![]() |
Cytat:
Nie wyobrażam sobie trzymania w jednej ręce kanapki, a w drugiej tabletu (nieistotne jakiej firmy). Szlag by mnie trafił gdybym z rana miał coś czytać na mikroskopijnym 9,7" ekraniku. Mój ekran 15,4" jest dla mnie ledwie wystarczający. Po prostu lubię mieć w miarę komfortowe rozwiązania, anie "protezy" i nie mam zamiaru męczyć niepotrzebnie oczu, szczególnie od rana. Poza tym - dla mnie - czyli dla człowieka starego i stojącego na grobem, nieporozumieniem jest każdy ekran mający mniej niż 13". Przecież za rok, ekrany 10" to już będą w telefonach (z wyjątkiem Apple oczywiście). Uwaga dla niezorientowanych - to jest żart! |
Cytat:
W pomieszczeniu pracuje się komfortowo, a to za sprawą matrycy FHD, naprawdę dobrej jakości. Mimo wydajnych podzespołów laptop jest chłodny. Co do gier, to raczej Dzidek w coś "pyknie". ;) |
Witam!
Poszukuje laptopa dla mojego ojca. I teraz sprawa wygląda tak. On nie miał nigdy komputera, a ja styczności z Windows 8 :) Kwestia jest taka, że muszę mu wszystko poinstalować, wytłumaczyć co i jak przed jego wyjazdem. Nie wiem na ile ten Windows 8 jest gorszy, lepszy, łatwiejszy, bardziej lub mniej ograniczony... Mnie to ten panel z kaflami trochę tak zniechęca. Laptop ma być przede wszystkim dobrze wykonany, kamera, mikrofon, wyraźna matryca i dobra klawa. Co do wymagań typowo sprzętowych to na pewno nie będzie grał w gry :) Na pewno czasem jakiś film, Skype i najwięcej buszowania po internecie. Laptop ma być podłączony do modemu sieci GSM. Co polecacie tatusiowi? :) Myślałem o jakimś Sony Vaio (droższy wariant), a może Dell, a może Acer? THX for help. |
Jaki budżet?
|
Ostatnio osobom szukającym laptoka do 2.5k polecam HP ProBook 4540 - http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...s.78320.0.html
|
Cytat:
Myśle, że koło 2000 zł. Z racji iż nie ma jako takich wymagań sprzętowych jeśli chodzi o szybkość i grafikę, myśle, że może i coś tańszego by się znalazło? Chociaż wiem, że Vaio to tani nie będzie. |
@Ciapek Sony to od 4k pewnie...
Zerknij na tego ProBooka, którego wyżej podałem. Ewentualnie coś od Lenovo. |
Sa VAIO za 2K, tyle ze sa tragiczne... Przemysl sprawe - bo jedno Sony'emu oddac trzeba: jest ladny, jak na pecety.
|
ok, zdaje sie na Was.
Prywatnie mama ma Acera i jest super. Odziwo nawet system sie nie zawala i śmiga od 3 lat :) Samsunga ma kobita to zdzierają się napisy na klawiszach a jedna literka wypadła :) |
Probook proponowany przez Andego jest :spoko:
Zobacz jeszcze: - Vostro 3560 - Pavilion G2xxx - Lenovo Z580 |
MElagu, Andy dzięki!
Obczaje te konkretne typy. Ale z Vostro to już trochę przesadziliśmy... 3 tysiące :) Pavilion jaki konkretnie? Widzę, że ani Acera ani Vaio jednak nie poelcacie :) A powiedzcie mi jak z tą przesiadką z win 7 na 8? Poradzę sobie bez problemu w taki sposób aby ojcu wszystko wyłumaczyć? |
|
A wracając do marki HP dalej ich laptopy mają takie problemy z chłodzeniem i odklejającą się kartą graficzną czy już się coś zmieniło w tym temacie? :)
|
wpisałem na stronie X-kom w szukajce "lenovo z580"...
http://www.x-kom.pl/szukaj/z580 ostry wybór :) :rotfl: co Wy na to? promocja http://www.komputronik.pl/product/17...novo_wielkanoc /moda działu poproszę o połączenie postów ;) |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |