![]() |
Odnosząc się jeszcze do wypowiedzi Beriona odnośnie wyglądu systemu. Tak jak napisałem, po części masz rację i też boli mnie niespójność tej koncepcji, znaczy się kafelkowej. Też takiego czegoś nie lubię, ale tak jak napisałem nie wygląda to tak tragicznie, bo ikony pozostawione z Aero są ładne. Za błąd ze strony MS uważam rezygnację z klasycznej listy aplikacji (jako menu Start). W kafelkowym ekranie jeżeli wybierzemy "Wszystkie aplikacje" oczom naszym ukazują się i kafelki i lista aplikacji z klasycznymi ikonami. To pasuje jak pięść do nosa. Widać niekonsekwencję w działaniu MS. Trzeba było przystosować ikony do nowego stylu, albo umieścić je w osobnym menu, żeby nie straszyły. W końcu to podobny skok (jeżeli chodzi o wygląd) jak z Win 9x do XP. Mieli na to 3 lata. Jakby całość było zrobione w Modern UI to system byłby na prawdę ładny i minimalistyczny, a takie coś właśnie lubię.
Jeżeli chodzi zaś o samo działanie to jest na prawdę szybki, nawet na wirtualce. andy, jak masz możliwość to warto skorzystać :spoko: |
Co do wyglądu W8, pamiętacie Microsoft BOB ?
Cytat:
Jak to będzie z W8 ? || |
Z początku nie zwróciłem na to uwagi - stare ikony tam gdzie nowe UI:
https://www.dropbox.com/s/pkvcvjokw0...%3A59%3A40.png @jesi takie błędy można uznać za początkowe - pewnie do wydania oficjalnie zostaną poprawione. |
Cytat:
|
@Patrix
Tego psa to kojarzę. Wyblakł i przeniósł budę do Windows Search (i chyba ofisa). :D @andy Bardzo ładny Skype... na TABLETY. Jak można takie coś sobie strzelić na dwadzieścia cali to nie wiem... No dobrze i tak już serio. To byłoby naprawdę ładne, gdyby wszystkie ikony były metropodobne, gdybym mógł wybierać wszystkie kolory samemu z RGB, a nie kilkunastu definiowanych, gdybym mógł ustalać sobie samemu tło pod "start" (czy jak to się tam teraz zwie) i poziom przezroczystości zarówno okna jak i paska, tak jak było to w Aero. W obecnej formie to jest jarmark. Powiedzcie mi też, bo ja chyba za głupi jestem, jak mam zamykać programy w Modern UI? Nigdzie takich opcji nie widzę w tych aplikacjach. Skrótem klawiszowym? Serio?... :| |
Cytat:
40 cali, kinect i gesty... mi zawsze na TV przeszkadzały małe ikonki. PS Ja zawsze wolałem kotka ze starego office ;) http://pamelapoole.files.wordpress.c...og31.jpg?w=460 http://3.bp.blogspot.com/_z_BPo98TPj.../s400/cat6.JPG |
No fajnie, tylko że to się nadaje na tablet pod paluch, albo Xbox'a pod wymachiwania grabiami, a nie komputer osobisty.
Ja żadnego nie wolę. oba to paskudne GIFy, z jeszcze paskudniejszym ditheringiem. Razem z tą irytującą pinezką są wszyscy siebie warci. ;) |
Cytat:
za rok będzie to wszystko jeszcze lepsze i wcale nie trzeba będzie strugać pajaca przed TV. Cytat:
|
Cytat:
|
Ale to wszystko jest bardzo fajne - dopóki nie trzeba czegoś konkretnego zrobić. Panie z wyobraźnią, klep sobie w terminalu na dotykowcu, graj w RTSy na joypadzie, platformówki na wiilocie czy też jeździj samochodem na Kinectcie. Tego rodzaju kretynizmy są wymyślane na siłę aby mieć czym zainteresować przeciętnego Kowalskiego. Z dobrą ergonomią nie mają nic wspólnego. :P
@jesi Hmm u mnie wyjeżdża wtedy z prawej "dock". Aaa, na górę. Hmm, spróbuję. ;) |
Cytat:
jako admin potrzebujesz co innego, biznes potrzebuje co innego. Mam nadzieję tylko, że MS też o tym wie. Bo ja też nie mam zamiaru używać jakiegoś zabawkowego interfejsu do poważnych zadań... Ale pod MCE to jest już bardzo fajne. |
Cytat:
Oczywiście jestem za lepszym rozplanowaniem funkcji, pewnych metod, jednak nie kosztem możliwości systemu. Rozwiązania PRO powinny być dostępne dla osób, które lubią jak coś działa tak jak one chcą. Sam jednak Windows to bardzo wielki skok do przodu - co jak co ale MS odwalił kawał dobrej roboty wydając nowy system. |
Cytat:
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
Cytat:
Wielkim skokiem były np. nowy system plików, a nie tuning W7 (w dodatku czy udany sprawa dyskusyjna). |
@Patrix wielką rzeczą jest zmiana sposobu obsługi systemu. Czy to wypali, czy nie to się okaże.
Moim zdaniem jest to zmiana na miarę przejścia z trybu tekstowego do graficznego (xerox zapoczątkował interfejs GUI). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |