![]() |
OK, pytanie krotkie i na temat i w dodatku kierowane do obiektywnych w temacie ludzi (choc czytajac inne pelne nienawisci posty watpie ze taki ktos jeszcze mi odpisze...).
http://www.allegro.pl/item1008847609...mb991pl_a.html W zestawie Snow Leopard i iLife '09. Czy to uczciwa cena za MacBooka Pro, czy moze ktos widzial gdzies taniej? Interesuja mnie mniej wiecej te parametry - Core2Duo, DDR 3, WiFi N itp. KONIECZNIE 13,3'' (zadnych ogromnych klockow nie chce juz miec w domu). Fajnie by bylo jakby mial SSD, ale to juz chyba dopiero nastepna generacja ;-). Do tego Magic Mouse ( http://www.allegro.pl/item1019573903...mac_apple.html ) - chcialbym wymiescic sie w kwocie 4500 PLN. Polecicie cos? Macie sprawdzonych sprzedawcow "Jabluszek"? |
Cytat:
Znajoma kupiła w UK właśnie ten model i wyniosło ją trochę taniej ... |
Głupie pytanie mam.... da się jakoś włączyć lapka bez otwierania go ? Przycisk POWER jest cholera dostępny tylko po otwarciu ekranu :( . Jakby go odpalać bez otwierania to można bez problemu (po podłączeniu monitora zewn., klawiatury USB i myszy podobnie jak stacjonarki.
|
to po co laptop? :hmm:
|
Wiesz, mój lapek aktualnie pełni rolę czegoś w stylu serwera muzycznego do FLAC/APE z kartą zewn. Audiophile USB M-Audio. Zawsze to cichsze, mniej prądu ciągnie. I stoi na półce biurka. Ale aby go otworzyć trzeba go wyciągnąć .
|
do tego np asus robi eeebox
a co do lapka - usypiac i budzic klawiatura/mysza bo wlaczyc z klaiwatury to chyba sie nie da |
A w uśpieniu ile prądu zasysa ?
|
gdzies tu na forum liczyli i mierzyli - zaskukujaco duzo jak na brak oznak zycia ;)
nie wiem, ile konkretnie, ale spodziewaj sie liczby w okolicach kilku W edit: to duzo to oczywiscie w cudzyslowiu - masz router? ciagnie wiecej masz radio lub tv ktorego na sile nie rozlaczasz? ciagnie duzo wiecej ;) |
Teraz to już nic nie ciągnie, bo się chyba zepsuł :( . Właśnie nie chce się włączyć...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bo przywiozla go osobiscie, inaczej moze byc jak go kurierem sie wysle.
|
Bardzo powoli będę się chyba przygotowywał do kupna nowego notebooka (mogę mieć możliwość sprowadzenia ze Stanów za jakiś czas). Oczekiwania mniej więcej chodzą mi po głowie, ale muszę je jeszcze skrystalizować (ogólnie jakiś z tych najnowszych procesorów Intela, karta graficzna dość wydajna i na pewno nie zintegrowana (muszę się rozeznać w modelach do notebooków - ale pewnie coś ATI 4xxx czy 5xxx jeśli już są) 512-1GB pamięci, około 4GB (może) ramu, dysk bez większego znaczenia, bo i tak dużo miejsca nie potrzebuję, ważne, żeby był wydajny i cichy - może mniejszy SSD? (ale chyba jeszcze nie), nagrywarka DVD minimum, chętniej z odtwarzaczem BL a może i już nagrywarką), ekran raczej 15'4 - 15'6, rozdzielczość 16xx *1xxx, ewentualnie FullHD, ale też raczej niekoniecznie), dobra wbudowana kamerka, najlepiej z możliwością zasłonięcia.. nad innymi muszę się jeszcze zastanowić).
Będę sobie spokojnie przeglądał, bo duże znaczenie ma także dla mnie wygląd zewnętrzny (w sensie funkcjonalności) - rozmieszczenie portów, napędów, czytników itp. dodatkowe przyciski sterujące, oczywiście ciężar (chętnie poniżej 2kg, max 2,5), bateria itp.) niemniej zastanawiam się na razie nad firmą. Lubię DELL'a i na pewno zacznę od niego, ale jak jakiś czas temu przeglądałem co ma w ofercie, to nic nie przypadło mi do gustu (wyposażenie jeszcze, ale funkcjonalność zewnętrzna - czyli właśnie rozmieszczenie wszystkiego dla mnie nie do zaakceptowania), więc myślę, co ewentualnie innego jest teraz godnego uwagi (w sensie jakości wykonania). Acer i podobne wynalazki (chociaż niektóre coraz lepszej jakości) raczej odpadają, do Asus'a mam uraz po ostatnich przeprawach, więc raczej również, HP.. raczej nie miałem pozytywnych doświadczeń, a porównanie do DELL'a wypadało bardzo nierówno (na korzyść ostatniego). MSI? Toshiba? Nie miałem doświadczeń i nie potrafię ocenić, IBM? Często chwalony. Jest jeszcze Sony, które też chyba jest na wyższej półce. Coś przeoczyłem? W każdym razie chcę zacząć od firmy, więc jak ktoś ma coś godnego polecnia, to chętnie sprawdzę (chętnie też nazwy serii - bo wiem, że dany producent potrafi ich mieć kilka - oczywiście będę to wszystko przeglądać, ale dobrze byłoby wiedzieć od czego zacząć). |
Cytat:
Przywoził znajomym, nie na handel. |
Cytat:
i basta ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:43. |