![]() |
Ilość załączników: 2
Microsoft pozwany za kafelki - "Nosił MS razy kilka, ponieśli i...".
http://windows-phone.pl/11054-micros...js-live-tiles/ Załącznik 60647 Załącznik 60648 |
Trzeba nałożyć na m$ karę.
|
Czegoś takiego chyba jeszcze w historri okienek nie było:
http://www.spidersweb.pl/2012/10/zda...sprzetowe.html |
Obie są tragicznie, ale żadna nie jest dla nerdów. Dlaczego tragiczne i dlaczego nie dla nerdów? Ponieważ niczego się z tych reklam nie dowiedziałem o produkcie po za tym, że istnieje. Tylko kogo obchodzi, że istnieje? Z reklam o podpaskach czy innych proszkach przynajmniej się dowiaduję, że nie przeciekają i piorą do białego. ;) Tutaj natomiast mam jakieś psychodele.
|
A chocby:
http://www.youtube.com/watch?v=Jij5Nzh2Sj4 Za duzo w tym siedzenia przed monitorem a za malo ZYCIA! Komputer jest tylko fajnym dodatkiem je upraszczajacym... Ekran kopiowania plikow w w reklamie jest straszny... Jedyna "niezla" (bo niestety widzialem lepsze, ale nie napisze u kogo, bo znowu wyjde na rzekomego fanboja ;-)) reklama Windows jaka widzialem: http://www.youtube.com/watch?v=jQT9XXw6ZnY |
Które niby są pod nerdów? Tylko nie przytaczaj szopek Ballmera, te są (były) dla idiotów. ;]
|
Cytat:
|
Mi też się podoba, bo zrobiona w starym dobrym stylu.
Kiedyś było As hard as a rock as dumb as a brick http://www.hydepark.co.il/upload04_1...nt%20brick.jpg |
bardzo mi przykro ale mam głośniki w lombardzie...
|
Podoba mi się reklama Win8 z muzyką Lenki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko nie pisz, że "brzydkie kolory". |
Cytat:
|
dzięki Pali za linka do tego przewodnika,
chłopisko wykonało kawał wielkiej roboty :spoko: |
Tutaj jest news z linkiem do bezpłatnego "Przewodnika po Win8". Pod newsem dyskusja, kilka ciekawych spostrzeżeń.
|
Cytat:
"To install Windows 8 Pro, customers must be running Windows XP SP3, Windows Vista, or Windows 7." Co do aktywacji, nie wydaje mi się, żeby aktywacja syatszej wersji była konieczna do zrobienia upgrade. Oczywiście wersję 8 będziesz musiał aktywować. I taka ciekawostka jeszcze. Właśnie dostałem ofertę z Microsoftu: "For a limited time, upgrade to Windows 8 Pro for a special price. Download Pro for $39.99 Or you can get Windows 8 Pro shipped to you for $69.99." Ważna do końca stycznia. |
w Komputroniku twierdzili, że tylko upgrade, nie pójdzie czysta instalka,
ale oczywiście głowy nie dają, palpacyjnie nie sprawdzili :sciana: |
Panowie, mam zamiar kupić dwie licencje dla wersji upgrade, niestety nie wiem już sam, czy da się zrobić czysta instalacje, czy trzeba wpierw zainstalować siódemkę? W sieci znalazłem sprzeczne dane. Jeśli w gre wchodzi tylko uaktualnienie z poprzedniej wersji, to, czy wgrywając na nowo win7 trzeba go aktywować, czy dopiero ósemkę, a może obie wersje.
|
W chińczyka grywam, *****na gra, ale poker, to też *****na.
|
Cytat:
|
Tak, masz rację, pomieszałem.
Ja to tylko na zdjęciach widziałem czy na targach w PKiN |
Gwoli ścisłości to na SGI był mipsowy IRIX , ten od XFSa.
Solaris, albo SunOS, był na Sunowych sparkach. Obie firmy były bardzo egzoryczne. Zarówno SGI jak i Suna widziałem aż raz... na UMCS mieli kiedyś trochę SGI. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jest historia OS i Windows 8 z próżni nie wytrzasnął się. Właściwie wszystkie nowości z XP, Visty i 7 już gdzieś widziałem. Solaris na SGI miał coś co ma Win 8, tak mi się wydaje, ale nieważne. Yossi wielokrotnie wspominał, że pracował na Solarisie i z kontekstu wnioskuję, że nie jest młodzieniaszkiem - myślałem, że może pracował na SGI, mało jest takich ludzi w PL, z powodu ceny tego sprzętu. btw na tym zdjęciu SGI to po prawej nie jest komputerem. To macierz dyskowa, jakby współczesny NAS... O Chromium Googla w 1985 w Bajtku czytałem, to był wówczas pomysł Sun. Itd itp, ale nieważne. |
megalomania ...
P.S. piszę o kartach, telefonach za grubą kasę ... co do Win8 to mam mieszane uczucia, mam RC-ileśtam czasem odpalę jak kompa przerestaruję, stery z siódemki łyknął wszystkie. trochę dziwne te kafelki, ale idzie się przyzwyczaić ... |
Cytat:
Żebyśmy obaj mieli jasność - jeśli ktoś kupuje telefon za 4000 zł głownie po to, żeby na nim pograć w świnki, to jest wyłącznie jego/jej sprawa i - rzeczywiście - nic mi do tego. Ja - co prawda - tego nie rozumiem, ale ja jestem człowiek prosty, na trzeszczącym łyndołsie wychowany, nie doświadczyłam nigdy emejzingu, to mogę nie rozumieć - prawda? |
Cytat:
|
Cytat:
jeśli nie wierzysz. poczytaj posty moich oponentów w tym wątku. |
Cytat:
Yossi chce zamęczyć użytkowniów Maców wypisywaniem wszystkich możliwych konfiguracji Maca działających pod OSX. |
Masz grać Angry Birds, ja grałem, z 15 minut, znudziło mi się na całe życie.
|
Cytat:
Właśnie zainstalowałem Civilization V ma moim stareńkim sprzęcie, ale pod Win 8. Ciekawostka - chodzi "idealnie", jak lubią to pisać fanboye A***e. Kochani Fanboye - czy możecie podać mi kofigurację sprzętu i systemu A***e, na którym Civilization V chodzi bez problemów? Oczywiście pod warunkiem, że to w ogóle chodzi pod jakimś japkowym systemem. Ja bardzo przepraszam, ja wiem, że to nijak ma się do takich wypasionych gierek jak "Angry Birds", ale w końcu mnie nie stać, więc muszę się zadowalać byle czym. |
Cytat:
Bardziej mi zależy, zeby system działal poprawnie. Od Uroczystych Mszy na Cześć to są inne firmy i inne systemy. |
Ja do tego podchodzę jak Ferdynand Kiepski do podrożenia wody mineralnej.
|
Nope.
|
czy Wam też
ręce sie pocą, pikawa pika jak szalona, błędnik szaleje, oczy macie rozbiegane, gęsią skórkę, włos zjeżony, przed jutrzejszą PREMIERĄ win8 :ysz: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziś chyba premiera tego wynalazku. Ze szczerego serca życzę im porażki na desktopach. Chcę z powrotem Aero Glass, wyboru stopnia przezroczystości i koloru okien/paska.
A więc: brzydkie kolory. ;] |
No i coś wszyscy zamilkli.
Chciałbym, żeby się wypowiedzili Ci, co na codzień używają od pewnego czasu. Szczególnie w kontekście - jakie pojawiły sie błędy, czy też utrudnienia. Tylko proszę, nie piszcie po raz kolejny, że "brzydkie kolory". Chciałbym również znać Wasze zdanie co do użycia Win8 z tabletem (?) MS Surface, którego ceny ostatnio opublikowano - i są całkiem ciekawe. |
Histeryczna reakcja? Chłopie, ja w życiu nic od Apple nie miałem i jakoś mi się nie spieszy do tego, a firma ta mi lata i powiewa. Nie mogę po prostu spokojnie patrzeć na Twoją argumentację i stosowanie innej miary do wszystkiego, co związane z Apple.
|
Cytat:
Najlepszy dowód - histeryczna reakcja Barteza na samą wzmianką o Apple ,a nawet nie na wzmiankę, nawet na sam domyśł, że ewentualnie może chodzić o Apple. Natychmiastowa zasłona ukochanej religii wlasną piersią. Zresztą - jak w każdym innym przypadku, kiedy ktoś wspomni, że może jednak Apple nie jest najdoskonalszą firmą na świecie. Wiem - za szarganie świętości należy się ban - trudno "prawda "uber alles" |
Dokladnie. Yossi argumentuje uzytecznosc i latwosc uzytkowania systemu Windows 8 faktem iz go "uzywal i mial w rekach" podczas gdy taka argumentacja ze strony uzytkownikow Apple jest dla niego, i paru innych wylewajacych tony bezzasadnego jadu na forach internetowych (Nadmiar czasu? Ferie w gimnazjum?), nieakceptowalna.
Przywyklem. Olewam. Mialem w rekach, uzywam i uzywam bede. iPhone 5 nadal slabo dostepny po rozmowach z Orange'em. Poczekamy... |
Cytat:
|
Nawet pod Linuksem zawsze robie sobie ten magiczny skrót :D
Choć nowa moda niestety jest taka, aby na pulpicie nie było nic poza tapetą (nie mówie bynajmniej o Win8) Wtedy faktycznie taki skrót przestaje być potrzebny, podobnie jak cały pulpit :hmm: Złośliwi powiedzą, że cały komputer :> |
Cytat:
Ale oczywiście naciśnięcie Win+D też nie przekracza możliwości intelektualnych większości użytkowników ;) |
Guziczek pewnie da się zrobić. W win 7 też nie było (tylko jakiś dziwoląg w rogu przy trayu), a ja sobie bez trudu skleciłem tradycyjny przycisk. :]
|
Cytat:
Oczywiście, że działa! W końcu to Windows. :haha: Ale i tak guziczek by się przydał. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Cytat:
No i chciałbym wyjaśnić jedną rzecz. Jako neofita (dla tych, co nie stracili jeszcze umiejętności czytania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Neofita) muszę powiedzieć, że udzielam się w tym wątku tylko po to, żeby podzielić się moimi wrażeniami z używania Win 8, ewentualnie doradzić coś komuś, w miarę mojej skromnej - na razie - wiedzy. I żeby nie było - Win 8 też potrafi mnie nieźle wkurzyć paroma szczegółami - typu: nie potrafię znaleźć metody/skrótu/przycisku pozwalającego podejrzeć zawartośc pulpitu - jak dla mnie brak przycisku "desktop" to ewidentny babok, który bardzo utrudnia życie. Jestem absolutnie przekonany, że tego typu baboków znajdzie się wkróce dużo więcej, ale.... ... szanowni koledzy (ewentualnie - koleżanki, gdyby się jakaś znalazła), żeby znaleźć baboki i przejechać się ostro po MS (co czasem im sie ewidentnie należy), to trzeba najpierw zainstalować i poużywać przynajmniej przez tydzień. |
Niczym Amerykanin w latach '60, widzę komucha w każdej szafie. ;)
Temat jest o Kafelkach 8, więc może już to zostawmy. |
Cytat:
- nie wysmiewam jabłek- wyśmiewam quasi-religijne podejście niektórych grup do produktów tej firmy. - tak, pisałem bardzo źle o Win 8, ale nie znając go na tyle dobrze, żeby go krytykować. MEA CULPA. nie powinienem był tego robić, popełniłem powazny błą i przyznałem się do tego, nawet parę razy. - nie, nie zachwalam go pod niebiosa. Uważam, że jest bardzo dobry - podobnie, jak za bardzo dobry uważam Win7, chociaz zupełnie inny. - Win 8 na pewno nie jest idealny, jest jeszcze na tyle nowy, że dopiero teraz, podczas regularnego użytkowania przez wiele osób, zacznż wychodzic jego wady. Czy mógłbyś powiedzieć, dlaczego to wygląda podejrzanie? Dla wyjaśnienia - nie jestem w aden sposób związany z MS, ani żadną inną firmą. Cytat:
|
Cytat:
Gdyby tyle kosztował upgrade z XP do 7 to bym się długo pewnie zastanawiał. |
jak myślicie, oferta jest poważna ???
http://allegro.pl/show_item.php?item...offer_id=48952 cena wydaje się być atrakcyjna :fiu: |
nie tylko mnie, jak widać, irytuje Yossi,
Berionku drogi, musimy się jakoś trzymać :ysz: |
Dodam jeszcze, że nawet jeśli te same widżety, które były w na stronie MS można instalować z innych źródeł to narażamy siebie na niespodzianki. Ja nie używam (wolę Rainmetera, teoretycznie zasada działania taka sama), używają za to znajomi. Gdyby mi się odwidziało to chcę mieć możliwość pobrania tych wynalazków, choćby li tylko via Windows Update - bo za to zapłaciłem.
Po co w ogóle co chwilę powtarzasz to samo zdanie, niczym mantrę? MS wywalił widżety i zadecydował za użytkownika, Appe tak samo robi. Pojawiłeś się na naszym forum zaczynając od wyśmiewania Jabłek, potem zawitałeś nieśmiało do tematu z Win8, że jest be, brzydki, niefunkcjonalny itd, a teraz nagle zachwalasz go pod niebiosa dodając jakieś puste slogany. Wiesz jak to wygląda? Podejrzanie. ;) |
Cytat:
Jeżeli ktoś ode mnie np. zażąda pliku w formacie docx to logiczne jest, że tego na linuksie nie zrobie. No moze pod wine. Ale pytanie po co Windows JEST głupie. Większość gier jest pod Windows. Windows jest standardem. Windows czasem jest potrzebny. Po drugie primo uparcie twierdzisz, że użytkownicy myapple uważają że Windows jest be i syf. Tymczasem mijasz się z prawdą. http://myapple.pl/windows-na-macu/86...-wra-enia.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do widzetów to się mylisz. Wyborem jest "moge zainstalować, ale nie muszę", a nie "mogę zainstalować, ale witryna nie działa". Wybór był póki galeria działała, teraz jest już tylko kombinowanie. A co do tego czy widżety to dobry czy zły pomysł to decydują użytkownicy a nie Ty. Całkiem sporo osób mogło z tego korzystać. |
Cytat:
Cytat:
QUOTE=sobrus;1225748]http://www.komputerswiat.pl/blogi/bl...du-na-was.aspx[/QUOTE] Jeszcze raz podkreślę - widgety były do d...y i dlatego nie zostały defaultowo wbudowane ani do Win 7, ani do Win 8. Oczywiście, jak ktoś chce i lubi, to może je sobie uaktywnić Na tym własnie polega filozofia MS: MOŻESZ jak chcesz, ale NIE MUSISZ. |
Ja też sie nie zgadzam :)
Krótko mówiąc - zadałeś głupie pytanie, to dostałeś głupią odpowiedz ;) Reszta jest już nadinterpretacją i możesz dopisać co chcesz. Równie dobrze możesz stwierdzić, że to dlatego, że można pytać jedynie tylko o kolor majtek Billa Gatesa. http://windows.microsoft.com/pl-PL/w...nalize/gadgets Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ale przynajmniej od tej pory wiem, że jedynym pytaniem , jakie można tam zadać jest: "kto jest twoim idolem i dlaczego właśnie Steve Jobs". Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co widziałem, generalnie tam windows 7 jest chwalony, więc podpadłeś... Wyrzucili Cie za rozwalanie dyskusji. Inni chcieli się czegoś dowiedzieć, a Ty przeszkadzałeś. Niepotrzebnie dorabiasz teorie, że to z powodów takich jak brak kupionych przynajmniej 3 urządzeń Apple czy ikona SJ w każdym pokoju. Mało tego napisałeś w niewłaściwym wątku - trzeba było założyć inny np. "sens instalowania windowsów na macu". Takie pytania tam już padały i nikt bana bynajmniej nie dostał. Przecież nie chciałeś tam zrobić nic pożytecznego, więc dlaczego uważasz się za poszkodowanego? btw nie zgadzam się ze widżety są dodatkiem. Pasek widżetów z tego co pamietam jest integralną częścią pulpitu, domyślnie włączoną. Teraz jest praktycznie bezużyteczny. To, że ktoś inny oferuje widżety, to rzeczywiście jest dodatek, ale nie zwalnia microsoftu ze wspierania swojego systemu. Co więcej instalowanie takich widżetów jest niewskazane ze względu na bezpieczeństwo (te z witryny windows były bezpieczne). |
Cytat:
1. Widgety NIE są częścią systemu Windows, a jedynie dodatkiem, w dodatku bezpłatnym. Taki "bonus". 2. Jak im przyjdzie stawiać system od nowa to sobie od nowa ściągną te widgety z pierdyliona innych (legalnych) stron. Bezpłatnie! To nie Apple! 3. Będą i to jest i będzie ich coraz więcej. Według mnie, Windows 7 będzie jeszcze w powszechnym użyciu conajmniej 5~7 lat. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
" Okólnik był genialny, jak stwierdził sam pułkownik Korn w raporcie do pułkownika Cathcarta. Zgodnie z okólnikiem prawo do zadawania pytań mieli tylko ci, którzy nigdy nie zadawali pytań. Wkrótce zaczęli przychodzić na zajęcia tylko ci, którzy nie zadają pytań, a potem z zajęć w ogóle zrezygnowano, gdyż Clevinger, kapral i pułkownik Korn zgodnie uznali, że nie ma ani potrzeby, ani możliwości upolityczniania ludzi, którzy nie mają żadnych wątpliwości. " |
Każde forum bez fermentu umrze.
Niestety. |
@Yossi
Skoro zapłaciłem za Windows 7 to zapłaciłem też za dostęp do tych łidżetów. Nie używam, ale skoro zapłaciłem to chcę mieć możliwość. Wiele osób, które znam używało i jak przyjdzie im stawiać od nowa system to co? To już nie będzie? To takie same ******** jak wycięcie OtherOS na PS3 w fw powyżej 3.15. Głowy za to nie dam, ale bodajże rok po premierze Xbox 360, MS odciął XBL na Xbox. Co z dodatkami, które użytkownicy kupili? Nic, bo te gry nie są emulowane na X360 (tylko garstka chodzi). Pieniądze w błoto. Albo co z subskrypcją na np. rok, a po pół od jej kupna przez Kowalskiego wygasła? Korporacje mają Ciebie i Twoje pieniądze głęboko w czterech literach bez względu na to czy to jest Apple czy MS czy inny moloch. To co z tymi screenami? Jednak się nie da, prawda? ;) |
jezeli przychodzi sie na forum o Apple by siac ferment to dostaje sie bana, bo jest sie trollem. Tyle.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wiesz Yossi, nie wiem jak było, ale bardzo możliwe że ja też bym Ci dał bana.
Weź pod uwagę, że oni pewnie co dzień mają 10 nowych "hejterów" (czy jak to sie tam nazywa), którzy rejestrują się po to, by "zauważyć", że Apple to gówno. Więc jeżeli był założony poważny temat, a tu nagle ktoś nowy zadaje niemądre pytanie i zaraz rozwali dyskusje, zmieniając ją we flame war. To dobry moderator wyczuje jego intencje i da profilaktycznego bana zanim zrobisz forum krzywdę. Podobnie tu traktuje się osoby, które się tutaj rejestrują w celach reklamy. Zanim dojdzie do 10 posta już dostaję "dobrą radę", że ze swoimi linkami lepiej nich sie wypcha. Z tym że taka osoba po umieszczeniu reklamy znika, a "hejter" może śmiecić bez końca - więc im wcześniej dostanie bana tym lepiej. Widać moderator wyczuł Twoje nastawienie wobec Apple i dlatego dostałeś bana. Ponieważ wiem, że Apple miłością nie darzysz - gratuluje mu skuteczności. btw. obejrzałem pare tematów na tym forum i nie widzę jakiejś nienawiści względem Windows. Ani jednego negatywnego posta, generalnie Win7 jest tam chwalony. Co więcej z podpisów użytkowników wynika jasno, że oprócz apple wielu posiada androida i się z tym nie kryje. Więc opowieści o tym, jak tak społeczność jest "zgniła" uważam za przesadzone. |
Forum jak forum.
Forum tworzą użytkownicy. A że te dwa są... No kurde. Mieszkają po niewłaściwej stronie Wisły. |
Cytat:
Cytat:
|
Sens w instalowaniu Windows jest duży.
Czasem po prostu trzeba zachować kompatybilność żyjąc wśród Windowsów. Nie wszystkie programy są na inne platformy. Apple nie zabrania instalowania innych systemów. Instalowanie np linuksa zwłaszcza na starszych na macach jest nagminne. |
Cytat:
|
Musieli sie oburzyc ci co faktycznie instaluja ;-). Choc ja takich nie znam - juz pare lat tylko i wylacznie na OS X i odkad porzucilem Windows jestem szczesliwym czlowiekiem.
A Ed i Pali dostali bana za to co zwykle - zaczeli sie wyzywac w kontekscie przekonan politycznych, co na tym forum nie bedzie tolerowane. Jestesmy Europejczykami, wiec zarowno zwolennicy lewicy jak i prawicy maja prawo do wypowiadania sie, byle w granicach kultury. |
Ktoś może wie za co? Bo tutaj raczej nie dają bana za niewinność
Ja kiedyś dostałem dożywotniego bana na mojejapko.pl za to, że zapytałem, dlaczego instalują Windows na swoich makówkach (http://myapple.pl/windows-na-macu-116/ - dziesięc stron dyskusji) , jeżeli OS X jest idealny i wszyscy od Apple kopiują. Oczywiście bez słowa wyjaśnienia i bez żadnego argumentu - ban i do widzenia bardzo! |
50% stanu dostało bana...:sciana:
|
Bo Pali i Ed dostali po bananie :taktak:
|
Cytat:
A tak w ogóle - nie masz zwrażenia, że na forum są tylko 2 osoby ostatnio? Ty i ja ;-) |
Widżety to część funkcjonalności systemu. Pierdoła - OK, zgadzam się.
Ale powinna działać. Jak chcesz dodać widżet, a on mówi sorry mamy Ciebie gdzieś, kup nowy system - to nie jest fajnie. Dziś galeria jutro poleci pewnie coś jeszcze :> |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Chciałbym wiedzieć tylko jaka jest wersja kernela :taktak:
Co do galerii - ja rozumiem że Linuxy mogą mieć support <2 lata, choć zdarza się i 5 lat. Ale nie płacisz i masz darmowe update. Natomiast wyłączanie funkcji Windows7, który póki co jest systemem aktualnym i za który każdy użytkownik zapłacił (w wersji BOX Ultimate całkiem sporo) to dla mnie skandal. Mogli otworzyć nową stronę, a nie psuć starą. Czyli przed premierą nowego XBoxa użytkownicy X360 stracą możliwości online, a przed WP8 posiadacze WP7 - market aplikacji? :ysz: Tak się nie robi :czerwona: |
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że ostro promują Win 8 tym bardziej, że w założeniu ma to być system uniwersalny - na wszystkie urzadzenia. Czyli - ładny kawałek tortu do zgarnięcia. Też bym ostro promował na ich miejscu :D |
Cytat:
Ale skoro masz zainstalowane Win8 to może po prostu powiedz co tam siedzi :D edit: M$ wziął się ostro do promowania Windows 8. Już zlikwidował galerię widżetów dla Windows 7. Może niedługo w ogóle zdalnie skasują wszystkie instalacje tego systemu :szczerb: Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą polecam wypróbowanie pakietu MS Office 2013 Pro pod Windows 8 i z integracją ze SkyDrive - teraz dopiero tostało prawdziwego kopa - dla mnie rewlacja. |
Ciekawe czy coś zmienili w stosunku do NT6.
Bo jeżeli są jakieś znaczące ulepszenia to będzie jeszcze jeden powód by się nim zainteresować. NT6 oferowało sporo nowości w stosunku do NT5. Według wikipedii jest to NT6.2 :hmm: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT |
Cytat:
Windows 8 Build 8000 built with kernel NT7.0 confirmed release at the year 2012 http://windows8beta.com/forums/showt...-the-year-2012 Ja mam w tej chwili (na maszynie, z której piszę) build 8400 więc tym bardziej powinna mieć NT7 |
Wracając do Windowsa czy czy możesz mi powiedzieć na jakim kernelu bazuje?
Czy to jest NT6 czy już NT7? |
Cytat:
|
Mnie też ponosi, niestety na to wychodzi. Jeszcze trochę i niemiecki chleb będziemy musieli importować, żeby go kupić we francuskim sklepie grzejąc się rosyjskim gazem.
Jeżeli Polacy coś z tym nie zrobią (jeżeli się jeszcze da coś zrobić) to zostaną rasą podludzi w nie swoim (bo sprzedanym) państwie, wynajmując domy od obcokrajowców. Ale nie schodzmy na polityke bo to nie miejsce... |
Cytat:
Jednak, jak niemiecka gazeta probuje udowodnić, że Polacy to podludzie i nadają się co najwyżej na parobków dla rasy panów bo nie stać ich na Apple, to mnie ponosi. |
Mi się to kojarzy ze smutną prawdą. W UK sprzątaczka dostaje 7 funtów za godzinę. Wątpię żeby w Niemczech i Francji było inaczej.
Nie chce schodzic na tematy polityczne ale niezależnie od tego co mówią nam media i politycy jesteśmy niestety biedakami spod biedronki. Czy coś wygrałem? :hmm: PS. Przecietne zarobki programisty Java 52tys funtów rocznie = 263 850 zł rocznie = 22tys zł miesięcznie. Co prawda umiem "troche" więcej niż programowanie w Javie ale myśle że nawet takie zarobki by mi pozwoliły żyć "troche" inaczej niż tu :taktak: |
Cytat:
Teraz uwaga: "Choć wynikać to może po części z naszego ubóstwa..." "...z powodu ograniczonej siły nabywczej Polaków..." Zagadka - z czym Wam się to kojarzy? Ogłaszam konkurs na nalepszą odpowiedź - do wygrania aplikacja (po fanboysku "apka") na IP5, która zapewnia emejzingową, osomową i madźikalową możliwość rozmawiania przez telefon. Uwaga - biedacy spod Biedronki - nie brzerzcie udziału bo i tak Was nie stać!. Lepiej jedźcie zmywać gary w jaśnie oświeconej Europie, zaróbcie parę ojro i kupcie sobie jakiś przyzwoity sprzęt!. SORRY! Możecie mnie teraz zabanować za polityczną niepoprawność, ale jak widzę , jak niemiecka gazeta w polskiej wersji językowej wypisuje takie rzeczy, to mnie krew zalewa. |
Źródło na potwierdzenie słów sobrusa:
http://www.computerworld.pl/artykuly....smartfon.html Cytat:
|
Yossi ale co to ma za znaczenie? Napisałem że zwiększa się sprzedaż nawet w PL, dość niefortunnie moze, ale to i tak bez znaczenia.
PL się nie liczy. Świat i M$ ma wyniki sprzedaży w PL gdzieś. Więc zostawmy temat PL w spokoju. Tutaj ludzie wciąż liczą każdy grosz i platforma która jest droga i nie umożliwia łatwego korzystania z nielegalnego oprogramowania nie ma żadnych szans. Z przykrością stwierdzam, że wciąż w naszym kraju jest bardzo dużo "składaków z piratem", piracke ms office w najnowszej wersji to dla niektórych powód do dumy, a system nie jest w ogóle brany w obliczaniu kosztu nowego kompa. Najważniejszy jest wykres który wkleił Bartez. Trend światowy jest taki że M$ dostaje ostatnio mocno po tyłku. W smartfonach praktycznie przestał istnieć, także w PL. |
Primo, na podstawie czego wywnioskowałeś, że to dane z rynku USA?
Tutaj pełny artykuł z liczbami, jeżeli współczynniki do Ciebie nie przemawiają: http://www.asymco.com/2012/07/04/the...ows-advantage/ Myślę, że nawet w Polsce Apple ma więcej, niż te ileś zer po przecinku, które pokazałeś, biorąc pod uwagę całą ofertę (iPhone, iPad, Mac itp). No chyba, że masz źródło na potwierdzenie tego, co piszesz. |
Cytat:
W tym samym czasie, udział urządzeń Apple w polskim rynku IT zwiększył się aż o 50%. W zeszłym roku wynosił tylko 0,0000004%, a dziś aż 0,0000006% |
Dokładnie o to chodzi. Microsoft musi iść do przodu. Do niedawna to on wyznaczał zasady i tredny - dziś już tak nie jest.
Windows 8 wchodzi ZA PÓŹNO. Nawet nie dlatego, że Microsoft przespał. Nie przespał - po prostu nie nadążył. Nowe windowsy wychodzą raz na kilka lat, iOS i Android pojawiły się i zalały świat w raptem 2. A teraz zaczęły oddziaływać na desktopy stając się realną konkurencją dla pewnych prostych zadań (net , skype, poczta). To jest już naprawdę ostatni dzwonek na nowoczesne urządzenia od M$. Ba, obawiam się że jest już za późno w przypadku tabletów i smartów. Mało tego, jeżeli chcą się utrzymać na topie nie mogą tylko nadgonić konkurencji. Muszą wymyślić coś nowego, świeżego, oryginalnego. Aero takie nie jest. Kafelki - owszem. Mój brat ma Nokię 800, muszę przyznać że nowy interface jest bardzo wygodny, czytelny, efektowny i czego nie można powiedzieć o większości konkurencji - oryginalny. Wygląda moim zdaniem lepiej niż ICS. Co nie zmienia faktu że dla mnie kluczową jego zaletą będzie możliwość jego wyłaczenia na desktopie. :taktak: Jeżeli Windows Phone 8 będzie jeszcze lepsze to nie jest jeszcze wcale przesądzone, że kupie Androida :hmm: :taktak: edit: Ładnie widac na tym wykresie dwa wzrosty. Około roku 1995 i roku 2001. To są akurat daty premier windows odpowiednio 95 i XP. Wtedy to Microsoft wyznaczał trendy. Widac też jak zaczęło to lecieć na łeb wkrótce po premierze iPhone. iPhone zrobił też wielką reklamę wszelkim iMacom, Airom iPodom i całej reszcie produktów Apple. |
Ilość załączników: 1
Dość świeży artykuł, pokazujący, jak maleje różnica, między Microsoftem, a Apple:
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/...j-pecetow.aspx Cytat:
Kilka lat temu współczynnik ten wynosił 50-60. |
Mówie o obserwacjach organoleptycznych. Znam przynajmniej kilka osób które posiadają iPhone, aczkolwiek rzeczywiście nie znam NIKOGO kto by w domu miał Maca.
Jednak jak sięgnę pamiecią wstecz - Apple w PL nie było w ogóle. Ciocia w USA miała PowerMaca - tyle wiem. Ale dziś ich produkty można kupić w sieciach komórkowych, w każdym większym sklepie czy salonie Apple w każdym mieście. Od ręki i po polsku. edit: Może faktycznie niefortunnie się wyraziłem - ale nawet jeśli sprzedaż Apple w Polsce nie szokuje to nie mydlmy sobie oczu - jest to raczej wynikiem idiotycznie śmiesznych zarobków. I microsoft nie moze tego ignorować. |
Cytat:
|
Ja tam bym się nie upierał. Microsoft dał nam "menu start", może po 17 latach (rany ale ten czas leci :( ) wymyślili coś lepszego.
Metro jest beznadziejne (dla zaawansowanych) ale Aero w ósemce tak szybko bym nie skreślał. Może będzie wymagało przestawienia się, ale powinno działać dobrze. Weźmy pod uwagę, że Windows to nie tylko użytkownicy domowi. To też firmy, programisci, którzy na codzień korzystają z Microsoft SQL Server czy Visual Studio. To poważna firma i nie strzeli sobie w kolano redukując interfejs do Metro. Ale taki interface to wymóg czasów. Mac, Linux, telefony - wszystko ma już dostępny "nowoczeny interface". Mniej lub bardziej udany, ale jest . To już nie są czasy, gdy winda miała 100% rynku (80% piratów :P) i zero konkurencji. Dziś Ubuntu zdobywa popularność a MacOS sprzedaje się jak świeże bułeczki nawet w PL (pare lat temu Mac był traktowany raczej jako egzotyka z USA). Windows zaczyna przy konkurencji wyglądać jak dziadek i Metro jest mu potrzebne, bo inaczej zacznie tracić rynek coraz szybciej. Microsoft odrobił lekcje, że nie można stać w miejscu. Ile było potrzeba, by iOS zabił dominującego WM? 1 rok? Pamietam jak sam się śmiałem z "zabawek" Apple i potem Google. Minęły 2 lata i Windows Mobile przestało istnieć, a obie platformy przegoniły PocketPC o lata świetlne w kwestii użyteczności i dostępności aplikacji. Zmiany w Windows 8, komputerowym, tabletowym i smartfonowym - są potrzebne aby ta platforma nie zdechła, bo Apple parę lat temu zmieniło zasady gry :taktak: PS. To że ja przeszedłem kiedyś na Linuksa nie jest związane ze zmianami w Windows :nie: To jest związane ze zmianami we mnie :taktak: |
Cytat:
Wbrew temu co mówia niektórzy "znawcy", Vista też jest całkiem niezłym systemem i można jej używać bezproblemowo, jednak dobrze jest podeprzeć Vistę paroma zewnętrznymi narzędziami. W przypadku Win i całej polityki MS ważne jest to, że MOŻESZ, ale NIE MUSISZ. Cytat:
Ja wychodzę z założenia - podobnie ja Ty - że to JA wiem co jest dla mnie najlepsze. Moim zdaniem - sklep dla pana! Oczywiście wyznawcy pewnych kultów mogą się z tym nie zgodzić. :P |
Plan jest taki, że dosiedzę na Win7 do końca wsparcia, a potem Linux + VirtualBox z siódemką - chyba, że znajdę jakiś shell dla Win8 który pozwoli mi te rewelacje headshotować i przywrócić wygląd i funkcjonalność Aero Glass.
|
Pali nie rozwala dyskusji, nawiazuje do estetyki ktora - z definicji - jest lekko metafizyzczna. Zostawiamy.
Cytat:
Ja tez musialem sporo uporzadkowac i sporo zmienic by przystosowac sie do iTunes. Bo mnie po czesci zmuszono do zmian, kotrych musialem dokonac. Dzis wiem ze wyszlo mi to na lepsze - jest ladniej, lepiej i bardziej sensownie anizeli ja to kiedys wszystko zalozylem. Ludzie, dajcie sobie szanse... Na litosc... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59. |