![]() |
Cytat:
Równie dobrze może być jedna wersja z wyborem którego interfejsu używasz czy tak jak tu pisaliśmy Metro jest częścią interfejsu pulpitu i na przykład wybierana jest jak np styl klasyczny itp itd...na pewno ileś tam procent userów sobie taki wybierze ,.........:) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skype- pierwsza Metro-wa wersja jest składnikiem systemu i nie odinstalujesz ani nie wyłączysz jej-tylko możesz nie używać -dlatego piszę że trzeba zainstalować drugą pulpitowa wersję dla W8 jeżeli chcemy używać okienek na pulpicie-jasne jak słońce;) Cytat:
Cytat:
Po co Metro jest potrzebne do np.ADC-ee ? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jaka zmiana interfejsu? Czy Ty w ogóle kiedyś używałeś Windows 8 czy tylko widziałeś na Youtube? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wszystko dobre co jest od MS :-D 2. Jest odpalany z interfejsu Metro,i nie - nie działa w trybie pełnoekranowym 3. Metro jest potrzebne do ACDSee DLA MNIE ponieważ z tego pulpitu odpalam wszystko inne i tak jest mi wygodnie - w ogóle nie korzystam z klasycznego pulitu bo nie jest mi do niczego potrzebny. Rozumiem oczywiście punkt widzenia: "Nie będę korzystał z Metro bo inaczej wygląda i nie ma przycisku START". Jak pisał Stanisław Lem "jakiniowiec też by się zapierał przed tramwajem". |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
@Yossi trudno z Tobą dyskutować skoro nie wiesz lub udajesz że nie wiesz że są dwa intefejsy graficzne w Windows 8 -i oczywiście korzystasz z klasycznego pulpitu bo 99% programów tam się odpala ale może nie zauważasz albo nie wiesz albo to wszystko to Metro dla Ciebie. ;)
|
Cytat:
Z interfejsu klasycznego nie korzystam w ogole bo nie jest mi do niczego potrzebny, ale jak ktos lubi bądź nie umie się przestawić - to nie korzysta - proste! W sumie, to ja współczuję chłopakom z Microsoftu bo mają dwie grupy recenzentów. Wydając nową wersję systemu musieli liczyć się z dwoma rodzajami opinii: 1. "Windows to syf - wypuścili win8 i wygląda tak samo jak Win7" 2. "Windows to syf - wypuścili win8 i nie wygląda tak samo jak Win7" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Absolutnie nie kwestionuję tego czy one były komuś potrzebne czy nie - po prostu nic o nich nie wiem bo dla mnie to było nieporozumienie. Być może Tobie były potrzebne i w takim razie masz rację - system został obrzydliwie "wykastrowany z funkcjonalności" - "niedługo wsparcia DX12/13/itd." Czy możesz podać źródło tych informacji? Cytat:
1 GB RAM to nieporozumienie i nikomu bym nie radził instalować, ale na jednym z domowych lapków (Toshiba Satellite A300) mam 2 GB RAM i chodzi bez zastrzeżeń. Działa zdecydowanie szybciej niż z Windows 7. Cytat:
- "mimo to dla każdego trzeba osobno kompilowac..." hmmm, jakoś do tej pory nie musiałem niczego kompilować. Ty coś kompilowałeś? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Yossi, ale Ty nagminnie przeoczasz. Ja nie wiem, czy Ty jesteś na coś chory, jaja sobie robisz czy co, nie mam pojęcia. Na konkretne pytania/zarzuty odpowiadasz jakimś marketingowym śmietnikiem, odwracasz kota ogonem, udajesz że nie wiesz o co chodzi, trywializujesz, brakuje Ci wiedzy etc. etc. Tak się nie da prowadzić dyskusji.
Nie mam siły, chęci i przede wszystkim czasu przytaczać poprzednich wypowiedzi i konfrontować je z każdym nowym cytatem bo jak widać to nie ma sensu. Obrałeś za cel wybielić każdy zarzut niczym akolita Jabłko, a kiedy się nie da, zmieniać tor dyskusji. Cytat:
|
Yossi trolluje od pewnego czasu, dlatego ja nic nie piszę.
Windows 8 wymaga instrukcji SSE2, PAE oraz NX - mniej więcej wszystko od późniejszych Pentium 4 powinno działać (uwaga na ustawienia w BIOS). Gorzej jest z 8.1 x64 - dodatkowo wymagają CMPXCHG16b. Ta instrukcja muszą być obsługiwana zarówno przez procesor jak i płytę główną (BIOS płyty). Oznacza to że 8.1 może sie nie zainstalować na starszych Athlonach 64 oraz X2, oraz starszych Intel Core 2. Tak czy inaczej Windows 8 NIE jest systemem dla komputerów starszych niż Core2 z 2GB RAM. Także te wymagania raczej nikogo martwić nie powinny. |
Cytat:
Po raz kolejny próujsz mnie obrazić. Czy az tak Ci doopiekłem, że uciekasz się do wyzwisk? OK, z pewnością masz rację, w końcu czym jestem ja, zwykły user wobec Ciebie - prawdziwego hakiera ;-) Może spróbujmy tak: zadaj mi jakieś konkretne pytania, a ja spróbuję na nie odpowiedzieć; punkt po punkcie. Jeśli nie będę w stanie odpowiedzieć to obiecuję, że odpowiem "nie wiem, nie znam się". Cytat:
Wkurza mnie po prostu to, że jest modne i trendy krytykować Windows 8 "bo tak wypada". [QUOTE=Berion;1279943]Jak ja dawno temu próbowałem drugi release Windows 8 (bodajże dev preview), to krzyczał na mnie obelgami ;) i z tego co znalazłem wynikało że wymagane są w procku takie a takie instrukcje, inaczej się nie zainstaluje. QUOTE] Bez komentarza. |
Cytat:
Gratulacje - świetna metoda dyskusji. Jak mawiał towarzysz Stalin: "ten, co sie zgadza, to może opuścić ręce i odejść od ściany". Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak widzę, oto właściwy - według Ciebie - tok prowadzenia dyskusji: "Zgodnie z okólnikiem prawo do zadawania pytań mieli tylko ci, którzy nigdy nie zadawali pytań. Wkrótce zaczęli przychodzić na zajęcia tylko ci, którzy nie zadają pytań, a potem z zajęć w ogóle zrezygnowano, gdyż Clevinger, kapral i pułkownik Korn zgodnie uznali, że nie ma ani potrzeby, ani możliwości upolityczniania ludzi, którzy nie mają żadnych wątpliwości." J. Heller - Paragraf 22 |
Cytat:
A przynajmniej Twoi rozmówcy odnoszą takie wrażenie - sądząc po postach powyżej nie tylko ja tak uważam. To nie jest sposób prowadzenia dyskusji, a jej przerwania w momencie gdy uznam, że ze względu na trollowanie dalsze jej przedłużanie nie ma sensu. |
Cytat:
teraz jest OK? |
Dla Ciebie świat jest czarno-biały widzę.
Nie chodzi o to co mówisz, ale jak mówisz. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:31. |