![]() |
Cytat:
|
komputer w sklepie z mrozonmi frytkami :D
|
Te***380; dzi***347; kupi***322;em:
http://img206.imageshack.us/img206/2...ek01ix4.th.png A tego sprzedaj***281;, za t***281; sam***261; kas***281; (1k ***8364;). :D http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=216 |
- Matryca aktywna 15,4"TFT WXGA (1680x1050) - BZDURA
- Karta Grafiki gForce FX 5200 32mb w***322;asnej pami***281;ci chodz***261; nawet najnowsze gry - jeszcze wieksza bzdura a pozatym sprzet fajny :) |
dell :spoko: ***347;wietny sprz***281;t :taktak:
|
|
@Kasprzak - co do WiFi to nie wiem jak z predkosciami, ale wiem, ze np. z niektorymi intelami i Broadcomami jest problem pod linuksem (ze sterownikami).
Gorsze sa tez do zabawy w tzw. wardriving. Najlepiej brac cos z atherosem :-). pzdr. |
Cytat:
Ogolnie no cos z zasilaczem moze byc, zapytalem ojca, a on w temacie raczej jest. Faktycznie powiedzial cos podobnego co Patrix tylko nie pamietam teraz co, ale wiem ze albo inwerter na LCD albo ta przetwornica napiecia :) Daj znac jak wroci z serwisu. Temat ogolnie jest o zakupie notebooka, i ja nadal nie dowiedzialem sie czy w przypadku wifi ma to jakies znaczenie jakiej firmy sie bierze itp. Do 2800zl ktorego byscie wzieli? I jak mozecie napiszcie mi ktore laptopy sa o najdluzszej pracy, ktore najwydajniejsze, itp. ;) |
@Patrix, czyscilem wtyczki i "przekladalem" do innego gniazdka oczywiscie.
Coz, jutro porzadkuje HDDka, robie format i niech przyjezdzaja po niego :->. pzdr. |
moim zdaniem to co***347; mo***380;e by***263; z przetwornica wysokiego napi***281;cia podczas ***322;adowania (ona jest pod matryc***261; zabudowana) - zak***322;***243;cenia 230V...
Pod***322;***261;cz pod inne gniazdo w domu, najlepiej pod inny korek :D a jak nie zadzia***322;a to m***243;g***322; pa***347;***263; jaki***347; filtr zprz***281;***380;enia zwrotnego czy cu***347; i widzisz szczyty sinusoidy w postaci migotania ;) (nie ***347;mia***263; si***281;, elektronikiem nie jestem hehe) |
A moze jakis program do zarzadzania energi***261; (w***261;tpie).
Hmm...formata pewnie nie zrobisz. No innej opcji niz format, albo oddanie do serwisu chyba nie ma. No mowie, chyba ze sprawdzisz to na innym zasilaczu. Przejedz sie do serwisu/sklepu komputerowego jakiegos - moze na chwile podlacza, albo tam gdzie kupiles. Nie mam innych pomyslow jezeli nie ma w poblizu HPka (nie wierze bo teraz to mega popularne sprzety) |
Nie znam nikogo z laptopem.. moje miasto jest biedne, hehe ;-).
Nie, to migotanie nie jest stale. I np. nie jestem w stanie zawolac ojca i mu "z miejsca" pokazac, musialby posiedziec. Piszac tego posta tak mi szybko i czesto migotalo, ze musialem odlaczyc. Nie mam coprawda czym sie zamartwiac, bo mam jeszcze ponad rok wazna gwarancje door-to-door, ale nie lubie jak mi sprzet zle/nie dziala. Z drugiej strony oddanie do serwisu wiaze sie z przerzuceniem wszystkim rzeczy (niekoniecznie legalnych) na DVD/HDD, format nielegalnego windowsa, zalatwianie formalnosci itp. glupoty. Odpalilem LiveCD - smiga jak zloto, no, ale obraz przy odlaczeniu zasilania sciemnia sie tylko i wylacznie na windowsie, wiec majac linuksa nawet bym nie zauwazyl, ze cos z "zasilaniem" jest nie tak (mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi..). pzdr. |
Cytat:
Sprobuj znalezc kogos z zasilaczem od HP! Wtedy zobaczysz, moze zasilacz padl. Jezeli na innym zasilaczu bedzie tak samo, gwarancja, grzejesz auto i lecisz do sklepu. |
Nie, nie, na baterii jest w 100% OK.
Odpale zaraz jakiegos livecd i lookne, bo mnie to drazni. Co do klapy - to rzeczywiscie kilkanascie razy na dobe ja otwieram/zamykam. pzdr. |
Cytat:
Ogolnie to ja bym z tym poszedl, chyba ze to sprawa sotwareowa zarzadzania energia (w co watpie), odpal knoppixa i zobacz. Poruszaj tez pokrywa i zobacz czy nie zwieksza sie, moze tasma ma gdzies przerwe. Ogolnie to gwara. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:48. |