Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 8 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-8-a-87411/)

Berion 13.12.2013 17:51

Wracając do kwestii wyglądu: :)

Ten projekt pewnie znacie, wg. mnie wygląda świetnie.
http://dribbble.com/shots/576250-Win...achments/44311

Ten też niczego sobie:
http://eiskis.net/windows9

Skoro ludzie za darmo potrafią coś takiego zaprojektować to czemu tak gigantyczna korporacja z nie mniejszym budżetem na R&D popełniła taki szrot jaki znamy w Win8/8.1? Nie pojmuję tego swoim małym rozumem.

- Deckard - 13.12.2013 17:08

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1269033)
Program którego nie ma woła o plik którego nie ma?

Niemożliwe.

Nawet w windowsie to niemożliwe. :D

no jeszcze pokopie ale tam gdzie powinien być to go nie ma,
problem zrobił sie w momencie w którym odinstalowałem ten kombajn asusa normalnie dodaj usuń itd
potem komp wołał o restart ,dałem później a w miedzy czasie wyczyściłem rejstr ccleanerem :D

joujoujou 13.12.2013 14:36

Program którego nie ma woła o plik którego nie ma?

Niemożliwe.

Nawet w windowsie to niemożliwe. :D

- Deckard - 13.12.2013 14:27

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1269012)
Jak rozwiązanie @jou nie pomoże to po prostu wywal ten program asussetup.exe.
Wtedy się zamknie :szczerb:

ale go już dawno nie ma :szczerb: i w tym cały problem

sobrus 13.12.2013 11:42

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1268963)
a wiem ze too asusu bo z błedem woła aplikacja asussetup

Jak rozwiązanie @jou nie pomoże to po prostu wywal ten program asussetup.exe.
Wtedy się zamknie :szczerb:

joujoujou 13.12.2013 00:52

Może utwórz sobie ten plik tam gdzie go chce winda. :idea:

- Deckard - 12.12.2013 22:28

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1268957)
to ustrojstwo do USB naprawdę jest potrzebne? wygląda jak śmieć.
Może to wcale nie ASUS, przecież go już nie ma.

co do usb to nie wiem ,ale ostatnio jak cos z usb wykopałem to musiałem

w awaryjnym stery usb przywracac bo mi klawiatura i mysz zaniemówiły

a wiem ze too asusu bo z błedem woła aplikacja asussetup

sobrus 12.12.2013 22:16

to ustrojstwo do USB naprawdę jest potrzebne? wygląda jak śmieć.
Może to wcale nie ASUS, przecież go już nie ma.

- Deckard - 12.12.2013 22:01

w autostarcie nic nie ma, to się upomina program assus setup , nie potrzebny kombajn asusa
którego wykopałem z systemu i dysku

Cytat:

HKLM:Run egui ESET "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe" /***
HKLM:Run USB3MON Intel Corporation "C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver\Application\iusb3mon.exe"

sobrus 12.12.2013 21:54

Co masz w autostarcie? W CCleaner można podejrzeć.

- Deckard - 12.12.2013 21:52

nie wiem czy jest temat o windows 7 bo jakoś mi się zapodział dlatego zapytam tu ,

gdzie jeszcze kopać w siódemce aby pozbyć się komunikatu po starcie windy :

c:\users\deckard\appdata\local\temp\180135\log.ini ist lost

programy typu jvc16 i ccleaner nie daja rady

za wskazówki z góry tnx :piwo:

Berion 12.12.2013 21:37

Dla mnie i na szczęście dla większości nowy UI to jest cofnięcie się w rozwoju. Inwestorzy i tak się na tym nie znają i nie wiedzą czego używają, można im wcisnąć każdy kit.

sobrus 12.12.2013 21:00

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1268929)
Ty byś wywalił, ja bym wywalił, ale MS się z tego już nie wycofa za Chiny ludowe. Na cholerę im to w ogóle było? Zamiast budować sklep i usługi w koło tego w więzieniu WinRT, mogli zrobić to samo co Apple w OS X - normalny sklep z normalnymi dekstopowymi aplikacjami.

Mogliby też odchudzić w końcu ten system z reliktów minionych epok, przepisać je na coś lżejszego, spakować etc. W ogóle porzucić tą chorą politykę zależności. Mogliby zrobić z tego wspaniały system. No ale widzisz...

To oczywiste dlaczego to zrobili. W tej branży brak rozwoju oznacza cofanie się.
Microsoft chce wejść na rynek tabletów z pełną gamą produktów, łącznie z tabletami z desktopowym Windows, ale nie da się tego zrobić dobrze z 30 letnim UI - chyba że będzie to tablet z myszką.

Spróbowali więc zrobić jeden interfejs do wszystkiego, ale wyszło do niczego. W sumie pomysł ciekawy i nowoczesny, bo nawet w świecie Apple jest wyraźny podział na iOS i OSX. Niestety obawiam się skazany na porażkę

I tak w sumie nieźle wyszło.. gdyby dodali tych pare opcji od początku to nie byłoby żadnego problemu. A tak mamy jednak porażkę.

Berion 12.12.2013 20:27

Ty byś wywalił, ja bym wywalił, ale MS się z tego już nie wycofa za Chiny ludowe. Na cholerę im to w ogóle było? Zamiast budować sklep i usługi w koło tego w więzieniu WinRT, mogli zrobić to samo co Apple w OS X - normalny sklep z normalnymi dekstopowymi aplikacjami.

Mogliby też odchudzić w końcu ten system z reliktów minionych epok, przepisać je na coś lżejszego, spakować etc. W ogóle porzucić tą chorą politykę zależności. Mogliby zrobić z tego wspaniały system. No ale widzisz...

Patrix 12.12.2013 19:54

Ja bym to całe metro w ogóle wypieprzył, W8 bez tych wodotrysków moim zdaniem nie oferuje nic więcej. Jedynie go zoptymalizowali (szybsze działanie), taką optymalizację mogliby wydać jako nowego SP do W7...
Resztę funkcji odbieram raczej jako mus/wciskanie na siłę/wytłumaczenie się z nowej wersji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30.