![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1741 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To Apple wypuściło coś z matową matrycą?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#1742 | |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Lapek bedzie na firmie, faktura obowiązkowa i czas realizacji do 30 dni. Cały czas się waham, bo MBP wyjdzie z tym wszystkim bardzo drogo, a nie jestem pewny co do tego wynalazku Myślę też o lapku z Windows oraz jakimś starszym (używanym?) maczkiem z allegro, cobym zobaczył jak to lata, ale konfiguracje są tak stare (gorsze niż w moim 4 letnim R500 o wartości 1500zł), że aż boję się kupić maca z dużo gorszym konfigiem za 3-4tys;/Nie napisałeś jeszcze czy się grzeje ta obudowa aluminiowa? Czy wentylator chodzi cały czas? Czy przy tym 1800rpm nie słychać go zbytnio? (lubię idealną ciszę takie zboczenie po HPku )A jak wygląda cena maca w stanach? |
|
|
|
|
|
|
#1743 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co...
![]() Cytat:
, a jak nie będziesz ubóstwiał w każdym zdaniu to ban - taka właśnie wiedza... ![]() Ty mu lepiej powiedz jak wygląda i za ile gwarancja, co po gwarancji i jak z dostepnoscia serwisowych części... rosol, myślisz, że akku łatwo sobie zmienisz ?
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 13.05.2012 o godz. 12:11 |
|
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
Właśnie... jak z gwarancją? Sprzęt firmowy za grubą kase, to i gwarancja musi być na 3-4lata... |
|
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Żaden problem - dajesz 1200 zł i masz 3 lata...
|
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Guru
![]() |
|
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Rosol MakBuki się grzeją przy bardziej intensywnej pracy, jeżeli to połączysz z aluminiową obudową to...
![]() Cytat:
Przy dobrze zrobionym modelu nie odczujesz, że to plastik. @Rosol może Precision od Della? http://www.dell.com/pl/firmiinstytuc...ision-m4600/fs Recenzje poszczególnych modeli sprawdź na http://www.notebookcheck.pl/ W przypadku Della możesz mieć serwisanta, który usterkę usunie na miejscu ![]() P.S. MakBuki Pro mają tyle z Pro co iPhon ze smartfona
|
|
|
|
#1748 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Matowa matryce mozna bez problemu zamowic w Apple Online Store . MBP kumpla o ktorym pisalem to wlasnie mat - minus jest IMO estetyczny, bo przy matach nie ma czarnej ramki dokola ekranu.
Ceny 3letniego Apple Care Protection Plan mozna sprawdzic na stronie store.apple.com/pl/ Laptop bezglosny. Czy jest cieply? Czasem jest. Tak samo jak moj iPad i tak samo jak tona laptopow PC innych producentow zrobionych z plastiku. Pracujace podzespoly generuja cieplo i tego nigdzie nie unikniesz. A przesiadki na OS X nie bedziesz zalowal nigdy! |
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Guru
![]() |
|
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Z aluminium to są puszki od taniego piwa.
|
|
|
|
|
|
#1751 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ktoś się orientuje kiedy pojawia się XPSy z ivy bridge?
W helpdesku della nie wiedza... |
|
|
|
|
|
#1752 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak chcesz informacje z pierwszej ręki, to polecam wątki:
L521x: http://forum.notebookreview.com/dell...y-bridge.html# L721x: http://forum.notebookreview.com/dell...17-l721x.html# O drugim niewiele jeszcze wiadomo, ale o pierwszym już całkiem sporo. Wypowiada się tam również jakiś dość obeznany pracownik DELL'a. Swoją drogą to niedawno sobie sprawiłem l702x i jest to na tyle udany model, że przestałem myśleć o następcy
|
|
|
#1753 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Decyzja zapadła - z chwilą premiery Mountain Liona kupuję MacBooka Air. Do Was, jako fascynatów cyferek mam pytanie : jaka jest realna korzyść z dopłacenia do i7 2,0 GHz (zamiast i5 1,8 GHz).
Wymagający nie jestem - ma działać płynnie i przyjemnie. Montował na nim raczej nie będę, bo to robię na mocniejszym komputerze. Nie obrabiam też zdjęć, więc Aperture odpada. Na co dzień iPhoto, iTunes, Safari no i - z racji pracy - Parallels Desktop. Czy sądzicie, że Core i5 "Ivy Bridge" sobie poradzi? Wersja 8 GB RAM / 256 GB SSD. |
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Żartujesz? Z tym to sobie nawet jakiś C2Duo poradzi...
|
|
|
|
|
|
#1755 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym nie tylko nie szukał na siłę i7, ale nawet więcej - unikał. Co prawda jeszcze za dużo testów nie ma, jaka jest przy tych nowych procesorach różnica w kulturze pracy, jak i zależy to w dużej mierze od systemu chłodzenia w laptopie, ale dla mnie do tej pory w większości przypadków i7 oznaczało przede wszystkim: większe zużycie energii, większe nagrzewanie się, głośniejszą pracę laptopa i krótszy czas pracy na baterii, a wydajność w większości domowych zastosowań niezauważalnie większą. Oczywiście różne są potrzeby, ale jak szukałem notebooka, to jednym w głównych punktów było, żeby NIE miał procesora z serii i7 (i oczywiście ostatecznie dokładnie takiego kupiłem, ale to już inna sprawa..)
|
![]() |
| Tagi |
| jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|