![]() |
Może doradzicie co wybrać dla siostry nauczycielki tak do ~1800zł z przesyłką, wygórowanych wymagań to ona nie ma byle dał się na nim zainstalować xp, chodziły filmy i można było naskrobać jakąś kartkówkę/sprawdzian. Nie wiem dlaczego ale nie chce żadnego mini
Tak na szybko to znalazłem tylko coś takiego , ale może da się znaleźć coś ciekawszego :) |
Jakby Ci się udało "dorwać" 115/215 :fiu:
Moja propozycja - HP DV5 lub ASUS N50 - wybór konkretnego modelu w zależności od potrzeb. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Podepnę się pod temat. Chcę zakupić nowego laptopa w rozsądnej cenie. Po pierwsze gdzie polecacie zakup ( sklepy internetowe - jak tak to jakie ). A numero duo to jaki ? Cena to tak max 3000 zł, choć wolałbym dać nie więcej niż 2,5 tys. Laptop potrzebny na studia, z szybkim i dobrym prockiem i DUŻYM dyskiem i dobrą nagrywarką DL ;) Grafika nieobowiązkowa, bowiem nie ma czasu w nic grać. Możecie polecić jakiś godny uwagi zestaw ? Z góry dzięki ;)
|
Laptoki to...
Zresztą wszyscy wiedzą. A Acer... |
Podana tam cena, to sugerowana cena producenta. Wiem jak się te ceny ustala i nie mają one w większości przypadków nic wspólnego z rzeczywistością.
|
Cytat:
|
tym bardziej ze to Acer
|
Jeslic ena taka jak tu
Aspire 5737Z - procesor Intel Core2 Duo T6400 (2.0GHz), matryca 15.6"WXGA (HD(Ready), grafika NVidia GeForce 9400M-G, pamięć 3GB RAM, dysk twardy 320GB, nagrywarka DVD-SM DL, WLAN(N), kamera 0.3Mpix Vista Home Premium, cena 3780 zł. To chyba lekka przesada? |
|
panowie zdradzilem ibm'a thinkpad'a z serii "T" ... i kupilem ibm'a thinkpad'a X300 ||
jedno - za***isty ... taki jaki powinien byc laptop dysk ssd 64GB, dd2 4GB, matryca led, 1,51 kg wagi - bakteria trzyma 5-3h no i co najwazniejsze to thinkpad :] http://nerdbusiness.com/articles/10-...enovo-x300.jpg |
Windows XP. Nie jestem zwolennikiem pingwinowych systemow ;-)...
|
@Max
ale na linuxie czy windowsie się bawiłeś ?? bo jakoś xandrosa nie wiedziałem, a w dodatku to komercyjna edycja :sciana: |
Bawilem sie. Lepiej wykonany od Winda, gorzej od ASUSa serii 10. 16 GB w zupelnosci wystarcza do netbooka - w koncu i tak nie trzyma sie na nim danych.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11. |