![]() |
To Apple wypuściło coś z matową matrycą?
|
Cytat:
Lapek bedzie na firmie, faktura obowiązkowa i czas realizacji do 30 dni. Cały czas się waham, bo MBP wyjdzie z tym wszystkim bardzo drogo, a nie jestem pewny co do tego wynalazku;) Myślę też o lapku z Windows oraz jakimś starszym (używanym?) maczkiem z allegro, cobym zobaczył jak to lata, ale konfiguracje są tak stare (gorsze niż w moim 4 letnim R500 o wartości 1500zł), że aż boję się kupić maca z dużo gorszym konfigiem za 3-4tys;/ Nie napisałeś jeszcze czy się grzeje ta obudowa aluminiowa? :) Czy wentylator chodzi cały czas? Czy przy tym 1800rpm nie słychać go zbytnio? (lubię idealną ciszę :P takie zboczenie po HPku:) ) A jak wygląda cena maca w stanach? |
Cytat:
Cytat:
Ty mu lepiej powiedz jak wygląda i za ile gwarancja, co po gwarancji i jak z dostepnoscia serwisowych części... rosol, myślisz, że akku łatwo sobie zmienisz ? |
Cytat:
Właśnie... jak z gwarancją? Sprzęt firmowy za grubą kase, to i gwarancja musi być na 3-4lata... |
Żaden problem - dajesz 1200 zł i masz 3 lata...
|
Cytat:
|
@Rosol MakBuki się grzeją przy bardziej intensywnej pracy, jeżeli to połączysz z aluminiową obudową to... ;)
Cytat:
Przy dobrze zrobionym modelu nie odczujesz, że to plastik. @Rosol może Precision od Della? http://www.dell.com/pl/firmiinstytuc...ision-m4600/fs Recenzje poszczególnych modeli sprawdź na http://www.notebookcheck.pl/ W przypadku Della możesz mieć serwisanta, który usterkę usunie na miejscu ;) P.S. MakBuki Pro mają tyle z Pro co iPhon ze smartfona ;) |
Matowa matryce mozna bez problemu zamowic w Apple Online Store . MBP kumpla o ktorym pisalem to wlasnie mat - minus jest IMO estetyczny, bo przy matach nie ma czarnej ramki dokola ekranu.
Ceny 3letniego Apple Care Protection Plan mozna sprawdzic na stronie store.apple.com/pl/ Laptop bezglosny. Czy jest cieply? Czasem jest. Tak samo jak moj iPad i tak samo jak tona laptopow PC innych producentow zrobionych z plastiku. Pracujace podzespoly generuja cieplo i tego nigdzie nie unikniesz. A przesiadki na OS X nie bedziesz zalowal nigdy! |
Cytat:
|
Z aluminium to są puszki od taniego piwa. :P
|
Ktoś się orientuje kiedy pojawia się XPSy z ivy bridge?
W helpdesku della nie wiedza... |
Jak chcesz informacje z pierwszej ręki, to polecam wątki:
L521x: http://forum.notebookreview.com/dell...y-bridge.html# L721x: http://forum.notebookreview.com/dell...17-l721x.html# O drugim niewiele jeszcze wiadomo, ale o pierwszym już całkiem sporo. Wypowiada się tam również jakiś dość obeznany pracownik DELL'a. Swoją drogą to niedawno sobie sprawiłem l702x i jest to na tyle udany model, że przestałem myśleć o następcy :) |
Decyzja zapadła - z chwilą premiery Mountain Liona kupuję MacBooka Air. Do Was, jako fascynatów cyferek mam pytanie : jaka jest realna korzyść z dopłacenia do i7 2,0 GHz (zamiast i5 1,8 GHz).
Wymagający nie jestem - ma działać płynnie i przyjemnie. Montował na nim raczej nie będę, bo to robię na mocniejszym komputerze. Nie obrabiam też zdjęć, więc Aperture odpada. Na co dzień iPhoto, iTunes, Safari no i - z racji pracy - Parallels Desktop. Czy sądzicie, że Core i5 "Ivy Bridge" sobie poradzi? Wersja 8 GB RAM / 256 GB SSD. |
Żartujesz? Z tym to sobie nawet jakiś C2Duo poradzi...
|
Ja bym nie tylko nie szukał na siłę i7, ale nawet więcej - unikał. Co prawda jeszcze za dużo testów nie ma, jaka jest przy tych nowych procesorach różnica w kulturze pracy, jak i zależy to w dużej mierze od systemu chłodzenia w laptopie, ale dla mnie do tej pory w większości przypadków i7 oznaczało przede wszystkim: większe zużycie energii, większe nagrzewanie się, głośniejszą pracę laptopa i krótszy czas pracy na baterii, a wydajność w większości domowych zastosowań niezauważalnie większą. Oczywiście różne są potrzeby, ale jak szukałem notebooka, to jednym w głównych punktów było, żeby NIE miał procesora z serii i7 (i oczywiście ostatecznie dokładnie takiego kupiłem, ale to już inna sprawa..)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34. |