiorców wczesną wersję Windows 8. System operacyjny będący dopiero w fazie pre-beta (właściwie w wersji Windows Developer Preview)
Interfejs -Nowe okienka-Kafle Załącznik 58248 |
Beznadzieja, czuje że niedługo zacznę chwalić gnome 3 !
|
No ale to raczej interfejs dla urządzeń z dotykowym ekranem. Ma być też dostępny klasyczny. Jest gdzieś w sieci prezentacja.
|
Jest też Aero i Klasyczny -ale to daleka jeszcze wersja do final
Steve Ballmer, szef giganta z Redmond, zapewnił dzisiaj , iż Windows 8 będzie sprzedawany w postaci jednej wersji, zarówno dla procesorów x86 jak i opartych na architekturze ARM. |
Cytat:
bo do tej pory mnie wnerwia w Office k***a |
Ten kolorowy jest brzydki, jest też mało funkcjonalny na desktopie, ale powiem szczerze, że jeżeli dałoby się miziać nim myszką to bym go załączał domyślnie "takim Paniom Jadziom co to se komputer kupiły". :D Na pewno te kwadraty można jakoś dostosowywać co do zawartości.
Po za tym oczami wyobraźni widzę już fajne hacki tego interface'u. Ja w każdym razie jestem ciekawy co z tego wyjdzie. |
Ja z kolei widze wreszcie sens uzywania wielodotykowej myszki MS (lub gladzika), ktora dostepna jest od jakiegos czasu, ale w Win 7 wiekszego zastosowania nie ma. Immerse UI jest stworzone do gestow :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Kozakiewicza...
|
A czy ktoś z Was instalował w8 obok jakiegoś innego systemu ? Chociażby w7 czy xp ? Chodzi o to, że miałem na dysku xp i w7 i zrobiłem dodatkową partycje na w8 i w8 wtrynił jakiegoś graficznego bootloadera, z poziomu którego nie mam dostępu do xpka ;-p Dziwne rzeczy się dzieją...
Ponadto dwa takie njusy: BSOD w windows8 na wesoło Jak wyłączyć Metro UI |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:51. |